Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Jak jste naposledy hráli (2023) - [uzamčeno]

Stav
Uzamčeno.
Jediné co mě trochu mate je to, že David Tomi je aktuálně na Evropském amatérském šampionátů týmů...

Zobrazit přílohu 36748

no, kdy se podivame na pocet Davidů do 25 let pod hcp řekněme 2, vyfiltrujem ty, co jsou domovští na Morave, tak nam jim zbude 10, 1 je na evropskem mistrovstvi, to uz je jen 9, to uz by se mohlo najit, kdo to byl :D

Chlapi, musí to být on. Rozjel jsem prakticky detektivní pátrání a vše tomu napovídá. Trénuje na Albatrosu s Davidem Carterem, na novějších fotkách hraje s Titleist t100s a hlavně se Scotty Cameron blade putterem s černým gripem, který 100% měl. A ještě nejsem tak starej, abych si nepamatoval obličeje. Ale pátrám dále, dám kdyžtak vědět ;).
 
Včera Beřovice, pekelný vedro, ale ferveje a grýny totální luxus. Pravda některá odpaliště byla sušší, ale celkový dojem z hřiště byl 1+. Na to počasí co momentálně panuje je hřiště v super kondici.:up:
 
Turnaj na Kotlině. Dlouho jsem nehrál, tak jsem se těšil. Start 9,30 hod nebyl tak strašný. Jen kdyby to nebyl 3 flajt odzadu. Bylo to super. Hřiště jsme obešli ve vynikajícím čase... 5 hod a 15 min ... Že jsem radši nezůstal po práci doma. Hřiště je v dobré kondici, jenom bankry stojej za ho...no :mad:
Hrál jsem jako to největší hovádko z celého stáda. Bylo mi do breku. Z toho jak hraji a z neustálého čekání na ránu. Největší zdržovači na Kotlině jsou singlisti. Dokud tam nebudou řešit čas, tak se tam na turnaji jen tak neukážu. Za celých 18 jamek jsem trefil pouze 5 krát železo. To byla frustrace.
Po fyzické stránce jsem dal první devítku docela v pohodě, bylo po dešti a zataženo. Na druhou začalo občas svítit a hlavně se oteplovat. Posledních 5 jamek jsem táhnul nohy za sebou.
Je mi hrozně.

1689517965713.png
 
Zahrál jsme si dneska kolo jako dlouho ne, ani ne tak číslem jako průběhem.

3) po velmi dlouhé době na dvě doma a pat do eagle, trojpat PAR.
6) první birdie
8) z 95m bunker-bunker a double
10) druhé birdie
15) fantasticky pověšený fade do větru skončil na FW na 309m - wedge na grýn, trojpat a bogey
17) hook vpravo na louku, reload, bunker, trojpat - triple
18) třetí birdie po ráně ze 144m na 70cm k tyči

1689527367153.png
 
Po sedmé jamce to vypadalo dost zoufale, ale konec dobrý, všechno dobré ;)

Navíc na 15 nejdelší drive roku a na 17 jsem byl poprvé druhou ranou na ostrovním grýnu cca 10 metrů od jamky. 25 metrů birdie pat na 18 byl nečekaný bonus...

MB_01.jpg

MB_15.jpg
MB_17.jpg
 
16.7.2023 • 9j. Hořehledy: 48 ran, 19 patů (by mGolf)

Já včera s @kristyna a Fandou Hořehledy, skóre žádné terno, tři párky, ale zbytek trochu holt smůla. Tentokrát. Nevadí, ráno v neděli bylo snesitelně, tak jsme si to po Narozeninové Hořehledské oslavě a vynikající snídani ještě jednou obešli. Ale v tu sobotu, to jsme na konci dne šli s Týnkou a Pepou Majerů a jeho paní cvičný Texas na 9 jamek, pohodově podvečer jen tak... A to bylo moc fajn, uváleli jsme s moji Kristýnkou +2, tak to byla pecka a radost. V podstatě jen jedničku jsme měli za pět, ale pak samé pary, jedno birdie a jedno bogey. To by šlo! A pohoda ve flajtu, Pepa s paní zahráli stejně, tak jsme se rozloučili se sympatickou remízou... a ten milion dolarů, o který jsme si hráli, jsme si spravedlivě rozdělili na půl. :)

IMG_4159.jpeg


Jedna večerní 7j, hrozně zvláštní světlo bylo, jak se to sluníčko kolem té deváté schovalo za takový opar mrak... :up:
 
Upraveno:
Dnes MID & Senior Tour na Černém Mostě.
Sice mi utekly 4 šance na birdie, kdy jsem nepotopil paty do 2m 😟, ale jinak hra celkem ok. Až tedy na topnutý čip na 7. z čehož se nakonec rekrutovalo double, ale hlavně totální black-out na 15. Zahrát ze 6m čtyřpat se mi už dlouho nepovedlo :mad:.
Takže se čtyřpatem a dvěma double je 80 nakonec vlastně dobrý výsledek 🙈

IMG_8764.jpeg
 
Tak jsem dnes byl s tchánem na Karlštejně na Cčku. Byl jsem tam poprvé, takže jsem se kochal. Nakonec z toho bylo 21 stablů. Odpaliště a greeny super stav. Zbytek je vyschlý a odpovídá situaci. Co byl extrém tak byl vítr. Při odpalu mi občas odletěla kšiltovka i 20 metrů. Nakonec sem radši od půlky hrál bez ní.
Poslední poznámka je k recepci, kde byla velice milá a hezká recepční. ;)
 
Naposledy v sobotu, od rana na Botanice. Bracha si na muj popud vybral v ramci telocviku v prvaku na vejsce kurz golfu, kterej v pravidelnym pondelnim slejvaku na jare pretrpel. A jeste se po 15 letech hokeje a hokejbalu na levou stranu rozhodl hrat na pravou. Zvladl to teda dobre, stejne jako prvni hru. Dobrejch ran vyskou i smerem bylo vic nez tech nepovedenejch, fakt sem byl prekvapenej. Navic se mi povedlo ho pri nepovedeny rane drobne opravit a dalsi vysla uz dobre, jako na 4. jamce kde to posadil na metr k jamce. Ale pri puttovani zatim vubec nema cit, takze si na svoje prvni cikansky birdie nebo par bude muset pockat:D Rikal ze ho to fakt bavilo a proc sem ho do toho neuvrtal uz davno.

Ja vytahnul svoje oldschool pingy a dreveny dreva a hral sem opet stejne jako s novejsim vybavenim. Dokonce ty dreva hraju mnohem lip a vejs nez ty modernio_O. V poledne uz bylo vedro sileny a meli sme toho dost, nedokazu si predstavit plouzit se nekde na turnaji. Greeny byly na Botaniku moc pekny. Konecne mam kameramana, uz aby to slo pridat rovnou sem, takhle aspon par fotek:up:
 

Přílohy

  • IMG_1004.png
    IMG_1004.png
    200,9 KB · Zobrazení: 75
  • IMG_1006.png
    IMG_1006.png
    226 KB · Zobrazení: 67
  • IMG_1007.png
    IMG_1007.png
    205 KB · Zobrazení: 75
16.7.2023 • Molitorov: 100 ran, 32 patů (by mGolf)

Tak jako po skoro třech týdnech bez golfu, tedy v mém případě blbě...

Ale zase jsme dali rodinný flight, šel jsem s manželkou, ségrou a starším synovcem, který šel poprvé na 18jamkové hřiště:up:

Jinak jsem Molitorov vzhledem k vedrům a suchu čekal mnohem horší, byť doběhy byly slušné. Skoro všude už jsou hotové cestičky pro buggy...
 
Dnes 2. kolo federačního turnaje na Černém Mostě

Místo golfu to byla čekárna, což se podepsalo na mé hře zejména ve 2.devítce (jamky 1.-9.), kdy jsem vykouzlil 3 dabláče a na závěr nepromněnil půl metru dlouhý pat do birdie :mad: Výsledek 83 mne nepotěšil 😟

Bohužel tempo hry nikdo neřešil, za celou druhou devítku jsme ani nikde neviděli „Official Rules”, no byla doba oběda 🙈😡
 
18.7.2023 • Oaks Prague: 96 ran, 40 patů (by mGolf)

1689699737743.png


A to bylo dneska nakonec pěkné! S PGL (Pošumavskou Golfovou Ligou) jsme se s @mkopcak, @roman007 + Blanka jako flajt vydali si zahrát za pěknou cenu 2.100,- Kč toto fantastické hřiště. Někteří z nás na něj nebudou rádi vzpomínat, nebudu Romana ale gentlemansky jmenovat. Já už naštěstí díky dvěma (?) předchozím hrám věděl do čeho jdu, tak jsem neměl přehnaná očekávání a snažil jsem se hrát především na sebe a co nejvíce konzervativně. Až na devátou jamku se mi to dařilo. Bohužel se mi rozpadla hra driverem, takže na těch cca 5ti pokusech na první devítce z toho byla trefena fervej snad jen jednou a to ještě vedlejší jamky... naštěstí rafy byly většinou hledatelné i hratelné - díky suchu. Jinak by to bylo výrazně na skóre horší. Mrzí mě ta zmíněná devítka, původně jsem chtěl dělat konzervu, a hrát železy - ale oběma klukům se povedl drive, nechal jsem se vyhecovat, no a a byl z toho bunker na čtyřce a pak se to už jen vezlo, o trojpatu nemluvě. Když juknete na skórku, tak těch trojpatů bylo moc - něco mohu svést na grýny, nejsem na takové hezké a rychlé zvyklý, ale překvapivě dlouhé paty fajn, ale ty dohrávky z 70 cm - 150cm, tam jsem to na první zpravidla těsně nedával. :( Škoda. Jsem kokot - ale na druhou stranu, nepoložilo mě to (náznak tam už jednou byl...)!

Pochválil bych se za to, že jsem o první devítce za 51 zabral, že chci pod sto a driver pěkně pokorně uklidil a šlo to jen železy a asi třikrát 3i. Ale na nějaké lepší skórování je to tady s tímto pro mě dlouhé, i ze stříbrných odpališt. Ta první rána +50 metrů prostě chybí. A jak jsou kolem každého grýnu hlídací přísné bunkery, tak jsem si raději přihrával mnohem častěji na cca 50 metrů před grýn. Ale šlo to. Druhá devítka v průměru za +9 - spokojenost! Takže pod 100 to bylo, já jsem na Oaks spokojenej. :) Jedinou drobnou výtku bych měl k zvolené jamce na nearest - 3j. Návrt vzadu (pin 2). Přišlo mi to zbytečně těžké na většinovou skladbu golfistů, které se PGL účastní - jamka č. 8 by mně přišla lepší, případně klidně i 11. Ale to je detail - já to netrefil, tak brblám. Jasně že to jde. :-D

Takže ve výsledku jsem uválel 35 stb, ego bylo uspokojeno - bylo to pod 100 a celkově to bylo moc prima den na krásném hřišti v prima flajtu. Blanko, Romane, Martine - díky za hru, kamarádi! A na místě jsme ještě se pozdravili s @HonzaKulig a @PJay - kteří taky si dorazili díky kalendáři z 19.jamky zahrát, doufám, že jste si to kluci taky užili a že to byl krásný den i pro vás! Jaké máte dojmy vy z hřiště? A ze své hry? Těším se na viděnou příště! 🏌️‍♂️⛳

f6628c04-1abe-433a-a418-925511a0b31d.jpeg IMG_4185.jpeg IMG_4195.jpeg IMG_4196.jpeg IMG_4200.jpeg IMG_4193.jpeg
 
Upraveno:
Dnes poprvé PGA Oaks díky PGL a jmenovitě @mkopcak (díky Martine) a samozřejmě 19. jamce ❤
Sice mám za sebou cca 60 hrišť, ale PGA Oaks pro mě byl skvělý zážitek. Ať už samotné hřiště, vyznačujícím se množstvím a kvalitou bunkerů, členitými ferveji, klidným prostředím, greeny s rychlosti 11 stop, servisem (zastávám názor, že na cizí ženu, auto a hole se nasahá, takže mě překvapilo, že mi na drivingu, zatímco odpaluji a po hře, někdo jen tak čistí hole 😎).
Co se mé hry týče, na začátku jsem byl překvapen, že chybí plánky a vzdálenosti jamek u odpališť, stejně tak vzdálenostní kolíky na hřišti. Jelikož jsem šli všichni ve flightu hřiště poprvé, byli jsme dost opatrní v ranách z týčka. Bunkerových překážek je tu až dost a jsou přesně v těch místech, kam hrajete 😄. Samotná hra začala skvěle, všichni PAR na první jamce, abychom všichni na druhé poslali své drivery do lesa vlevo. Já jsem tam poslal i druhý, který se odrazil od stromu zpět vlevo od odpaliště do vody, takže jsem trefil vodu, která jinak na Oaksu není 💪 Driver jsem vytáhl podruhé až na nejtěžší jamce hřiště a výsledek byl podobný. Z týčka -2 míče. Tyto jamky si tak někdy v budoucnu rád zahraji znovu 🤛. Ostatní bylo v rámci mého HCP, tzn. PAR/BOGEY golf. Nakonec z toho bylo pro mě překvapivých 39 STB a hra na HCP 11,9 👍 Ani jeden hratelný míček nebyl do hry uveden driverem, po výsledku 4:0 pro něj se tak kochal pohledem na hřiště už jen z bagu. Na konci mi ta délka na jamkách už chyběla, ale také tento "výsledek" mé hry považuji při délce hřiště přes 6000 m za úspěch.
Musím zas a znovu pochválit flight. Nikdy jsem neměl s nikým problém a platilo to i tentokrát, jmenovitě chválím a zdravím Radima a Romana. Byla legrace, pohodová atmosféra, k vidění krásné rány, užil jsem si to! A to mě na té hře baví. Jako vše je to o lidech 🙂
Osobně jsem se poznal s @requo a @mkopcak, tímto díky za prima povídání a uvidíme se na turnaji v České Lípě. Pokud bude někdy v budoucnu možnost si Oaks za takovýchto podmínek zahrát, využiji toho, díky chlapi! 👏
 
Upraveno:
Taky se přiznám, že jsem z práce utekl o něco dřív a šli jsme do Beřovic - rozumné rozhodnutí, vylepšil jsem si nejlepší číslo o ránu - 78.
Trošku štěstí, na 9. drive vpravo do korun stromu, párkrát tam zabubnoval a k překvapení všech byl na ferveji v ideální pozici pro útok druhou na grýn.

Do těch míst padal a skončil tak jak vidíte, nepochopili jsme, jak se tam dostal.

Jinak rozjezd tragický ale od 8. pecka!

20230718_172256.jpg


1689706927518.png
 
Odskocil jsem si z dovolene na Ropici, vyzkouset novou devitku.
Jamky jsou zajimave, ale prislo mi, ze jeste to chce hodne casu, ferveje s holinama, chybejici vzdalenostni ukazatele na cedulich. Po silnych destich nektere bunkry uplavane az na textilii. Nove jamky mi prisly zajimave, ctyrpary nikterak dlouhe. Rozdilne udaje na cedulich a na skorkarte:(
Celkove to chce cas, snad pristi rok bude lepsi.
Moje hra standard, nekolik paru, dva utoky na birdie, ale jen pary, bohuzel. Zadna velka tragedie
Jamka c.3
5FBB92C4-D1E1-47E7-858D-5BC42013EAC0.jpeg

Jamka c.4
FD63DEFB-B684-464C-AC27-FEAD9E6DE712.jpeg

8F5A2504-C77F-4EA3-B5EA-63DD7EF6221C.jpeg

Rozdily na jamce c.3
417AF819-2962-42F6-BA7B-BF559FFFFE91.jpeg

Drive vedle grynu, nakonec jen par

36507388-2315-4485-A40F-BB6A2429B57E.jpeg
 
18.7.2023 • Oaks Prague: 96 ran, 40 patů (by mGolf)

Zobrazit přílohu 36785

A to bylo dneska nakonec pěkné! S PGL (Pošumavskou Golfovou Ligou) jsme se s @mkopcak, @roman007 + Blanka jako flajt vydali si zahrát za pěknou cenu 2.100,- Kč toto fantastické hřiště. Někteří z nás na něj nebudou rádi vzpomínat, nebudu Romana ale gentlemansky jmenovat. Já už naštěstí díky dvěma (?) předchozím hrám věděl do čeho jdu, tak jsem neměl přehnaná očekávání a snažil jsem se hrát především na sebe a co nejvíce konzervativně. Až na devátou jamku se mi to dařilo. Bohužel se mi rozpadla hra driverem, takže na těch cca 5ti pokusech na první devítce z toho byla trefena fervej snad jen jednou a to ještě vedlejší jamky... naštěstí rafy byly většinou hledatelné i hratelné - díky suchu. Jinak by to bylo výrazně na skóre horší. Mrzí mě ta zmíněná devítka, původně jsem chtěl dělat konzervu, a hrát železy - ale oběma klukům se povedl drive, nechal jsem se vyhecovat, no a a byl z toho bunker na čtyřce a pak se to už jen vezlo, o trojpatu nemluvě. Když juknete na skórku, tak těch trojpatů bylo moc - něco mohu svést na grýny, nejsem na takové hezké a rychlé zvyklý, ale překvapivě dlouhé paty fajn, ale ty dohrávky z 70 cm - 150cm, tam jsem to na první zpravidla těsně nedával. :( Škoda. Jsem kokot - ale na druhou stranu, nepoložilo mě to (náznak tam už jednou byl...)!

Pochválil bych se za to, že jsem o první devítce za 51 zabral, že chci pod sto a driver pěkně pokorně uklidil a šlo to jen železy a asi třikrát 3i. Ale na nějaké lepší skórování je to tady s tímto pro mě dlouhé, i ze stříbrných odpališt. Ta první rána +50 metrů prostě chybí. A jak jsou kolem každého grýnu hlídací přísné bunkery, tak jsem si raději přihrával mnohem častěji na cca 50 metrů před grýn. Ale šlo to. Druhá devítka v průměru za +9 - spokojenost! Takže pod 100 to bylo, já jsem na Oaks spokojenej. :) Jedinou drobnou výtku bych měl k zvolené jamce na nearest - 3j. Návrt vzadu (pin 2). Přišlo mi to zbytečně těžké na většinovou skladbu golfistů, které se PGL účastní - jamka č. 8 by mě přišla lepší, případně klidně i 11. Ale to je detail - já to netrefil, tak brblám. Jasně že to jde. :-D

Takže ve výsledku jsem uválel 35 stb, ego bylo uspokojeno - bylo to pod 100 a celkově to bylo moc prima den na krásném hřišti v prima flajtu. Blanko, Romane, Martine - díky za hru, kamarádi! A na místě jsme ještě se pozdravili s @HonzaKulig a @PJay - kteří taky si dorazili díky kalendáři z 19.jamky zahrát, doufám, že jste si to kluci taky užili a že to byl krásný den i pro vás! Jaké máte dojmy vy z hřiště? A ze své hry? Těším se na viděnou příště! 🏌️‍♂️⛳

Zobrazit přílohu 36786Zobrazit přílohu 36787Zobrazit přílohu 36788Zobrazit přílohu 36789Zobrazit přílohu 36790Zobrazit přílohu 36791
Rad jsem te konecne poznal @requo ;)

Za me Oaks dnes spatny stav. Totalne suche a tim, ze i bezne je tvrde, tak to bylo za me na hriste v top urovni slabe. Greeny a odpaliste bomba, ale fairwaye opravdu nic moc. Dnes me neposlouchala hra z tycka, takze 89’ran pri 34 puttech je spatenka, ale ja 6. a 16. jamce jsem dal birdie z 8 metru :). Souhlasim, ze nearest na jamce 3 je nesmysl…libi se mi klubovna, ale platit za tohle 3750, tak budu pekne nastvany :) jeste, ze jsem si toho turnaje tady vsiml, za 2100 super ;)
 
Za me Oaks dnes spatny stav. Totalne suche a tim, ze i bezne je tvrde, tak to bylo za me na hriste v top urovni slabe. Greeny a odpaliste bomba, ale fairwaye opravdu nic moc.
Tohle je samozrejme blabol. Sussi mista byla asi 4 a to bych musel bejt fakt hnidopich. Kvalite hracich ploch neni vubec co vytknout…
 
Tohle je samozrejme blabol. Sussi mista byla asi 4 a to bych musel bejt fakt hnidopich. Kvalite hracich ploch neni vubec co vytknout…
Martine samozrejme neni, to hriste bylo prakticky na vsech fw suche, vic hnede nez zelene…ale chapu, ze kdyz jsi zvykly hrat pouze na hnede plose horehledske skaly, kde zelena neni a greeny jsou spis chlupaty koberec jako v koupelne 😂
 
Martine samozrejme neni, to hriste bylo prakticky na vsech fw suche, vic hnede nez zelene…ale chapu, ze kdyz jsi zvykly hrat pouze na hnede plose horehledske skaly, kde zelena neni a greeny jsou spis chlupaty koberec jako v koupelne 😂
No mas 30 lidi, co tvrdi opak. Coz bys vedel, kdybys mel dost slusnosti pockat na vyhlaseni. Ale chapu, patrne si spechal za nejakym dalsim projektem, co potrebuje pohrbit😉. Nic @requo , prosim hod nas do stoky…
 
Stav
Uzamčeno.
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom