Krom možnosti prohlédnout si i ta nejtajemnější zákoutí jedné blondýny z Instagramu (byť má na kapotě víc kytu než rozstřelená oktávka) mělo australské grilování koal ještě jedno pozitivum – urychlení globálního oteplování planety. Nenechte se zmást černým humorem, svět je již dávno odsouzen k záhubě. Ona dobrá zpráva se týká ekonomiky golfových hřišť. Protože s řídnoucím permafrostem se prodlužuje golfová sezóna i na greenech, kde touhle dobou běžně pořádali gruppensex jen lední medvědi.

IMG_9813.jpg


Každý průměrný český golfový manažer si při představě rozplynutí zasloužené a vytoužené zimní pauzy raději vrazí vypichovátko soketem hluboko do oka. Ale poté, co novopečený Žižka zruší dostaveníčko s běhavkou v Turecku, musí se poprat se speciálním živočišným druhem – českým zimním golfistou. Zimní golfová sezóna má totiž u nás uplně jiný systém a bez jeho základní znalosti můžete snadno nabýt dojmu, že je český zimní golfista nevychovaný vůl:

1. Paklíč by radostí povyrost o metr, kdyby věděl jakou pevnost Boyard plnou překážek tu případným návštěvníkům stavím do cesty. Ne abych je od hry odradil, ale abych zajistil, že mi tam nějaký kopyto nevypálí stopy až do května, když je 10 pod nulou. Přesto mne každým dnem překvapuje množství lidí, které nezastaví nedostupné časy v TeeTime a 4 cedule na parkovišti.

2. Nic vám nepoví “Miluji tě“ jako láskyplný pohled manželky, když vám u štědrovečerního kapra zazvoní telefon. Máte totiž přesměrovány všechny telefony z resortu, aby se nestalo, že si někdo nebude moci ověřit, že se hraje. O to více pochybujete o budoucnosti lidstva, když potkáte na parkovišti Ivana, jak bloudí po kotníky ve sněhu drmolíc něco o tom, že nevěděl, že se nehraje.

3. Nepochybuju o lvím podílu zimních golfistů na rovnováze vesmíru. Protože moji opovážlivost v podobě uklizení odpadkových košů, myček na míčky a hrábí z bunkerů usilovně kompenzují totální ignorací vypichování pitchmarků.

4. Jasně, historie miluje rebely. A co jiného by z vás mělo udělat absolutního pankáče, než nezaplacení feečka na golfu. Proto vždycky, když si můžu vybrat mezi válením s nohama nahoře a nebo prodíráním se závějema za nějakým zdarma hrajícím vychcánkem, volím bez váhání lov! Jak Perseus za Medusou proplétám se mezi stromy, hlavně se nesetkat pohledem...

Až vás zase příště vyžene zimní sluníčko z brlohů a paprsky zrcadlící se v krystalcích jinovatky padnou na vaše golfové hole, mějte na paměti, že:
  • tráva roste až od 10ti stupňů nad nulou
  • šlápnutím na zmrzlé travní stéblo ho zlomíte a při oteplení do něj snadno vnikne voda se zárodky plísní a chorob
  • 99% personálu golfových hřišť čerpá v zimě dovolenou, kterou v létě neměli, abyste mohli v pohodlí hrát
  • inventář hřiště je sklizen kvůli poškození/ krádeži a není možné ho po zmrzlém hřišti vozit tam a zpět
  • zima a snížená kvalita hracích ploch není automatickou vstupenkou zdarma
Další článek v seriálu 'Deníček golfového manažera': Deníček golfového manažera 37. - Lék na rakovinu
Předchozí článek v seriálu 'Deníček golfového manažera': Deníček golfového manažera 35. - Homosexuální swingerspárty v GolfGearu