Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Jak jste naposledy hráli (2023) - [uzamčeno]

Stav
Uzamčeno.
Naplánovaný "dvojboj" Vinoř, Beroun jsem dnes zakončil na druhém jmenovaném......Začátek tomu úplně nenapovídal, ale nakonec 1.devítka na mně docela slušná (49/19 Stb.) zakončená berdíkem na devítce:D. No a do druhé jako by nastoupil jiný člověk.......a nebo mě golfový bůh chtěl pořádně ztrestat za to birdie:confused:.......prostě jedním slovem hrůza, jejíž číselnou podobu tu radši zveřejňovat nebudu:down::vomit:.
Jinak Beroun ve výborné kondici, greeny kvalitou a rychlostí srovnatelné s Vinoří i Kácovem (mé poslední hry), fairwaye šťavnaté a měkoučké.....ale po deštích doběhy logicky minimální.
Tak jsem se 2 dny golfově vyblbnul..... a teď zas holt tři dny tvrdě pracovat:(
 
Po třech dnech listopadovýho počasí se konečně zase ukázalo léto, a tak jsem toho využil a navštívil další rakouské hřiště. Logická volba padla na druhé nejblíž našeho ubytování (Schladming - nejbližší jsem hrál ve čtvrtek) a tím byl Golf Club Radstadt. Nečekal jsem úplnou herní pecku, ale těšil jsem jízdu lanovkou od greenu 11 na odpaliště 12. To je zdejší specialita, dokonce to mají v logu. Bohužel hned na recepci mi slečna sdělila, že lanovka jezdí jen do pěti a že já to nestíhám, protože jsem měl teetime od 15:50. Celkem zklamání, ale trochu to slečna vylepšila tím, že mi sama od sebe dala sunset fee i přesto, že ofiko je až od 16:00. To mi přišlo fajn.

Co se týká hřiště, tak to nebylo nic úplně top. Předchozí ve Schladmingu bylo z mého pohledu rozhodně zajímavější a kvalitnější. Ale zase nechci říct, že by tohle bylo špatný, to určitě ne. Ale bylo to takový trochu bez nápadu, sem a tam. Přemýšlím, s čím bych to v Čechách srovnal, ale prostě výhled na Dachstein nikde u nás podle mě není :) Možná trochu by se to dalo přirovnat k New Course na Čeladný, kde je první devítka celkem nudná placka a druhá je zajímavější z hlediska převýšení. Ale berte to srovnání s rezervou.

Já zahrál 92 ran, problém je v parech 3, kde mám dohromady tuším +11, to je děs, ale dlouhodobej. Ale celkově takovej bogey golf. Co mě rozhodně zaujalo byla jamka č. 13, která má převýšení snad 100m (kam se hrabe 16 na Dýšině). Vzal jsem 6 železo, kterou normálně hraju 180m a tady z toho bylo 245m v podstatě bez doběhu. Navíc z odpaliště se hraje přímo proti zasněženým vrcholkům v čele s Dachsteinem a v jednu chvíli míček vystoupal až nad ně, krásnej pohled.

IMG_2618.JPG

IMG_2620.JPG
IMG_2619.JPG

IMG_2623.JPG

IMG_2617.JPG
 
Mohu potvrdit skvělý stav Černého Mostu. Včera jsme ho obešel celý, po vodě nebyla památka, vše krásně zelené a rafy kousavé. Hřiště odpoledne bylo celkem plné.
Dost foukalo, takže to byla občas loterie, povedla se 4, kde jsem zahrál birdie. Ale na ostrovním tří paru to bylo po větru a první míč se nezastavil na grýnu, druhý už doběhl jen do bunkru. Ale jinak spousta bogeys.
1691580405360.png
 
V úterý opět Hořehledy HCP tour. Na drivingu jsem sice byl dvakrát, ale na hřišti celý měsíc ne. Prý když mám dovolenou, tak s rodinou a ne golf (tohle musím ještě doladit) 😂. Celou hru bych hodnotil jako @mkopcak 7jamku. Hřiště ale krásně zelené po urputných deštích a tahle barva prý uklidňuje. Několik věcí mi ale přesto udělalo radost. Výborný flight, jamka č.5 v paru, povedený bunker shot na osmičce na cca. 10m, kde jsem se dostal až k jamce a povedený putt na asi 6m. Po hře jsem vůbec neřešil dva auty, utopený míček na dvojce a rány, které stále nešly, ale jen to co se povedlo. No není ta hra krásná? :)
 
9.8.2023 • Molitorov: 91 ran, 35 patů (by mGolf)

Včera. Vyčistit si hlavu z práce. Výsledkově vlastně fajn, ale půlku hry (šel jsme sám) jsem byl myšlenkově mimo a vůbec sem si to neužil. Takhle se mi ten golf nelíbí. Jak je to ohromný rozdíl oproti tomu, když má člověk celý den klid, přijede brzo s rodinou, nebo přáteli... dá si kafe, pak je prostor na to se rozehrát, a pak si užít hřiště a hru. To příště, když budu mít blbou náladu, půjdu raději na driving, tam alespoň není takový čas mezi jednotlivými ranami myslet o blbostech z práce.

Nicméně, výsledkově to překvapivě dopadlo lépe, než pocitově. Na to, že jsme půlku ran šel po jiných fervejích, tak vlastně ok. A další pozitivum - nemusel jsem skoro používat vypichovátko, protože jsme grýn netrefil z dálky snad ani jednou (myšleno správný grýn, na tom jiném jsem to po sobě samozřejmě uklidil). :) Pár ran bylo ale fajn no a pár jiných ran se stalo přirozenou oběžnicí Země (myslím, že díky té výšce možná dopadly zpátky někdy dneska).

Co mě ale moc příjemně překvapilo, byl fantastický stav hřiště. Na Molíčku jsme nebyl cca rok a jasný, sprchlo a tak, ale krásně vše zelené, svěží, vysekané. Líbí se mi "nové" chodníčky mezi jamkami, na několika jamkách nápojové barely, spousta zahradních prvků... některá odpaliště hezky obsypána kůrou a nich zasazena květena. Bylo to moc pěkné, velmi to na mě zapůsobilo - rozhodně to na mě nepůsobí jako hřiště jen za 600/18j o víkendu 800,-. Grýny byly hezké, ale po dopolední průtrži mračen hodně mokré, v jamkách voda. Ale to už asi vyschlo. Takže včera Molíčko - krása, rok od roku lepší a lepší! A za to to stálo. Pár fotek...

IMG_4853.jpeg IMG_4854.jpeg IMG_4858.jpeg IMG_4868.jpeg IMG_4871.jpeg IMG_4875.jpeg IMG_4850.jpeg IMG_4874.jpeg IMG_4861.jpeg
 
Upraveno:
Rád bych tímto veřejně poděkoval LGBTQ+ komunitě, že na mne nezanevřela a opět nad mýmy výkony převzala záštitu. A abych byl tedy genderově neutrální, tak 7ka je sice nadále pí*a, ale 9ka a 6ka jsou pěknej čur*k!

IMG_2352.jpeg
 
12.8.2023 • 9j. Hořehledy: 49 ran (by mGolf)

Blbě. Dusno. Hrál jsem jen se synem, tak jsem nemohl moc nadávat. :). Ale hřiště super! A tři rány byly skvělé! :) Jinak sedmička žádná pí... Není, ta jediná mi dala par, hodné, půvabné a slušně vychované děvče to je. Na odpališti jsem ji pochválil, hezký jemně po vláskách holí pohladil, špital ji při jejích jemných záhybech hezká slůvka do ouška... A mohl skoro i ptáček být! Ale vím, že ten si necháváme v našem vztahu na příště... 😜

Hřiště fajn. Zelené, grýny ještě poslední známky po aerifikaci, ale nic zásadního. Líbilo. :up:

IMG_4889.jpeg IMG_4892.jpeg

IMG_4891.jpeg IMG_4888.jpeg
Jestli se někdy dožiju toho, že si řeknu, že je jakákoliv jamka p..., tak končím s golfem.

To nemůžes tak brát. Mají s @mkopcak slozitej vztah. Každej den na ni kouká přímo z baráku, láká ho a provokuje...a prostě, když dojde na věc, dá jinejm... No, má to kluk těžký! Z toho bude jednou HIO!
 
Upraveno:
Když se na to tak koukám, tak se tam už těším na ten víkend.:)
 
Vcera sunset na Predboji s nejmladsim brachou. Pres leto jsme byli asi trikrat na drivingu, hlavne tam kde se da pitchovat z par desitek metru, to ho bavi. A vcera poprvy na hristi, nepocimtam-li akademii v Berovicich pred par lety. A zvladl to uplne v klidu, na paty jamce uz puttoval na par, na sesty se dostal ctvrtou rano na kraj greenu a vlastne ani neztratil micek. Trochu odlisny nez moje zacatky:D Diky tomu ze sem za tech par let co hraju nasyslil uz dost holi si mohl vzit muj halfbag a ja sel s vintage vybavou. Dosli sme za tmy, na posledni jamce jsem uz nenasel perfektni drive, ale za hodinu a ctvrt jsem zakladni principy hry “klidne spatne ale rychle” stihnul vysvetlit. A hriste pro me bylo velky prekvapeni, tri roky zpet to byla v lete vyschla prerie a greeny spatny. Ted je to pekne zeleny, vyssi fairwaye mi vubec nevadi, k mymu vybaveni to presne sedi. Je videt hodne mensich pozitivnich zmen, i ty vetsi jako recepce a automat na odbaveni. Greeny v pohode, obcas na krajich kazy. Mozna zbytecne modelovane a navrtano obtizne, ale v kombinaci s pomalejsim greenem hratelne dobre. Chvalim travnaty bunkery a zpusob vysekani roughu a fescue, pusobi to opticky pekne. Cerveny odpaliste skoro netknuty s peknou travou.
 

Přílohy

  • IMG_1166.jpeg
    IMG_1166.jpeg
    84,4 KB · Zobrazení: 48
  • IMG_1159.jpeg
    IMG_1159.jpeg
    65,6 KB · Zobrazení: 58
  • IMG_1143.jpeg
    IMG_1143.jpeg
    130,9 KB · Zobrazení: 48
  • IMG_1168.png
    IMG_1168.png
    171 KB · Zobrazení: 54
Upraveno:
Včera Slapy, bral jsme to jako trénink na mistrovství klubu, které plánuji příští týden odehrát.
Co se týká hřiště, za mě paráda. Vše zelené, deště pomohly. Greeny celkem rychlé, hodněkrát jsem výrazně přehrál putt. Roughy vysekány, odpaliště standard, tam se asi nemá moc co změnit (bez kompletní rekonstrukce).
Šel jsem standardně ze žlutých, ale kdybych si propozice mistrovství přečetl dříve, asi bych to zkusil z těch bílých (možná bych tam byl ještě teď :D:D)
Co se týká mojí hry, já tomu prostě nerozumím. Když fungují dřeva, nefungují železa. A když fungují železa, nefungují dřeva. Fakt debilní hra 🤦‍♂️🤦‍♂️
Na drivingu letěla hůl poprvé. Pak jsem si uvědomil, jak bych to asi měl hrát a najednou železa jakž takž fungovala, snad už se to srovnává.
Pak jsme přešli na hřiště a to byla teda jízda, hlavně na první devítce. Když se mi podařila jamka, u následující byl drive úplně na h....🤦‍♂️🤦‍♂️ A opačně. Přijde mi, že když se to podaří, hlava začne vidět vše růžově a zbytečně to rvu.
Do trojky jsem věřil ve splnění několika výzev. Na pětce jsem doufal v jednu :D:D:D Prostě čtyřka a pětka jsou jedna p**a :D:D Ale nakonec jsme uválčil na první devítce 49 ran a říkal jsem si, že by to mohlo být dobré. A na druhé devítce se to potvrdilo, za 43 ran a nejlepší letošní hra (a možná i společně s minulým rokem). Ztráta pouze dvou míčku, oba v autu. Jako potěšil drive ke stovkovému kolíku na desítce. A co mega potěšilo, jsou pary na 17 a 18. To si fakt cením a doteď to trochu nechápu.
Po devadesát to asi být mohlo, kdybych neblbnul, musím nad tím víc přemýšlet a klidnit emoce. Tzn. neházet tolik holema, na hřišti ještě jednou nebo dvakrát letěly. Le bohužel jsme cholerik, tudíž to neovládnu.
 
Dnes odjeli chlapci na tábor a tak jsme se s @requo vydali do Písku. Bylo dusno, na začátek nám spadlo trocha kapek. Dali jsme si tam oběd, ale bohužel to nesplnilo naše očekávání a to moc vysoké nebylo. Ale už ke hře. Včera jsem měla trénink s Jirkou Š. v Hořehledech, tak byla potřeba jeho rady si zažít. A myslím, že se dařilo. Hřiště je dost široké, až na 2 jamky jsme nemuseli hledat. Na šesti jamkách jsem vzala driver a podařilo se mi tak dostat o více metrů dál. Celkem jsem zahrála 112ran (49stb) takže velká spokojenost. Nejlepší jamka na 1.devítce - šestka - par (jediný dnes) a to se první rána moc nevydarila, ale podařil se Chip in do paru. Nejlepší jamka na 2. devítce- 14.jamka. Na pětiparu kolem vody čtvrtou na grýnu plus dva paty.
Na první devítce jsme byli na hřišti sami, druhou jsme šli za čtveřicí, ale moc to nevadilo. Hřiště je příjemně zelené, hodně vysekané. Michal zahrál 92 ran asi se šesti pary. 👍
Dnešní golfový den vyšel.🍀
Jaký bude ten další uvidíme. 😉

IMG_4902.jpeg IMG_4909.jpeg IMG_4908.jpeg IMG_4913.jpeg IMG_4915.jpeg IMG_4917.jpeg IMG_4905.jpeg IMG_4907.jpeg IMG_4906.jpeg
 
Upraveno moderátorem:
Dnes opět domácí hřiště (Prosečné) s manželkou Hřiště v dobré kondici, vše zelené. Moje hra byla opět na hranici HI (no možná o něco lepší ) .
Prostě takový - doublebogey - bogey golf, ale 3 pary potěšily. Celkem tedy za 98 ran a 39 STB.
 
Jako debil...

Ale pěkně popořadě:
O víkendu jsme byli s manželkou a s kamarády ze Znojma v Hořehledech. V pátek večer jsme zahájili grilováním u kamarádů, co v Hořehledech bydlí, a shodou okolností se kamarádí s Kopčákovic rodinou. Takže večer byl moc fajn:up:

Zato ráno bylo (na hřišti) strašné. Asi vyzdvihnu jediný světlý moment, a to byl chip-in na devítce (vzhledem k tomu, jak jsem hrál, tak považuji za úspěch, že to bylo do paru, samozřejmě jediného). Odpoledne už to bylo lepší, ale furt to nebylo ono. Tak snad příště a lépe...

Ještě jednou zdravím @mkopcak.
A Štěpánku a Libora, ale ti to tady asi nečtou...
 
14.8.2023 • Kácov - Panorama: 104 ran (by mGolf)

Kombinace Forest, Meadows. Namlsán po včerejší hezké hře v Písku jsem si dnes docela věřil. První rána - povedený parádní drive na střed. Abych druhou svoji poměrně jistou ránu na 150 metru poslal do džihádu vedle grýnu. Takže provize do bankru... Zkrátím to. Odcházím středem za osm. A pak už to bylo jenom horší. Minimálně pocitově. To vedro bylo strašný. Dneska jsem si šáhl na fyzické dno. Měl jsem toho plný brejle. Takhle jsem se snad ještě na golfu nepotil. Herně jsem si toho pokazil dost ale sám, driver docela držel, střední hra jak kdy, krátká blbě a patování - tragédie. Deset stop rychlost prý a PIN pozice... Kurna fix. Slušně řečeno. Hodně dlouho se mi nestalo, že bych se fakt těšil, že bude konec a že vlastně ty poslední jamky mě už ani nelakají.

