Hodnocení od requo

Beřovice
Datum mojí hry
10.9.2020
Moje úroveň HI (HCP)
Amateur (36-20 HI)
Na hřišti hraju
sem tam
Pochválil bych
  • ferveje
  • slušného maršala
Nelíbilo se mi
  • grýny - slabší, než tu znám
  • rafy, sucho, mraky hrabošů
  • neuhrabané bunkery
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 5.00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 3.00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 5.00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 4.00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 2.00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 4.00
Třídenní služebka obohacena hrou v Beřovicích. Měli jsme na výběr, jestli Terezín, nebo Beřovice. Kluky jsem přesvědčil (nebyly ani na jednom), že Beřovice jsou dospělejší a sportovnější hřiště a že hrací povrchy jsou standardně ve skvělé kondici. Tak jsme vyrazili tam.

Personál ani jídlo tentokrát hodnotit nemohu, to jsme náš flajt nestíhali - řešilo se dálkově (kamarádi z jiného flajtu). Přilítli jsme z nedalekého https://www.dvurperlovavoda.cz/ (doporučuju, super po všech stránkách) a hned po cca třech minutách na cvičném grýnu hrát. Ferveje měkké, zelené, moc hezké. Grýny pro mě zklamání, především první devítka. Fakt nemám rád, když je cvičný grýn v úplně jiné kvalitě, než zbytek na hřišti. Grýny na první devítce mi přišly chlupatější, místy i skákavé - prostě pomalejší. Druhá devítka se mi zdála mnohem lepší, co se týče grýnů. Tentokrát bych zkritizoval i bunkery - ani ne tak povrchově, ale mnoho bunkerů nebylo uhrabaných - což není asi tedy vina hřiště, ale nějakou vizitku to dělá. Víc bunkerů prostě po sobě někdo z hráčů před námi neuhrabal, a tohle mě netěší, zvlášť na hřišti vyšší kvality. Okolí fervejí vyschlé a tvrdé - jakmile tam zahrajete, tak na několikách jamkách díky odrazům to znamená míč desítky metrů od místa, kde byste ho předpokládali. Má to zajímavé důsledky - trefený drive se díky tomu odrazí občas dál a lépe, než zahraný drive na měkkou fervej, kde nám to skoro neběhalo. No a v okolí hracích ploch legie hrabošů a jejich cestičky.

Beřovice mám i tak rád a hra mě bavila. Raději mám druhou devítku. Od Beřovic mám zpravidla vysoké očekávání - tak mě občasná nedokonalost, která je zde dle mého výjimkou pak mrzí víc, než jinde.

IMG_6800.jpg IMG_6802.jpg IMG_6804.jpg IMG_6805.jpg IMG_6843.jpg IMG_6844.jpg IMG_6845.jpg IMG_6846.jpg IMG_6851.jpg IMG_6852.jpg
  • To se mi líbí, Shot!
Reactions: macdav a JardaK
Jirka 4
Jirka 4
No. @requo chválil. Já se těšil a to asi byla chyba.

Greeny ( je to Teda asi hlavně mými výsledky na nich) nic moc - jiný cvičný než na první 9 a druhá 9 zase jiná.

Fairway krásně měkký, ale kousíček vedle s skáče to o 50 metrů dál.

Holt někdy jindy a méně ve spěchu.
  • To se mi líbí, Shot!
Reactions: requo
ati
ati
Prý ty hraboše nesmí zabíjet. Mají zákaz od ochranářů.
JardaK
JardaK
Zabít ochranáře..
Surová výzva
Datum mojí hry
2.9.2020
Moje úroveň HI (HCP)
Amateur (36-20 HI)
Na hřišti hraju
poprvé
Pochválil bych
  • naprosto skvělé všechny hrací plochy
  • příjemný, profesionální personál
  • prostě jiný, dokonalý golf
  • sportovní pojetí hřiště
Nelíbilo se mi
  • chybějící mapy a vzdáleností kolíky
  • chybějící WC u drivingu, úzké odpalovací kóje
  • krátké hrábě
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 4.00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 5.00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 5.00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 5.00
Tohle osobní hodnocení hřiště je pro mě oříšek. Myslím, že jsem nikdy nebyl na hřišti, kde by byly tak dokonalé hrací plochy, jako tady. A to všechny. Rychlé a velké grýny, ukázkově vyřezané jamky, tvrdé ferveje, bunkery včetně vizuálně krásně zakončených hran. Odpaliště velká, prostorná, rovná. Grýny - moc pěkné, předvidatelné po celé ploše. Je to skoro až nuda hodnotit, jak je to dokonalé. A podrobně to shrnul @JardaK v předchozí recenzi, pod což bych se podepsal a lépe to nenapsal.

No a to je pro mě ten problém. Je to prostě tak dokonalé, že celek na mě působí příliš sterilně - takový ten jiný, lepší, profesionální svět. Až skoro nemám pocit, že jsem venku, ale že chodím po dokonalém koberci v nějaké virtuální realitě. Ale to hřiště za to nemůže. Je prostě krásné a překonalo hracími plochami mé očekávání po všech stránkách a to jsem čekal hodně. Je hodně sportovní, je to surová, nelítostná výzva, kde se hraje jiný golf, než zatím hraju já. Vyžaduje to velkou přesnost, schopnost hrát poměrně dlouhé a dobře umístěné rány a žádné chyby v okolí grýnů vám hřiště s ohledem na jejich rychlost neodpustí. Hluboké bunkery hlídající grýny jsou zatraceně blízko k jejich okraji - což je někdy smrtící kombinace. Hrál jsem zatím prvních 12 jamek. Líbily se mi jamky 1, 2, 3 svým zasazením do krajiny a potom až 10, 11, 12. To mezitím bylo pro mě slabší a i layoutem mírně fádnější - ale věřím, že jak bude okolí dostavěné a stromky povyrostou, bude to minimálně vizuálně v rozhledech líbivější. Těším se na Jamky 13 a dál, které už mají okolí a výhledy lepší. No, shrnu to. Hřiště plochami se snahou o sjedou trochu objektivní zhodnocení je prostě dokonalé a to okolí je prostě jen subjektivní vjem.

Ale jsou věci, které mi nevyhovují. A uvědomuji si, že je to pravděpodobně jen můj problém a budu v menšině, né-li osamocený. Ale co. Ven s tím.
  • chybějící mapy na jamkách a vzdálenostní kolíky: no, ano, vím, že je to standard pro toto hřiště, že by jim to kazilo design. Mně se to nelíbí a nevyhovuje mi to. Chybějící mapky bych ještě přežil, vzdálenostní kolíky mi vadí více. Orientuji se podle nich při hře a aktuálně se snažím si přihrávat na stovkový kolík, což mi tady chybělo. Celkově mi to dává vizuálně i určitou perspektivou vzdáleností na jamce na hřišti. Birdie karta za 250 Kč je v podstatě nutností, dálkoměr nebo hodinky taky. Moc tomu nerozumím - odpadkové koše u odpališť být mohou, proč tohle ne? A proč v ceně fee není už automaticky birdie karta... jako je myslím vcelku jedno, jestli se koupí, nebo doplatí - ale tady není šance bez ní hrát na poprvé dobře a ne naslepo. Případně, alespoň pokud jde člověk poprvé, tak by mu jí na recepci měli automaticky nabídnout ze zdůvodněním - bacha, na hřišti se nic nedozvíte. Ano, vím - na všech sprinklerech jsou vzdálenosti. Btw. jen pro info: vždy a na všech jamkách směřují na střed grýnu.
  • driving, cvičné plochy a chybějící WC: přijedu na parkoviště, jdu na dočasnou recepci, tam se odbavím, pak jdu na driving a cvičné plochy, které jsou mimochodem moc krásný, ale plus mínus několik set metrů vzdálené. Což je v pořádku. Dokud se vám během odpalování nezačne chtít na záchod. Tak jsem koukal, kam bych šel... no, jediná možnost - hurá zpátky na recepci. Není to úplně za rohem. Driving je kompletně otevřený, na trávě - žádné zastřešení, žádné rohožky (což bych asi přežil), vizuálně je to moc pěkné, takové minimalistické. Prakticky jsem ale rád, že jsem nepřijel v dešti - že bych chtěl trénovat mimo alespoň nějaké lehké zastřešení, případně z rozmáčené půdy - nechtěl. A že se mi na záchod nechce zatím často. Zároveň mi vadily úzké odpalovací prostory, žádné oddělení, ani nízké. Když jsem tam byl sám, v pohodě, to je šumák. Když pak přišly s trénerem dvě děti a občas jim to ulítlo ne příliš daleko od mých kotníků... není to příjemný pocit. Mně se to tedy stát taky může - nerad bych, abych někoho hodně pokaženou ranou špičkou hole trefil, kdo stojí zády ke mně.
  • krátké hrábě: to je dobrá volovina, (uvědomuji si) a je to subjektivní, ale jak jsem byl v bunkerech docela často, vcelku jsem se nahrabal. :)
Shrnutí: Dokonalý "jiný" svět. Hrací plochy bez připomínek - jedno velké vau. Dokonalé, vážně. Okolí zatím rozestavěné, ale to se doladí. A z toho běžného provozního pohledu - přijde mi, že forma a snaha o dokonalý design občas vyhrává nad praktičností, proto za mě ztráta hvězdičky za celkový dojem, byť za vše ostatní je to full house. Ale třeba se to ještě doladí a nebo to prostě je jedno a tohle je standard, který bude místním po všech stránkách vyhovovat a i mě v budoucnu, až budu lepším hráčem a dokážu si hřiště po všech jeho sportovních stránkách a nesporných kvalitách vychutnat. Myslím, že jsem k tomu ještě svojí úrovní hry a svým pojetím hobby golfu ještě nedozrál abych si toto hřiště byl schopen herně plně užít a využít.

IMG_6463.jpg IMG_6464.jpg IMG_6465.jpg IMG_6466.jpg IMG_6467.jpg IMG_6470.jpg IMG_6472.jpg IMG_6477.jpg IMG_6478.jpg IMG_6480.jpg IMG_6484.jpg IMG_6487.jpg IMG_6488.jpg IMG_6489.jpg 6E3855DB-D0E2-4AF1-B27F-0A2B988C3345.jpeg
Upraveno:
hypik
hypik
Proč jsi hrál jen 12 jamek? Myslel jsem, že je už otevřených celých 18. Hrál jsem tam zatim jen devítku a ještě letos jsem chtěl zajet na 18, tak se ptám, jak to teda aktuálně je.
requo
requo
@hypik: protože jsme do tmy večer už víc nestihli. Ano, je možné hrát 18 jamek. :)
  • To se mi líbí, Shot!
Reactions: hypik
Když je prázdno, je to super :)
Datum mojí hry
30.8.2020
Moje úroveň HI (HCP)
Amateur (36-20 HI)
Na hřišti hraju
často
Pochválil bych
  • grýny
  • hrací plochy
  • fungující maršál
  • nové tři jamky
Nelíbilo se mi
  • zimní grýn na #4
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 4.00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 4.00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 4.00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 5.00
Po delší době navštíveno - v dešti. Díky tomu jsme měli hřiště sami pro sebe. První 4 jamky propršelo, ostatní už bylo "jenom" mokro. Hracím plochám nelze tradičně skoro nic vytknout. Grýny i přes déšť kompaktní, plně zelené a vcelku rychlé. Ostatní hrací plochy bez problémů. A to vše jak na původních, tak i na nových třech jamkách, které jsem měl možnost si až teď poprvé zahrát.

Nové jamky jsou pocitově takové zvláštní, jiné, než zbytek hřiště, mnohem výrazněji modelované. Už se těším, až bude hřiště hotové a mix jamek bude kompletní. To bude teprve divočina. Kdo by čekal, že ve středu Prahy se postaví tak různorodé jamky. Na nových jamkách je vidět určitá syrovost. Mám tam trochu obavy o zdraví jednotlivců - přeci jen pořádně to narvat dopředu láká hodně - když bude prázdno, bude to fuk. Jinak že by se rozdávala povinná helma? :)

Víkendové ceníkové fee (za 1090 Kč) asi ok, zvlášť s možností si zahrát tři nové jamky, tzn. celkem 12j. Ale ne zcela přesným hráčům bych doporučil najít si čas, kdy tu bude volněji. Bývá to tu docela kontaktní.

Obsluha usměvavá, kafe bylo dobré a rychlé. Speciální pochvala o blízkému Hostivaru u současného druhého grýnu. Nechal jsem tam v tom slejváku headcover od putteru. NEváhali a personál vyběhl a schoval mi ho k sobě + přinesli, než jsme se vrátili po odpalu s trojky. Milé, v tom dešti - já teda měl nepromok, ale oni ne. Potěšilo.

IMG_6426.jpg IMG_6428.jpg IMG_6429.jpg IMG_6430.jpg IMG_6433.jpg IMG_6436.jpg IMG_6438.jpg IMG_6440.jpg
Užitečné pro 2 jamkaře/ů.
Upraveno:
  • To se mi líbí, Shot!
Reactions: Izanagi a Jirka 4
Prostě Molíčko
Datum mojí hry
24.8.2020
Moje úroveň HI (HCP)
Amateur (36-20 HI)
Na hřišti hraju
výjimečně
Pochválil bych
  • bezkonkurenční cena fee
  • zrekonstruované zázemí (i sprcha!)
  • dobrý stav hracích ploch
  • cedule, koše, lavičky a navigace
  • přístup a rozvoj areálů
Nelíbilo se mi
  • slabší odpaliště
  • jamka č. 14
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 4.00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 4.00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 3.00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 3.00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 4.00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 3.00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 5.00
Zase jednou Molitorov. Ani nevím, proč sem nejezdím častěji, pravděpodobně za to může slabší cesta z Prahy - blbý směr + přetížené silnice. Je to kousek, ale díky dopravě atd se sem člověk kodrcá zpravidla v kolonách. Ale když to člověk překoná, tak ho čeká areál, který na první dojem může klamat = proboha, kam to jedu. Příjezd je příšerný, ale pak už je to jenom lepší. Těžko se mi hřiště hodnotí negativně - vím, že by ještě mnohé sneslo, aby bylo dokonalé... ale pak se podívám na ceník a prostě člověk musí přehodnotit mnohé. Pak že to nejde. Za poslední roky, co to sleduju, Molitorov kvalitativně po všech stránkách dle mého názoru stoupá a přitom cena fee je pořád na úrovni, která je v okolí bezkonkurenční. A očekával bych s ohledem na cenu mnohem horší kvalitu, než Molitorov poslední léta nabízí.

Ad cena - hrál jsem v pondělí, kdy je akce, že platíte tolik, jaké máte HI. Hezké, že? Já tedy si užil plno golfu za 220 Kč. Víkendové 18j fee - 700 Kč. Nádhera. To se finančně vyplatí i ta cesta a vytáhnout celou rodinu. Pamatuju si, jak mě to hřiště vždy docela dokázalo potrápit. Ale postupně k němu získávám vztah a začíná se mi líbit. Myslím, že za to může jeho postupné "zrání", už větší stromy na "předních" jamkách, a díky "novému" layoutu mi přijde mnohem hravější. Půlka jamek se musí přemýšlet a snažit míček umístit, druhá půlka uspokojí i paliče. Myslím, že je dobrá volba, že jamky z třešňového sadu (tzn. techničtější) jsou již na začátku a ta střelnice je aktuálně druhá devítka. Tam si člověk (někdy) zpraví chuť po tom zpropadeným sadu. :)

K aktuálním stavu hřiště - pokusím se být co nejvíce neutrální, je to těžké být přísný na resort, který má cenu takovou, že jinde za to zahrajete sotva polovinu a ještě v horším stavu. Ale pokusím se, hlavně proto, aby nebyl nový návštěvník zklamán nenaplněným očekáváním - albík to není: Aktuálně vizuálně paráda, hřiště je celkově zelené. Ferveje místy fleky a bohužel tvrdší. Občas sem tam holinka, pod kterou je to fakt vyprahlé a udusané. Tzn. řízky při příhrách na grýn docela bolí. Grýny kompaktní, včera chlupatější - co mě mátlo víc, je, že jakoby dvourychlostní. Vypadaly stejně, ale některé jely více, některé méně. Mstilo se mi to hlavně při čipování - někdy byl doběh mnohem delší, než jindy, nedařilo se mi to dobře odhadnout. Rafy kolem grýnů, kde jsem byl, překvapivě dost husté. Slabší mi přišly odpaliště - vyrovnání některých by to určitě sneslo. Bunkery celkově lepší průměr - co jsem viděl. Hrál jsem ze dvou, fervejový na 13, ten byl hodně vyprahlý, a u grýnu 16, tam vše v pohodě. Z jamek se mi nezdá "nová" jamka č. 14, třípar. Je krátká, ale odkloněný grýn, který z odpaliště není pořádně vidět, se mi nelíbí. Proč je odkloněný vím - patřil kdysi jiné, nyný již neexistující jamce. Džihád před ní je výzva. A ano, je to osobní - nelíbí se mi ale hlavně proto, protože ji zahraju vždy debilně. Ano, je to osobní! Na hřišti jsou vidět drobnosti, se kterými si viditelně někdo vyhrál, např. biožka u vodní překážky na devítce (viz jedna z fotek níže). Líbi se mi i pravidelně umístěné odpadkové koše, poměrně přehledné cedule jamek (akorát bílé písmo ve žlutém textu se na slunku číst nedá) a celkově zřetelná a i z dálky dobře viditelná navigace.

Personál v pohodě, měl jsem před hrou jen kafe, to bylo dobré. Jídlo až příště. Celkový popis stavu vypadá přísně, ale opak je pravdou, vlastně ve výsledku je celkový dojem velmi dobrý. Hřiště mě baví čím dál víc, svým způsobem je i rozmanité, hezky hratelné a přívětivé hobby a rodinnému golfu. Za cenu plného fee všechy výše vypsaná negativa mohu klidně hodit za hlavu. Zvlášť v okolí Prahy a v aktuálním vcelku příznivém letním počasí. Takže za mě velká spokojenost z návštěvt, čím dál větší s celým areálem.

IMG_6342.jpg IMG_6344.jpg IMG_6345.jpg IMG_6346.jpg IMG_6352.jpg IMG_6353.jpg IMG_6355.jpg IMG_6356.jpg IMG_6359.jpg
Užitečné pro 1 jamkaře.
Upraveno:
Golfová oáza v Praze?
Datum mojí hry
5.8.2020
Moje úroveň HI (HCP)
Amateur (36-20 HI)
Na hřišti hraju
sem tam
Pochválil bych
  • hrací plochy
  • dostupnost v Praze
  • dobrá cena fee
  • tréninkové plochy
  • Jamka č. 2
Nelíbilo se mi
  • hluk, chaos
  • frekventované cesty
  • nezabezpečená jamka č. 9
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 3.00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 4.00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 4.00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 4.00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 4.00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 4.00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 5.00
Slogan na webu www.hodkovicky.cz zní "Golfová Oáza v Praze". Záleží, s čím si slovo oáza kdo asociuje. Jestli klid, relax, balzám na duši... a nebo místo v poušti, kde je voda a všichni se tam seběhnou a adekvátně tomu se společně baví, prodávají, co kdo má, případně se svou karavanou velbloudů projde vašim ležením. Při mé návštěvě je to spíše ta druhá varianta. Jsem Pražák, mám nachozená pražská hřiště vcelku pravidelně, a s určitou mírou hluku a chaosu počítám. Ale v podvečer tuto středu už toho bylo skoro i dost. Intenzivně projíždějící vlaky, blízká stavba výškových domů, přirozený hluk od vedlejší cyklostezky a "letních" hospod v okolí. Bohužel cesta pro auta/cyklisty/pěší negolfisty vedoucí skrz jamku číslo 3 a 8 je tady taky a taky se s ní nedá nic dělat. Ale při mé návštěvě těch aut projelo několik, viděli jsme i cyklistu, flajt před námi čekal na odpališti na maminku s kočárkem, která bez obav o zdraví přecházela... klidu, rychlosti a tempu hry a pohodě to nepřidá. Ale ok, prostě to tak tady je - nedá se nic dělat. Jen prostě za mě hvězdička dolů. A druhá hvězdička za jamku č. 9. Pokud pominu přechod z osmičky, který sám o sobě je dobrodružný ve večerních hodinách, kdy si připadáte, jak když z vedlejší silnice se napojujete na státovku ve špičce, tak mi přijde vyloženě nebezpečná. Levá strana sice značený out, ale pejskaři, rodiny s dětmi atd... kolíky půl metru nad zemí ještě nikdy mému míčku nezabránily v přeletu. Proč tam není síť, když na druhé straně je? A u odpališť za živým plotem hrající volejbalisti - nic proti nim, naopak, ale už jsem pár nepovedených ran z odpališť zahrál i viděl a ten živý plot bez vnitřní sítě se prostřelit slušným projektilem určitě dá. A když si občas golfisti v zápalu boje doběhnou pro míč přímo vám do rány... Nevnímám to za sebe nijak jako adrenalin a výzvu - nikomu neublížit.
Přijde mi to prostě špatně, sorry.

Hřiště je úplně jiné v dopoledních hodinách nebo v časech, mimo "venkovno-letní" sezónu Pražáků. Okolí je mnohem klidnější a pak zážitek ze hry je neporovnatelně lepší. Pak vyhrává ta "oáza" v první variantě. Hrací plochy velmi aktuálně dobré, vše skvěle zelené, rafy husté, grýny hratelné a pěkné. Vysoký provoz na hřišti bohužel znamená, že je sem tam vyšší frekvence řízků, sem tam neopravených pitchmarků, ale nic dramatického. Hřiště není dlouhé a okolní stromy dělají dostatečně uzavřený vizuální pocit od okolí. Jamka číslo 2 krátký poloostrovní třípar, moc hezká jamka. Obsluha usměvavá, příjemná. A co bych vypíchl, je cena fee. Devítka za 600 Kč po-pá, o víkendu za 800 Kč je prostě fajn a díky Hodkovičkám za to. Za návštěvu a pravidelnou rychlou hru to většinou stojí.

Mám to hřiště rád - zpravidla vždy v dobrém stavu, ale "Oáza" golfového klidu je to prostě jen někdy.
Tentokrát to pro mě i přes hrací plochy v dobrém stavu díky hlučnému okolí a negolfovému provozu v těsném okolí i "IN" nebylo.

IMG_6310.jpg IMG_6315.jpg IMG_6319.jpg IMG_6322.jpg
IMG_6323.jpg IMG_6324.jpg IMG_6326.jpg IMG_6325.jpg
Upraveno:
jan
jan
Koukam, ze te to tam ale nazlobilo...
Ale s tou c. 9 souhlasim... tipuji, ze to nebude jejich rozhodnuti. Siti tam maji vsude dosti.
Ferrry
Ferrry
Dobře napsáno. Hřiště je prakticky celý rok ve výborné kondici, dokonce i v zimě jsou zimní greeny normálně hratelný, což je super, ale s tím "provozem" kolem i uvnitř hřiště máš pravdu. Těch nebezpečných míst pro kolemjdoucí je skutečně několik a jak je vyřešena devátá jamka, to mi hlava vůbec nebere. Pro mě, jako doleva hrajícího, jsou volejbalisti v bezpečí, ovšem stezka je ohrožena neskutečně. Driverem už tam nehraju radši vůbec (dobře, občas jo), ale i s dlouhým železem mám bobky, že to šlajzne a bude průšvih. Proč tam není síť aspoň na prvních 50 metrů, jako na šestce, nechápu.
  • To se mi líbí, Shot!
Reactions: requo
Severočeský "budoucí" klenot
Datum mojí hry
16.8.2020
Moje úroveň HI (HCP)
Amateur (36-20 HI)
Na hřišti hraju
výjimečně
Pochválil bych
  • vysekané džihády
  • usměvavý personál
  • fungující, vstřícný a slušný maršál
  • parádně připravené hrací plochy
  • restaurace s krásnou terasou
  • výhledy
Nelíbilo se mi
  • moc vysekané džihády + úlevy od stromků
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 4.00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 4.00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 5.00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 4.00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 5.00
Dle mého - JÍDLO
hvězdičky: 5.00
Nikdy jsem si nemyslel, že budu dávat jako negativum "moc vysekané džihády + úlevy od stromků", já který naopak často lobuje za "jednodušší" hřiště. Zaslouží si to vysvětlení - není to negativum jako takové - naopak, umožňuje to zahrát krásné skóre, pohodový golf, kdy vlastně na dvou třetinách jamek nemusíte ani tak řešit přesnost ran, protože slušně hrát se dá odkudkoli a to doslova. Vlastně ani fervej trefit nemusíte. Hráčům, kteří jdou turnaj a mají vyšší HI, tak hřiště v tomto setupu oproti ostatním s nižším HI výrazně pomůže k parádnímu výsledku. Jak bych to tak citlivě řekl: jste pochváleni hřištěm za dobrou ránu... a určitě nejste nijak trestáni za špatnou ránu, občas vás i tak hřiště pochválí (zadní "polní" jamky). A k tomu povinné úlevy od skoro všech stromků. Asi takhle si myslím, že musela dřív vypadat Mladá Boleslav. Až i tady v Lípě vyrostou stromky, tak to bude úplně jiné hřiště a věřím, že to bude i úplně jiná výzva, na kterou se už teď těším - proto budoucí klenot v nadpisu. A to píšu jako hráč, který tady při této návštěvě zahrál nejlepší výsledek své dosavadní kariéry. Těší mě to, ne že ne, ale až to zopakuju tady někdy při jiném nastavení hřiště, tak pak budu spokojený dvojnásob.

Jinak - co se týče turnaje - hodně to pomáhá tempu hry. V podstatě se nehledá.

Hrací plochy krásně upravené, ferveje stále zelené. Grýny ok, ale přišly mi takové línější (ne přímo pomalé), ale moc jsem nevěděl, co s nimi, naštěstí do nich míček vždycky na poslední chvíli umřel. Rafy hratelné, džihády v podstatě nejsou = řídké rafy. Rád bych vypíchl velmi slušného, fungujícího a ochotného maršála, který dělal, co dělat má, tzn. maršaloval. Slušně, příjemně. Mohu posoudit z první ruky - byl jsem napomenout ze přehlédnutí jedné cedulky, vjel jsem vozíkem někam, kam jsem neměl. Stejně tak milá slečna na recepci plus i obsluha v restauraci. Postupem času se dostávám do stavu, kdy fungující recepce a personál je minimálně stejně tak důležité, jako stav hřiště, pro pěkný pocit z návštěvy hřiště. Jídlo z menu k turnaji mi chutnalo, točená kofola mě potěší vždy, když je.

Jo a přistávají kousek vedle malá letadla. Piloti určitě nejsou golfisti, protože jinak by při patování vypli motory, holomci! :-D

Rád sem kdykoli přijedu s rodinou i přáteli. Prima zážitek. Severočeši, máte to tam krásné a budete mít časem určitě ještě hezčí! :)

IMG_6255.jpg IMG_6258.jpg IMG_6260.jpg IMG_6261.jpg IMG_6265.jpg IMG_6267.jpg IMG_6269.jpg IMG_6276.jpg IMG_6282.jpg IMG_6286.jpg
Užitečné pro 1 jamkaře.
Upraveno:
U
ulilee
Je pravda, že se hrají v ČL poslední dobou hodně vysoké stb, což o něčem vypovídá, ale POZOR! Nezlehčoval bych to! Je to celkem dlouhé hřiště a stačí, kdyby trochu fouklo nebo pár dní pršelo a doběhy se zkrátily a zároveň bych nepodceňoval ihraný výsledek! GRATULACE!
  • To se mi líbí, Shot!
Reactions: requo
Indiánská devítka
Datum mojí hry
10.8.2020
Moje úroveň HI (HCP)
Amateur (36-20 HI)
Na hřišti hraju
výjimečně
Pochválil bych
  • pohodové hřiště
  • klubovnou - cedrový srub
  • umělý tréninkový grýn
  • pohoda od provozovatelů
Nelíbilo se mi
  • večer komáři
  • grýny + praporkové tyče
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 3.00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 2.00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 4.00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 3.00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 3.00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 3.00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 5.00
Dle mého - JÍDLO
hvězdičky: 5.00
Bydleli jsme tady 4 dny v rámci výletů po okolních hřištích. Bydlí se v cedrovém penziónu, dole klubovna plus bar, kde jsme si po domluvě s personálem v podstatě sami čepovali večer pití a psali na list papíru útratu. Ubytování příjemné, pohodlné - bohužel hodně vrzající a to jsme při naší pánské jízdě nedělali na pokojích žádnou neplechu, ale prostě dřevo tam vrže i při přetočení v posteli na bok. Při našem pobytu probíhal příměstský týdenní tábor, o čemž jsme věděli dříve a měli jsme to vymyšlené tak, že přes den pojedeme na jiné hřiště a večer se doděláme (golfově samozřejmě) na přilehlé devítce, když děcka uz zmiznou. Btw. téma příměstského tábora bylo "indiáni" - postavili si na hřišti i totemy, vypadají tam parádně, viz foto, vůbec by nevypadalo zle, kdyby je tam měli natrvalo. :) A díky táboru jsme měli připravenou i večeři - když se vařil oběd pro ně, tak zbylo na večeři i pro nás. Jinak jsou snad jen utopenci, hermelín a tak. Pivo točená Plzeň a točená kofola se taky najde na čepu.

K hřišti - polní devítka, jamky nejsou dlouhé, pětipar chybí. Vše vysekané, v podstatě heváče téměř nejsou, maximálně ostrůvky různých překážek, stromů a tak. Ferveje průměr, nenadchnou, ale ani neurazí. Je to prostě hřiště jiného druhu - vesnická devítka. Layout jamek se mi těžko hodnotí, pocitově žádný není, prostě se to naskládalo, jak to vyšlo, ale díky tomu, že to není příliš nahnácané, tak prostoru je dost, což je prima - žádná velká stísněnost. Pěkné jsou jamky 3 - 5, které jsou přes takovou cestu trochu bokem (asi dodělány později). Grýny jsou obecně relativně ve špatném stavu, hratelné, ale tráva na nich úplně hezká není, častou jsou docela dost modelované, resp - celý grýn, jedna větší boule. Ale díky tomu, že to moc nejede, tak to není problém. Vyložené ošklivé jsou praporkové tyče, které to nejlepší ale i to nejhorší mají za sebou - možná tam byly vytažené nějaké staré po dobu dětského příměstského tábora, což by logiku dávalo. Hratelné hřiště je, pohodové taky, obejít se to dá za chvilku. Driver apod v podstatě není pro delší hráče potřeba s výjimkou devítky. Btw. tahle jamka překvapila.. v podstatě od grýnu 8mé jamky jdete skoro celou dobu po ferveji devítky o jejímu odpališti. Až poslední večer jsme zjistili, jak se to místně asi při hře jen tak hraje - odpálíte míček z odpaliště číslo 7., pak si odpálíte z vedlejšího odpaliště 9. míček do hry, vrátíte se na 7, kde to domlátíte, krátký tří par osmička a dojdete k těm svým míčkům původně umístěným na devítce a ušetříte půlku cesty - zajímavý. :-D

Specialitou, co tu mají - je umělý cviční grýn. Je parádní - velký, rychlý, dá se na něm celoročně trénovat jak patování, tak i čipování. Rozhodně zajímavý zážitek. Je to zvláštní, že je tu. Ale bavilo nás to. Ještě k tréninkovým plochám - slabší drivingové míče: mix naprosto všeho. A připravte se na vlaky, sice je to kus od hřiště, ale slyšíte je. A jezdi tu furt. Někdy i častěji. :) Personál v pohodě, ztráta hvězdičky oproti dokonalosti jen kvůli slečně, u které to vypadalo, že to moc nebaví - ale chápu, po celém dni s dětmi: taky by mě to nebavilo. Ostatní personál a jejich ochota to naopak nahrazovala, takže hvězdička zase zpátky a všem tam patří velký dík.

Celkově? Spokojenost, při spojení s ubytováním a golfovou dojížděčkou - není co vytknout. Jít si zahrát sem tam s rodinou, pokud je to kousek, jasně, proč ne. Pohodové country hřiště stylem větší akademie s hodně domácím přístupem. Nečekejte víc a nebudete zklamáni. :up:

IMG_6091.jpg IMG_6161.jpg IMG_6164.jpg IMG_6165.jpg IMG_6167.jpg IMG_6169.jpg IMG_6170.jpg IMG_6172.jpg IMG_6175.jpg IMG_6176.jpg IMG_6179.jpg IMG_6180.jpg IMG_6181.jpg
Užitečné pro 1 jamkaře.
Upraveno:
Skvělý stav hřiště
Datum mojí hry
12.8.2020
Moje úroveň HI (HCP)
Amateur (36-20 HI)
Na hřišti hraju
výjimečně
Pochválil bych
  • stav hřiště
  • prosekané džihády
  • kompaktní a pěkné grýny
  • cenová akce 800 Kč (oběd + hra)
Nelíbilo se mi
  • chybějící shop
  • restaurace - obsluha
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 4.00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 5.00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 5.00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 3.00
Dle mého - JÍDLO
hvězdičky: 4.00
V rámci východočeského výletu jsme přemýšleli, kde se cestou domu zastavit. A výběr díky ceně padl na Kunětickou Horu, kde mají parádní akci přes všední den přes oběd. 800 Kč za 18j s obědem (voucher na 200 Kč) od jedenácti do snad půl druhé. Volám den předem na recepci a blokuju tedy flajt po domluvě s recepcí (abychom oběd stihli) na 11:40, že prý takhle se to stihne. No, nestihlo. Bohužel od 11 jedl veškerý personál špagety a v 11:25, když jsme si objednávali v 11:00 mi servírka zmínila, že to minimálně 20 minut trvá a že jim nikdo neřekl, že jdeme hrát. Takže jsem šel dolů na recepci a přesunuto naštěstí na 12:10, což jsme už stihli. Doporučení - dejte si rezervu mnohem delší: oběd se vybírá z běžného jídelního lístku (pár jídel do 200,- se tam najde - ale salát s lososem za 185 moc nezasytí. To burger v podobné ceně, co měl jeden z nás, vypadal na výrazně lepší volbou. Když jsem už u těch negativ: tak v čase návštěvy byla v restauraci pravděpodobně nová obsluha, která netušila vůbec nic. Na dotaz, jakou mají točenou limonádu - že nemají. Jaké mají nealko? Birela. A přinesou nealko Zlatopramen. No a k té limonádě: je pak dost blbé, když pak přijdete z hřiště a sami si všimnete, že mají malinovku a tak. Ale co, jistě se časem naučí.

A ještě - na Kuňce aktuálně není žádný ani pidimalý obchod s golfovým vybavením. Prý jim někam odešel. Ok, to se stane, ale na recepci k resortu měli jen pár míčků. Možná. Nevím, já si chtěl koupit chybějící rukavici, bez šance. To jsem skutečně nečekal, že Kunětická Hora nebude i po odchodu shopu mít na recepci ani to naprosté minimum. Chápavý úsměv jinak milého recepčního mi moc nepomohl. Škoda.

Hřiště je placaté, rozlehlé, aktuálně dle mého v parádním stavu. Přišlo mi úrovní hracích ploch aktuálně bezchybné. Ferveje zelené, celistvé, grýny jabysmet. Posekané džihády (prý relativně čerstvě - nevím, nehraju tu často), které zůstaly jen na pár ostrůvcích u stromů, takže míček nalezitelný i tam, kde to dřív určitě byla ztracená rána a míček. Hodně to pomáhalo. Specialitou tu jsou barvy odpališť, jdou za sebou v pořadí - červená, žlutá, modrá, bílá. Hřiště je hodně otevřené. I když sem tam stromy jsou, jak svítí sluníčko - tak stín skoro nikde. A když stojí vzduch, tak to fakt spaluje a pomalu vidíte i fata morgány. Hřiště hraju výjimečně, a nechci mu křivdit - ale moc mě pocitově designem nebaví, v podstatě i po těch několika návštěvách si pamatuji jen pár jamek, že mi nějak utkvěly v paměti - vlastně jen tři: 11 - pětipar, který se dá hrát dvěmi způsoby a dvěmi "fervejemi", 16. další pětipar kolem rybníka a 7. - grýn za palisádou bunkerů v kopci (hezky to vypadá na fotce).

Já tady zahrál tentokrát skvěle, takže jsem spokojený a určitě to má pozitivní vliv na mé hodnocení. Hřiště je ve skvělém stavu. Akce za 800 Kč s obědem je parádní nabídka a stojí podle mě za to si sem výlet na hru aktuálně udělat. Neměl bych problém za hřiště zaplatit i víc, v současné kondici. Ale - v době naší návštěvy nijak narváno nebylo. Sem tam pár osamocených flajtařů. Divný.

Co mě prudí opakovaně - při těch pár návštěvách, kdy jsem tu byl, vždycky nějaký problém - jsou to maličkosti, ale proboha proč? Možná je to tím, jak je to "velký" resort, ale v podstatě pořád nějaké zmatky, chaos... zeptáte se někoho z personálu na něco, ten neví, další vám odpoví a poskytne špatnou informaci atd. A chybějící alespoň základní golfové vybavení na recepci: ať se na mě nikdo nezlobí, ale nevypadalo, že by ten proshop to zabalil zrovna před hodinou. Tak kde to vázne? Hřiště je vždy plus minus v pořádku. Tak proč tohle ne? Nechápu.

IMG_6187.jpg IMG_6185.jpg IMG_6198.jpg IMG_6200.jpg IMG_6206.jpg IMG_6208.jpg IMG_6211.jpg IMG_6216.jpg IMG_6217.jpg IMG_6222.jpg
Užitečné pro 1 jamkaře.
Upraveno:
P
PaPa
ten burger jsem si dával takypřed hrou a bylo mi z něj těžko, příště radši lososa, ohledně obsluhy - asi brigádníci, jsou trošku zmatení, zřejmě obecný nedostatek personálu, shop byl myslím CityGolf a ten se odstěhoval kamsi do Pardubic už před nějakým časem, taky jsem si říkal proč nemají aspoň nějakou malou zásobu základních rukavic pro zapomětlivé/ztrácející, nějaká týčka...
  • To se mi líbí, Shot!
Reactions: requo
JardaK
JardaK
Jsi nějak zhoršil HCP? 😁
Jinak zmatená obsluha v restauraci potkala i mě před poměrně dlouhou dobou, tak snad to není místní standart..
  • To se mi líbí, Shot!
Reactions: requo
Orlická Ypsilonka
Datum mojí hry
11.8.2020
Moje úroveň HI (HCP)
Amateur (36-20 HI)
Na hřišti hraju
poprvé
Pochválil bych
  • layout a rozmanitost hřiště
  • zasazení v krajině, nádhera
  • personál a jeho usměvavost
  • vertikální jamky, časté výzvy
  • ideální pro target golf
  • velké a vcelku dobře hratelné grýny
Nelíbilo se mi
  • chybějící navigační cedule (ale už snad budou)
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 5.00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 4.00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 4.00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 4.00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 4.00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 4.00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 5.00
Dle mého - JÍDLO
hvězdičky: 5.00
Já se sem tak těšil. Miluju kopcovitá hřiště, miluju hory. Mám pocit, že kdo žije v horách, nemůže být špatný člověk, protože ty hory sami o sobě každému dávají najevo - já jsem tady a ty si tady, protože já, hora, jsem ti to dovolila a ty si toho važ, že tu můžeš být se mnou. Já tu budu pořád. Ty ne. A s místním hřištěm je to stejné - je to pro golfistu výzva. Přijdeš s pokorou? Odmění tě. Jinak přijmy zasloužený trest. Dobrouč je hřiště, které krásně využívá kopců, žádné zběsilé vyrovnávání, nic, že se půjde pořád po vrstevnici. Nene, tady se to tak krásně využilo terénu, že se mi tomu až skoro nechce věřit. Díky tomu, jak je vše prostorné a obrovské - tak byť málokdy vyjma odpališť vlastně stojíte na rovině, nějak to ani nevadí. Skoro každá jamka je nádherná a každou si pak s radostí (ve výsledku vzpomínky na ty zkažené rány vyblednou) promítáte. Výhledy a panorámata jsou úžasné.

Trochu jsem se ale i obával, infa od kamarádů měsíc dva byly různé a spíše zdůrazňovala tu nevyzrálost hřiště, slabší ferveje - cítil jsem od mnohých spíše zklamání. Tak v době mé návštěvy i díky dokonalému slunečnému počasí bylo toto v pořádku. Ferveje celistvé, hezky hratelné. Grýny kompaktní, čitelné, velké - dávalo smysl se snažit je číst. Ale ano, není to úplně top, jako někde jinde, ale to přijde. Ještě snad na žádném hřišti jsem neměl tak usilovný pocit, že tolik záleží, kam zahrajete první ránu z odpaliště. Chce to znát. A tím se dle mého vysvětluje občasná frustrace mých přátel - pokud to jdete bez cedulí, případně jedno či dvouflajt, kdy tam ani jeden z vás nebyl, zahrajete spoustu ran někam, kam fakt nechcete. A kde druhá či třetí rána, i když skončí "jen" na tom nesprávném kraji ferveje, je zbytečně obtížná. My jsme šli ve 4 a dost jsme si koukali, kam kdo střílí, takže to bylo lepší. Ano, džihády tam jsou také a je jich poměrně dost (nemá smysl tam míček hledat), ale nějak to sem k tomu patří. Btw. birdie kartu doporučuju si tady koupit. A to i když budou cedule. Fakt se bude hodit. Tří par 9j. je výzva, to už tu padlo. Mně se líbila i jamka číslo 1, pětipar na rozehrání s fervejí, která by uživila přistávající airbus. Ale zatáhnout do lesa se to dá, ne že ne. Ale to panorama je naprosto exkluzivní. No a kdybych měl hledat jamku, která se mi nelíbila: možná snad dvojka (znovu pětipar), ta je dle mého na pětipar modelovaná na mě skoro až moc a chce to přesné rány - především druhou.

Jediné, co mě ke stavu hřiště na několika jamkách netěšilo, bylo, že kolem pár grýnů a sem tam i jinde na pár místečkách chybí tráva, jsou tam malé "holinky", tak snad se to podaří dosít a tráva se chytne. Ale to co jinde je naprosto běžné, tak tady zaujme, protože celek a 99% hracích ploch je v pořádku. A když si pak domluvíte na těch pár místeček stavění, není problém naprosto žádný. Dobrá rada majitele resortu: "Nechvátejte při přechodech. Choďte v klidu, v pohodě, užívejte a rozhlížejte se." A má pravdu, přechody jsou skutečná kamzíkárna, ve vedru hodně náročné. Zvlášť druhá devítka. Jít první na odpal, když máte plíce ještě někde o 20 metrů níž, nemusí dopadnout zrovna nejlépe. Takže tohle je hřiště, kde bugynu chápu. Připravíte se ale o půlku prožitku.

Usměvavý personál, čepovaná limonáda, pivo Plzeň a guláš s karlovarským knedlíkem naprosto v pořádku. A byť je vidět, že zázemí se ještě "dovyrábí", je tu vše a zbytek se doladí časem. Cítil jsem se tu moc dobře. A tohle je hřiště, kam si výlet s dostatečnou zásobou míčků představit dokážu a vždy, když bude možnost, pojedu rád. Ideálně v týdnu, když bude prázdno, abych si to s přáteli či rodinou užil a nemusel se nikam hnát. Líbilo, moc.

IMG_6108.jpg IMG_6110.jpg IMG_6111.jpg IMG_6113.jpg IMG_6115.jpg IMG_6117.jpg IMG_6123.jpg IMG_6132.jpg IMG_6137.jpg IMG_6142.jpg IMG_6143.jpg IMG_6148.jpg
Užitečné pro 5 jamkaře/ů.
Upraveno:
Naprostá pohoda
Datum mojí hry
9.8.2020
Moje úroveň HI (HCP)
Amateur (36-20 HI)
Na hřišti hraju
poprvé
Pochválil bych
  • strategicky umístěnou klubovnu co tři jamky
  • pohodový layout
  • usměvavý a pohodový personál
  • nakládaný hermelín
Nelíbilo se mi
  • strategicky umístěnou klubovnu co tři jamky
  • chybějící vzdálenosti k překážkám na cedulích
  • mám to od bydliště daleko :)
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 3.00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 3.00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 3.00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 3.00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 3.00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 3.00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 5.00
Na hřiště jsem byl zvědavý a to nejen kvůli názvu. Na Vrších, na Vrších... to bude kamzíkárna, ne asi. No a není. Vrch tam je, dokonce chvilku do něj i vozík tlačíte, ale nic dramatického. Asi se to pojmenovalo někdy před dobou Křídového moře - pravda, ta voda to pak trošku vyhladila, ale rozumím, je potřeba si historii trochu hýčkat. No, nebudu geografům kecat do řemesla, ale kdyby náhodou: tak Na Bouli nebo Na Vyvýšince případně na Na Bábovce by bylo přesnější. Nic ve zlém. Samozřejmě :p

Hřiště se mi moc líbilo pohodovým přístupem. Je seskládáno z 3x3 "polních" jamek, které jdou vždy kolem klubovny. Což je vlastně naprosto parádní a nebo taky ne, záleží, jak to vnímáte. Musíte se nastavit na naprostou pohodu a klid a pak je to v pořádku. Protože myslím, že přirozeně se tu bude leckerý flajt při průchodu hřištěm zastavovat - záchod, občerstvení, pokec atd.

Hřiště - naprosto pohodový areál pro hobby golf - hodně otevřený, polní, ale jednou ty stromky vyrostou. Sportovnější výzvy např. v podobě přestřelu rybníka na dvojce tu jsou - 190 metrů, panečku. Ale naštěstí se dá hrát kratší přestřel přes první jamku. Případně 9j. je už slušný pětipar - jak je hřiště celkově kratší, tak i 404 metrů je prima a potěší. Nejvíce se mi líbily jamky 7-9, tzn. poslední trojice. Takové "nejdospělejší". Průměrná úroveň hracích ploch nijak nevadí, tady to k tomu tak nějak patří a je naprosto dostatečná. Co mě štvalo při první návštěvě, jsou na cedulích chybějící vzdálenosti k překážkám, případně valům v hřišti (jamka 4) a dalším významným prvkům, které pomáhají orientaci. Takže dálkoměr se hodí. Na podruhé ale už to vnímáte, takže věřím, že to je pro místňáky naprosto už nepodstatné.

Líbila se mi i místní akademie, šestice tříparů - tu jsme nehráli, ale musí to být prima na trénink. Btw. málem jsme vlezli na odpaliště akademie 4.jamky místo odpaliště 4. jamky hřiště. Jsou kousek od sebe - ta akademická 4 z přístupové cesty svítí víc. Ale co, nakonec jsme si toho ještě včas díky upozornění kolemjdoucího místního všimli. No a zázemí hřiště - pokud můžete, dejte si nakládaný hermelín. Ten je exkluzivní. Pivo Rohozec potěšilo, dobře pitelné, akorát má vadu - nějak hrozně rychle se vypařuje a furt se musí dočepovávat. Takže resumé - za špičkovým golfem sem asi ne, ale za pohodovým zážitkem s partou obdobně naladěných přátel, nebo rodinou hobby úrovně, proč ne. Prostě Country golf se vším všudy. Zavidím a mrzí mě, že to nemám blíž. Přesně tohle bych chtěl mít za barákem u hospody. :)

IMG_6061.jpg
IMG_6063.jpg
IMG_6065.jpg
IMG_6068.jpg
Upraveno:
Paudr
Paudr
Tam na mě pokaždé , když tam jdu hrát, dýchne nefalšovaná pohoda.
  • To se mi líbí, Shot!
Reactions: requo
Marta
Marta
Já to tu prostě miluju, právě ta pohoda, klídek, bezva lidí...
Prostorná devítka v lesích
Datum mojí hry
1.8.2020
Moje úroveň HI (HCP)
Amateur (36-20 HI)
Na hřišti hraju
výjimečně
Pochválil bych
  • Umístění v lesích
  • Prostorné jamky
  • Zelené ferveje
  • Nádherné kovové cedule
  • Country styl
Nelíbilo se mi
  • Hnědší a flekaté některé grýny
  • Nesesbíraná tráva v rafech
  • Cvičný grýn
  • Krtince
Delší devítka schovaná v lesích nabízí civilizací nerušený golf. Prostorné jamky umožňují se patřičně vyřádit. Na hřišti množství potůčku (přes ferveje vysekané břehy), v dostatečné vzdálenosti džihády, které se dají ale i tak bohužel sem tam trefit a tím spolehlivě přijít o míček.

Ferveje jsou bez problémů, zelené, ale už je znát, že je léto - taková unavená zelená. Grýny místy flekaté. Příšerný je cvičný grýn před hrou, naštěstí na hřišti je to lepší. Co mě fakt štvalo, je nesesbíraná tráva z posekaných rafů. Hledání míčků kratších nebo nepřesných hráčů je v tom otrava. Dost krtinců v rafech/okraje ferveji, bojují tu s nimi. Po Jamce číslo 6 je dlouhý přechod na sedmičku lesem, který nám ale v tom vedru přišel nakonec docela vhod. Jednička od klubovny daleko, stejně jako příchod z devítky - rozuměj: k doběhnoutí si pro pití mezi devítkami je potřeba trocha toho přemlouvání. Ale u druhé jamky je vyšisovaný nápojový automat na nealko tuším za 30 Kč/500ml v mincích. Jestli funguje, nevím, snad jo - já nakonec byl přemluven k tomu běhu na recepci, protože se mi vlastně po diskusi s rodinou chtělo. :-D Btw. repelent s sebou.

Víkendová cena 800 Kč, při platbě předem přes teetime 680 Kč, při platbě za 14ti letého 50% sleva (ale musel jsem se připomenout, nenaskočilo to samo) Cena ok. Koš 40ti míčů před hrou na rozehrani pro nečlena za 80 Kč (členi 50 Kč). Restaurace - na ceduli párky apod - neměli jsme (větší jídla nejsou, a bohužel i pension s restaurací, kde jsem jedl před lety, dole ve vesnici byl zavřený, takže jsme nakonec jedli úplně jinde někde cestou). Celkový dojem za mě tak 3/5, solidní průměr, který nijak neurazí, ale taky mě nijak aktuálně nenadchnul. Nebylo to špatné, ale tak nějak to nebylo ono. Nevím proč. Že by za to mohla ta nesesbíraná tráva, krtince? Přechody? Možná je to tím, že mě celkový layout jamek nijak při mé celkové druhé návštěvě po letech nezaujal. Vlastně se mi líbila víc jen osmička, dlouhý pětipar, na konci dogleg. I když jsem ji nezahrál ani jednou nijak dobře. Rodině se ale hřiště líbilo - především klidem a prostorností. Ti by dali tak 4/5.

18D898C5-F83B-4138-9CF4-5E881DD90D68.jpeg 4DC23FB9-5462-4326-B7AB-DB3AF86D8360.jpeg F95EB9FC-0220-4B05-8CC4-7AE7A5197DC5.jpeg A4384188-7C86-4B25-811D-72EACE77BF7B.jpeg 8D0E3470-D96B-49F2-8460-62EC30668528.jpeg 0E593117-783C-4632-950D-BC89973DA80B.jpeg 045FEDF5-9F9C-42FA-A8AA-6DFDF010E72D.jpeg 19D6556E-3461-4866-8516-158CC396968D.jpeg 1FD95DEC-CB2C-4777-B024-AE75B193577F.jpeg
Upraveno:
  • To se mi líbí, Shot!
Reactions: Dana a Izanagi
Malý velký golf
Datum mojí hry
31.7.2020
Moje úroveň HI (HCP)
Amateur (36-20 HI)
Na hřišti hraju
výjimečně
Pochválil bych
  • Stav hracích ploch
  • Obsluha na recepci
  • Točená kofola plus pochutiny
  • Souběžné jamky, layout
Nelíbilo se mi
  • Souběžné jamky, layout
  • Lidi, potřeba pořád být ve střehu
Dle mého - LAYOUT HŘIŠTĚ
hvězdičky: 3.00
Dle mého - GRÝNY
hvězdičky: 5.00
Dle mého - FERVEJE
hvězdičky: 5.00
Dle mého - BUNKERY
hvězdičky: 4.00
Dle mého - RAFY
hvězdičky: 4.00
Dle mého - ODPALIŠTĚ
hvězdičky: 4.00
Dle mého - PERSONÁL
hvězdičky: 5.00
Dle mého - JÍDLO
hvězdičky: 3.00
Po dvou letech znovu navštíveno. Na hřiště jsem se těšil, pamatuji si, jak mě minule zaujala jamka číslo tři, pětipar. Nádherný a pro neznalé nečekaný výhled po dvou úvodních stísněných kratších jamkách. Tak to zapůsobilo i letos, takže spokojenost. Jarní (nebo loňská) vichřice řádila nejspíš i tu. Příchod k Jamce už není hustým lesem jako dříve (viz foto níže). Ale příroda určitě časem zabojuje a bude zase vše v pořádku.

Hřiště je poplatné době vzniku jednoho z nejstarších hřišť u nás, takhle se to už dneska nedělá. Je to z dnešního pohledu novějších hřišť prostě jiné, nutno zažít a tolerovat se vším všudy a připravit se na to. Vizuálně nejslabší je dle mého jamka číslo jedna, třípar, jakoby tam nepatřil, nevím - malý grýn, u něj pidibunker, pocitově takové akademické a docela obtížné na úvod. Jamky obecně jsou na sebe hodně nahňácané. Jiné ferveje putování pro nás zatahující hráče k cíly jistí - jít plně obsazený turnaj musí být pro neznalého docela výzva. Dva páry jamek jdete tzv. souběžně - tzn pokud je hodně lidí, musíte i dle Místních pravidel jít společně - konkrétně jamky 3 a 5 a potom dvojice 4 a 6. Vyjma těchto jamek a dvojky, krátkého čtyřpařu v podobě moc pěkného doglegu, jsou všechno už třípary. Bacha na turisty a běžce. Především ti první na vás z lesních cest v těsném okolí sem tam bezstarostně koukají, jak to pálíte, někdy i přímo na ně. A btw. třípar 7 je peklo. Sice jen cca 80 metrů do grýnu z výšky (15 metrů?) ale tvrdý grýn je z většiny obklopen bunkerem, do kterého se grýn po skoro celé délce svažuje. A samozřejmě ke grýnu je to svah skákavého rafu plného nejistých odrazu...a za grýnem nějaké jehličnaté křoví. Takže jsem to dvakrát krásně trefil, ale holt nezastavil. Nic, mluví ze mě frustrace, jednou bogey, jednou dabláč. Za odměnu a aby vám to nebylo líto si pak zahrajete cca 180 metrů dlouhý třípar do kopce na grýn, že kterého z odpaliště vidíte jen vršek praporkové týče.

Hrací plochy na devítku aktuálně párádní. Vše krásně zelené. Hezky se po tom šlape. Grýny pro mě překvapivě docela svižné, kompaktní. A tvrdé. Moc se to do nich alespoň mně nekouše. Devítka byla po prořezu, ale nic dramatického. Bunkery v pohodě, já v nich nebyl. :)

Slečna na recepci ochotná a milá. Točená kofola potěšila, stejně jako nabídka drobných pochutin - tlačenka, utopenci, hermelín. "Velká" jídla nejsou. Točené pivo Klášter přišlo k chuti. Parádně vybavený pidishop, mraky míčku, rukavic atd - proshop od Golf UK, který má v nedaleké Svratce sídlo.

Za sebe bych návštěvu doporučil, ale pokud nemáte takové ty nudné rovné rány po středu ferveje, tak víkendová hra bude pro vás mít bonus v podobě spoustu společenského kontaktu s ostatními flajty. :)

DDF6B743-7CB3-4CA4-9160-B0F22B70878E.jpeg 6D51F6E9-9518-4954-B2B5-3A9478337A66.jpeg 3150A262-0DFA-47CC-A46A-4543F3DA2907.jpeg C23A13B2-4D04-4AF6-A9B2-A004B3163115.jpeg 7E80A009-4E61-4610-B1A7-D2566EAA186E.jpeg 1E6346C2-0A9B-456E-A861-B67F8AAEB5B6.jpeg F68A81B1-A369-46CF-B9E4-D867E27185F2.jpeg A1C5B329-188B-4A3A-AB45-499AFB2F4F63.jpeg 6F356D53-12A8-4B2C-89A5-E0C55C9B7B4B.jpeg
Upraveno:
Krátká příměstská paráda
Datum mojí hry
25.7.2020
Moje úroveň HI (HCP)
Amateur (36-20 HI)
Na hřišti hraju
poprvé
Pochválil bych
  • stav hřiště celkově - odpaliště, ferveje i grýny
  • grýny, protože dávalo smysl se snažit je číst
  • výhledy po okolí a na Ještěd
  • jamka č. 9
  • rozumná cena za fee (800/so-ne)
  • automat na nápoje na desítce
Nelíbilo se mi
  • sekvence posledních 3 jamek
  • příjezd k hřišti (před odpalištěm 18j)
Navštíveno hned další den po Myštěvsi, kdy jsem byl varován, že hřiště je taky "sem tam na poli". Ale zážitek nakonec parádní. Hřiště v den mojí návštěvy mi přišlo ve skvělém stavu - ferveje všude zelené, grýny rozumně rychlé, upravené, bez pitchmarků, ale hlavně se chovaly jako grýny, tzn. dávalo smysl se snažit je číst. Tím, jak je hřiště krátké, necelých 4800 metrů a par 68 mi přijde jako ideální pro hobby hru, třeba i pro kratší hráče, nebo hráče, které mají "rozbité" dlouhé hole. I tak se dá zahrát moc hezké skore, které musí potěšit každého s vyšším/středním HI - možná vyjma těch, pro které je to příliš krátké. Mně se zadařilo, takže ano - bude to nekriticky pochvalná recenze ovlivněna pro mě skvělým výsledkem :p

Nám v sobotu vyšlo počasí, bylo pod mrakem, takže první devítka byť je to "náhorní louka", tak jsem se jen kochal a rozhlížel po okolních kopcích, v dáli na nás svítil Ještěd. A jen tak pohodově jsem si to tam plácal. I zkažená rána byla zpravidla nalezitelná (i když sem tam poměrně malých džihádů tam je - ale docela daleko od ferveje, tak akorát). A pak mě překvapila jamka č. 9, třípar dolu do rokle. Ten jsem po té rovince vůbec nečekal. Třípar propast dolů, vedle grýnu rybníček... no, netrefil jsem rybníček, ale bunker na druhé straně, bál jsem se té vody moc. Ale pěkná jamka! Obohatila mi hru.

Druhá devítka je různorodější. Škoda jen mírně podmáčeného odpaliště desítky a aktuálně zkráceného odpaliště u jamky č. 14 (byli jsme i před červenými, jako pětipar to už moc nevypadalo). Ale snad jen dočasně. Jamky 16, 17, a 18 mě už nebavily. Tato závěrečná sekvence tří tříparů za sebou mi přišla pocitově hodně akademická. Celkově se mi layout jamek až na ten konec ale docela i líbil a i když je to někdy stejné, tak třípary v průběhu hru obohacují. Hřiště mi nepřijde nijak záludné, ideální pro rodinný pohodový golf. Trochu se bojím, že když bude foukat vítr, tak dojem z horních jamek bude úplně rozdílný - střelnice. A snad poslední, co se mi jako nemístňákovi nelíbilo, byl příjezd k hřišti myšleno mezi odpalištěm 18j a a grýnem. Tu ceduli, nebo nějaké upozornění pro řidiče by tam dát mohli. Kdybych řídil, tak bych si možná odpalujících lidí na 18j ani pořádně nevšiml a autem bych jim vjel do rány. Teď už budu vědět.

Restaurace nevím, dali jsme si jen pití. Posezení venku pod střechou ale vypadá moc pěkně a hlavně prostorně.

Takže za mě: nemám vlastně co hřišti vytknout. Vyšlo počasí (nefoukalo a ani nebylo extrémní vedro, slunko na nás vykukovalo sem tam), hrací plochy jsme měli dobře připravené, hratelné a i vizuálně pěkné, krátké hřiště umožňovalo slušné číslo na konci. Nebýt toho, že jsme na deváté jamce došli poslední flajt z turnaje (měl 50 minut náskok), tak by to bylo i pocitově bez ztráty hvězdičky. Víkendová cena 800 Kč ok. Zbývá mi tedy jen povzdech - kéž by takové hezky upravené i kratší 18j a hobby hratelné hřiště bylo někde i u Prahy v podobné cenové hladině. Za sebe Liberec Machnín mohu s klidným svědomím doporučit. Určitě sem někdy vytáhnu i celou rodinu, když bude hezky, zalito a nevětrno. :up:

Edit: Doplňuji, co jsem si vzpomněl později - trochu mi na první devítce na jamkách 4 a dál sem tam vadily cedule u červených odpališt. Obava z jejich trefení a nepříjemného odrazu ze žlutých odpališť díky jejich umístění ve směru odpalu sem tam byla.

IMG_5814.jpg IMG_5818.jpg IMG_5825.jpg IMG_5827.jpg IMG_5829.jpg IMG_5834.jpg IMG_5844.jpg IMG_5845.jpg IMG_5848.jpg IMG_5850.jpg IMG_5852.jpg IMG_5855.jpg
Upraveno:
T
TP_79
Já musím souhlasit s recenzí, Machnín se mi líbil, nedávno jsem na něm byl (celkově podruhé) a obě hry byly fakt příjemné. A člověk si tam dokáže spravit náladu po nějakém masakru (u mě po Ypsilonce) :D
  • To se mi líbí, Shot!
Reactions: requo
U
ulilee
Je to hřiště, které mám společně s GC Ještěd nejblíž. Měl jsem tam dva roky roční fee, bylo to v době, kdy jsem hrál nejčastěji a i když tam poslední dva roky už tak často nehraju, tak skutečnost, na kterou se tam dá skoro vždy spolehnout je kvalita greenů. Posledních cca 4 - 5 let jsou super dokonce i ty u potoka! Ono hodně golfistů Machnín podceňuje a nepovažují ho za plnohodnotné hřiště. Ano, je krátké. Pro bombery chybí výzva. Já měl před časem roční fee i na Ypsilonce a ten rok jsem tam hrál fakt často: super kvalita, nádherná příroda, spousta úžasných zážitků, ale... Y je těžká, i když poslední dobou už ne tak moc, jako třeba před 10. lety! Možná to zní divně, ale já osobně radši hraju v Machníně, kde mám větší šanci zahrát birdie nebo dokonce eagle a mám tak ze hry občas radost a kde to není jen velký a často marný boj o par a většinou dokonce o bogey nebo i double, jako nad Fojtkou!
U
ulilee
Dnes jsem hrál Machnín po dlouhé době a byl jsem absolutně spokojen: Hrál jsem hodně pomalu za starší paní a před ní pomalým flajtem. Hra trvala 3 hodiny. Když mi nikdo nepřekáží, tak jsem i s cestou zpátky doma pod 3 hodiny a to na hřišti NEBĚHÁM! :)
Ještě bych chtěl dodat: už několik let se hraje v Machníně v pondělí za 250,-! A to je myslím hodně pozitivní a sympatická informace pro někoho, kdo to má třeba do Liberce trošku dál a chtěl by si tam přesto zahrát!
Poslední věc: trošku fádní pasáž jamek 4, 5, 7, 8, "na louce" je možná pro mnohé nudná, ale na kterém hřišti nenajdete něco podobného? A poslední tři jamky, jak zmiňuje requo, akademické!
Kdo je zahraje, společně s jamkou č. 15 v paru je u mě KRÁL! :)
Polní střelnice
Datum mojí hry
25.7.2020
Moje úroveň HI (HCP)
Amateur (36-20 HI)
Na hřišti hraju
poprvé
Pochválil bych
  • Stav fervejí
  • Lesní jamky
  • Hezký zámek
  • Odpovídající cena fee
Nelíbilo se mi
  • Tristní bunkery
  • Chlupaté grýny
  • Chybějící vzdálenosti k překážkám na cedulích
Jak jsem byl zvědavý! Včera navštíveno. Zámeček je pěkný a zámecká část hřiště parádní - jamky 10, 11, 18 a jak někde i tady na fóru padlo, částečně 1 a 9. Ty všechny jsou moc pěkné. Btw prodává se i fee na 3 zámecké jamky druhé devítky (200/300 Kč) :) Píšu to sem i proto, že to tak odpovídá zhruba i jejich zážitkové kvalitě s ohledem na zbytek (pá-ne 800 Kč/fee 18j).

Ostatní je pole. Raketová střelnice, hodně prostorné - sem tam, dost celkově dlouhé. Díky dobrému stavu ferveji (všechny zelené) to je i pěkně hratelné na takový pro mě po chvíli pocitově "nezáživný" až "nudný" golf. Grýny byly chlupaté, pomalé. Příšerné byly polní bunkery. Docela dost alespoň částečně zatopeno - asi nějaká prutrž mračen, ale v mnoha, i kde voda nebyla, to vypadalo na málo písku, sem tam tráva. Modré kolíky byly asi ve dvou. Mohly být díky vodě a jejich stavu skoro ve všech - polních. Obnovit by určitě chtěly i můstky přes odvodňovací kanály. Pocit bezpečí, že nepropadnu jsem moc neměl (viz foto jednoho z nich dole).

Je to dlouhé hřiště, takže bombisti na polních jamkach se určitě vyřádí a hra v paru musí být docela výzva. Já to tak neměl - koukal jsem kolem a říkal jsem si, jaká je hrozná škoda, že když hřiště zakládali, že nedali mezi jednotlivé jamky na poli více stromů, sem tam remízek - vypadalo by to celé časem úplně jinak. Dálkoměr s sebou se hodí. Na některých cedulích mi chyběly vzdálenosti k překážkám v mých předpokládaných dopadových zónách.

Na recepci jsme si dali malinovku, točené pivo. Recepční sympatická, ochotná. Jídlo jsme neměli.

Shrnutí - na trénování driverů a dlouhé hry polní část pecka. Prostě bumbumbum - odkudkoli kamkoli. Vnitřní auty téměř nejsou, takže vedlejší ferveje to jistí. Zámecké jamky hezké. Ferveje aktuálně zelené. Rafíky vyschlé, grýny chlupaté, bunkery zanedbané. Ceníková cena fee za mě ale celkovému zážitku docela odpovídá a je sympatická. :up:

1275B55C-0702-417B-A908-373F867F18D3.jpeg 5106F5F5-C3C0-47DD-B079-C547B6DB288D.jpeg 1D1504AC-F306-492C-8998-F3DCE6A59E14.jpeg 8E8B20A5-7718-4E18-B5C7-10B7AE81DEEE.jpeg 242BDFDC-7E04-4334-BD53-871669BE0BC7.jpeg F94C06D1-1343-4F74-85CE-6003CDEBDD7D.jpeg D22BEF1A-793B-4875-9237-1F5AF539B360.jpeg BCB974ED-260C-45BA-B540-E4CF6ACF7E50.jpeg 37C7F266-2FAD-4DC4-800D-EAF73ADB934C.jpeg 792163E8-5676-4270-A077-A6D8446CD0C5.jpeg
Užitečné pro 3 jamkaře/ů.
Upraveno:
Zábava nakřivo :)
Datum mojí hry
23.7.2020
Moje úroveň HI (HCP)
Amateur (36-20 HI)
Na hřišti hraju
poprvé
Pochválil bych
  • Design resp. "zábavnost" hřiště - pokud se na něj nastavíte
  • Příjemná obsluha - restaurace i greenkeeper
  • Moc příjemná cena fee
  • Celková pohodová atmosféra
Nelíbilo se mi
  • Bunkery
Pro mě osobně velké překvapení. Než jsem tam jel, tak sem slyšel, že je to sjezdovka, nedá se to hrát, ani metr není rovně. V nohách byl ten samý den Házlov, tak jsme se stavili - když už jsme tam.

A já si to moc užil. Pravda, příjezd a Klubovna z venku taková "pracovní" (uvnitř pěkné, prostorné). Příjemná a milá slečna z obsluhy, pravidelně chodila ven na zahrádku. K pití kofola, k jídlu z normálního jídelního lístku na danou úroveň jsme si všichni vybrali smažák, resp. jeden z nás sýrovou kapsu. Hranolky. A točená kofola. Cenově prima, spousta hranolek, mraky tatarky dobré. Trochu mě překvapilo, že na tabuli bylo napsáno, že restaurace je v pátek zavřena - jen golf, tak pozor na to (ale třeba jsem to jen pochopil špatně, neptal jsem se).

No hřiště - to je prča. Já si to moc užil, nejenom, že jsem hrál docela dobře (až na ty dva ztracené míče), ale mně fakt docela bavilo - je to takové dobrodružné hobby hřiště. Mimo jamek číslo 5 a 6, které jsou celé klopené na jednu stranu a je otrava hledat míček na těch již suchých fervejích, tyhle dvě jamky mě nebavily. Skáče a běhá to úplně dopryč. Hodně mi hřiště připomíná Motol v Praze, ale tak nějak prostornější a přátelštější atmosférou. Jamka číslo jedna třípar cca 240 metrů, převýšení panelák dolů a když tam dáte par - je krásně na světě! :) No, k věci - jamky rozdílné, pravda, většina trochu naslepo. Pro dlouhé hráče neznalé terénu to musí být frustující. Ferveje sušší. Vysekáno - tzn. ukrutné doběhy. Grýny až na jeden (č.5.) v pohodě, pomalejší. Slabší bunkery - spousta kamínku, z toho hrát v některých místech nechcete. Odpaliště bez problémů - btw kameny na odpalištích jsou "houslové klíče".

Takhle, jak jsem nečekal vůbec nic, tak mě to bavilo. Hráli jsme na vouchery, ale vůbec bych neměl problém zaplatit i ceníkové fee, které víkendové celodenní je 550,-. Za devítku 350,-. Pohoda, jazz, spokojenost. Hvězdička minus je za kamínkové bunkery, přeci jen trochu prašnější posezení v restauraci hned vedle parkoviště a za aktuálně objektivně sušší stav některých fervejí. Druhá hvězda mínus za jamky na slepo - a zkosené celé ferveje, ale chápu, že to se prostě nedá nic dělat. Poplatné místu. Ale hvězdička nahoru navíc subjektivně za mě za celkový dojem s ohledem na cenu. Takže ve výsledku 4 z 5. Ja prostě byl nadšený, tohle mám rád - takováto hřiště mi připomenou, že svět je ještě sem tam v pořádku a když se chce, tak všechno jde.

Rád přijedu příště a klidně na celý den. Budu sice pak trpět jak kůň, ale takováto "domácí" hřiště mám rád. Je to relax a pohoda, takový správný country golf. :up:

IMG_5752.jpg IMG_5754.jpg IMG_5755.jpg IMG_5756.jpg IMG_5758.jpg IMG_5761.jpg IMG_5762.jpg IMG_5763.jpg IMG_5765.jpg
Upraveno:
Ferrry
Ferrry
JardaK
JardaK
R.U. Terwilliger
R.U. Terwilliger
Myslím, že jsem Vás viděl.. Nebyl jsem si jistý, ale teď už jsem. :D
  • To se mi líbí, Shot!
Reactions: requo
Ranní devítka
Datum mojí hry
24.4.2020
Moje úroveň HI (HCP)
Amateur (36-20 HI)
Na hřišti hraju
často
Stav hracích ploch super, grýny moc pěkné - i vizuálně. Krásná zelená barva. Jediné dvě výjimky: jamka č. 4 - tam se staví nový grýn, posunutý dozadu, takže zimní grýn. A 6. Tam mi přišel hodně tvrdý oproti ostatním - udržet na něm míček byla pro mě výzva! V jamkách polystyrénová vložka.

V okolí se usilovně staví i na hřišti nové jamky, městská doprava plus vlak, takže přirozený hluk města je nedílnou součástí. Klid lesa nečekejte.

Nové jamky ve všední den zatím uzavřené.
Celkově - vše ok, kvalita otevřených hracích ploch mi přijde super.

764C7F05-6E2C-4CE0-B5FA-2B470470E6EE.jpeg DA25FB58-4D25-458C-818F-835551084561.jpeg D419CDB8-9BD9-4BB1-AC4B-E080B0ECEA71.jpeg 46945215-5CAE-4E88-AD93-8E331EE33A67.jpeg DF68A4F3-9445-4B9B-AB65-CCF2BBB43083.jpeg 521CDCC3-D3A4-4CC7-B890-33B8F8C124A9.jpeg E079D326-F4B2-4C4F-A10C-CCD65068B23B.jpeg
Upraveno:
Datum mojí hry
23.4.2020
Moje úroveň HI (HCP)
Amateur (36-20 HI)
Na hřišti hraju
výjimečně
Pochválil bych
  • celkový stav hřiště
Moje první večerní letošní devítka po pauze, kdy vše bylo zavřeno - covid. Hřiště plné lidí, šli jsme v trojflajtu v 17:10, po nás ale už docela volněji, se mi zdálo. Na fervejích místy takový divný jetel, viz foto. Grýny rychlé, ale pocitově mi přišli nekonzistentní, vůbec jsem nevěděl, co to udělá - především v těsném okolí jamky. Některé jamky by chtělo přepíchnout, v těsné blízkosti Jamky holina není nic moc, zvlášť když jste za ní (tuším jamka č. 5).

Hřiště mám rád, Jamky jsou rozmanité. Bacha na turisty na hřišti, hodně cyklistů a běžců se sluchátky na uších - ty na mé Fóry nijak nereagují. :) A kdo nezná... Jižní spojka prostě slyšet na pár jamkách je, ne že ne.

Za 800 stovek ok, bylo to prima. Hlavně že vyšlo počasí a vlastně na golfu je vždycky hezky.

IMG-4893.jpg IMG-4897.jpg IMG-4898.jpg IMG-4903.jpg IMG-4905.jpg
Užitečné pro 1 jamkaře.
Upraveno:
  • To se mi líbí, Shot!
Reactions: CZervajZ
WebGolf.cz
Velký dík za spolupráci a podporu 19.jamky v roce 2020 patří (více info):
Nahoru Bottom