Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Golf.cz Nejlepší z nejlepších pro nejlepší z nejlepších – Masters Tournament včetně Tigera Woodse

Jamka R. Reader

Admin
19.jamka
Robot 19.jamky
Nejlepší z nejlepších pro nejlepší z nejlepších – Masters Tournament včetně Tigera Woodse (Golf.cz)

87. Masters Tournament, Augusta, Georgia (6. – 9.4.2023, -6 hodin)

Celý golfový svět tento týden utichne a pozornost se obrátí do jednoho místa na jihovýchodě Spojených států, do města Augusty. Turnaj Masters je vrcholem sezóny. Je to nejslavnější, nejprestižnější a nejvýznamnější golfový turnaj na americkém kontinentu. Je kategorie major a koná se jeho 87. ročník.
Uskuteční se na ikonickém hřišti Augusta National s parem 72, plném věhlasných jamek s květinovými názvy a nádherných zákoutí. Amen Corner je nejslavnější místo hřiště. Je to nejzazší kout s jamkami 11, 12 a 13. Bojí se ho hráči, milují ho diváci.

Na Masters se ti nejlepší připravují celý rok. Hrát mohou pouze hráči s pozvánkou, kterou mohou získat mohou získat např. vítězové majorů za posledních 5 let, vítězové posledních tří The Players Championship, vítězové turnajů PGA Tour od posledního Masters, držitel poslední olympijské medaile, úřadující amatérský mistr USA a podobně.

Pozice na světovém žebříčku OWGR je letos pouze pomocným kritériem, protože je pozváno také 18 nejlepších hráčů LIV Golf, kterým rozepří PGA Tour a LIV už slouho na žebříčku OWGR nepřibývají body. Vedle obhájce Schefflera, McIroye, Rahma, Cantlaye, Homy jsou na startovní listině Johnson, Smith, Reed, Koepka, DeChambeau a budou tvořit velice zajímavé souboje a srovnání výsledků.

Na přihlašovací listině je také Tiger Woods. Není favoritem na vítězství, je ale favoritem médií a zájmu diváků, stále největším tahákem turnaje.

Průběh turnaje je plný rituálů. V úterý před turnajem se v historické klubovně pořádá Večeře šampionů. Hosty jsou členové vedení klubu a vítězové předchozích ročníků. Hostitelem, který také sestavuje jídelníček je vždy loňský vítěz. Letos menu sestavoval Scottie Scheffler.

Slavnostní, symbolický první odpal provádějí legendy. Léta to byli Arnold Palmer, Gary Player a Jack Nicklaus. Po odchodu Palmera se k nim loni přidal Lee Elder, první černošský golfista na Masters a Tom Watson.
Letos budou čestnými startéry Tom Watson, Jack Nicklaus a Gary Player.
Letošnímu vítězi oblékne slavné zelení sako loňský vítěz Scottie Scheffler.​

Oblíbený středeční Par 3 contest s rodinnými příslušníky je asi nejlíbeznější částí programu. Malí špunti, většinou děti hráčů v bílých kombinézkách vytvářejí na greenech roztomilé situace.

Součástí tradice je také tradiční Pimento Cheese Sandwich prodávaný divákům za roky neměnnou cenu půldruhého dolaru.

Věřme, že i letos bude v provozu fantastická funkcionalita leaderboardu, díky které si můžete přehrát video kterékoli z desítek tisíc ran všech hráčů Masters.

O penězích se před turnajem nemluví, Prize money se ohlašují v průběhu. Loňský vítěz Matsuyama získal odměnu 2,07 milionu dolarů. Prize Money pravděpodobně bude 15 milionu dolarů, s podílem pro vítěze 2,7 milionu.

Přímé přenosy bude jako každý rok vysílat veřejná, volně přístupná televize ČT Sport a na internetu Ivysílání ČT Sport.​

Leaderboard

The post Nejlepší z nejlepších pro nejlepší z nejlepších – Masters Tournament včetně Tigera Woodse appeared first on Golf.cz.

Pokračovat ve čtení...
 
Tak pokud chcete sledovat dnešní PAR3 Contest, tak běží LIVE na www.masters.com
Jen je třeba být připojen přes VPN na americký server
 
Dnešní PIN pozice

m_Hole_Locations_Template_2023_Thursday.jpg
 
předpověď počasí

twitter_FtB7TlEWcAAd1MC.jpg
 
Klikni na My Group
Snímek obrazovky 2023-04-06 v 14.41.45.png
 
Dnes jsou Tee Time posunuty o 30 min. dopředu, tak ať nezmeškáte ;)
 
Dnešní PIN pozice

twitter_FtGpRa7XgAEZAEj.jpg
 
Chtěl jsem si zaletět na finálové kolo. Ale už není na parkovišti volno 🤭

IMG_8517.jpeg
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom