Člověk se v pozici toho divného manažera potká se spoustou prazvláštních obličejů. Veselých, ošklivých, různobarevných s pihama, kyselých nebo uřechtaných. A za těmi obličeji jsou návštěvníci a stejně jako ty jejich čumáky, každý z nich je jiný. Někdo přátelský, někdo plachý, někdo kdo neumí puttovat, někdo držkatý,...Prostě nekonečná směs.
IMG_9693.jpg

Mr. Nobody – sotva víte o tom, že někdo přišel. Od dveří recepce jen houkne “Tak já du!“ a už odpaluje. Hraje rychle a často, klobásu si dá jen výjimečně a když, tak si s ní míchá kafe, aby se nezdržoval.

Rumburak – takovej trochu zmetek. On sice má takové to pozlátko zasloužilého golfisty, protože nehraje špatně a už to nějakej ten pátek kutálí. Ale pozor, on hraje pro radost! Přeloženo to znamená, že jsou mu všechny pravidla u buřtu, respektive si je vohejbá jak Kyrill břízy. Mít Rumburaka ve fligthu buď znamená pohřbít svou hru pro dobro ostatních a kontrolovat a nebo skončit nejlépe druhej.

Spirit – je duší hřiště. Hraje často, hraje rád. Nikoho neotravuje, každý ho miluje a jakákoli jeho poznámka nebo doporučení je vhodně formulováno a dává smysl. Neprudí se zbytečnostmi a nosí recepčním dárky!

Manželka – “No jo, já musela jít, protože jinak bychom nevyužili ten hodnotný rodinný čas. Je vcelku jedno, že hrajeme každej v jinym fligthu a že ten můj na mne celejch 50 km cestou domů nas*anej nepromluvil, protože mu to nešlo. Důležitý je, že jsme spolu...“

Hecíř – existují jen dvě situace, za kterých ho nepotkáte na hřišti. Buď Kim Čong-un skutečně vypálil do střední Evropy kráter a nebo ho nepustila Manželka. Jinak je tu furt, jakákoli forma počasí ho nezastaví. Jakmile 4. února vykoukne po 2 měsících slunce a odtaje první centimetr sněhu, tak už žhaví mobil, jestli se nedá hrát.

Pičus – “Nechci ti kazit dojem z dobrýho drivu, ale natýčkoval sis to před odpaliště...“

Hulk – když se nedaří, tak má greenkeeper i fittér o práci na pár dalších dní postaráno. Vzduchem krom vyšperkovaných slovních spojení lítají hole, bagy, odpališťové kameny i spoluhráči, co včas nevyklidili perimetr.

Reprezentant – ne zcela nutně spojovat s přineseným skóre. Vše krokuje, vše zpochybňuje. Velmi často jemu fouká zrovna opačně, než všem ostatním. Každej green jede jinak. A on by teda tohle hřiště postavil rozhodně líp!

Bejby - hraje skutečně pro radost. Občas dobře, občas blbě, občas úplně šíleně. Ale je mu to fuk. Nezdržuje, je slušnej a je radost ho potkat. I nevrácenej kolík zatlačí zpátky do země na svý místo.

Bonusové kategorie – jde o jakousi nadstavbu základním verzím. V podstatě takový tunning, který lze napasovat na každého návštěvníka bez ohledu na jeho základní motorizaci.

Mlíčenka – 9 kruhů pekla se záděrama na všech 20 prstech za hudebního doprovodu Justina Biebera je vyhrazeno pro lidi, co cpou zbytky cukrových pytlíků do nádobek na mléko!

Statistik – jestli jde naládovat nějaká golfová kratochvíle do excelu, tak ji tam má. U toho průměr, sumu a medián.

Komentátor – ještě nedokončil nápřah a už ví, že tahle rána je na ho*no. A je uplně jedno, že skončila uprostřed fairwaye. A že ta další u tyče. A že to bylo birdie.

Tučňák – jeho rutina přípravy na ránu je smrtící. Ať už se kolíbá, kmitá holí nebo neustále kontroluje, zda vlajka během uplynulých 3 vteřin nezměnila polohu. Při hře s tučňákem obrostete mechem.

Shot - úsloví “Pěkná rána!“ patrně používá i na záchodě v NC Chodov jako pochvalu výkonu vedlesedícího kolegy. A je vcelku jedno, že míček najdete v potoce pod šutrem. On prostě pochválí všechno a vždy!

Soupis samozřejmě není konečný a vzájemné kombinace jsou v podstatě bezlimitní. A pokud jste se poznali, tak věřte tomu, že přesně na vás jsem při psaní myslel!
Další článek v seriálu 'Deníček golfového manažera': Deníček golfového manažera 15. – Já jsem Čech!
Předchozí článek v seriálu 'Deníček golfového manažera': Deníček golfového manažera 13. – Meeeeee!
  • To se mi líbí
Reactions: carasino