Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Anketa Raději buggy nebo po svých?

Raději buggy nebo po svých?


  • Hlasovalo
    65

requo

Guru fóra
19.jamka
Jméno
Michal
Přijmení
Šatal
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
+- 17
buggy.png


Raději buggy nebo po svých? Každá z variant má něco do sebe, s bagy může být hrát rychlejší, v kopcovitém terénu i významně, eliminují se dlouhé přechody. Na druhou stranu, jít po ferveji hezky pěšky ať už s bagem na zádech nebo s vozíkem má pro mnohé něco pro sebe. Jak jste na tom vy?
 
Na buggině mi odchází koncentrace na hru.
Pokud jdu pěšky, tak už cestou k míčku přemýšlím nad ránou, navíc se mi líp udržuje švihové tempo.
 
Preferuji golf formou procházky. Jednou jsem hrál na bugině. Byl to turnaj na Kácově 27 jamek. Tam bych dal max. pěšky River a třeba Forest. Ale měl bych to asi na hraně s fyzičkou :D Ale blíží se doba, kdy budu mít problém ujít 18 jamek i na rovince. Ale jak už jsem psal v jiném vlákně. Golf miluji, tak pokud to nějak dám, tak pěšky. A určitě budu mít to štěstí, že umřu na hřišti :D Neboj se Martine @mkopcak , udělám všechno proto, aby to nebylo u tebe. Nerad bych ti způsobil problémy :D
 
Volil jsem možnost Jiná.

Ke golfu mě vrátil tchán podlouhé době a vzhledem k tomu, že je mu 73 tak preferuje buggy. Díky tomu jsem s buggy odehrál většinu her od loňského roku.
Letos jsem vytáhnul po dlouhé době bratránka, který taky mnoho let nehrál a ten je prozměnu po operaci achylovky, takže taky jen s buggy.
Moje osobní výmluva je vždy to, že mám problémy s koleny, tak buggy je také lepší volba, a navíc můj starý vozík je jen k tomu abych se styděl.

Před 14 dny jsem si řekl konec výmluv. Buggy už jen, když půjdu s něým nemohoucím, nebo líným. Koupil jsem si nový vozík. Už je doma a vypadá krásně.
V neděli jdu na turnaj na Molitorov kde jsou buggy zakázané, tak se jen modlim, aby to moje kolena vydržela. I když tam to zase neni tak kopcovaté jako třeba Slapy nebo Břemeno.
 
Pokud mam pred sebou 5 dnu golfu, tak buggy nepohrdnu :) Absolutne ne noseni bagu na zadech. At uz ze me nebavi stale nahoru dolu, ale jak to tahne trapezy, tak si akorat odnesu bolest hlavy.
Vozik je idealni kompromis. A zatim rucni, ale kvuli hristim typu ypsilonka si v polovine clovek setri na elektro :)
Vyjimka, kdyz je buggy v cene... nereknu ne :) A je situace kdy clovek buggy fakt oceni, kdyz nenajde mic a nema provizi. Neni horsiho nez bezet zpatky, odehrat s tepem 200 neco hroznyho a pak bezet zpet.
Ale ve vysledku neodsuzuju ani jeden druh prepravy. Kdyz hejtuju, ze jsou lini lidi ze se vozi buggy, tak to jen ve chvili kdy ve 35 stupnich tlacim vozik do kopce, po tele mi tecou potanky, dycham jak sentinel a navic jsem na 8 rane na 3paru a jeste nejsem na greenu. Ale to spis zavidim ten zavan vzduchu kdyz se buggy rozjede :D
 
Dovolenkový pobyt volím s možností bezplatného pronájmu buggy. Jinak pěkně pěšky, i když vyškrábat se na 2 jamku na Prosečné mi dává zabrat.
 
99% mych her chodim pesky, takze se dostanu na buggy tak 1x za rok az za dva roky :)
Mam rad chuzi, je to jedna z hlavnich motivaci, proc hraju golf ....prochazka v peknem prostredi, po pekne trave, vycistit si hlavu a ujit par kilometru. Navic na buggy proste nepremyslim dostatecne o te dalsi rane, to mi jde jen pri chuzi - takze i kdyz nejaky usek prejedu na buggy, tak kdybych chtel hrat stejne soustredene, tak bych pak zase ten usetreny cas ztratil stanim nad mickem a premyslenim co dal :)

A jeste jeden duvod - strasne nerad si beru z bagu vic nez jednu hul, proste si pro kazdou novou hul jdu znovu do bagu - a kdyz hrac musi nechat buggy nekde na cesticce (ne vsude se smi jet na fairway nebo blizko ke greenu), tak to znamena si bud vzit vic nez jednu hul nebo riskovat, jestli tipnu tu spravnou (a pak jsem linej se vracet a vim, ze hraju se spatnou holi a to je hned prusvih v hlave, jeste nez ranu zahraju) - kdyz jdu pesky, mam bag u greenu nebo proste u sebe na fairwayi a vymena hole je rychla.

Existuji ale vyjimecne situace:
- kdyz je buggy z jakehokoli duvodu zdarma (treba v CGK) nebo na nejake soukrome akci, tak si ji beru taky (jednou jsem na Ostravici odmitnul, sli jsme ve trech, mel bych ji zadarmo a pekne jsem pak potrenoval polobehem do tech kopcu mezi jamkami, abych tu dvojici stihal..... ale zase, pekny trenink a ani mi to moc nevadilo, i kdyz v ten konkretni okamzik v prudkem kopci to cloveka trosku stve
- Na Kacove mi davali chvili buggy zdarma, i kdyz nemuseli (netrvali asi dva roky na dvojici z CGK, ted uz bohuzel trvaji) - a kdyz jsem tam byl treba vecer sam, tak bylo prijemne si to projet v klidu a v lete to kopcovite hriste nejit pesky ..... a kdyz jsem hral sam, tak mi to soustredeni i na buggy nejak lip slo (spis to bylo tim, ze jsem tam byl vetsinou opravdu sam, prede mnou nikdo, za mnou nikdo)
- povinne buggy na dovolene v zahranici jsem zazil jen 2x a na stejnem hristi (Tulum, Mexico) - a tam bylo takove vedro, ze jsem byl rad, ze muzu jet
 
Na buggy mam odehrano vsehovsudy 9 jamek, dost me bavilo to zrychleni hry. Sam bych si ji nevzal asi nikdy a prichod pesky na dalsi jamku s vyhledem na dve buggyny krizujici tam a zpet fairway je moje nocni mura. Co bych uvital jsou ty golfovy motorky, s tim si umim predstavit objet 18 a vic jamek. Snad je hriste u nas poridi, nebo aspon nebudou zakazovat.
 
pridam se .. trosku pozde, ale lip nez nikdy ;-)

buggy nebo pesky? Jak kdy. Jednim z duvodu navratu ke golfu bylo, ze se potrebuju vic hejbat. Takze pesky. Jenze nejsem nejmladsi a kolena "total kaput", takze nezbude nez si ulevit .. tedy buggy. Hlavne pokud je toho golfu moc - treba ted tyden v Turecku, tak ke konci pro me bugyna byla jedinou moznosti jak si to jeste trosku uzit. Ale jinak chodim. Pochopitelne s vozikem .. uz nenosim. Mam 20+kg nadvahu i bez bagu na zadech, dalsi zbytecny kila tahat nepotrebuju ...

Paradoxne ne vzdy plati, ze bugyna = vetsi komfort. Hlavne pokud ji mam ve dvojici s podobnym kopytem jako jsem sam. Viz synator to narve doprava, ja doleva. Rikam mu, jed si hledat balon, ja si dojdu ke svymu pesky. Beru si s sebou sestku zelezo, bo tipuju, ze to bude ta spravna hul ... bohuzel neni .. micek je zarvanej v drnu .. potreboval bych wedzku, nebo aspon P .. ale to nemam. A bag mam na bugyne, ta je 150m daleko ode me .. mladej neprijede, bo se na sve prave strane zakopava vic a vic do krovi .. tak co ja? Nez jit pro spravnou hul pul sveta a zpatky, zkusim to teda namastit tou sestkou. Vysledek si domyslite .. na prd .. kdybych sel pesky a mel u sebe vozejk s bagem, tak mozna uhraju bogey nebo dablace. Takhle mozna budu bojovat o "desitku". Zbytecne ...

To samy u grynu. Bugyna tam nesmi. Na 90% vas odvedou sipkydost bokem nekam k prejezdu na dalsi jamku. Ale fakt daleko. A ja pritom ani poradne nevim jak mi lezi mic (jsem za grynem na opacne strane nez je kara). Takze co s sebou? Patr, wedge, sand wedge kdyby snad, bo je tam pry bunker ... mam problem to vsechno zelezo pobrat ... to kua musi sacit. Prece nebudu brat pul bagu. Dojdu k balonu a ehmmm ... ono by to spis bylo na delsi chip&run .. takze ideal 9tka nebo 8? Ale ty nemam a vozejk je na druhe strane planety .. tak co .. tak to zkusim pomastit tou wedgi .. vysledek si domyslite. A nedejboze, abych zjistil ze jsem zapomnel patr. Nez jit k bugyne a zpatky, tak to odpatuju wedzkou. Teoreticky to jde. Videl jsem to v televizi. Ale ouha ... me to teda moc neslo .. atd ...

Takze shrnu-li ten zbytecne dlouhy vyplod vyse .. ja se snazim chodit jak jen to jde. Je to lepsi pro me, je to lepsi i pro muj golf. Bugynu beru, kdyz uz to chozeni zacina bejt fakt problem .. proste, pokud si ji sam pred sebou dokazu v hlave obhajit, nastal ten spravny cas priznat si, ze jsem kaput kripl a svezt se. Ale v pristim zivote, az budu zase mladej junak plnej sil, budu jenom chodit .. slibuju :)
 
btw .. jednou jsem mel moznost si namisto klasicke buggy pujcit golfovy Segway. Naprosto super zazitek. Jen golf sel uplne do kytek, Ale to mi vubec nevadilo . Bavilo me se na to vehementu prohanet tam a zpatky, mlaceni do micku jsem bral jako nutne zlo :) Ale jednou asi stacilo .. opakovane bych to asi nechtel :)
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom