Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Jak jste naposledy hráli (2022) - [uzamčeno]

Stav
Uzamčeno.
Dnes dalsi turnaj z Niederösterreich senior tour na hristi GC Spillern. Hned na prvni jamce jsem dostal 2 trestne rany zato, ze jsem odpalil s tee moc brzo. Flight pred nami uz byl skoro na greenu. Zahral jsem par a zapsal teda 6. Na konci kapitan docela nadaval nebot jsem donesl 19 Brutto bodu a 38 STB a mohlo to byt jeste lepsi.
Odehral jsem docela dost turnaju ale tuto situaci jsem jeste nezazil a ani nevidel

Muze nekdo vysvetlit podle jakeho paragrafu jsem dostal trest?
Dalsi kdyz chtel odpalit tak mu starter rekl, ze ma cekat....
 
Upraveno:
Muze nekdo vysvetlit podle jakeho paragrafu jsem dostal trest?
Pravidlo 5.3a

FD3BB883-E9EC-47CC-99E8-950C966595C7.jpeg
CCFE97FE-43FF-43D7-975A-74C4F35C559A.jpeg
 
Děti odvezeny, aby chvíli drezúrovaly babičku s dědou a golf může začít -
- sobota dopoledne Česká Lípa s manželkou - první devítku hřiště prázdné, nikdo nikde, snad dva/tři flajty na hřišti, naprostý klid (až na těch pár letadel, ale to se člověk rád podívá), fw paráda, greeny celistvé stabilní, trochu pomalejší, ale to mně vůbec nevadí, občas trochu vyšší rafy, ale dá se najít...manželce to šlo, takže pohoda ve flajtu velká - známe to všichni, je-li velitel dobře naladěn, jde to i pěšákům :) šel jsem z bílých, občas problém trefit dobře do greenu, driver fungoval na 1-, potěšil na 7čce, pěkně přes roh rybníka na FW...4x trojpat nepotěší, hlavně 16 a 17 jsem krásně v regulaci...na 16tce druhou FW5 na 30m před green a odcházím s bogie, to zamrzí...potěšila18tka, druhou doleva 30m od greenu, wedge přes bunker do jamky - odchod s birdie na oběd, takto to má vypadat (kompenzace za trojpaty na 16, 17)...kdyby golf - kdybych netrefil na 11 druhou vodu (ano, lepil jsem to na fangli jak účastník posledního flajtu na Masters) a neměl ty 4 trojpaty, byla by to nádhera - ale 86 je velmi dobré i tak...po devítce malé pivo na terase, po hře jsem se pěkně sprasil výborným hamburgerem a nechal jsem se zlákat manželkou na excelentní čokoládový fondant, což by mohlo být hlavní jídlo s přehledem, takže jsem doma ani nevečeřel a na kontrolní převážení jsem také odmítl nasoupit...Česká Lípa se mi líbí, každý rok se tam snažím jet, prostě jen ta cesta je na pytel... tato návštěva kvalitou hřiště suveréně nejlepší Česká Lípa, co jsem hrál - velmi doporučuji :up:
- pondělí MB - plánoval jsem jet Albík nebo Konopí, ale v neděli za 1) první letošní (dlouho jsem se úspěšně bránil své cyklistické manželce) cyklovýlet po Českém ráji - 52 km, ještě teď mě bolí má sedací souprava a za 2) jsem se večer ukázkově vykousnul u známých na grilovačce (o 2 piva víc než by bylo záhodno), tak jsem vyrazil MB - ano, jsem jelito, ano byl tam turnaj, ano zase, jak jsem tu psal o Poděbradech, vylil jsem se a šel jsem 2 hodiny po posledním flajtu turnaje, ano jsem jelito, už to zase nikdy neudělám...od 5tky jsem čekal, na 8čce jsme čekaly 3 flajty...zavolal jsem na recepci, že půjdu znovu první devítku a tím jsem si ušetřil čas a nervíky...z bílých - paradoxně jsem hrál první devítku krásně - za 40 - 5x par a 4 bogie s jedním trojpatem...druhá první devítka už tak slavná nebyla, byl jsem utahanej, prostě pít alkohol je jako s golfem - musíš umět nebo hodně trénovat...hřiště v pohodě, greeny jedou rychleji než Lípa, ale opticky horší...Lípa celkově lepší...ale MB také velmi dobrá kondice...
- úterý Karlštejn - s kamarádem nám dali do flajtu Amíka na dovolené po Evropě - byla sranda, měl HI 5, ale půjčili mu na recepci dámské hole na grafitu, driver L-flex, takže se prvních 10jamek hledal, na 4ce se měl zeptal, kolik si myslím, že má loft hůl s označením E - značka Ben Hogan - prostě byla sranda...týpek hrál TPC Sawgrass, byl tam i na PGA turnaji (jako dívák :)) , po hře pak ukazoval nějaká videa, fakt super...hřiště v super stavu, hrál jsem Karlíka tak po 12 letech, to hřiště se mi líbí, zajímavé jamky, snad jen opticky vypadaly bunkery divně, ale hrál jsem z nich skvěle - cekem 4x, z toho 2x sand save...k hřišti nemám, co bych vytknul, možná jen trochu vyšší rafy, hůř se hledalo, hodně jetele, ale prostě - má se hrát po FW, tečka...greeny naprosto v pohodě, ale čekal bych na takovém hřišti rychlejší...k mojí hře - první devítka 41 s doublem na jedničce, pak pivo na 10tce na na 11tce sněhulák (snowman, jak se mi americky od srdce tlemil Amík)...celkem 86 je velmi dobré - jen 3x 3pat - prostě velmi velké modelované greeny...po hře chutný oběd - Amíkovi jsme vnutili svíčkovou a Kofolu a byl velmi spokojen, ceny nijak přemrštěné, ano dražší, ale žádné drama - milá obsluha - i vtipné dámy na recepci - hřiště designově krásný, kvalitativně také, spolu s Kácovem suveréně nejlepší hřiště, co jsem letos hrál :up:
Teď zase na chvilku si jít odpočinout do práce ;) život je krásný...
 
Dnes v rámci dovolené golf na Istrii v Chorvatsku.

"Shodou náhod a okolností" máme pronajatý dům 200 metrů od prvního týčka 😉

Hřiště ve velmi dobrém stavu, jamky rozmanité a zábavné, překvapivě trochu kopcovité. Nachází se za první řadou domů na pobřeží, takže výhled na moře zde není.

Velké plus patří personálu. Přestože otevírají až v 7:30, po domluvě na recepci den předem mě nechali jít v 6 ráno... což s ohledem na místní teploty bylo skvělé rozhodnutí.
Zároveň potěšili greenkeepři - pracovali na hřišti 4 a vždy, když jsem hrál jejich směrem, mávli na mě, že mě vidí a ať hraju a vypnuli motor 👍

Restaurace skvělá, klubovna hezká, tréninkové prostory kvalitní. No, ještě mě tu čeká hodně práce 😉

20220706_075148.jpg 20220706_071908.jpg 20220706_070704.jpg 20220706_075345.jpg 20220706_082357.jpg 20220706_085918.jpg 20220706_091216.jpg 20220702_193116.jpg
 
6.7.2022 • Hořehledy: 88 ran, 35 patů (by mGolf)

Tak to nakonec nebyla ani dneska taková ostuda. Včera jsem se tu rozněžňoval nad 85 ranami v Hoře, s tím, že dneska hraju před svědkem, starším synem. A pro mě překvapivě - i dneska mi to nakonec šlo.

Ale postupně, TT v osm. První flajt. Fanda remcal, že o prázdninách je to mučení - dal jsem mu na výběr: mohl na chatě natírat střechu kulny, nebo jít se mnou na golf. K snídani jsme měli luxusní de reBarboreJahoda koláč od @kristyna. Ten nám dodal sil, že i když jsme dojeli do deště, tak první dvě jamky oba bogie a par. Normálně a pak mě ten holomek si dovolil porazit na první devitce! Hrál 47 ran, já 48! A ještě si do mě kopnul svým prvním birdíkem na 4paru (9j)!

A to je teda! Zapojil jsem všechny zbraně protřelého golfisty - ty Fando, nadechuješ se při patovani, nebo patuješ se zadrženým dechem? Hele, tady si minulé kolo zahrál naprosto parádní par, tohle už umíš - pohoda na střed! A tak. Nebudu to prodlužovat, dobře to nakonec dopadlo, celkově jsem vyhrál. Ta mládež, prd vydrží! Prapor tatínků obhájen ;)

Fanda hrál skvěle. Se svým HI cca 35 zahrát Hoře za 102 (47+55), co bych za to leckdy dal! Já nakonec vyhrál jen díky druhé devitce, kterou jsem díky eliminaci trestných oblastí dal za nádherných 40. Ale hlavně - užili jsme si to. Tohle byla především díky Fandovi a jeho společnosti, kdy jsme si povídali a i společně vtipkovali, jedna z nejkrásnějších her, co jsem měl to štěstí hrát. Já měl a pořád mám za něj takovou radost! :up:
 
Upraveno:
Dneska rychlý Hostivař.

@requo mi pořád říká, ať si hraju v klidu na bogie golf. Šel jsem sám, tak jsem si říkal, že to zkusím.

Výsledkově parádní
- 2x PAR ( 5. a 10. jamka)
- 2x dabláč ( 3.- míček v hajzlu a 11. jamka - překážely mi větve)
- 7x bogie ( krátký 3 par = 7. jamku jsem vynechal)
- hlavně jsem dobře patovat. Jenom jeden trojput na 12. jamce

Ale vlastně mě to tolik nebavilo. Taková nuda, volit rozumné a ne odvážné rány. Nemám nic, čím bych se pochlubil. Teda kromě super skóre.

Jinak hřiště parádní, trochu vyšší tráva na odpališti, ale vše krásně zelené.
 
Dnes v rámci dovolené golf na Istrii v Chorvatsku.

"Shodou náhod a okolností" máme pronajatý dům 200 metrů od prvního týčka 😉

Hřiště ve velmi dobrém stavu, jamky rozmanité a zábavné, překvapivě trochu kopcovité. Nachází se za první řadou domů na pobřeží, takže výhled na moře zde není.

Velké plus patří personálu. Přestože otevírají až v 7:30, po domluvě na recepci den předem mě nechali jít v 6 ráno... což s ohledem na místní teploty bylo skvělé rozhodnutí.
Zároveň potěšili greenkeepři - pracovali na hřišti 4 a vždy, když jsem hrál jejich směrem, mávli na mě, že mě vidí a ať hraju a vypnuli motor 👍

Restaurace skvělá, klubovna hezká, tréninkové prostory kvalitní. No, ještě mě tu čeká hodně práce 😉

Zobrazit přílohu 31314Zobrazit přílohu 31315Zobrazit přílohu 31316Zobrazit přílohu 31317Zobrazit přílohu 31318Zobrazit přílohu 31319Zobrazit přílohu 31320Zobrazit přílohu 31321
Krása, také bych se nechal unést "shodou náhod a okolností" :D:D:D
 
Dnes poslední hra západního tripu. Přes stále trvající prasení (sakra kdy to přejde?) ubojován nejlepší výsledek - 93 ran, 33 patů (bez trojpatu), 36stb. 1 birdie, 2 pary, 10 bogey a pak ten zbytek.
Extra mě vytočila jamka číslo 2, pětipar, kde jsem potřeboval 40m dlouhou třetí ránu přes vodu k vlajce na začátku greenu a jebnul to do vody, takže dabl. A šestka, pro mě v regulaci nehratelná, takže jsem opět wedží našel strouhu za greenem, které jsem si nikdy nevšiml, že tam je.
A naopak potěšila pro mě v regulaci velmi těžko hratelná pětka, kde jsem to kolem stromu mezi větvemi posadil na green a dal berdík z cca 6m.
Celkem 5 dní golfu v kuse, první a poslední den celkem ok, zbytek mezi herně bída. Spousta piva. Jdu si lízat rány, abych to v sobotu zase zkusil.
 
Dnes tréninkově CL. Docela foukalo. První devítka hezky v tempu za 1,5h a 40 ran, měl jsem před sebou volno. Na desítce jsem došel doučlenný flajt začátečníků, po 3 jamkách mne pustili, do té doby čekání na ránu. Pak dvě jamky opět v tempu a poslední 4 jamky opět čekání. Tentokrát za čtyřčlenným flajtem. Ti pro jistotu dělali, že mne nevidí. To že se po hřišti pohybovali pomalu s ohledem na jejich věk beru, ale co prováděli na grýnech nechápu. Všichni čtyři se shlukli a něco řešili, pak šel jeden „číst” grýn a patovat. Ostatní v hloučku čekali. Pak se vydal patovat stejným způsobem další, a další … 😡
Po dohrání jamky rychlý přesun na odpaliště další jamky a po odpalu pomalý odchod k odehraným míčkům.
Takže druhou devítku jsem šel 2h15min a hrál 43 ran 😔 Inu byl to trénink čekání.
Hřiště v super kondici 👍
 
Mladé Buky vol. 2
Po včerejší hře namlsán jsem zpočátku dostal spravedlivě po tlamě. Drive nemastný neslaný, další rány bez pocitu, na 4. jamce ztracený balon, na 5. džihád vpravo, na šesté topnutá příhra, na sedmé dva tlusťoši z 50 m, kurva prober se, Alexandře. Doklopýtal jsem devítku za 49 (par 34) a pln naděje, jak se zlepším, jsem vyrazil na 10. jamku. Tam se ke mně přidal frajer, co mluvil divně česky, a já po převážné samohře jsem jej přemluvil, ať jde se mnou. Australan, z Trutnova, 15 let ženat v ČR. Moje chabá angličtina byla lepší, než jeho čeština, takže jsem přestal řešit voloviny a kromě dvou zatažených drivů (jeden ztracen na 17.) to najednou šlo. Teda až na 13., kde jsme slyšeli bouračku z přilehlé silnice, dvě auta se vyhýbala sobě a jedno skončilo ve stromě, kratší o 30 cm. Po rekognoskaci situace "No injury, let's go", jsem to hodil do vody.
Konec dobrý, birdie na závěr.
1657126859531.png


V sobotu jedu k @mkopcak, vybrat si výhru z Grabštejna, tak očekávám veliké prasení.
 
Dnes naoplátku hostoval bratr u nás, jinak aktuálně 10% sleva za horší grýny, v kombinaci se slevou pro hosta to pak dělá víkendové fee za 945 Kč.
Tři pětipary za 7 a dvě vody v kombinaci s velkým množstvím patů na nic lepšího, než 86 nestačilo a to jsme trefil jen 5 grýnů v regulaci.
Níže takový vtipný případ, jak zahrát par na 15. jamce. Luxusní drive po větru, 50 wedge asi o 10m kratší, následný čip asi o 10m delší a potopený skoro 10m pat do paru :)

1657128400484.png


1657127886906.png
 
7.7.2022 • Darovanský dvůr: 94 ran, 39 patů (by mGolf)

Tak jsem dnešní jamkovku prohrál. S Fandou - s tím holomkem, ze kterého jsem měl včera takovou radost. Dneska si dovolil mě porazit! Naštěstí ještě ne na rány, ale můj skalp v jamkovce je jeho (má ránu k dobru na všech 4 a 5 parech, budu už muset přitvrdit) :up:

Ve výsledku jsem zahrál 94 ran, kombinace Panorama a Jezírka. Znovu jsme šli hrát na osmou hodinu, trochu jsem doufal, že nám vyjde počasí. No, vyšlo, pršelo nám jenom asi 6x. Poměrně chladno. Z mé strany poměrně zkaženo dost míčků z pozic, kde nebyl důvod. Hrál jsem ve staré chatové mikyně a přes ní větrovka, není to ono. Těsno, že by to dovolenkové pivo se mi někde usazovalo? Nene, tím to nebude, vždyť jsem mladý kluk! Srazilo se to. :up: Fanda se blýsknul skoro esem na sedmičce Jezírka - ale naštěstí mu to tam nepadlo o pět cm. Byla by škoda, kdyby si to vyplácal se mnou po nepovedené topince s devítkou. Já měl nakonec radost z posledních dvou jamek, kdy jsem na dvě rány přišel na to, proč mi to s driverem přestalo jít. Takže dva trefené rovné drivery zase k hranici 225 metrů mě potěšily, i když úplně na střed ferveje to o kousek nebylo. A pak že člověk nemůže mít radost z jedné, dvou ran z celé hry!

Krátce k hřišti: Sv.Anna čerstvě zapískovaná (nehraje/nehrála se). Další dvě devítky starý pisek na grýnech po asi předchozím zapískování (?) - jak pršelo teď, tak furt zrníčka při patovani na míčku. Ale jezdilo to pěkně - hlavně od jamky. Oproti jaru pomalu rostou džihády, což v několika případech je označeno nověji červeným kolíkem s pruhem - trestná oblast se zákazem hry. V podstatě podél celé 4j. Panorama vpravo (druhá strana 6j a 7j), Jezírka mezi 3j a 4j (viz foto). Docela to vstupuje do hry. :) Trefil jsem je všechny :-D

0948466E-4851-4CAB-8AE1-F1ADA8633317.jpeg

Mám dost, 7 dní každodenního prázdninového golfu, musím si dát jeden den pauzu. Už jsem skoro dneska nemohl. Tak zase v sobotu, snad! :p
 
Upraveno:
už si fakt asi potřebuješ odpočinout :D:D:D a doufej, že se bude blýskat na lepší časy :up::up::up:

To je hezké, že tě moje hrubka pobavila. Děkuji za taktní "soukromé" upozornění. Člověka to hnedka potěší, vědět, že tohle je to nejdůležitější, co koho zaujme na jeho sdíleném golfovém zážitku chvilku po hře. :up:

Moje chyba. Opraveno. ;)

Jsem v pátek, sobotu v Hoře, kdyby sis chtěl zahojí ego

Bohužel, v sobotu zrovna budeme v Praze, resp. někde se ženou v okolí. Hořehledy si užij, já bych ti akorát ukazoval, kam se hrát nemá. :)
 
4.7.2022 • 9j. Kaskáda: 50 ran, 19 patů (by mGolf)

Poslední dvě hry sem prostě musím dát. Po tom co jsem v Telči zahrál 2x cca 120 ran, se to zlomilo na lepší stranu.
Po kombinaci Kamenná/Dřevěná jsem si druhý den ráno dal ještě Železnou, abych měl kompletní zkušenost. A podle oblíbenosti bych je seřadil Kamenná, Železná a až někde vzadu Dřevěná. Na Kaskádě mě nadchla kvalita fairwayí i greenů. Pořád se trochu honím, abych toho stíhal co nejvíc a tak i na hřiště většinou dobíhám na poslední chvíli a na skore je to vidět. První, většinou tři, jamky jsou strašný a až pak se srovnám. I tady jsem na začátku hodně kazil a ke konci se zlepšoval. Par na poslední jamce bylo nejlepší možné zakončení.
 

Přílohy

  • 0A19DBF9-166D-4DDD-9B28-3E114A87F689.jpeg
    0A19DBF9-166D-4DDD-9B28-3E114A87F689.jpeg
    75 KB · Zobrazení: 71
6.7.2022 • Hostivař: 84 ran, 28 patů (by mGolf)

A po cestě domů ještě zastávka v Hostivaři, vyzkoušet kompletních 18j.
Zase jsem z auta běžel rovnou na odpaliště a zase to bylo znát. V Teetime mají asi pořadí jamek na hru od klubovny ke klubovně a ne jak se to hraje teď, ale zase jsem měl většinu nejhorších jamek na začátku. 2x jsem trefil vodu z fairwaye, ale jinak to byla nádhera. Jsem v podatatě samouk a krátký a teď hraju jen driver (protože docela odpouští a trefuju ho líp než dřeva a chci mít i trochu délku) a pak až železa od 7i a wedge. A začínají se mi docela ustalovat vzdálenosti. U tříparů do 140m už jsem byl schopný trefovat green první ranou 9i-7i podle délky. To je najednou úplně jiný pocit stát na odpališti, vědět co chci zahrát a vědět jak a kam to poletí, když to trefím. Až na jeden, všechny třípary v paru a celkově jen jeden trojpat. Na 18.j to dokonce smrdělo birdie, ale o pár cm to nevyšlo.
Pořád jsem schopný to totálně zmastit, většinou z fairwaye, ale posun tam je.
Kdybych hrál už vždy jenom takhle, tak mi nic nechybí. Hádám, že je úplně normální, že jakmile jednou zahraju takhle výrazně nad svoje možnosti, tak už to vlastně umím a už těžko to někdy bude zase horší 🙂
 

Přílohy

  • 27F589B9-A4CC-4779-B9D7-205D3AAE65D0.jpeg
    27F589B9-A4CC-4779-B9D7-205D3AAE65D0.jpeg
    76 KB · Zobrazení: 88
  • 83A1749A-1702-4C94-A13D-4A2766A9A701.jpeg
    83A1749A-1702-4C94-A13D-4A2766A9A701.jpeg
    78,8 KB · Zobrazení: 89
6.7.2022 • Hostivař: 84 ran, 28 patů (by mGolf)

A po cestě domů ještě zastávka v Hostivaři, vyzkoušet kompletních 18j.
Zase jsem z auta běžel rovnou na odpaliště a zase to bylo znát. V Teetime mají asi pořadí jamek na hru od klubovny ke klubovně a ne jak se to hraje teď, ale zase jsem měl většinu nejhorších jamek na začátku. 2x jsem trefil vodu z fairwaye, ale jinak to byla nádhera. Jsem v podatatě samouk a krátký a teď hraju jen driver (protože docela odpouští a trefuju ho líp než dřeva a chci mít i trochu délku) a pak až železa od 7i a wedge. A začínají se mi docela ustalovat vzdálenosti. U tříparů do 140m už jsem byl schopný trefovat green první ranou 9i-7i podle délky. To je najednou úplně jiný pocit stát na odpališti, vědět co chci zahrát a vědět jak a kam to poletí, když to trefím. Až na jeden, všechny třípary v paru a celkově jen jeden trojpat. Na 18.j to dokonce smrdělo birdie, ale o pár cm to nevyšlo.
Pořád jsem schopný to totálně zmastit, většinou z fairwaye, ale posun tam je.
Kdybych hrál už vždy jenom takhle, tak mi nic nechybí. Hádám, že je úplně normální, že jakmile jednou zahraju takhle výrazně nad svoje možnosti, tak už to vlastně umím a už těžko to někdy bude zase horší 🙂

Vau, závist a obrovská gratulace! 84 na poprvé Hostivař s HI nad 30 - tak to klobouček a to hned několikrát! Dost dobrý! 58 stb, no fuj, styď se 🙂 Dej vědět, až zase půjdeš na turnaj = abych věděl, kam si pro pohár nechodit. Ještě jednou gratulace k nádherné hře! 👏👏👏
 
V pondělí turnaj Mladá Boleslav. Počasí a hřiště super. Co mi tam absolutně nepasovalo byl driving. Odpalovat z trávy
téměř nemožné a ty hrůzy, co vypadly z vydavače , pamatovaly Šemíka , když byl ještě hříbě. To mi tam absolutně nepasovalo.
Moje hra: 31 STB. 101 ran. To nebylo nic moc. 😟
Dnes turnaj na domácím hřišti ( Roudnička)
Jel jsem si tam spravit chuť na golf. Sem tam sprchlo, hřiště tradičně v dobrém stavu. Hrálo se mi docela dobře ( mám to tam nachozené). 84 ran 37 STB a zlepšení HI z 20,7 na 20,4. Díky 3. vyloženě spraseným ránám a min. 4. těsně neproměněným patům jsem se pod 80 nedostal. Nevadí, i tak dobrý. Na mě. 🤪
 
. Hádám, že je úplně normální, že jakmile jednou zahraju takhle výrazně nad svoje možnosti, tak už to vlastně umím a už těžko to někdy bude zase horší 🙂
Neboj, bude - známe to všichni, co už to chvíli plácáme 🙈😉
 
Stav
Uzamčeno.
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom