Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Jak jste naposledy hráli? (2024)

Také jsem byl součástí velikonoční party na Slovensku........hřiště popsal krátce, ale velmi výstižně @Sauron , se vším souhlas.
Moje hra nejlepší v Borše (97/37 Stb) a i celkem v těžkém - 73 parovém - Sedinu (104/36 Stb), nejhorší pak v Penati (107/30 Stb), kde po první trapné devítce za 59:vomit: přišel na druhou asi jiný člověk a zahrál v pohodě 48:). Ale naštěstí je se na co vymluvit, protože všechny 4 dny ovlivňoval hru vítr střídavě s vichrem.
Jinak karta Golfamore supr, parta lidí stejně tak - zábavy bylo neúrekom.......a vo vo vo tom to je😀😀
 
Je milé, že člověk celou zimu trénuje. Schválně v dešti, mrazu, větru. Aby byl na tu sezónu dobře připraven…

IMG_4889.png
 
2.4.2024 • 12j. Hostivař: 61 ran, 24 patů (by mGolf)

IMG_6803.jpeg


Foukalo. Do zad super - většinou jsem všechno přestřelil - ale bylo to dlouhý a rovný :-D Když jsem šel proti, tak tam, kde běžné stačí klidnější P, jsem měl co dělat s 8i. A i tak to bylo jen tak tak. Nicméně - nemohl jsem odpo odolat - druhá možnost byla připravovat prezentaci na páteční projektovou schůzku. To počká. Na Hostiku bude za chvíli už zase narváno, jak bude slusne počasí... Takže využívám poslední odpolední chvilky v nepřízni počasí, kdy je Hostík ještě volný. Hřiště super, vážně. Ferveje krásné celistvě zelené, grýny fantastické. A celkově hřiště krásně jarně vyčančané. I usměvavého maršála jsem potkal, pár slov poklábosili... Super. Jen škoda, že těch zadních 6 jamek už nemá smysl zase chodit odpo po práci ve všední den hrát, mraky trénujících dětí s trenéry. Takže jsem tam došel, dál dvě zrovna prázdné jamky a zase odešel, ať mládežníci můžou blbnout :)

IMG_6792.jpeg IMG_6801.jpeg IMG_6798.jpeg IMG_6797.jpeg IMG_6802.jpeg IMG_6799.jpeg
 
O prodlouženém víkendu jsem vyrazil do Polska. Během 4 dnů odehráno celkem 99 jamek, 4x 18jamkové hřiště a 3x 9jamková akademie včetně prohlídky historického centra Štětína a návštěvy Baltského pobřeží. Kvalita hřišť velmi nadstandardní na roční dobu. Počasí na golf příznivé, teploty 12-20 °C. Cena green fee příznivá, na všech hřištích jsem využil kartu Golfamore.

Binowo (160 PLN/ 18 jamek + akademie)
První devítka celkem dost kopcovitá, spíše technické jamky. Druhá polovina hřiště leží na rovině, na většině jamek do hry vstupuje voda. Několik ran se hraje naslepo, což ztěžuje hru při první návštěvě. Zapamatovatelné jsou jamky 9 a 18, dlouhé čtyřpary, kde se na grýn hraje přes vodní překážku. Akademie je vhodná pro rozcvičení místo drivingu. Většina jamek má 60 - 100 metrů, par 28.

Modry Las (150 PLN/18 jamek + akademie)
Dle recenzí jedno z nejlepších hřišť v Polsku. Nese označení PGA National Poland (stejně jako Oaks v ČR). Na začátku sezóny neskutečná kvalita hracích ploch, bez jediné vady. Velmi pestrá skladba jamek, každá je jiná a zapamatovatelná. Na každé jamce je dostatek soukromí. Hřiště je přehledné, ferveje jsou široké a všechny dopadové zóny jsou vidět. Pro hřiště jsou typické velké, rychlé a modelované grýny a hodně hluboké bankry. Výzvou je třípar č. 15 s polostrovním grýnem a hlubokým bankrem před ním. Součástí areálu budou rodinné domy, na několika místech probíhá výstavba, ale hru to negativně neovlivňuje. Akademie Orly Las má zcela odlišný charakter. Tříparové jamky jsou umístěné v lese v kopci nad jezerem. Jamky s délkou 50-120 metrů vyžadují velmi přesné rány.

Amber Baltic (160 PLN/18 jamek, 75 PLN/akademie)
První devítka 18jamkového hřiště Amber je spíše technická, jamky jsou obklopeny stromy. První jamka vede od klubovny z kopce, devátá jamka je do kopce, ostatní jamky leží na rovině. Druhá devítka je otevřená, jamky jsou umístěné v kopci a jsou výzvou i pro delší hráče. Při první hře bylo na některých jamkách složité vybrat správnou strategii. Pěkná byla závěrečná jamka, kratší pětipar se stromy uprostřed ferveje a grýnem přímo u terasy klubovny. Devítijamkové hřiště Baltic nabízí třípary různých délek od 75 do 200 metrů a je ideální pro trénink všech želez v bagu.

Kamien (70 PLN/18 jamek)
Závěrečné hřiště bylo svou kvalitou nejhorší. 18jamkové hřiště má dvě zcela odlišné tváře. 9 jamek je obklopených březovým lesem, tato část má zámecký až lesní charakter a je kvalitativně i herně výrazně lepší než druhá polovina. Jamky jsou užší, vyžadují vhodně vybranou strategii a rány umisťované do pozic. Zbylé jamky se nacházejí na poli. Layout těchto jamek nedává žádný smysl. Některé jamky jsou jako letiště. Jiné jsou nesmyslně složité, s mnoha vodními překážkami, které jsou často i v míště, kde by měla být fervej. Pro průměrné golfisty jsou tyto jamky v podstatě nehratelné. Většina místních golfistů hraje pouze své oblíbené jamky a některé části hřiště úplně vynechává. Nejhorší byly jamky 13 a 14, které jsou svou kvalitou několik úrovní pod zbytkem hřiště.

Moje hra:
- plusy: přesná hra železy, fungující driver, výsledky na některých devítkách (+3, +4,...)
- mínusy: proměňování patů, 3 dřevo z odpaliště, několik zkažených ran, které znamenaly double nebo triple


IMG_1900.JPG

IMG_1914.JPG
IMG_1945.JPG
IMG_1957.JPG
IMG_2025.JPG
IMG_2032.JPG
IMG_2046.JPG
IMG_1697.JPG
IMG_1739.JPG
IMG_2318.JPG
 
Dobře. :cool:
V "kdybygolfu" bych oběhl Starou Bolku dokonce v paru... 😂
SB je ve skvělý kondici. Ferveje i greeny super, odpaliště v pořádku a rafy nevím, nebyl jsem tam... :p Ale vypadají hratelný...
Kafe, prostředí, senioři i Míra Bosák - všechno bez chyby. 👏

1712145030569.png


Tohle mluví tak nějak za vše... :rolleyes:
1712145081627.png


1712145110561.png

P.S. Tome @TP_79 bylo 16°, takže na kulicha... 😂
 
3.4.2024 • 12j. Hostivař: 54 ran, 22 patů (by mGolf)

Bez názvu.png


Včera Hostík znovu. A tentokrát bez větru, za několika občasných kapek - ale zase bylo kolem čtvrté prázdno. A byl jsem bez míčků. Musel jsem si normálně koupit nové! Hele a bylo to moc fajn, šáhl jsem naslepo po trojici Bridgedstone E12, a fakt to nezahýbalo, jako ty moji běžný odrbanci. :-D Opovažte se mi to kazit! Pravda, mělo to i krapet nevýhodu, kdy jsme počítal se šlajzem a ono to letělo rovně... ale díky tomu jsem trefil cestu, odraz přidal další 50 metrů, no a ejhle, birdík na 6tce byl na světě. :) Pravda, první z trojice se mnou nevydržel, plavat na 12tce neuměl. :oops:
 
6.4.2024 • Hořehledy: 91 ran, 37 patů (by mGolf)

IMG_6822.jpeg

Jsem rád, že jsme s mladším synem šli. Začátek byl pro mě složitější, naštěstí druhá devítka už mi šla lépe. Mám to takhle ve dvou hodně tréninkově pro syna. V podstatě pořád - když dělá cvičné nebo jde rovnou k míčku, hrozně to mydli jen rukama. Tak ho zastavím, zklidnim, natáhnout ruce, otočit tělem, projit míčkem... A najednou mu to krásně litá. Lepší i patovani, hodně funguje lpění na rituálech - vždy omarkovat, narovnat míček ryskou... Zklidní se tím a nejsou to takové rány. Takže on první devítku na sebe super - z červených skoro poprvé pod 70, konkrétně 64.

Akorát pak samozřejmě ja nejsem schopen trefit ten svůj míček. :p V půlce jsme měli krizi, resp. syn... Že druhou devítku jít nechce, dvě jamky byl protivnéj jak noc, až pak jsem z něho vytáhl, že si nechce pokazit tu první "životní" devítku (narozdíl ode mne si to sčítá i v průběhu). Takže jsme se museli oba uklidnit - já proto, že když se řekne na začátku 18 tak se hraje 18 a je potřeba se s tím poprat a ne v půlce to zabalit, a že se to hraje celý! Naštěstí se pak zase chytil, a i když druhá devítka u něj nakonec za 73, poslední jamky hral už i přes horší skóre soustředěne. A bavilo ho to. A sladká tečka na konec, zvládl to za 137! To znamená pod 140! A to je podle mě mnohem víc, po 3,5 hodinách na 18j, než "jen" 9j pod 70!

Prima klučičí dopo před chvilkovou krizi v pulce, zakončeno klobaskami k obědu na recepci! :up:🏌️‍♂️🏌️‍♂️

PS: uf, Jsem úplně vyzdimanej z toho tříhodinového a kousek předávání pozitivní motivace! Týnka dneska s námi nebyla. Uf. Maminky jsou na tohle lepší. Musel jsem z toho jít na jedno. Takže na zdraví 🍻

IMG_6812.jpeg IMG_6820.jpeg IMG_6808.jpeg
 
Upraveno:
Vyrazil jsem se podivat jak probihaji stavebni prace v Mlade Boleslavi.
Hriste v dobrem stavu, jen gryny obcas s fleky/diry. Odpaliste lehce proderavene a zapiskovane. Ferveje tvrdsi.
Moje hra uspokojiva, celkem fungovala hra z tycka. Horsi to bylo na greenu, ackoliv jsem celkem mel v oku rychloat. Bohužel, druha devitka byla horsi. Posr.... jsem 13 a 14. Na hristi moc lidi nebylo.
Ale porad lepsi nez jet 400km za "maminkou"
Screenshot_20240406_183821_Golf Pad.jpg

Screenshot_20240406_183834_Golf Pad.jpg

20240406_114353.jpg
 
Včera Slapy, byla by chyba nevyužít takového počasí.
Šel jsme asi hodinu po turmaji, ale nakonec jsem čekal až na 18ce. Pravda, trochu jsem si to prodloužil hledáním či jednou vracením se na odpaliště, ale nikoho jsem neblokoval. Za mnou čtyřflight natáčející si celou hru (jejich fungování na hřišti nebylo úplně ideální, ale už jsme se tím srovnal), úspěšně držící další flighty tak, že až na 18ce mě došel další dvojflight.
Co se týká mé hry, jako první devítka se mi moc líbila až na devítku, kde jsem se rozhodil (začalo to křikem odvedle přímo do rány). Ale ten strom uprostřed fairwaye by mohli odstranit 🤣🤣🤣
Druhá devítka začala ztrátou provize v biozoně, kterou jsem ani hrát nemusel 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️, první skončil na fairwayi. Jinak tovlastně taková tragédie nebyla, až na 17 a 18. Na 17ce jsem si neplánovaně zahrál okolo greenu víc než bych chtěl. A18ka jako dobrý až ke greenu, kdy jsem třetí poslal tak pěkně, žese míček zaryl do břehu u greenu, byl z něj vidět asi 1 cm2, ok, přihraju na green a pak to začalo, šestiputt, z toho čtyři putty cca z 10 cm. Jsem si říkal, že doklepnout to bude jednoduché 🤣🤣🤣 prostě de*il. Ale je pravda, že doklepávání probíhalo hodně laxně.
Nicméně ze hry pocit dobrý, hole nelítaly, vlastně jsme se ani moc nerozčiloval.
Hřiště v dobré kondici, greeny propíchané, ale už se to zatahuje, rychlost bohužel proměnlivá.
1712480362572.png
 
Po delší době jsem zavítal na hřiště, kde jsem si čichnul ke golfu a strávil tam 7 let. Ano pro méně znalé doplním, že to je LIBOUCHEC ;)
Než se dostanu k mojí hře, ohodnotím trochu stav hracích ploch. Pro některé rýpálky :D neznalých poměrů, nebo trochu s nosánkem nahoru uvádím, že je to hřiště pro začínající golfisty, založeno v roce 2000 pár nadšenci na loukách. Tomu odpovídá kvalita hracích ploch. Hřiště patří mezi nejvýše položené v ČR.
V pátek se poprvé letos posekalo hřiště, skoro na jednu výšku. Ferveje a rafy dobré, místy celkem dost mokré. Greeny, protože jsou přírodní, měly střih jako ferveje :D Mají dorazit nová vřetena ;). Tak jsem místo patru používal většinou P nebo 9. Záleželo odkud a jakou holí jsem čipoval :D
Nyní si krapet rejpnu ;) do Mirka @Mirek_62 , který si stěžoval na greeny v Č.Lípě. Mě se podařilo zahrát 29 patočipů :D
No co dodat k mojí hře. Super počasí, ve 2,10 budíček do práce, od 10 hod 40 míčků na drajvingu a hurá na hřiště, které jsem díky malému Péťovi(el.vozík) zvládl obejít za 3 hod. Nostalgie,super lidi a hezká příroda mne utvrdila v tom, že je potřeba aby taková to hřiště existovala. Kde jinde si obyčejný člověk bez golfových zkušeností může tuto suprovou hru za pár korun vyzkoušet :up:

1712499528389.png

Mimochodem moje nejlepší letošní hra ;)
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom