Nová hodnocení

Super grýny
Datum mojí hry
22.9.2020
Moje úroveň HI (HCP)
Elite (19,9 - 10 HI)
Na hřišti hraju
poprvé
Pochválil bych
  • Grýny
Nelíbilo se mi
  • Trochu chlupatá odpaliště
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 4.00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 4.00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 4.00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 4.00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 3.00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 4.00
V úterý poprvé a hned na úvod musím říci, že mě nadchly greeny - super stav, docela rychlé.
Fw pěkné, na některých kopečcých hnědá tráva, ale hratelné bez problému.
Odpalistě pěkné a velké, pouze byli trochu chlupaté, ale žádná trága.
V bukru jen jednou - byl ok.
Layout hřiště se mi líbí. Potěšilo občerstvení na devítce, plzínka bodla.
Celkově hřiště výborné, určitě doporučuji nyní navštívit.
Užitečné pro 2 jamkaře/ů.
  • To se mi líbí, Shot!
Reactions: requo a CZervajZ
Super výzva
Datum mojí hry
19.9.2020
Moje úroveň HI (HCP)
Elite (19,9 - 10 HI)
Na hřišti hraju
výjimečně
Pochválil bych
  • Fantastický greeny
  • Super fairwaye
  • Fungující maršál
  • Je to prostě výzva
Nelíbilo se mi
  • Stále provizorní parking a klubovna
  • Chybějící plánky a vzdálenostní kolíky
  • Jen půlka jamek v Garmin hodinkách
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 5.00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 5.00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 5.00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 5.00
Dneska odehráno v rámci turnaje konečně všech 18 jamek. Kvalita fantastická, o tom už nemá smysl psát. Greeny dneska údajně rychlost 11 a 3/4 stop, což asi můžu potvrdit, protože jezdili naprosto neuvěřitelně, ale férově, žádný nerovnosti, krásně po nich míček roluje.

Na těch letos otevřených jamkách je poznat, že ještě nejsou tak vyzrálé jako ty, co se otevírali už loni na podzim. Fairwaye na nich byly lehce zapískovaný. Obecně tráva nebyla tak hustá a pěkná. Ale kromě vizuálního aspektu si nemyslím, že by to na hru mělo jakýkoliv vliv. Nové jamky jsou asi o trochu nudnější než ty starší, protože jsou vlastně všechny na jedné louce, nicméně i tam se dají najít hezký jamky.

Škoda chybějících cedulí s plánkem jamky, na tom se prý v budoucnu nic nezmění. Stejně tak chybí vzdálenostní kolíky, takže člověk musí hledat sprinklery apod. A navíc v Garmin hodinkách je zatím jen ta starší půlka jamek. Tady je ale chyba prý na straně Garminu, který má už několik měsíců všechny údaje k dispozici. Tak snad to co nejdříve přidají.

Stále se využívá pouze provizorní parkoviště a klubovna, nicméně oproti předchozí návštěvě už aspoň funguje nová příjezdová cesta.

Přílohy

Užitečné pro 2 jamkaře/ů.
Zase trochu jiný zážitek
Datum mojí hry
13.9.2020
Moje úroveň HI (HCP)
Amateur (36-20 HI)
Na hřišti hraju
sem tam
Pochválil bych
  • layout
  • všechen personál
  • restauraci
  • golfisty
Nelíbilo se mi
  • stav některých fairwaí
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 5.00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 4.00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 3.00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 3.00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 4.00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 4.00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 5.00
Dle mého - JÍDLO
hvězdičky: 5.00
Dva dny za sebou, parádní počasí.
Fairwaie na první devítce pěkné, na druhé některé sušší.
Rough místy velmi těžce hratelný, heavy ani nemá cenu hledat.
V bunkeru jsem nebyl, ale od minule se těžko něco změnilo.
Greeny lehce zapískované. Nemůžu na ně říct nic špatného, ale zase přece za tragické patování nemůžu já, to není možný.
Celkově nemůžu z hlavy vymazat stav hřiště z jara před asi dvěma třema lety, kdy to byla naprostá pecka. Čekám to stejné a přijde lehké zklamání.
Děvčata na recepci moc milá, managerka buď na recepci nebo jezdí po hřišti jako Marshall. Již před hrou řešila kdo jde před námi abychom nečekali. Buď četli moji minulou recenzi, nebo se to předtím jen blbě sešlo.
Údržba se dnes pohybovala po hřišti, ale ohleduplně, aby nenarušila nikomu hru. Motor vypínali, prostě jak to ma být.
Potkali jsme oproti minulé návštěvě úplně jiné lidi, jak jsem byl vždy zvyklý. V neděli nás sami od sebe postupně pustili dva flighty Rakušanů, s úsměvem a bez říkání. Ještě milé slůvko přidali. Nakonec 3.05. Dnes nás sám od sebe pustil český flight, pravda, viseli jsme za nimi 4 jamky, ale i tak to bylo lepší než nic. Čas 3.17.
Restaurace super oba dny.
Užitečné pro 1 jamkaře.
Nepříjemný zážitek
Datum mojí hry
12.9.2020
Moje úroveň HI (HCP)
Amateur (36-20 HI)
Na hřišti hraju
sem tam
Pochválil bych
  • layout
  • krajina kolem
Nelíbilo se mi
  • greeny
  • bunkery
  • golfisty
  • neviditelný Marshall
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 4.00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 3.00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 4.00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 3.00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 4.00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 4.00
Tohle hřiště mám rád, každý rok minimálně jednou nebo lépe častěji si sem jedu zahrát.
Letos byly zprávy, že mají částečně postavenou závlahu, takže jsem čekal zlepšení kvality fairwaí, které bývají v létě špatné. A některé jsou opravdu ve slušném stavu, jiné jsou stejné jako dřív.
Greeny byly zapískované, některé rozpíchané, hlavně na první devítce mi to zkazilo náladu. Na recepci samozřejmě žádná informace o tom, v jakém stavu greeny jsou. V kontextu toho, že snad poprvé jsem platil plnou cenu, to na náladě nepřidá. I když 900Kč za osmnáctku o víkendu je pořád hodně v pohodě.
Bunkery se suchým sypkým pískem, je ho v nich dost. Ale taky spousta kamení.
Šli jsme před turnajem, chtěli jsme hřiště projít rychle. Bohužel pred námi čtyři "strejcové", z nichž jeden vypadal že to nedojde. Po devítce tři z nich skončili. Na posledního počkal flajt před nimi, tři děvčata pokračovali dál a tento strejda si od nich vzal druhého. Absolutní arogance pravděpodobně širší rodinky nebo bandy známých, která úplně ignoruje, co je za nimi. A personál hřiště nikde.
V restauraci jsme nebyli, měl jsem zprávu že zdražila a zároveň se zhoršila, ale hlavní důvod byl, ze byla narvaná "pumpičkami".
Příště asi jako hřiště "cestou na jih" zkusím radši Písek nebo Hlubokou.
Užitečné pro 4 jamkaře/ů.
  • To se mi líbí, Shot!
Reactions: requo a TP_79
Prima hriste
Datum mojí hry
10.9.2020
Moje úroveň HI (HCP)
Amateur (36-20 HI)
Na hřišti hraju
sem tam
Pochválil bych
  • Zasazeni do krajiny
Nelíbilo se mi
  • Kvalita ploch nizsi nez clovek ceka
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 4.00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 3.00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 4.00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 4.00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 3.00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 4.00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 4.00
Dle mého - JÍDLO
hvězdičky: 4.00
Toto hriste to ma tezke. Diky tomu, ze je uzavrene, clovek ceka top kvalitu vseho. Nasledne je vzdy malinko zklaman, ze to tak neni, ale je to mozna uz rozmazlenost nasince.
Kdo zde nikdy nebyl: hriste nabizi mnoho zajimavych jamek. Zadna nuda. Hezky zasazene do krajinky.
Letos je i green lesni jamky v provozu, coz je super.
Nicmene kvalita greenu je proste slabsi nez na mnoha jinych hristich. Jezdi celkem ok, ale mnoho kazu, fleku a problemu resenych valcem (asi jinak nejde).
V bunkerech jsem narazil na kameni, coz bych zde tez asi necekal.
Ale mozna to pisu jen proto, ze jsem zahral tuzku...
Upraveno:
Beřovice
Datum mojí hry
10.9.2020
Moje úroveň HI (HCP)
Amateur (36-20 HI)
Na hřišti hraju
sem tam
Pochválil bych
  • ferveje
  • slušného maršala
Nelíbilo se mi
  • grýny - slabší, než tu znám
  • rafy, sucho, mraky hrabošů
  • neuhrabané bunkery
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 5.00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 3.00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 5.00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 4.00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 2.00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 4.00
Třídenní služebka obohacena hrou v Beřovicích. Měli jsme na výběr, jestli Terezín, nebo Beřovice. Kluky jsem přesvědčil (nebyly ani na jednom), že Beřovice jsou dospělejší a sportovnější hřiště a že hrací povrchy jsou standardně ve skvělé kondici. Tak jsme vyrazili tam.

Personál ani jídlo tentokrát hodnotit nemohu, to jsme náš flajt nestíhali - řešilo se dálkově (kamarádi z jiného flajtu). Přilítli jsme z nedalekého https://www.dvurperlovavoda.cz/ (doporučuju, super po všech stránkách) a hned po cca třech minutách na cvičném grýnu hrát. Ferveje měkké, zelené, moc hezké. Grýny pro mě zklamání, především první devítka. Fakt nemám rád, když je cvičný grýn v úplně jiné kvalitě, než zbytek na hřišti. Grýny na první devítce mi přišly chlupatější, místy i skákavé - prostě pomalejší. Druhá devítka se mi zdála mnohem lepší, co se týče grýnů. Tentokrát bych zkritizoval i bunkery - ani ne tak povrchově, ale mnoho bunkerů nebylo uhrabaných - což není asi tedy vina hřiště, ale nějakou vizitku to dělá. Víc bunkerů prostě po sobě někdo z hráčů před námi neuhrabal, a tohle mě netěší, zvlášť na hřišti vyšší kvality. Okolí fervejí vyschlé a tvrdé - jakmile tam zahrajete, tak na několikách jamkách díky odrazům to znamená míč desítky metrů od místa, kde byste ho předpokládali. Má to zajímavé důsledky - trefený drive se díky tomu odrazí občas dál a lépe, než zahraný drive na měkkou fervej, kde nám to skoro neběhalo. No a v okolí hracích ploch legie hrabošů a jejich cestičky.

Beřovice mám i tak rád a hra mě bavila. Raději mám druhou devítku. Od Beřovic mám zpravidla vysoké očekávání - tak mě občasná nedokonalost, která je zde dle mého výjimkou pak mrzí víc, než jinde.

IMG_6800.jpg IMG_6802.jpg IMG_6804.jpg IMG_6805.jpg IMG_6843.jpg IMG_6844.jpg IMG_6845.jpg IMG_6846.jpg IMG_6851.jpg IMG_6852.jpg
  • To se mi líbí, Shot!
Reactions: macdav a JardaK
Jirka 4
Jirka 4
No. @requo chválil. Já se těšil a to asi byla chyba.

Greeny ( je to Teda asi hlavně mými výsledky na nich) nic moc - jiný cvičný než na první 9 a druhá 9 zase jiná.

Fairway krásně měkký, ale kousíček vedle s skáče to o 50 metrů dál.

Holt někdy jindy a méně ve spěchu.
  • To se mi líbí, Shot!
Reactions: requo
ati
ati
Prý ty hraboše nesmí zabíjet. Mají zákaz od ochranářů.
JardaK
JardaK
Zabít ochranáře..
Zábavné a pěkně připravené hřiště
Datum mojí hry
6.9.2020
Moje úroveň HI (HCP)
Amateur (36-20 HI)
Na hřišti hraju
sem tam
Pochválil bych
  • celistvé a měkké fairwaye
  • konzistentní greeny
  • dobré jídlo v restauraci
Nelíbilo se mi
  • zlepšil bych umístění informačních cedulí u jamek
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 4.00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 4.00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 5.00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 4.00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 4.00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 4.00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 5.00
Dle mého - JÍDLO
hvězdičky: 4.00
Rád se sem vracím, hřiště mi přijde dostatečně pestré, s jen pár delšími přechody. Zatím jsem měl vždy štěstí na kvalitu hracích ploch, i když nejsou nikdy špičkové, je to vždy velmi příjemné a v podstatě konzistentní na všech jamkách.
Hřiště mi přijde nezáludné, pár jamek je pro mě výzvou, kterou se snažím pravidelně pokořit :-D
Celkově mi vyhovuje ta pestrost, zapamatovatelnost jamek.
Po hře jsme jedli z denní nabídky, svíčková za cca 150 a k tomu točená kofola 0,5l za 40, to je v pohodě.
Užitečné pro 1 jamkaře.
Klid
Datum mojí hry
5.9.2020
Moje úroveň HI (HCP)
Elite (19,9 - 10 HI)
Na hřišti hraju
sem tam
Pochválil bych
  • Ferveje, greeny na první devítce
Nelíbilo se mi
  • greeny na druhé devítce
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 4.00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 3.00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 4.00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 4.00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 4.00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 4.00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 4.00
Dle mého - JÍDLO
hvězdičky: 3.00
Hřiště standartně v dobré kondici, kromě greenů druhě devítky kde jsou občas lysiny a jezdí pomaleji. Hrát se to ale dá. Ferveje jsou pěkné. Nižší rafy jsou sušší, ale hratelné. Pokud se člověk dosatne do vyskových rafů nemá cenu hledat.
V bunkru jsem byl byl pouze jednou a byl ok.
Hlavní devízou hřiště je božský klid a rozumné počty hráčů.
Obsluha v restauraci příjemná i když trochu nestíhající. Poprvé mě v Kestřanech zkamalo jídlo. Kuřecí špízy celkem fádní bez výraznějšího dochucení. Za 180,-Kč dle mého nesmysl.
Kdo hledá klidnou hru na nepřecpaném hřišti bude spokojen.
Užitečné pro 1 jamkaře.
  • To se mi líbí, Shot!
Reactions: requo
Čekal jsem neco jiného
Datum mojí hry
3.9.2020
Moje úroveň HI (HCP)
Amateur (36-20 HI)
Na hřišti hraju
poprvé
Pochválil bych
  • Bunkery!
  • celkovou kondici
  • layout
Nelíbilo se mi
  • nevychovaný personál údržby
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 4.00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 4.00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 4.00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 4.00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 4.00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 3.00
Na Ypsilonku jsem jel s pocitem, že to je hodně fyzicky náročné hřiště. A také hodně těžké herně. Částečně jsem to asi slyšel od jiných, případně se to někde dočetl.
Pocitově jsem dostal něco o dost jiného.
Hřiště mi přišlo momentálně hodně přátelsky nastavené. A ty kopce nebyly zase tak vražedné, jak jsem myslel.
Zapomněl jsem doma driver a myslel, že je to skoro dobře, ale při mojí délce by bylo místa pro chybu dost. Mimochodem narozdíl od většiny hřišť která znám je tohle postavené pro šjalzující pravoruké hráče jako já. Hodně jamek snad postavili podle mého standardního "banána".
Není ale třeba nějakých heroických délek z odpaliště, v klidu jsem vystačil s železy.
Odpaliště byla místy trochu poničená, ale nic zásadního.
Fairwaie jsou zelené s občasnou žlutou, relativně měkké, udělat i větší řízek nebolí.
Semirough kolem fairwaí je hustý, ale poměrně nízko střižený. Takže míček nezapadne, dá se z toho v pohodě hrát, ale zase to spolehlivě zastaví míček mířící do větších problémů.
Rough mi přišel tak nějak neviditelný, mimo hru. Nebyl jsem v něm ani jednou, stejně jako v lese.
Bunker jsem žádný neokusil, ale bohatě to za mě obstaral parťák. Písek bílý, je ho dost a není v něm kamení. Super.
Greeny vizuálně flekaté, ale docela jezdí. Ne zase moc, tak nějak akorát.
Kafe dobré, obsluha v restauraci milá, jídlo skoro až levné. Nejedli jsme, takže kvalitu neznám. Točené nealko Svijany i kofola.
Zážitek z hřiště nám zásadně zkazila práce údržby. Banda nevychovaných ignorantů, a dalo mi spoustu práce najít slušné vyjádření trochu vystihující náš zážitek. Chápu, že na konci týdne se hřiště připravuje na víkend, ale to se dělá všude. Zde přijdu na odpaliště, připravuji se k ráně a v té chvíli vyjede z boku na začátek fairwaie jedna až dvě sekačky a pracují. Vědí, že jsme na odpališti, ale jezdí 3 az 5 minut, pak odjedou bokem nebo dál po fairwai. To se děje na cca 5-6 jamkách. Na jiných pracují na vzdálenější části fairwaie, když přijdeme na odpaliště, rychle přijedou na začátek fairwaie a rituál "vysírání" se opakuje. Super to bylo na 3 paru, jamka 4. Před greenem bunker, voda napříč a jamka celkem dlouhá na mě. Před odpalem přijel "lojza", prohodil něco jako "nebude vám vadit když budu tady sekat.." a začal řádit. To jsem nedal, zmršená topinka do strouhy a jediný ztracený míč.
Nikde jsem takové chování nezažil a to mám odehráno nejen v ČR skoro 90 hřišť.
Užitečné pro 2 jamkaře/ů.
JardaK
JardaK
@TP_79 co je s restaurací? Špatné jídlo?
T
TP_79
Podle me jdtam soatne uplne vsechno :cry: mozna jsem trochu narocny, ale maly vyber, obsluha pomala, jak kdyby je yo nebavilo, bez obmeny jidel. Kdyz tam jsi dva dny, tak se to moc neda ;) me to v ramci resortu na ktery si hrajou, zklamalo, ale treba se to zmenilo, my tam byli v pulce cervence
requo
requo
Nezměnilo. Taky mi tam přijde jídlo slabší. Tak nějak vždycky něco - různého. :) jsem tam cca jednou za rok, takže to preziju, ale ještě nikdy s jídlem to nebylo to na očekávané úrovni s ohledem na vysokou kvalitu hřiště :(

Jinak super recenze, díky!
  • To se mi líbí, Shot!
Reactions: TP_79
Surová výzva
Datum mojí hry
2.9.2020
Moje úroveň HI (HCP)
Amateur (36-20 HI)
Na hřišti hraju
poprvé
Pochválil bych
  • naprosto skvělé všechny hrací plochy
  • příjemný, profesionální personál
  • prostě jiný, dokonalý golf
  • sportovní pojetí hřiště
Nelíbilo se mi
  • chybějící mapy a vzdáleností kolíky
  • chybějící WC u drivingu, úzké odpalovací kóje
  • krátké hrábě
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 4.00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 5.00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 5.00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 5.00
Tohle osobní hodnocení hřiště je pro mě oříšek. Myslím, že jsem nikdy nebyl na hřišti, kde by byly tak dokonalé hrací plochy, jako tady. A to všechny. Rychlé a velké grýny, ukázkově vyřezané jamky, tvrdé ferveje, bunkery včetně vizuálně krásně zakončených hran. Odpaliště velká, prostorná, rovná. Grýny - moc pěkné, předvidatelné po celé ploše. Je to skoro až nuda hodnotit, jak je to dokonalé. A podrobně to shrnul @JardaK v předchozí recenzi, pod což bych se podepsal a lépe to nenapsal.

No a to je pro mě ten problém. Je to prostě tak dokonalé, že celek na mě působí příliš sterilně - takový ten jiný, lepší, profesionální svět. Až skoro nemám pocit, že jsem venku, ale že chodím po dokonalém koberci v nějaké virtuální realitě. Ale to hřiště za to nemůže. Je prostě krásné a překonalo hracími plochami mé očekávání po všech stránkách a to jsem čekal hodně. Je hodně sportovní, je to surová, nelítostná výzva, kde se hraje jiný golf, než zatím hraju já. Vyžaduje to velkou přesnost, schopnost hrát poměrně dlouhé a dobře umístěné rány a žádné chyby v okolí grýnů vám hřiště s ohledem na jejich rychlost neodpustí. Hluboké bunkery hlídající grýny jsou zatraceně blízko k jejich okraji - což je někdy smrtící kombinace. Hrál jsem zatím prvních 12 jamek. Líbily se mi jamky 1, 2, 3 svým zasazením do krajiny a potom až 10, 11, 12. To mezitím bylo pro mě slabší a i layoutem mírně fádnější - ale věřím, že jak bude okolí dostavěné a stromky povyrostou, bude to minimálně vizuálně v rozhledech líbivější. Těším se na Jamky 13 a dál, které už mají okolí a výhledy lepší. No, shrnu to. Hřiště plochami se snahou o sjedou trochu objektivní zhodnocení je prostě dokonalé a to okolí je prostě jen subjektivní vjem.

Ale jsou věci, které mi nevyhovují. A uvědomuji si, že je to pravděpodobně jen můj problém a budu v menšině, né-li osamocený. Ale co. Ven s tím.
  • chybějící mapy na jamkách a vzdálenostní kolíky: no, ano, vím, že je to standard pro toto hřiště, že by jim to kazilo design. Mně se to nelíbí a nevyhovuje mi to. Chybějící mapky bych ještě přežil, vzdálenostní kolíky mi vadí více. Orientuji se podle nich při hře a aktuálně se snažím si přihrávat na stovkový kolík, což mi tady chybělo. Celkově mi to dává vizuálně i určitou perspektivou vzdáleností na jamce na hřišti. Birdie karta za 250 Kč je v podstatě nutností, dálkoměr nebo hodinky taky. Moc tomu nerozumím - odpadkové koše u odpališť být mohou, proč tohle ne? A proč v ceně fee není už automaticky birdie karta... jako je myslím vcelku jedno, jestli se koupí, nebo doplatí - ale tady není šance bez ní hrát na poprvé dobře a ne naslepo. Případně, alespoň pokud jde člověk poprvé, tak by mu jí na recepci měli automaticky nabídnout ze zdůvodněním - bacha, na hřišti se nic nedozvíte. Ano, vím - na všech sprinklerech jsou vzdálenosti. Btw. jen pro info: vždy a na všech jamkách směřují na střed grýnu.
  • driving, cvičné plochy a chybějící WC: přijedu na parkoviště, jdu na dočasnou recepci, tam se odbavím, pak jdu na driving a cvičné plochy, které jsou mimochodem moc krásný, ale plus mínus několik set metrů vzdálené. Což je v pořádku. Dokud se vám během odpalování nezačne chtít na záchod. Tak jsem koukal, kam bych šel... no, jediná možnost - hurá zpátky na recepci. Není to úplně za rohem. Driving je kompletně otevřený, na trávě - žádné zastřešení, žádné rohožky (což bych asi přežil), vizuálně je to moc pěkné, takové minimalistické. Prakticky jsem ale rád, že jsem nepřijel v dešti - že bych chtěl trénovat mimo alespoň nějaké lehké zastřešení, případně z rozmáčené půdy - nechtěl. A že se mi na záchod nechce zatím často. Zároveň mi vadily úzké odpalovací prostory, žádné oddělení, ani nízké. Když jsem tam byl sám, v pohodě, to je šumák. Když pak přišly s trénerem dvě děti a občas jim to ulítlo ne příliš daleko od mých kotníků... není to příjemný pocit. Mně se to tedy stát taky může - nerad bych, abych někoho hodně pokaženou ranou špičkou hole trefil, kdo stojí zády ke mně.
  • krátké hrábě: to je dobrá volovina, (uvědomuji si) a je to subjektivní, ale jak jsem byl v bunkerech docela často, vcelku jsem se nahrabal. :)
Shrnutí: Dokonalý "jiný" svět. Hrací plochy bez připomínek - jedno velké vau. Dokonalé, vážně. Okolí zatím rozestavěné, ale to se doladí. A z toho běžného provozního pohledu - přijde mi, že forma a snaha o dokonalý design občas vyhrává nad praktičností, proto za mě ztráta hvězdičky za celkový dojem, byť za vše ostatní je to full house. Ale třeba se to ještě doladí a nebo to prostě je jedno a tohle je standard, který bude místním po všech stránkách vyhovovat a i mě v budoucnu, až budu lepším hráčem a dokážu si hřiště po všech jeho sportovních stránkách a nesporných kvalitách vychutnat. Myslím, že jsem k tomu ještě svojí úrovní hry a svým pojetím hobby golfu ještě nedozrál abych si toto hřiště byl schopen herně plně užít a využít.

IMG_6463.jpg IMG_6464.jpg IMG_6465.jpg IMG_6466.jpg IMG_6467.jpg IMG_6470.jpg IMG_6472.jpg IMG_6477.jpg IMG_6478.jpg IMG_6480.jpg IMG_6484.jpg IMG_6487.jpg IMG_6488.jpg IMG_6489.jpg 6E3855DB-D0E2-4AF1-B27F-0A2B988C3345.jpeg
Upraveno:
hypik
hypik
Proč jsi hrál jen 12 jamek? Myslel jsem, že je už otevřených celých 18. Hrál jsem tam zatim jen devítku a ještě letos jsem chtěl zajet na 18, tak se ptám, jak to teda aktuálně je.
requo
requo
@hypik: protože jsme do tmy večer už víc nestihli. Ano, je možné hrát 18 jamek. :)
  • To se mi líbí, Shot!
Reactions: hypik
taková úchylárna
Datum mojí hry
2.9.2020
Moje úroveň HI (HCP)
Master (<10)
Na hřišti hraju
velmi často/furt
Pochválil bych
  • nevím
  • stále nevím
  • pořád nevím co bych pochválil, snad startér byl v pohodě
Nelíbilo se mi
  • nesmyslné jamky 4, 5, 7, 8, 9, 10, 12, 13, 14, 15. 16, 17, 18
  • není vidět kam hrajete a kam dopadáte, z týčka je pořád dokola přes horizont
  • pletou se Vám vlajky footgolfu s těmi golfovými, barvy vlajek se mění
  • pomalé grýny, jamky nejméně 4 dny nikdo nepřevrtal !!!
  • po ráně na střed ferveje zjistíte, že jste v bankru, o kterém jste neměli ani tušení
  • bankry jsou v příšerném stavu, hrábě jenom sem tam, někde vůbec
  • nesmyslné vlny na fervejích, občas vysoké 3 - 4 metry
  • šli jsme ve 3 lidech a v nestálém tempu, přesto jsme hráli 4,5 hodiny, a to nás nikdo nebrzdil, hřiště je v tempu bez forkedíků nehratelné
  • odpaliště neposečené taky alespoň 4 dny
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 1.00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 2.00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 2.00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 1.00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 4.00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 2.00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 3.00
chtěli jsme to hřiště zažít, naše očekávání nebyla příliš vysoká (recenze jsme četli), vše co bylo napsáno výše byla pravda, a i proto nás tu myslím viděli naposledy

kdyby se vysekaly některé stromy, odtěžily vlny bránící výhledům na dopadové plochy a zrušila některá nesmyslná montsra na fervejích, časem by to mohlo být normální těžké hřiště

prvních 6 jamek park jako Štiřín nebo Šilheřovice (avšak víc naprd - průstřely apod.) - se ještě dalo hrát ceklkem v pohodě

od jamky 7 výše zmíněná úchylárna, místní důchodci to tu zde chodí pouze nahoře v parku (jednoho jsme potkali a řekl nám to), jamky 7 až 18 jsou dle mého názoru pouze pro vyzrálé , přesné hráče, nejlépe se single hcp, ti ostatní si to moc neužijí

ale jsem rád, že jsem to zažil, od teď budu méně nadávat na některá česká hřiště
  • To se mi líbí, Shot!
Reactions: macdav a requo
Když je prázdno, je to super :)
Datum mojí hry
30.8.2020
Moje úroveň HI (HCP)
Amateur (36-20 HI)
Na hřišti hraju
často
Pochválil bych
  • grýny
  • hrací plochy
  • fungující maršál
  • nové tři jamky
Nelíbilo se mi
  • zimní grýn na #4
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 4.00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 4.00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 4.00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 5.00
Po delší době navštíveno - v dešti. Díky tomu jsme měli hřiště sami pro sebe. První 4 jamky propršelo, ostatní už bylo "jenom" mokro. Hracím plochám nelze tradičně skoro nic vytknout. Grýny i přes déšť kompaktní, plně zelené a vcelku rychlé. Ostatní hrací plochy bez problémů. A to vše jak na původních, tak i na nových třech jamkách, které jsem měl možnost si až teď poprvé zahrát.

Nové jamky jsou pocitově takové zvláštní, jiné, než zbytek hřiště, mnohem výrazněji modelované. Už se těším, až bude hřiště hotové a mix jamek bude kompletní. To bude teprve divočina. Kdo by čekal, že ve středu Prahy se postaví tak různorodé jamky. Na nových jamkách je vidět určitá syrovost. Mám tam trochu obavy o zdraví jednotlivců - přeci jen pořádně to narvat dopředu láká hodně - když bude prázdno, bude to fuk. Jinak že by se rozdávala povinná helma? :)

Víkendové ceníkové fee (za 1090 Kč) asi ok, zvlášť s možností si zahrát tři nové jamky, tzn. celkem 12j. Ale ne zcela přesným hráčům bych doporučil najít si čas, kdy tu bude volněji. Bývá to tu docela kontaktní.

Obsluha usměvavá, kafe bylo dobré a rychlé. Speciální pochvala o blízkému Hostivaru u současného druhého grýnu. Nechal jsem tam v tom slejváku headcover od putteru. NEváhali a personál vyběhl a schoval mi ho k sobě + přinesli, než jsme se vrátili po odpalu s trojky. Milé, v tom dešti - já teda měl nepromok, ale oni ne. Potěšilo.

IMG_6426.jpg IMG_6428.jpg IMG_6429.jpg IMG_6430.jpg IMG_6433.jpg IMG_6436.jpg IMG_6438.jpg IMG_6440.jpg
Užitečné pro 2 jamkaře/ů.
Upraveno:
  • To se mi líbí, Shot!
Reactions: Izanagi a Jirka 4
Jen golf a příroda
Datum mojí hry
27.8.2020
Moje úroveň HI (HCP)
Master (<10)
Na hřišti hraju
sem tam
Pochválil bych
  • skvěle upravené hrací plochy
  • rozmanitost jamek
  • milý personál
  • dobrá restaurace
Nelíbilo se mi
  • že jsem línej a začínám si zde brát pravidelně bugynu :-)
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 5.00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 5.00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 4.00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 5.00
Dle mého - JÍDLO
hvězdičky: 4.00
Celou hru mi v hlavě běželo srovnání Ypsilonka vs Dobrouč.
Vyzrálost, kvalita hracích ploch a nejspíš i rozmanitost jamek se mi líbí víc na Ypsilonce.
Příroda a klid je skvělá na obou místech, v Dobrouči je přece jen ta příroda taková "ryzejší".
No a přístup personálu také moc fajn, byť v Dobrouči jsem vnímal větší srdečnost.

Ale zpět k Ypsilonce - je to fakt TOP hřiště a baví mě hlavně jamky "risk and reward" :)
20200827_114718.jpg 20200827_100419.jpg 20200827_130238.jpg 20200827_130352.jpg 20200827_130322.jpg 20200827_110900.jpg 20200827_130024.jpg 20200827_130143.jpg 20200827_130052.jpg
Užitečné pro 2 jamkaře/ů.
Upraveno:
Moje srdcovka
Datum mojí hry
26.8.2020
Moje úroveň HI (HCP)
Master (<10)
Na hřišti hraju
sem tam
Pochválil bych
  • každý rok vidím na hřišti vylepšení
  • rozmanité jamky v pěkné přírodě
  • rodinná atmosféra
Nelíbilo se mi
  • ne všude jsou dokonalé hrací plochy
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 5.00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 4.00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 4.00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 3.00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 4.00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 3.00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 5.00
Dle mého - JÍDLO
hvězdičky: 4.00
Kvalitou Grabštejn nedosahuje třeba Albatrosu, ale ten zbytek je prostě paráda!
Přátelské až rodinné prostředí, rozmanité jamky se 4mi odpališti, pěkná příroda, levné fíčko i bugyna (která zde dokáže s ohledem na převýšení a občas delší přechody ušetřit čas).
20200824_132452.jpg 20200824_132057.jpg 20200824_131924.jpg 20200824_132554.jpg 20200824_132035.jpg 20200824_131958.jpg
Upraveno:
Datum mojí hry
22.8.2020
Moje úroveň HI (HCP)
Elite (19,9 - 10 HI)
Na hřišti hraju
poprvé
Pochválil bych
  • Stav hriste
  • Prostredi
  • Lokace a ochota personalu
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 5.00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 5.00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 4.00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 5.00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 5.00
Hriste jsme znal jen jako navstevnik European Tour, takze jsem rad, ze jsme si ho prosel i jako hrac.
Je tezky, ne ze ne, ale popral jsem se s tim tak nejak prumerne... Teda az na 10 jamku (viz nize) :).
Kvalita hriste paradni, prostredi a personal taktez.

Přílohy

  • To se mi líbí, Shot!
Reactions: requo, Ferrry a jan
jan
jan
Spousta golfu koukam :)
Top
Datum mojí hry
28.8.2020
Moje úroveň HI (HCP)
Amateur (36-20 HI)
Na hřišti hraju
poprvé
Pochválil bych
  • kvalitu všech hracích ploch
  • layout jamek
Nelíbilo se mi
  • chybějící značení (mapky)
  • servis v občerstvení
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 5.00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 5.00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 5.00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 4.00
Na tohle jsem se těšil a nezklamalo. Okolní krajina mě moc neuchvátila, ale hřiště ano. Tady je vidět, že si architekt pohrál s každou drobností. Trefit prostředek fairwaie ještě neznamená zůstat na ní. A trefit začátek greenu povedenou ranou 9i taky neznamená, že na něm zůstanete.
Hráli jsme ze stříbrných, hřiště je v tom případě přes 6km dlouhé a je to znát. Hrát do greenů dlouhými železy s mojí výkonností fakt není dobrý nápad.
Jamky pěkně navazují, přechody nejsou vlastně žádné.
Vyplatí se strávit před hrou čas na cvičném greenu. Dnes rychlost 11,25 :)
Odpaliště: znám nejedno hřiště, které nemá takové greeny. Super.
Fairwaie: Tvrdé, hodně běhají. Trefit krásnou ránu doprostřed někdy znamená, že skončíte o 50m dál a 30m stranou v bunkeru. Nebo ještě hůře v heavy roughu. Údržba funguje parádně, všechny divoty opravené směsí se semínky.
Rough(semi): šťavnatý úzký pás kolem fairwaie, který umí chytit za hůl víc, než vypadá.
Heavy Rough: srovnatelný s nejhorším, který jsem zažil asi na Castle Course ve Skotsku. Ač vypadá na většině jamek absolutně nehledatelně, z mých 5 pokusů jsem čtyřikrát našel (nebo někdo z flightu) a vyhrál.
Bunkery: naprosto skvělé. Písek dovezený (snad z Ománu) bílý, jemný a bez kamení. Ovšem bunkery si člověk užije, hlavně kolem greenů.
Greeny: skvělé. Na těch naposled otevřených jamkách je to ještě znát, jsou zapískované a ne tak krásné. Ale jezdí jen o malinko pomaleji než ty starší, možná to byl jen pocit. Hrál jsem 36 puttů, 2xtroj, 2xjedno (jeden do birdie:)), a to nejsem s putterem žádná hvězda. Takové bych bral všude. Pitchmarky se tvoří minimální, ale i tak se najdou joudové, kteří po sobě neopraví.
Občerstvení: servírka pomalá, lístek jsme dostali po 10 minutách, na pití se přišla zeptat po dalších 10. Vyměnit! Nebo naučit. Kafe dobré, plechovka ochuceného birela teplá. Ceny i jídel srovnatelné s jinými hřišti, čekal bych dražší.
Ostatní: chybějící mapky i vzdálenostní kolíky. Mají jen vzdálenosti na sprinklerech. Už mají birdie kartu na celé hřiště, ale čekal bych, že ji dostanu, ne že ji budu kupovat. Zvlášť na hřišti této kategorie bez mapek na odpalištích.
Tady si zahraji rád kdykoliv. Kvalita odpovídá ceně, možná bych i čekal v budoucnu podstatné zdražení, až bude vše hotové. Pokud tam teda balíky jako mě budou vůbec pouštět.
Užitečné pro 6 jamkaře/ů.
Ferrry
Ferrry
Jardo, my si s @6david8 ty dva zbylé od tebe koupíme, schovej nám je. 😉 Naplánujeme nějakou spolhru.
JardaK
JardaK
Guarneri
Guarneri
Ty kolíky je prý záměr - aby hezké hřiště nekazily hnusnými kolíky. Co jsem pochopil, mají to všude na hřištích Troonu.
Víc ví asi @JanKostalCZE .
Maximální spokojenost
Datum mojí hry
28.8.2020
Moje úroveň HI (HCP)
Elite (19,9 - 10 HI)
Na hřišti hraju
poprvé
Pochválil bych
  • Vše
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 5.00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 5.00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 5.00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 5.00
Dle mého - JÍDLO
hvězdičky: 5.00
Když nám všichni něco chválí, máme vysoká očekávání a často pak býváme zklamáni. Toto nebyl ten případ. Jsem z hřiště nadšen.
Konec prázdnin a příchod babího léta
Datum mojí hry
28.8.2020
Moje úroveň HI (HCP)
Master (<10)
Na hřišti hraju
poprvé
Pochválil bych
  • příroda
Nelíbilo se mi
  • cena fee
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 5.00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 3.00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 3.00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 4.00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 2.00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 3.00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 5.00
Hřiště je zasazené v opravdu krásné krajině a je zde několik risk/reward jamek, což miluju.

Bez předchozí znalosti hřiště je ale lepší hrát "na jistotu" třeba jen železa, protože pokud netrefíte správné místo, míček skončí v roughu a nemáte šanci ho najít.
Navíc dnes byly FW dost vyschlé (hlavně na druhé devítce), tvrdé a míček kolikrát putoval z FW do zmíněného roughu.
Greeny byly také velmi tvrdé, uválcované, ale bohužel místy hrbolaté - takže dost blbá kombinace.

Upoutaly mě taky vlajky na greenech :)

Přílohy

P
Paldagram
Vlajky sila maminka majitele :).
  • To se mi líbí, Shot!
Reactions: requo
Datum mojí hry
17.8.2020
Moje úroveň HI (HCP)
PRO
Na hřišti hraju
výjimečně
Pochválil bych
  • greeny
  • fairwaye
  • odpaliště
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 4.00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 5.00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 4.00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 5.00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 4.00
Dle mého - JÍDLO
hvězdičky: 3.00
hřiště v super stavu. Nemám žádnou výtku.
  • To se mi líbí, Shot!
Reactions: requo
Datum mojí hry
21.8.2020
Moje úroveň HI (HCP)
PRO
Na hřišti hraju
často
Pochválil bych
  • greeny
Nelíbilo se mi
  • náhodná voda/sucho
  • neumožněné stavění
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 4.00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 4.00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 4.00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 3.00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 3.00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 4.00
Dle mého - JÍDLO
hvězdičky: 4.00
DO záporného hodnocení jsem dal stav v poli, někde sucho, někde náhodná voda. Není to výtka na greenkeepery, ale letos se to bohužel tak sešlo, že týden prší a týden jsou vedra. Bohužel se stavem hřiště to zamává. Greeny v nejlepší kondici za posledních pár let - vizuálně nic moc, ale herně paráda.
WebGolf.cz
Velký dík za spolupráci a podporu 19.jamky v roce 2020 patří (více info):
Nahoru Bottom