Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Jak jste naposledy hráli (2023) - [uzamčeno]

Stav
Uzamčeno.
7.6.2023 • 9j. Yard Resort: 59 ran (by mGolf)

Teprve po 3. na hristi, porad HI 54, na turnaji jeste nebyl. Celkem dobry pocit ze zacatku hry, bogey a double na zacatek.Pak prisla 6.jamka a odpalil jsem 4 micky do pole vedle stozaru vysokeho napeti 😁. Kdyz jsm konecne dobre trefil, tak jsem jamku uz dohral. Potesila me posledni 9 jamka, kde na 5 par jsem odehral bogey, takze dobre zakonceni na mne. Skoda tech drivu na 6ce. Vypada, ze jsem odehral svuj osobni par se 20 STB. Holt ta konzistence trefenych ran jeste neni. Tak jeste chvilku potrenuju nez zkusim prvni "oficialni" hru.
 

Přílohy

  • Screenshot_20230611-134416_Chrome.jpg
    Screenshot_20230611-134416_Chrome.jpg
    48 KB · Zobrazení: 54
  • Screenshot_20230611_134943_TeeTime.jpg
    Screenshot_20230611_134943_TeeTime.jpg
    47 KB · Zobrazení: 56
10.6.2023 • Terasy - Ústí n.L.: 86 ran, 26 patů (by mGolf)
Včera 1. kolo pralesní ligy. Pocity smíšené, ale začnu od začátku.
Pocit zodpovědnosti za tým mě donutil jít před hrou na drajving, což normálně nikdy nedělám. Musím říci, že včera to byl opravdu dobrý nápad a hodně mě to pomohlo. Vědom si faktu, že mi to letos opravdu nejde a hraju blbě, jsem se soustředil na zjednodušení švihu - klidné a pomalé odtažení + zkrácení nápřahu. pocit celkem dobrý.
Na jedničce klasicky nával nervozity a banán do hajzlu, naštěstí míč ve hře. Druhá do bankru vedle grýnu:rolleyes:. Bankršot na green a dva paty mě uklidnily, jelikož mé skóre při lize bývá na první jamce obvykle 8-10 ran. Dal jsem si závazek, že na kratších jamkách nechám drajvr v bagu a budu rozehrávat hybridem a vyplatilo se. Pro mě téměř nehratelné jamky 5 a 7 jsem dal za +1:up:.
Problém přišel při výstupu na odpaliště šestky- ve vozíku něco zarachtalo a přestal jet, přestože bylo slyšet, že motor točí. Asi prasklá hřídel:mad::vomit:.
První devítku jsem došel slušně a celý natěšený jsem se nemohl dočkat až budu celé soustrojí mrtvého vozíku s baterkou a mého vyhlášeně těžkého bagu o váze asi 35kg tlačit terasami druhé devítky:rolleyes:.
Pán Bůh ukázal svou vlídnou tvář a zřejmě nadšen mou hrou rozehnal mraky:). Rázem bylo vedro jak v San Pedro. Výsledek se dostavil záhy, již při výstupu na grýn desítky jsem věděl, že je zle. Odvážně jsem se doplazil na odpaliště jedenáctky a nemohouc popadnout dech jsem začal produkovat jednu úžasnou ránu za druhou. Při výstupu na odpaliště dvanáctky jsem začal pochybovat, zda to vůbec dojdu:sick:. Z našeho flajtu jsem hrál nejlíp, takže místo vydýchání většinou šup na týčko, prostě golfistův sen:vomit:.
Nakonec jsem to ubojoval, výsledek je slušný, ale pocity celkově rozpačité. Věřím, že s funkčním vozíkem to mohlo minimálně o pět ran lepší i když 10 ran sedmnáctce je především moje vina, jelikož jsem opustil defenzivní strategii a začal vymýšlet píč...y. Únava se zřejmě podepsala i na mém úsudku:rolleyes:.
Vyloženě mě podrželo čipování a patr - 26 patů je pro mě snový výsledek:).
S odstupem času asi tento výsledek ocením více, nicméně teď je to ještě živé;).
P.S. asi by nebylo na škodu zhubnout:D
1686483230734.png
 
Dnešní turnaj na Kotlině byl herně stejná bída jako včera na Grabštejně :cry::cry: Nebýt driveru ..11 FIR... čipů a patů tak to bylo ještě mnohem horší než to je. Opět jsem nemohl trefit železa a ani hybrid. Souhra mého těla je na bodu mrazu. Zkusím trochu pauzu od golfu, abych byl více nadrženej :D Včera díky Kristýnce @kristyna jsem byl za slušňáka. Dnes jsem je na 1 odpališti varoval, že mohou přijít nějaká ta hrubá slovíčka ;) Přišlo jich tolik, že mi byla až hanba 😢😢


1686494203790.png


Hřiště je v dobré kondici. Greeny jsou tvrdý, docela rychlý a nedržej.
Jídlo bylo fajn, ale na včerejší steak to nemělo.
 
Dnes podruhé Vinoř, s odstupem dvou týdnů.
A jsem nadšený ještě víc než po první návštěvě.
Grýny dokonalé, rychlé, drží směr. Odpaliště velmi dobrá, FW také, ale trochu tvrdší... což mi nevadí, míčky mají větší doběh a není třeba tahat driver či dřevo. Bankry lehký nadprůměr.
A baví mě různorodost jamek.
Protože jsem šel opět dopoledne ve všední den, proběhl jsem hřiště za necelé 3 hodiny.
A hlavně se po hřišti nepohybovali žádní "turisti", jak tomu bývá v podvečer či o víkendu.

20230612_115916.jpg 20230612_111311.jpg 20230612_104805.jpg 20230612_095144.jpg
 
Na víkend na Západě u tchýně -
- sobota - Hazlov - krásné počasí, lehký vítr --> to prostě musí jít...šel jsem ráno, nikdo nikde, klid a mír...u odpaliště jedničky chipping a dva bunkery, tak jsem si dal pár příher, nebudu lhát - šlo mi to 💪...šel jsem z bílých, neodradilo mě ani 6 539m...drive na 1čce kolem lesíka - 254 m, pak 5i a čipuji z 26 m a míjím o cm eagle, napumplej nedám birdie, ale par je ok, dnes to půjde...dvojka ještě dobrý a od trojky jsem netrefil driver, železo, krátké/dlouhé - nic, ztratil asi 6 míčků, hřiště mě na 18tce vyplivlo se 106 ranami, že jsem sotva trefil na parkoviště...jinak hřiště výborné, fw, greeny paráda, někde rafy po kolena, takže nehledatelné/nehratelné...líbí se mi design jamek, některé první rány přes vodu vypadají impozantně (4, 6, 7, 10, 17, 18)...po devítce na stánku výborný koláč (když hraji tužku, tak se aspoň zprasím), ale teplá Plzeň v plechu, to nevadilo, tak nějak to zapadlo do mé hry, úprostě kompletní očistec :) Hazlov doporučuji, jednou za rok se snažím hrát, jen si rozmyslete odpaliště, z bílých dlouhé a hlavně ty úhly, ty úhly...
- neděle - Sokolov s manželkou - počasí opět bez chyby, trochu více vítr, ale paráda...golf s manželkou je specifická disciplína, člověk dost sleduje , chválí, ale zase nesmí moc...manželce to šlo, na 6tce se mě ptala kolik mám parů, neb měla dva a já jen jeden...hřiště parádní stav, řekl bych ještě lepší než Hazlov, hlavně greeny super, ne tak rychlé, ale krásné...jediné, s čím mám trochu problém, je hluk z dálnice...strašně se mi líbí 15tka (kdysi vyhlášena jako nejhezčí jamka ČR - manželka dala druhou do "vody", kde je fyzicky voda jen na dně překážky a našel jsem na metru čtverečním 4 míčky - najít míčky je trochu moje úchylka, mám pak radost, jako bych dal pod 80)...a je tam pár jamek, kde se pálí dolů s velkým převýšením a tyto jamky se mi obecně líbí (5, 11, 14, 15)...i po výprasku na Hazlově jsem si dovolil z bílých - 6 288 m - ale není takový problém s úhly ;) dal jsem za 90, neurazí/nenadchne....změnili recepci, již není přepaženo od restaurace, vypadá lépe, zvětšuje prostor...
Kdo jede na západ, určitě bych tyto hřiště nevynechal :up: Sokolov asi trochu lepší hrací plochy, Hazlov větší klid...obě za mě kvalitativně nadstandartní hřiště...
 
Naposledy jsme hráli s @kristyna Grabštejskou akademii - v sobotu. Chtěl jsem si jí odehrát do mGolfu, abych ji prostě měl... no, ano, měli jsme před tím v nohách dvakrát velké hřiště, tak to bylo skutečně jen do počtu. Sotva nožičky fungovaly. Pár jamek pěkných, pár jamek aktuálně naprostý nesmysl, pro mě. Doufám, tedy, že jsme trefili jamky správně, podle plánku. Asi polovina jamek prima. Co překvapilo, tak byly aktuálně prima grýny na akademii, sice malé, ale v lepším stavu, než většina grýnů na velkém hřišti (pohledově, moc to taky nejezdilo a osmička byla tragická, resp. nehratelná). Dost jsme bloudili a těžko hledali, kde jsou odpaliště. Když hrajete tuším trojku a před vám zeď 20 metrových metrů (cca), tak máte pocit, že asi to dřív bylo trošku jinak... že stromky malinko přerostly. Ale kdo ví. Dvojka přes rybníček - tak tam jsme odpaliště té stometrové rány jen odhadli. Na druhou stranu... jamky 6, 7, 9... ale i pár dalších je pěkných. :) A moc se mi líbí stavba původní klubovny.

Na akademii aktuálně jsou nové koše na diskgolf - a prý je to místně (dle slov Honzy Ševčíka) úspěšné... za stovku celodenní fee na akademii pro diskgolf. Možná to k tomu ta akademie bude směřovat? Nevím, jsou tam nová ""betonová odpaliště"... kolem té osmé večer jsem už nechtěl otravovat pro sdílení dojmů. Každopádně - nechal jsem na akademii asi pět míčů, protože v té horní části jsem je prostě v těch překážkách, přerostlých stromech a tak nenašel. Nevím, jak to vypadalo dřív, když to kdysi bylo snad to první hřiště, co tam bylo... kdo ví. Ale tuším, že se tu pořád hraje prvotní kolo na Grabmasters? :) Myslím, že jsme ještě neviděl akademie, kde by kolem jednoho grýnu byly 4 bunkry (ta trojka, nebo pětka?). Nám zapadalo sluníčko, bylo to místy moc fajn - byli jsme tam úplně sami. Ale myslím, že si to už nezopakuju. Příliš bolestivé pro mé golfové ego - ztratit míček při stometrových ranách. :-D

IMG_3752.jpeg IMG_3754.jpeg IMG_3747.jpeg IMG_3745.jpeg IMG_3746.jpeg

Tady to odpaliště dvojky je fakt nejhorší. Snad to bylo to správné... mírný průstřel tam je, ale předpokládám, že tam hodně dlouho nikdo nehrál. :)
IMG_3749.jpeg
 
V posledních 3 dnech jsem proběhl Albatross, Hodkovičky a Molitorov (+15, +9 a +15 ran). Ani jedna hra nebyl žádný zázrak, ale ani propadák. Na moje bolavá záda docela záhul, ale je to lepší než před týdnem a mnohem lepší než před 3 týdny. Možná jsem vymyslel nový typ úderu, minimálně jednou za kolo mne potkal na týčku jakýsi zásek, pro mne nová věc. Stalo se mi to drivrem, 3dřevem i hybridem, kdy nevím, jak a proč strhnu ránu za sebe (úhel 30-40°), carry 50 až 100m. Z pohledu spoluhráče to musí vypadat strašně groteskně, ale smíchy vyloženě nikdo nevyprsknul. Svádím to na záda, nějaká svalová úleva, přeci si nepřiznám, že jsem ko...

Albatross v klasicky výborné kondici, snad jen ty grýny... Vypadají super, ale za mne nezvykle pomalé. Neustále jsem nedohrával a za celou 18ku jsem se na ně nenaladil. Na druhou stranu, nebyl žádný trojpat. Rafy pohledově vysoké, ale byl jsem jen jednou na 2ce za bunkrem, a tam to bylo v pohodě hratelný.

Hodkovičky v jejich normálu, pěkně zelené, za mne OK. Podělal jsem jamky 3, 4 a 5 (vždy jedna zkažená rána vedla k dabláčům, 2x trojpat)

Molitorov, je znát, že pršelo. Ferveje nebyly jak beton, na mne to tak aspoň působilo. Odpaliště v jejich normálu, hrbolatá, některá by chtěla trocha více vody. Ale naordinoval jsem si, že na ně nebudu myslet. Na skórovací 6ce, hraji ji v průměru asi v paru, jsem si vybral chvilku geniality. Obvykle beru na týčko 6ku železo a následně 9ku či Péčko. Teď foukal silný protivítr. Vymyslel jsem nízkou ránu 3hybridem na doběh. Samozřejmě jsem ji nakouřil do výšky, fade, s větrem šlajz jak Brno na pravou stranu třešňového sadu. OK, to zachráním. Průstřelem vidím na vlajku, beru 6ku a nízkou ranou jako že pošlu někam ke grýnu. Rány v sadu nakonec byly čtyři. A jak jsem byl naspídovanej, tak jsem tam hnedle mrsknul trojpat asi z 2 metrů (slušivých 8 ran). Kdyby aspoň byly třešně, ale nebyly. Na ty jsem se těšil, že se nazobu (na chalupě mi to sklidilo hejno špačků, kurvy jsou to). Většina rafů je posekaných a hratelných. Ale mají tam pár ostrůvků po hřišti, kde je tráva jak letní louka před senem. Nebyl jsem v nich a se svými zády bych z nich asi nehrál, ale při čekání jsem pár míčků našel metodou nášlapu.
 
Dneska tréninkově CL. Já se těch dabláčů nezbavím 🙈

IMG_8675.jpeg


P. S.: zajímavý postřeh, šel jsem sám a “vyjímečně” nehledal a ušel jsem 9,9 km. Pokud jdu turnaj a hledá se, tak mám CL okolo 12km 🤔
 
Pálil jsem jak Pitralon. ;)
Moc už sem jednotlivé hry nepíšu, protože mám celkem konzistenci a rozptyl her je jen mezi 80 - 100 ranami, takže už to vlastně umím. 🙄😂
Ale někdy se stane zajímavost a o tu se s vámi chci podělit.
Už jednou se mi na Karlíkovi podařilo na jamče č.2 jít rovnou na green, ale jelikož byl @smidke svědek, tak musím přiznat, že to bylo omylem a místo očekávaného šlajzu přišla rovná a byl jsem tam.
Dneska to bylo jiný.
Na jedničce drajv sedl a po rovné trajektorii zůstal na metě 235 metrů. Tak jsem si řekl, že těch 30 navíc, který jsou podle mě na green dvojky potřeba, už na tý sjezdovce dolu nabere.
Tak jsem to tam namířil, rána a... po sekundě jsem věděl, že to tam bude. :cool:
Jdu dolu a co myslíte? Měl ho tam... 😍 Garmin ukázal na foregreenu za jamkou 282 metrů a jelikož jsem plejer roku, tak jsem ten par na tři paty dal. Debiiiil... 🤮
Zbytek hry už klasika, něco se povedlo, něco ne.
Já si ten zážitek musel i natočit... 😉

Tam někde vlevo nahoře je odpaliště... (foceno z odpaliště 15).
1686678069728.png


Odsud už jsem ho viděl...
1686678145722.png


Zobrazeno Garminsky:
1686678315472.png


Summary z mGolfu:
1686678582607.png
 
Pálil jsem jak Pitralon. ;)
Moc už sem jednotlivé hry nepíšu, protože mám celkem konzistenci a rozptyl her je jen mezi 80 - 100 ranami, takže už to vlastně umím. 🙄😂
Ale někdy se stane zajímavost a o tu se s vámi chci podělit.
Už jednou se mi na Karlíkovi podařilo na jamče č.2 jít rovnou na green, ale jelikož byl @smidke svědek, tak musím přiznat, že to bylo omylem a místo očekávaného šlajzu přišla rovná a byl jsem tam.
Dneska to bylo jiný.
Na jedničce drajv sedl a po rovné trajektorii zůstal na metě 235 metrů. Tak jsem si řekl, že těch 30 navíc, který jsou podle mě na green dvojky potřeba, už na tý sjezdovce dolu nabere.
Tak jsem to tam namířil, rána a... po sekundě jsem věděl, že to tam bude. :cool:
Jdu dolu a co myslíte? Měl ho tam... 😍 Garmin ukázal na foregreenu za jamkou 282 metrů a jelikož jsem plejer roku, tak jsem ten par na tři paty dal. Debiiiil... 🤮
Zbytek hry už klasika, něco se povedlo, něco ne.
Já si ten zážitek musel i natočit... 😉

Tam někde vlevo nahoře je odpaliště... (foceno z odpaliště 15).
Zobrazit přílohu 36359

Odsud už jsem ho viděl...
Zobrazit přílohu 36360

Zobrazeno Garminsky:
Zobrazit přílohu 36361

Summary z mGolfu:
Zobrazit přílohu 36362
Řekl bych, že tohle je přesně TO, co bych tady chtěl číst!:up:
Inspirativní! A upravil bych výrok klasika: "Člověka to potěší, když slyší o neštěstí" na: Člověka to potěší, když se něco někomu povede a má z toho radost!
Kdyby se povedl ještě ten eagle, tak v mém případě byste si to přečetli nejdřív za týden. Proč asi?:D
Měl bych ale samozřejmě radost i z toho trojpatu:up:
:D
 
Ten se málem povedl i na 11. A tady to bylo fakt o fous.
Super drajv, 45 m k fangli a ta mrcha tu jamku objela... 😂🤷‍♂️
Až tohle jednou klapne, to bude 🍻🥃🥂🍻🥃
Zobrazit přílohu 36363
Zobrazit přílohu 36364

Naštěstí na tohle stačí jeden pat i mně... 😂
Zobrazit přílohu 36365
Graficky znázornil šimpanz... 😂
:up:
Tak i to číslo, který si na K celkově přinesl, je za :up: A nebýt těch trojpatů...??? Jenže ty greeny jsou tam strašně těžký.
 
Chtěl jsem si jít s Tebou zahrát. A víš co? Už nechci! :)
Ale budeš muset, protože minimálně jednu hru za rok si dáváme... 😂
Doufám, že budeš mít štěstí a vyjde mi na tebe ta jedna hra z pěti, která je dobrá. Jestli ne, vezmi si repelent na klíšťata a holinky, protože budeme furt někde v džihádu hledat... 😂
Tady někdo zašel do gymu :D
Kdepak, já mám svůj gym... 😂
1686729220590.png


A pak to lítá... ;)
1686729496671.png
 
Stav
Uzamčeno.
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom