Je 10. dubna 2017 a začíná první dětský golfový trénink nové sezóny. Dorazí na něj i tichá nevýrazná plavovláska. Poprvé v životě drží hůl a pod starostlivým dohledem svého táty, který ji přivedl a stejným pohledem milujícího rodiče ji sleduje každý další trénink, dělá v Hořehledech své první golfové krůčky. Zatímco ostatní blbnou, skáčou a rošťačí, ona pozorně poslouchá a sleduje. Občas vypadá, že ani nevnímá, co se kolem ní děje. Je uzavřená do svého světa. Do světa, kam nám trenérům dovolila drobně nahlédnout.

IMG_7159.jpg


Danču byste dnes v té drobné holčičce hledali jen ztěžka. Takřka dospělá slečna je dvojnásobnou Mistryní klubu s HCP jen pár desetinek nad singlem. Stále ji však zdobí její tiché a uzavřené vystupování. Takové, které je šperkem, korunou budoucích šampionů.

Jsem pyšný. A cítím se zvláštně vděčný. Lidé se životem často pachtí a honí za výsledkem, mnohdy se ho nedočkají nebo na něj nedosáhnou. Já mám to obrovské štěstí, že výsledky mé práce mi rostou přímo pod rukama. Přerůstají je a rozbíhají se do celého golfového světa a zprávy o jejich úspěších se ke mě dostávají jako ty nejsladší plody. Takovou odměnu nic nepřekoná.

Cítím se i zavázán. Především samotným dětem, že obětují lákadla moderní doby a v každém počasí společně bojujeme proti nástrahám našeho hřiště. Že nás pustí tak blízko, abychom poznali jejich osobnosti, radosti i strachy. I jejich rodičům. Vyžaduje totiž velkou dávku odvahy a sebezapření, nechat někoho cizího utvářet charakter svého dítěte. Golf totiž nejde jen hrát. Golf musíte žít!

Je 24. října 2022 a na cvičném greenu u recepce v Hořehledech probíhá rozloučení s letošní golfovou sezónou. Ve štafetě zde mezi sebou bojují děti a jejich rodiče. Pobíhá jich tu víc než 50, smích, povzbuzování, hecování. Jsou mezi nimi celorepublikoví vicemistři ve SNAG golfu, vítězové krajských přeborů, mistři klubu. A dozajista i budoucí šampioni.

Děkuji všem, kteří mi pomáhají na cestě vybrousit hořehledský golfový šperk k dokonalosti!

IMG_6404.jpg IMG_6772.jpg IMG_6822.jpg IMG_6903.jpg
Další článek v seriálu 'Deníček golfového manažera': Deníček golfového manažera 50. - Tisíce malých zážitků
Předchozí článek v seriálu 'Deníček golfového manažera': Deníček golfového manažera 48. - Chrám golfu