Světlé okamžiky ale byly nakonec pro mě dva, dnešní den. Nějaký anděl to trápení viděl a mně dopřál turnajového nearesta na 4 Forest (3,08) a @kristyna holčičího longesta (bylo jich tam víc holek) :up:. Díky Tynko za turnajovou hru, i za společnost @mkopcak a Alešovi. Slibuji, Týnko, že příště, když konečně jsou děcka na táboře a máme free, pojedeme na hřiště, kde nám to zase půjde! 🥰

K hřišti krátce - vytknout není nic. Jamky různorodé, Forest krásný, ale líbily se mi i Meadows. Ty mi přišly lehčí. Rafy výživné. Místy se mi zdaly v některých partiích trochu přerostlé (v okolí grýnu Forest). Neumím z toho hrát. Ale hlavně ty návrty... Kurna, fakt to někoho baví na tomhle hrát na 10stopách? :) No jasně, Michale, dokud se to nenaučíš, tak na takové hřiště nelez. Jen jaksi - kde se to má člověk jinde naučit ;) holt nejsem ještě cílovka. Jednou to tu ale stejně rozstřílím!:up:

V restauraci vynikající buřtguláš, doporučuju!

IMG_4967.jpeg IMG_4965.jpeg IMG_4962.jpeg IMG_4948.jpeg IMG_4957.jpeg IMG_4958.jpeg

Btw. Tahla fotka to"vítězné" nadšení z dnešní hry (já a @mkopcak) docela vyjadřuje :) a to bylo na začátku...

IMG_0518.jpeg
 
Jak @requo psal, včera Kácov. Já byla poprvé. Hřiště i zázemí nádherné. Včera i krásné letní, jako u moře.
Velice děkuji mužům ve flajtu, že vydrželi můj velký počet ran (135). Hřiště bylo pro mě náročné, ale mnoho mých chyb bylo i začátečních. Mnoho se nepodařilo. Snad jen ta jedna krásná dlouhá rána drivem, kde se právě měřilo. :)
Moc ráda se na hřiště vrátím. Ale ještě bude potřeba mnoho tréninku.;)
IMG_4938.jpeg
 
Startoval jsem první v 7:30, vedro už od rána. Hřiště těžké, hlavně díky rafu, hustý, často jsme pro jistotu hráli provize, míče se velmi těžce hledají, pokud nevíte jistě kam padal, je to skoro prohrany boj. Hodně trojpaty, málo trefenych grynu, zítra snad lépe.

Screenshot_20230815_184520_GF.jpg
 
Jak @requo psal, včera Kácov. Já byla poprvé. Hřiště i zázemí nádherné. Včera i krásné letní, jako u moře.
Velice děkuji mužům ve flajtu, že vydrželi můj velký počet ran (135). Hřiště bylo pro mě náročné, ale mnoho mých chyb bylo i začátečních. Mnoho se nepodařilo. Snad jen ta jedna krásná dlouhá rána drivem, kde se právě měřilo. :)
Moc ráda se na hřiště vrátím. Ale ještě bude potřeba mnoho tréninku.;)Zobrazit přílohu 37070
Mám to tam stejně. Hrál jsem tam 2x a pokaždé to byla bída. To hřiště je děsně těžký. Aspoň pro mě.
 
Dnes Albatross za vedra jako prase....ale trochu pofukovalo, tak se to vydržet dalo:). Vše je již z podstatné části připraveno na příští týden na evropskou túru, parkovat se musí před areálem. Nastavení hřiště pro profíky mají zatím jen roughy, ty teda stojej za to😕, naopak s vyladěním (zrychlením) greenů si zatím dávají načas, tak pomalé jsem na Albatrossu ještě nezažil. Startér sice říkal něco o rychlosti 10......ale to ani náhodou!
V mé hře se trochu opakovala historie z her z minulého týdne......první devítka paráda (47/23 Stb) s berdíkem na čtyřce:D, druhá se tradičně nějak zadrhla se dvěma průšvihy na jamkách 14 a 17......ale celkových 103/39 Stb na mě a na tak těžkém hřišti určitě není žádná ostuda:)
 
15.8.2023 • Loreta Pyšely: 97 ran, 33 patů (by mGolf)

To my včera zkoušeli, zda v Pyšelích bude to vedro menší. Nebylo... Do cca 16:30 svítilo sluníčko, ale zase pofukovalo. Pak začala prádelna...

Jinak moje hra už lepší, padly i 3 pary (a 6x bogey, 8x double a 1xtriple, 34 stb). Jako vždy poslední dobou byla moje druhá devítka lepší, než ta první.

Hřiště příjemně vysekané, jen na greenech dost nevypíchnutých pitchmarků, zřejmě z turnaje před námi:vomit:
 
Stav
Uzamčeno.
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom