• Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo přihlašte.

Nová hodnocení

Pískoviště
Datum mojí hry
15.5.2022
Moje úroveň HI (HCP)
Elite (19,9 - 10 HI)
Na hřišti hraju
výjimečně
Pochválil bych
  • FW
  • Greeny
  • Modelace jamek
Nelíbilo se mi
  • Písek v bunkerech
  • Trochu nudnější layout
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 3,00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 4,00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 4,00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 3,00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 5,00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 5,00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 3,00
Dle mého - JÍDLO
hvězdičky: 4,00
Poslední zastávka tripu na východ. Kuňka je určitě pěkný hřiště. Zajímavý především množstvím bunkerů, ty jsou pravdu všude. Na prvních pěti jamkách jsem hrál vždy z písku. Layout je asi trocchu nudnější. I když určitě ne špatný. Jednotlivé jamky jsou vlastně hezký, ale ve výsledku takový trochu podobný. Je to asi i daný tím, že hřiště je celkem na rovině. Díky bohu za velkej rybník, díky kterýmu jsou některý jamky zajímavý a hezký.

Kvalitě travnatých ploch není asi co vytknout. Hřiště se připravuje na Challenge tour, tak v tomhle ohledu opravdu v pořádku. Já osobně měl ale problém s pískem v bunkerech. Mě to přišlo jak nějaký stavební písek. Šedivý, hrozně jemný, člověk se propadal, snadno míček skončil ve volským oku a když jsem míček odehrál, tak se zvednul obrovský oblak prachu. Mě tohle prostě nevyhovovalo.

Po zážitku z Lázní Bohdaneč z předchozího dne nemůžu personál tady hodnotit úplně kladně, ale oni za to nemůžou vlastně. Už jen proto, že všechno byli jenom chlapi :D K jídlu jsem měl líčka s kaší a bylo to výborný.

Přílohy

  • IMG_1643.jpg
    IMG_1643.jpg
    151,6 KB · Zobrazení: 7
  • IMG_1644.jpg
    IMG_1644.jpg
    128 KB · Zobrazení: 7
  • IMG_1645.jpg
    IMG_1645.jpg
    163 KB · Zobrazení: 7
One member found this helpful.
Zelená oáza
Datum mojí hry
14.5.2022
Moje úroveň HI (HCP)
Elite (19,9 - 10 HI)
Na hřišti hraju
poprvé
Pochválil bych
  • Stav hracích ploch
  • Slečnu na recepci
Nelíbilo se mi
  • Jednodušší layout
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 3,00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 4,00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 5,00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 4,00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 4,00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 5,00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 5,00
Třetí zastávka na východě. Po náročné Dobrouči bylo tohle hřiště dobrou volbou. Je to celkem placka, takže se dá říct celkem odpočinkové. Layout je pravda trochu jednodušší, ale že by mě to nebavilo, to se říct nedá. Několik jamek lemují vysoký stromy, což hru stěžuje. Je tu spousta vodních překážek, přičemž některý nemají s vodou nic společnýho, jen jsou tak označený některý oblasti, v kterých by bylo složitý hledat.

Kvalita hracích ploch za mě super. Nevím, zda je to daný zdejším klimatem (spousta vody), ale všechno bylo krásně zelený a takový svěží. Krásná hustá šťavnatá travička všude. Greeny rychlý tak akorát, konzistentní, jen trochu flekatý.

Samostatnou kapitolou byly holky na recepci. Nevím, kolik toho vědí o golfu, ale to bylo úplně jedno. Především jedna z nich byla nejen hezká, ale i tak neuvěřitelně milá a sympatická, že to člověku opravdu zpříjemní celkový dojem. No, nechtělo se mi odtamtud pryč :)

Přílohy

  • IMG_1636.jpg
    IMG_1636.jpg
    271,6 KB · Zobrazení: 7
  • IMG_1638.jpg
    IMG_1638.jpg
    159 KB · Zobrazení: 7
One member found this helpful.
Skvělé zasazení do přírody
Datum mojí hry
13.5.2022
Moje úroveň HI (HCP)
Elite (19,9 - 10 HI)
Na hřišti hraju
poprvé
Pochválil bych
  • Layout
  • Zasazení do přírody
  • Panoramata
  • Klídek
  • Vizuálně nádherný
  • Greeny
Nelíbilo se mi
  • Rough
  • FW
  • Pomalé greeny
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 5,00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 4,00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 3,00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 4,00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 2,00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 3,00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 4,00
Dle mého - JÍDLO
hvězdičky: 3,00
Druhým hřiště našeho prodlouženého víkendu ve východních Čechách byla Dobrouč. Na tohle hřiště jsem se hodně těšil, protože všechny fotky vypadaly parádně. A hned na úvod musím říct, že naživo je to ještě hezčí.

Hodnocení tedy musím začít layoutem, který je prostě skvělý. Každá jamka jiná a každá zajímavá. V rámci turnaje jsme startovali z desítky, což není na první návštěvu úplně ideální, protože z odpaliště člověk vůbec nevidí, kam hraje. Těch ran naslepo se hraje na celém hřišti víc, takže při první hře je člověk občas potrestanej za neznalost hřiště. První devítka jmi v tomhle přišla trochu lepší než druhá.

Jak jsem psal, tak vizuálně je hřiště na první pohled krásný, na ten druhý už se chyby najdou. Odpaliště byly hrozně tvrdý, zapíchnout týčko byl občas boj. FW nejsou žádný super koberec, dost jetel a nebojim se to přirovnat třeba k Molitorovu. Greeny na pohled krásný, asi dobře založený, protože byly krásně tvrdý a bez nerovností, ale zoufale pomalý teda. Což bylo dost zrádný, protože na pohled vypadaly rychle. Vše mimo krátce střižené plochy bylo takový přírodní, buď taková louka s pampeliškama a nebo naopak hlína s občasným drnem trávy. Ale v součtu je hřiště rozhodně v pohodě hratelný.

Personál v pohodě. Paní, co nás startovala, byla velmi milá a nápomocná. Holky v restauraci milý, ale trochu to trvalo. K jídlu jsem měl svíčkovou a jedl jsem už tedy lepší, ale žádná tragédie to nebyla.

Co musím zmínit je fyzická náročnost hřiště. Před spoustou ran se musíte nejdřív vydýchat, především po některých přechodech mezi jamkami. Tady by bugyna rozhodně přišla vhod...

Každopádně sem bych se rád jednou vrátil. Škoda, že je to v takový řiti a to nejen z Prahy, ale vlastně odkudkoliv. Vzhledem k lokalitě se trochu bojím, aby hřiště mělo dostatečnou návštěvnost a aby tedy přežilo. Byla by ohromná škoda, kdyby ne.

Přílohy

  • IMG_1630.jpg
    IMG_1630.jpg
    136,9 KB · Zobrazení: 15
  • IMG_1631.jpg
    IMG_1631.jpg
    227 KB · Zobrazení: 15
  • IMG_1633.jpg
    IMG_1633.jpg
    135 KB · Zobrazení: 15
  • IMG_1634.jpg
    IMG_1634.jpg
    177,8 KB · Zobrazení: 15
One member found this helpful.
Návrat na místo činu
Datum mojí hry
12.5.2022
Moje úroveň HI (HCP)
Elite (19,9 - 10 HI)
Na hřišti hraju
výjimečně
Pochválil bych
  • Cena
  • Přehlednost
Nelíbilo se mi
  • Greeny
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 3,00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 2,00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 3,00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 3,00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 3,00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 3,00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 3,00
Prodloužený golfový víkend s kamarády ve východních Čechách jsme zahájili v Myštěvsi. Tedy tam, kde jsem hrál své první velké hřiště. Velké ani ne tak počtem jamek, protože tam tenkrát byla jen devítka (ta současná druhá), ale spíše délkou. Do té doby jsem hrával jen public na Konopišti, takže třeba pětipar jsem tu hrál tenkrát poprvé. O další devítce se jen mluvilo.

Po cca 15 letech jsem se tedy vrátil na místo činu a skutečně tu již je plnohodnotná osmnáctka. Na první devítce jsou celkem hezký jednička a devítka, které částečně zasahují do zámeckého parku. Zbytek je na poli, ale aspoň jsou jamky celkem přehledný. A třeba pětipar #7 je celkem zajímavá jamka. Druhá devítka startuje dvěmi pěknými jamkami v parku, a pak následuje zase přechod na pole, kde je ale vidět, že jamky jsou tu už delší dobu, takže spousta křoví a těch pár stromů vyrostla, takže to není tak jednotvárné, jak si pamatuju. A třeba jamky 15, 16 a 17 mi přišly díky křižujícímu vodnímu kanálu zajímavý, člověk musel trochu přemejšlet, jak to zahrát. Samostatnou kapitolou je poslední jamka, která je zase v zámeckém parku a začíná cca sto metrovou ranou přes rybník. Trochu to připomínka #18 na Štiříně. Suma sumárum, layout je nijak neurazil.

Co se týče kvality, tak to žádná hitparáda není. Odpaliště tvrdý, greeny celkem pomalý a občas dost rozbitý. FW hratelný v pohodě. V bunkru jsem byl v jednom a ten byl v pohodě.

Suma sumárum, není to top hřiště, ale pro trénink driveru je to fajn a já si to ve výsledku užil. Navíc jen za 500,-

Přílohy

  • IMG_1629.jpg
    IMG_1629.jpg
    243,8 KB · Zobrazení: 11
One member found this helpful.
Poprvé...865 m n/m
Datum mojí hry
18.5.2022
Moje úroveň HI (HCP)
Elite (19,9 - 10 HI)
Na hřišti hraju
poprvé
Pochválil bych
  • příroda a krásné výhledy
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 5,00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 4,00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 4,00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 2,00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 4,00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 4,00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 5,00
Dle mého - JÍDLO
hvězdičky: 5,00
Na hřišti jsem byl poprvé,i když to mám kousek.Lidé mne odrazovali 😕😕 Jsem rád ,že jsem tam dnes vyrazil :), určitě ne naposled ;);) Hřiště je tak nádherně zasazené do přírody,že ho rozmanitostí a krásou mohu jenom pochválit :up::up:Každému se líbí něco jiného;);)Já jsem si ten golf užil víc,než v pondělí na Zbraslavi :up::up:Toto je hřiště postavené pro mne ;) Otevřeno od 30.4. Šéf se mi omlouval za neposekané ferveje :) Ano,byly krapet delší,místy pampeliška,ale do týdne prý bude všechno cajk ;) Greeny a odpaliště dobré +..jedinné co bylo špatné jsou bankry 😕 kamínky a po včerejší průtrži tvrdé...až se prokypří a uhrabou budou dobrý ;) Lituji toho,že mi trvalo 10 let,než jsem tam zavítal.Od teď tam budu jezdit pravidelně ;)
One member found this helpful.
I bezchybná dokonalost má své nevýhody
Datum mojí hry
17.5.2022
Moje úroveň HI (HCP)
Master (<10)
Na hřišti hraju
poprvé
Pochválil bych
  • stav veškerých hracích ploch
  • ochota a úslužnost personálu
  • tréninkové zázemí
Nelíbilo se mi
  • značení hřiště
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 3,00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 5,00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 5,00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 5,00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 5,00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 5,00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 5,00
Mám odehráno poměrně hodně kvalitních hřišť u nás a pár v zahraničí a musím zodpovědně říci, že takto kvalitní hrací plochy jsem ještě nezažil. Skutečně v běžném hracím režimu nenarazíte na jedinou chybu, nedokonalost (a věřte že jsem hledal intenzivně). To v kombinaci s tím, že jde o mladé hřiště stavěné a orientované na sportovní golfisty, přináší zcela nový rozměr přemýšlení nad ranami.

Na většině hřišť jsem zvyklý, že FW pasti a bunkery v klidu přestřeluji. Zde jsou designovány tak, že hrají pro všechny kategorie hráčů - většina FW bunkerů má délku přesahující 40 m.

Greeny míčky absolutně nepodrží a byť mi pocitově při puttech nepřišly nijak rychlé (dle mého měly místo deklarovaných 10 stop maximálně 8,5), tak příhry musí člověk opravdu důkladně plánovat a promýšlet. Zajímavou komplikací pro mne při puttech byla samotná dokonalost povrchu. Jsem zvyklý si zaměřit na nějaký flek či stéblo trávy, to na Oaks bohužel nenajdete. Díky jednolitosti povrchu tak pro mne byly greeny velmi obtížně čitelné, což lze věřím opakovanými návštěvami dostat do ruky.

Layout hřiště mi u jamek 1 - 3 a 12 - 18 přijde perfektní. Je ve hře terén, okolní příroda, stromy, jamky se hezky vlní krajinou. Ta mezihra 4 - 11 je nudné a nezáživné pole, kterých máme v ČR víc než dost a nenutí hráče nad ničím extra přemýšlet - prostě to napal pokud možno rovně a co nejdál. Až dorostou za 30 let vysazené stromy, bude to konečně tak, jak to architekt naplánoval. Hru mi tu do té doby bude komplikovat akorát vítr a moje vlastní neschopnost.

Co je ale zcela mimo moje chápání u hřiště této úrovně je značení. Mám své zkušenosti s architekty a zde je to jasné vítězství designu nad použitelností (sláva černým háčkům na černé stěně v Čeladné).

Přijde mi nepochopitelné na jedné straně lidem leštit hole po každé ráně na drivingu a dávat jim odznáčky s vyrytým jménem po dohrání hřiště a přitom je nechat slepě tápat v orientaci jak je co daleko a kde vlastně jsem.

Z řady hřišť víme, že mapky mohou vypadat velmi esteticky a zapadnout do krajiny a přitom plnit svůj základní účel, stejně tak vzdálenostní ukazatele po krajích FW.

Místo toho jsem vždy na odpališti prostáli 2-3 minuty nad debatou, jak je co daleko a kam nejlépe hrát, abychom to vždy po odehrané ráně toho kterého nebožáka museli přehodnotit, protože se ukázalo, že tam kde to vypadalo na solidní dopad, tak je terénní zlom. A já po FW nachodil určitě kilometr navíc, když jsem hledal nejbližší sprinkler, abych z něj přečetl vzdálenost. A co čert nechce, v lese ani v heváči sprinklery nemaj:-D.

Samostatnou kapitolou je pak samotná cena hry - je nezpochybnitelné, že ta kvalita tyhle prachy prostě stojí. Otázkou je, kolik lidí si ji může dovolit opakovaně platit...


IMG_6096.jpg
IMG_6089.jpg
IMG_6090.jpg
IMG_6091.jpg
IMG_6092.jpg
7 members found this helpful.
Kestřany
Datum mojí hry
15.5.2022
Moje úroveň HI (HCP)
Elite (19,9 - 10 HI)
Na hřišti hraju
poprvé
Pochválil bych
  • výhledy
  • ferveje
Nelíbilo se mi
  • grýny, ale byly po aerifikaci, takže se to těžko hodnotí
  • pár slepých jamek
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 5,00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 3,00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 5,00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 4,00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 5,00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 4,00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 4,00
Dle mého - JÍDLO
hvězdičky: 5,00
Mou první návštěvu jsem pojal trochu opačně, takže jsem začal kávou a obědem, obojí skvělé. Při pohledu na TeeTime jsem viděl, že hřiště nijak plné nebude, tak jsem se nezdržoval rezervací a řešil ji až na recepci. Tam mi jinak příjemná slečna s úsměvem sdělila, že do 15:30 jdou asi čtyři plný flajty za sebou, ale že po mně v 15:40 už nejde vůbec nikdo. :) Když jsem jí na to řekl, že co je za mnou mi je tak nějak jedno, když jdu sám a hraju rychle, ale že problém je spíš to přede mnou a jestli by teda nebylo lepší jít z desítky, ta že asi ne a že už tam asi budou přecházet z první devítky. Tak jdu na jedničku mám začít v 15:40 a tam v 15:39 odpaluje flajt čtyř hráčů.:( Zpátky na recepci s prosbou jestli by opravdu nešlo jít z tý desítky, tak že prej teda jó. Samozřejmě jsem pak neměl celou 18ku nikoho ani před sebou ani za sebou. :) Ke hřišti jsem přistupoval, podle toho co jsem o něm slyšel, s velkým respektem a to mi možná pomohlo, že jsem se na něm vůbec netrápil a parádně jsem si ho užil. Mám strašně rád technický a kopcovitý hřiště, žádný placky, tak jsem byl ve svým živlu. Pochválil bych krásný výhledy, rozmanitost jamek, ferveje, rafy, odpaliště taky v cajku, akorát grýny byly po aerifikaci, takže moc nejezdily a skákalo to na nich. V bankrech kamínky, ale nic hroznýho. Na někoho je tady možná moc slepých ran, ale s tím mám problém skoro na každém hřišti, kde jsem poprvé. Věřím tomu, že podruhé, potřetí už člověk ví kam přesně hrát. Ale abych to shrnul...mě tohle krásný hřiště určitě neodradilo a kdykoliv pojedu okolo a budu mít čas a hole, s radostí si ho dám znovu. ;):)
Ještě bych teda měl jednu malou výtku, ale to je mířeno spíš na vedení, jako řádný člen Teras, mám slevu na hru v resortu stejnýho majitele 20%, což mi teda přijde směšný.:) Btw jsem jí kvůli aerifikaci grýnů ani nedostal.
Abych nezapomněl, hřiště je dog friendly. :):up:

IMG_20220515_142514.jpg IMG_20220515_164158.jpg IMG_20220515_151453.jpg IMG_20220515_163205.jpg IMG_20220515_164957.jpg IMG_20220515_180036.jpg IMG_20220515_180642.jpg IMG_20220515_183427.jpg IMG_20220515_164203.jpg IMG_20220515_172711.jpg
2 members found this helpful.
Upraveno:
Poprvé, ale rozhodně ne naposledy!
Datum mojí hry
14.5.2022
Moje úroveň HI (HCP)
Elite (19,9 - 10 HI)
Na hřišti hraju
poprvé
Pochválil bych
  • Layout hřiště
  • Panoramata Slavkovského lesa
  • Kvalita hřiště
Nelíbilo se mi
  • Můj výkon na první devítce 🙄
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 5,00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 5,00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 5,00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 4,00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 5,00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 5,00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 5,00
Ve velké konkurenci hřišť západní části naší země, jsme s @6david8 nakonec zvolili (po doporučení chlapců tady na Jamce), Sokolov.
A byl to tip excelentní, ještě jednou díky!
Hřiště otevírá v 8:00 a my přijeli přesně i přesto, že jsme měli TT 8:50. Přeci jenom, dvojité espresso a koupit míček do vitríny nějaký čas zabere. Borec na recepci/v shopu dorazil do práce stejně s námi, tak jsem čekal (jak to tak bývá), že si bude mumlat něco pod fousy o tom, "co tady sakra už dělaj". Tak ani prd. S úsměvem na tváři nás odbavil, míčky nám prodal, hezkou hru popřál a že prý klidně můžeme jít dřív, když dopijeme kafe rychleji. V restauraci nám udělali dobrý kafčo a pak už jsme se jen kochali výhledem na green 9 a 18 i odpaliště 1 a 10. Nádherný výhled!
TeeTime ukazoval, že za celý den bude na hřišti cca 5 flajtů a to se nakonec asi i potvrdilo. Nechápu! Nádherné počasí a skvělý hřiště, ale o tom dále.
Počasí vyšlo fakt nádherný. Sluníčko, pofukovalo a občas jsme dostali šanci trochou stínu od procházejících mraků. Nicméně hřiště doporučuji i do horkých dnů, protože je na něm spousta stínů od okolních vysokých stromů. A pokud se vám bude dařit jako mně na první devítce, budete ve stínu prakticky pořád. 😂
Jednotlivé jamky rozebírat nebudu, ale je to fantazie. Jednou hrajete ze sjezdovky (signature hole no.5), jindy je po celé délce fw něco jako Balaton (8.), kde pro nás "leváky" s vyladěným šlajzem píšeš radši sněhuláka dřív než natýčkuješ, ať jsi v klidu 😂 Někde je po celé levé straně ferveje zase Macocha. Já nevím, ale přijde mi, že tam na západě nemají nějak levičáky v oblibě. 😂
Pestrost jamek je fakt neskutečná!
A ke kvalitě jen jedna věc. Perfektní. Na květen? Úplně perfektní! Od března jsem oběhl 10 různých hřišť včetně Karlíka, Kuňky, Konopí... Tady jim absolutně bez problému konkurují.
Greeny tvrdé a rychlé, které držely, ferveje jak mech a rafy kousaly. Ale od toho tam asi jsou, nebo tak nějak mi to říkali kluci z kapely. ;) Odpaliště měla sice trošku vyšší trávu, ale krásnou a všechna byla úplně rovná. 👌 Bylo tam sice pár řízků, od bláznů co hrajou železy kde my driverem, každopádně krásně zasypaných pískem. Bunkery byly čisté bez kamení, trošku plytké, ovšem jedny z lepších, které jsem letos viděl a ve kterých jsem byl. A že jich bylo. 😂
Maršál moc práce asi neměl, ale stejně se přijel podívat, prohodil pár slov, popřál hezkou hru a varoval nás před na.raným labuťákem u jamek 6/7, který dozoruje mláďata.
Suma sumárum.
Sokolov se zařadil mezi moje nejoblíbenější hřiště a kdyby nám Bureš 👊 dostavil tu dálnici do Varů, jak sliboval, z Prahy by to byl super výlet. 1.800 fee není úplně málo a je nad mou finanční politikou (podle mě tuhle cenu platí stejně jen GER hosti) a proto mám ČGK a za 500 mi vůbec nevadí, že jsem jim tam nechal 3 míčky.
Za mě doporučuji a těším až je tam zase navštívím.👏👌

Přílohy

  • 20220514_080512.jpg
    20220514_080512.jpg
    139 KB · Zobrazení: 38
  • 20220514_081306.jpg
    20220514_081306.jpg
    84,6 KB · Zobrazení: 36
  • 20220514_130631.jpg
    20220514_130631.jpg
    217,7 KB · Zobrazení: 31
  • 20220514_080705.jpg
    20220514_080705.jpg
    172,5 KB · Zobrazení: 29
  • 20220514_083457.jpg
    20220514_083457.jpg
    100,3 KB · Zobrazení: 28
  • 20220514_083600.jpg
    20220514_083600.jpg
    226,2 KB · Zobrazení: 28
  • 20220514_093303.jpg
    20220514_093303.jpg
    171,2 KB · Zobrazení: 28
  • 20220514_102214.jpg
    20220514_102214.jpg
    135,5 KB · Zobrazení: 29
  • 20220514_115031.jpg
    20220514_115031.jpg
    131,6 KB · Zobrazení: 29
  • 20220514_111751.jpg
    20220514_111751.jpg
    182,3 KB · Zobrazení: 31
  • 20220514_115742.jpg
    20220514_115742.jpg
    226,6 KB · Zobrazení: 31
  • 20220514_122449.jpg
    20220514_122449.jpg
    164,1 KB · Zobrazení: 31
  • 20220514_103104.jpg
    20220514_103104.jpg
    113,6 KB · Zobrazení: 35
  • 20220514_103618.jpg
    20220514_103618.jpg
    164,9 KB · Zobrazení: 36
  • Capture.JPG
    Capture.JPG
    29,1 KB · Zobrazení: 43
2 members found this helpful.
JardaK
JardaK
Sokolov je teď už pro mě nedílnou součástí každoročního výletu na západ. Zažil jsem tam i průtrž, že všechny cesty fungovaly jako potok a greenech bylo 5 cm vody. Za hodinu a půl bylo hřiště zase top..
  • Super!
Reactions: Ferrry
Ferrry
Ferrry
To ti rozumím. Normálně beze srandy, fakt je to tam pecka. Komplet. Areál jako 🐖😍
RAW ... ale uzil jsem si to
Datum mojí hry
15.5.2022
Moje úroveň HI (HCP)
Rookie (54-37 HI)
Na hřišti hraju
poprvé
Pochválil bych
  • Pohodove hriste
  • Prijemna obsluha
  • Okoli a priroda kolem
  • Nutnost uvazovat a taktika
  • Klid a pohoda
  • Prijed a hraj
Nelíbilo se mi
  • Neni moznost se najist, pouze pizza :-(
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 4,00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 3,00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 3,00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 4,00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 5,00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 3,00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 5,00
Dle mého - JÍDLO
hvězdičky: 3,00
Pro moji kategorii rekreacnich hobby hracu je toto hriste rekl bych prijemne. Mam rad takovou atmosferu rodinnych hrist. Proste s usmevem, na pohodu, bez spechu, zadne flighty po 10 minutach . To bych mel asi velky problem se rozdychavat, jelikoz je hriste nahoru dolu nahoru dolu. Ale prochazka prijemna.

Libilo se mi, ze jsou zde nutne hrat obcas udery naslepo. Neni videt green a nebo prekazaky. Proste to tam poslat a doufat :) . Stejne tak i riziko, ze pokud netrefite FW, tak by se prirucni sekacka vazne hodila. Ale povedena rana z lucni travy je moooc fajn. Stejne jako odpal na 4. jamce pres udolicko potesi kazdeho.

Fairwaye jsou vazne prirodni a ja si dvakrat uzil ten pocit, kdy si hul zavrni misto rizku. Ale jinak se z nich hraje docela pekne pri respektu k prirodni nedokonalosti (obcas hrbolek, obcas krtek, obcas klacek )

Greeny jsou proste takove prirodni, ale rekl bych v duchu hriste. kousek rychle, kousek pomalu ;-)

Ja si tohle hriste opravdu uzil a rad se vratim. Mam rad tenhle klidny golf na pohodu a jeste se pri tom kochat . A uz i proto, ze vim , kde je green a vim kam to posilat. Takze zlepsit skore :)

Přílohy

  • 20220515_110712.jpg
    20220515_110712.jpg
    200,5 KB · Zobrazení: 23
  • 20220515_110714.jpg
    20220515_110714.jpg
    155 KB · Zobrazení: 21
  • 20220515_110730.jpg
    20220515_110730.jpg
    207 KB · Zobrazení: 22
  • 20220515_110733.jpg
    20220515_110733.jpg
    211,5 KB · Zobrazení: 20
  • 20220515_110735.jpg
    20220515_110735.jpg
    196,5 KB · Zobrazení: 20
  • 20220515_112729.jpg
    20220515_112729.jpg
    183,2 KB · Zobrazení: 20
  • 20220515_112732.jpg
    20220515_112732.jpg
    231,7 KB · Zobrazení: 19
  • 20220515_112735.jpg
    20220515_112735.jpg
    181,7 KB · Zobrazení: 17
  • 20220515_112739.jpg
    20220515_112739.jpg
    195,5 KB · Zobrazení: 23
One member found this helpful.
TP_79
TP_79
Tak to jeď do Písku, tam taky víš prd, kam hrát :D:D:D:D:D
top kvalita
Datum mojí hry
15.5.2022
Moje úroveň HI (HCP)
Elite (19,9 - 10 HI)
Na hřišti hraju
sem tam
Pochválil bych
  • Všechno...
Nelíbilo se mi
  • šli jsme za šnekama
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 4,00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 5,00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 5,00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 5,00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 5,00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 4,00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 4,00
Dle mého - JÍDLO
hvězdičky: 5,00
Hřiště je ve vynikající kondici :up::up: Greeny rychlost 8. Rafy husté a kousavé.Ferveje super.Odpaliště dobrý. Rád zase přijedu ;);)
One member found this helpful.
Velké zlepšení
Datum mojí hry
14.5.2022
Moje úroveň HI (HCP)
Elite (19,9 - 10 HI)
Na hřišti hraju
výjimečně
Pochválil bych
  • Milý personál
  • Klid na hřišti
  • Krásná příroda
  • Zlepšení kvality hřiště
Nelíbilo se mi
  • Parkoviště
  • Špatná orientace na hřišti
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 3,00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 3,00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 4,00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 3,00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 4,00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 4,00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 5,00
Dle mého - JÍDLO
hvězdičky: 5,00
Po pěti letech jsem se - i díky recenzi Petra @jumbodedek - vrátil do Libouchce. A bylo to milé překvapení 🙂

První dojem stále nic moc. Parkuje se v podstatě mezi kamióny, na jedničku se jde přes bývalou benzínku, kde se nachází i vydavač míčků na driving.

Na to vše ale člověk zapomene, když vejde do klubovny, kde se setká s úžasnou obsluhou.

Hřiště udělalo velký krok dopředu! Všeobecně se nejvíce zlepšily jamky ve spodní části hřiště. Zejména grýny. Fairwaye hezké na celém hřišti, odpaliště taky fajn.

Je vidět, že se na hřišti pracuje, ale jsou určitá omezení - např zavlažování grýnu vypadalo tak, že z "louže" přenosné čerpadlo přes dvě hadice odčerpávalo vodu, na grýnu byly "píchlé" dva rozstřikovače a zavlažovalo se. To pak člověk nějakou tu nedokonalost promine, když vidí podobné úsilí.

Na hřišti jsem byl podruhé a opět jsem se špatně orientoval, dvakrát jsem hrál na špatný grýn. Vůbec značení by si zasloužilo "facelift". Více snad napoví fotky.

I tak to bylo moc příjemné odpoledne na liduprázdném hřišti 🙂

20220514_121834.jpg 20220514_122932.jpg 20220514_132748.jpg 20220514_133752.jpg 20220514_135429.jpg 20220514_141729.jpg 20220514_140942.jpg 20220514_135747.jpg 20220514_130814.jpg 20220514_130520.jpg 20220514_125609.jpg 20220514_125105.jpg 20220514_121717.jpg 20220514_121435.jpg
One member found this helpful.
jumbodedek
jumbodedek
Nové tabulky jamek jsou prý ve výrobě :):) Ano,ten prostor mezi klubovnou a hřištěm je opravdu hrozný 😕😕
Milé překvapení
Datum mojí hry
14.5.2022
Moje úroveň HI (HCP)
Elite (19,9 - 10 HI)
Na hřišti hraju
sem tam
Pochválil bych
  • Milý personál
  • Zlepšená kvalita hřiště
  • Krásná příroda a klid
Nelíbilo se mi
  • Jen drobnosti
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 5,00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 4,00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 4,00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 3,00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 4,00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 4,00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 5,00
Dle mého - JÍDLO
hvězdičky: 5,00
Po třech letech návrat na Terasy. A milé překvapení!
Hřiště šlo nahoru, jak hrací plochy, tak i jeho "vyčištění".
Maršál mi říkal, že sem přešel hlavní greenkeeper z Barbory.
Líbí se mi originalita jamek, zasazení do přírody a klid.
Restaurace výborná, měl jsem skvělé kroupové rizoto a točený birrel. Jen mě slečna při objednávce překvapila otázkou, zda budu platit hotově či kartou...a za chvíli donesla účet 😃
Možná by se našly drobnosti, které lze vytknout (divný příjezd, občas zápach), ale pozitiva silně převažují.

20220514_080131.jpg 20220514_110511.jpg 20220514_101626.jpg 20220514_085409.jpg 20220514_084951.jpg 20220514_084751.jpg 20220514_083344.jpg 20220514_080048.jpg
2 members found this helpful.
requo
requo
Ty jo, pořád to hřiště vynechavam... Ale už asi si dám říct! Fotky vypadají parádně! Kvalitou a stylem třeba taková Olomouc?
R
Romano
Jak pamatuju Olomouc z loňska, tak ano...kvalita obdobná. A vlastně tak trochu i layout hřiště...
  • To se mi líbí, Shot!
Reactions: requo
Neskutečný greeny !!!!!
Datum mojí hry
9.5.2022
Moje úroveň HI (HCP)
Elite (19,9 - 10 HI)
Na hřišti hraju
sem tam
Pochválil bych
  • luxusní greeny
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 3,00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 5,00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 3,00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 3,00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 4,00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 4,00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 5,00
Dle mého - JÍDLO
hvězdičky: 3,00
Dnešní počasí parádní, hřiště s novou závlahou začíná být ve velmi dobrém stavu. Ale greeny jsou již na nejvyšší úrovni teď !! Určitě to stojí za tu cestu z Prahy. :up::up:
IMG_20220509_101343.jpg
One member found this helpful.
requo
requo
Prosím, co odpaliště, hraje se už ze všech žlutých? Nebo ještě sem tam zimní?
F
fous
Hrál jsem v pátek, a zrovna některá nově osázená odpaliště otvírali. Ale některá byla ještě ta provizorní (co si pamatuji č. 6, 14).
S greeny zde mám problém, jsou různě flekaté, takové maskáčové, a ty mi nejdou číst. Oči a mozek z toho mají guláš. A jsou pomalejší, i když místní říkají, že jezdí jak ďas :)
Š
Šum svistu
Co se greeenů týče, tak oproti uvedenému hodnocení je letos mají asi v nejhorší kondici za poslední roky. Teď navíc kvetou, takže je to jak hrát po mechu.
Čapák
Datum mojí hry
7.5.2022
Moje úroveň HI (HCP)
PRO
Na hřišti hraju
poprvé
Pochválil bych
  • Kvalita hracích ploch
  • nízká cena
Nelíbilo se mi
  • driving daleko od recepce/parkoviště
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 4,00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 5,00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 5,00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 4,00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 4,00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 5,00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 5,00
Před pár týdny jsem sem zavítal poprvé, když jsem tu měl jednu lekci a byl jsem příjemně překvapen stavem tréninkových ploch, které bych srovnal s TOP hřišti v ČR. V sobotu jsem proto vzal kamaráda a vyrazili jsme si dát 2x9 jamek, jelikož je to velmi krátké hřiště, tak jsme ve dvou měli devítku za 45 minut.

Celkově areál působí příjemným dojmem, takže kdyby to nebylo negativně spojeno s Babišem, tak se tomu asi nedá co vytknout.

Jen nechápu cenovou politiku, restaurace nesmyslně drahá a samotné hřiště zase podprůměrně levné nabízející vysokou kvalitu.

Celkově dobrý dojem a kdybych bydlel blíž, tak jako tréninková akademie je to super.
3 members found this helpful.
Pobyt s treninkem
Datum mojí hry
30.4.2022
Moje úroveň HI (HCP)
Rookie (54-37 HI)
Na hřišti hraju
poprvé
Pochválil bych
  • Pohodove hriste
  • Prijemny personal
  • Prirodni atmosfera - hlavne zaby 😉
  • Krasne ciste micky na drivingu
  • Gumove teecka i pro levaky
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 4,00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 3,00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 4,00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 4,00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 4,00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 4,00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 5,00
Dle mého - JÍDLO
hvězdičky: 4,00
Vyuzil jsem balicek pobytu na hristi spolu s dvema lekcemi s mistni trenerkou. Jednoduse jsem si to uzil, prijemna atmosfera s usmevavymi lidmi. Takovou trenerku bych pral vsem, vse s usmevem a klidnou radou, vazne mi moc pomohla ... konecne zacinam verit svym dlouhym holim. Obcas staci opravdu malo 😉.
Driving pekny, dokonce gumove tee na vsech odpalistich i pro levaky !!!!
A bunker tam opravdu na drivingu JE 😄.
Asi je potreba u nas golf-hobbies pocitat s obetnimi micky ve prospech sboru zab, doprovazejicich hru na zdejsim hristi. Ale za me, to bylo proste PERFEKTNI 😁😁😁

Fotky ze hriste nemam, uzival jsem si hru 😉😉

Přílohy

  • 20220501_075336.jpg
    20220501_075336.jpg
    128,8 KB · Zobrazení: 24
  • 20220501_075324.jpg
    20220501_075324.jpg
    164,9 KB · Zobrazení: 26
  • 20220501_075332.jpg
    20220501_075332.jpg
    154,5 KB · Zobrazení: 22
  • 20220501_075301.jpg
    20220501_075301.jpg
    142,1 KB · Zobrazení: 23
3 members found this helpful.
Zpět u zdroje
Datum mojí hry
30.4.2022
Moje úroveň HI (HCP)
Elite (19,9 - 10 HI)
Na hřišti hraju
sem tam
Pochválil bych
  • ferveje,greeny,rafy a samozřejmě kuchyně a super lidičky
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 4,00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 4,00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 4,00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 4,00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 4,00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 3,00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 5,00
Dle mého - JÍDLO
hvězdičky: 5,00
Skoro po roce zpátky k mým golfovým kořenům do Libouchce.Byl jsem velmi mile překvapen stavem hřiště :up::up:Bankry krásně osekané hrany se sklářským pískem,který jim může závidět mnoho renomovanějších hřišť.Ferveje posekané nakrátko a krásně měkké.Rafy výživné,ale hratelné.Odpaliště průměrné.Ale kde je největší progres ve kvalitě jsou greeny :up::up: Krásně střižené a opravdu rychlé,držíce směr bez odskoků :up::up:Mohu jenom pochválit celkový dojem.Jídlo bylo vždycky super a levné. Prostě domácí kuchyně ;);)
One member found this helpful.
Třetí devítka
Datum mojí hry
18.4.2022
Moje úroveň HI (HCP)
Master (<10)
Na hřišti hraju
sem tam
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 4,00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 4,00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 3,00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 3,00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 4,00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 5,00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 5,00
Férveje stejně jako u nás Beřovicích, flekaté, asi plíseň, greeny propíchané ale celkem rychlé a drží stopu. Odpaliště velmi kvalitní, široké a rovné. Bunkery opticky nic moc, spousta kamínku ale na hru to nemělo vliv, bez problémů hratelné.

Víkendové fee 500/9j a 900 neomezeně je podle mě nejlepší poměr cena/výkon za 9j okolo Prahy, hlavně co se kvality a prostoru týče. Navíc velmi málo lidí.
2 members found this helpful.
Albatross
Datum mojí hry
15.4.2022
Moje úroveň HI (HCP)
Elite (19,9 - 10 HI)
Na hřišti hraju
sem tam
Pochválil bych
  • písek v bankrech
Nelíbilo se mi
  • vítr
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 4,00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 5,00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 5,00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 5,00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 4,00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 4,00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 5,00
Letos poprvé.
Odpaliště a FW prořezané, ale na hru to nemá vliv. Grýny po aerifikace a pískování jsou rychlé a konzistentní.
Bunkry naprosto perfektní. Rafy zatím minimální, takže velmi dobře hratelné.
Určitě doporučuji. Ze všech hřišť co jsem zatím letos hrál jednoznačně nejlepší.

Přílohy

  • IMG_20220415_115920.jpg
    IMG_20220415_115920.jpg
    101,5 KB · Zobrazení: 37
  • IMG_20220415_115924.jpg
    IMG_20220415_115924.jpg
    128,4 KB · Zobrazení: 39
One member found this helpful.
Terasy Ústí nad Labem
Datum mojí hry
15.4.2022
Moje úroveň HI (HCP)
Elite (19,9 - 10 HI)
Na hřišti hraju
sem tam
Pochválil bych
  • usazení do krajiny
  • převládající zajímavé jamky
Nelíbilo se mi
  • Stav greenů odpovídal dubnu. Pomalé, nekonzistentní
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 4,00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 3,00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 4,00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 4,00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 4,00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 4,00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 4,00
Po minulé návštěvě (2021) jsem byl zklamaný stavem a údržbou hřiště a proto jsem nejel s velkým očekáváním, ale s nadějí, že to letos bude lepší. Musím říci, že jsem byl mile překvapen. Na hřišti bylo vidět, že se údržba rozjela a během hry jsem potkával sekačky a jinou údržbu. V bunkerech jsem nenašel hrábě, ale bylo tam dost písku a byl upraven. Dokonce na 1. jamce přišla omluva od údržby, že ještě není stažená rosa z greenů (startoval jsem v 8:30). Odjížděl jsem s dobrým pocitem, že se zkusím vrátit v sezoně, abych viděl, že jde hřiště nahotu. Za cenu 500 Kč / 18 jamek, ve svátek, super. Těm co nečekají nejvyšší kvalitu doporučuji se během roku zastavit na zajímavě zasazeném hřišti.

Přílohy

  • TU03.jpg
    TU03.jpg
    173,2 KB · Zobrazení: 32
  • TU02.jpg
    TU02.jpg
    131,4 KB · Zobrazení: 34
  • TU01.jpg
    TU01.jpg
    160,1 KB · Zobrazení: 36
2 members found this helpful.
Datum mojí hry
14.4.2022
Moje úroveň HI (HCP)
Master (<10)
Na hřišti hraju
sem tam
Pochválil bych
  • Odpaliště, ferveje
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 4,00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 4,00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 4,00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 3,00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 5,00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 5,00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 5,00
Na začátek sezóny je hřiště ve velmi dobrém stavu.
Grýny sice aerifikované, prořezané a zapískované, ale celkem rychlé. Za 14 dní už budou TOP.
Ferveje měkké, seknuté, bez holin.
Rafy zatím hratelné bez problému, až vyrostou, tak to bude maso.
Bankry - část bankrů je ještě v opravě, ale pracuje se na nich. Jinak v některých bankrech nový písek, bude chvíli trvat, než si „sedne” a bude se z něj moc hrát jako z ostatních.
Počasí - dnes na 1+ 😉
3 members found this helpful.
  • To se mi líbí, Shot!
Reactions: requo a Izanagi
WebGolf.cz
Velký dík za spolupráci a podporu 19.jamky v roce 2022 patří (více info):
Nahoru