Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Golf a jeho "vykreslení" v médiích

Na tomhle článku mě zaujal nezmíněný důsledek. Jak se zamíří jamky betonem nápraví... Asi vykopat? Ale beton se asi trochu rozlezelo i kolem, tak z toho vznikne díra o průměru 30 cm?

Dá se to pak zažalovat jako způsobení škody? A jak se to vyčíslí?
Je to jednoznačné úmyslné poškození majetku - čili vandalismus. Jasně, že to je žalovatelné. Pojišťovna to zaplatí a bude to regresovat po viníkovi.
 
Tohle mě tak neskutečně na.ralo, že se o to musím podělit. :mad:
Až se tu budeme zase pohoršovat nad tím, jak nějaký neznalý pisálek hejtuje golf, golfové prostředí a lidi, kteří golf hrají, tak tady je krásný příklad toho, že i nevyrovnaní jedinci z našich řad dokážou sepsat snůšku nesmyslů a vydávat to za nějaký standard. Tenhle bullshit si aktuálně přečetlo přes 65k lidí a některé reakce jsou obzvlášť výživné, čest výjimkám.
Vsadil bych se, že spouštěčem této žluče bylo soutěžní vlákno o jamkách, kde Tereza dostala bídu za to, že její nápovědy jsou jak od Arabely. Což byly.
Jelikož si @Tereza Harmatová z nějakého důvodu zamkla komentáře, můžeme to probrat tady.


Edit:
Kdyby vás Tereza na Twitteru zablokovala, jako mě, tak si to můžete přečíst zde:

1706083504451.png
 
Tohle mě tak neskutečně na.ralo, že se o to musím podělit. :mad:
Až se tu budeme zase pohoršovat nad tím, jak nějaký neznalý pisálek hejtuje golf, golfové prostředí a lidi, kteří golf hrají, tak tady je krásný příklad toho, že i nevyrovnaní jedinci z našich řad dokážou sepsat snůšku nesmyslů a vydávat to za nějaký standard. Tenhle bullshit si aktuálně přečetlo přes 65k lidí a některé reakce jsou obzvlášť výživné, čest výjimkám.
Vsadil bych se, že spouštěčem této žluče bylo soutěžní vlákno o jamkách, kde Tereza dostala bídu za to, že její nápovědy jsou jak od Arabely. Což byly.
Jelikož si @Tereza Harmatová z nějakého důvodu zamkla komentáře, můžeme to probrat tady.


Edit:
Kdyby vás Tereza na Twitteru zablokovala, jako mě, tak si to můžete přečíst zde:

Zobrazit přílohu 40053
Stejně jako jsou na golfu mužští šovinisté, tak jsou mezi golfistkami zneuznané a zamindrákované feministky.
Jen doufám, že mi zase nebudou chodit na dobírku mnou neobjednané věci v ceně tisíců Kč, jako v případě „konfliktu” s jinou feministkou zde na 19. jamce před několika lety.
 
Stejně jako jsou na golfu mužští šovinisté, tak jsou mezi golfistkami zneuznané a zamindrákované feministky.
Souhlas. To procento debilů je +- stejný napříč celou společností a je jedno jestli jsi na hokeji, volejbale, fotbale, v kině, nebo v nákupáku. Dělat z golfu toxické prostředí plné šovinistů a usurpátorů ženských, je neskutečnej bullshit!
 
Já jsem úplně v šoku ....
S @Tereza Harmatová jsem se na golfu potkal, dokonce jsme šli společnou 18ku a řekl bych, že ve velmi příjemné atmosféře. Tohle mi přijde jako případ "Dr. Jekyll a Mr. Hyde".
Tohle přece nemohl napsat někdo, kdo golf hraje velmi dobře, má golf rád + je ochoten věnovat spoustu času a energie svému tréninku a rozhodně nechodí na golf pouze v roli krásného doplňku chlapa. Tím pádem takováto vyjádření vůbec nemá zapotřebí. To mi hlava :confused: nebere, to musí být nějaký omyl ...
 
já už si názor udělal a výše zmíněné posty mě v názoru už jen utvrdily

... asi by si TH měla najít (nejen na golfu) jiné přátele ...

... to, co tam popisuje, jsem na golfu nezažil, asi se obklopuji jinými lidmi ...

golf hraji přes 10 let
 
jsem se na golfu potkal, dokonce jsme šli společnou 18ku a řekl bych, že ve velmi příjemné atmosféře
Já taky. Terezu jsem nabral autem doma, snesl ji ten tunovej bag z třetího patra, odvezl na turnaj, prošli jsme hru a odvezl domu. Byla celkem v pohodě a udělal jsem to rád. I když jsem její obsesi tréninkem, stravou, fitováním, posilovnou nechápal (nechápu dodnes), tak tenhle výblitek mě nadzvedl ze židle a je za hranou mé tolerance. :mad:
 
Ani jsem ji na Twitteru nic nepsal
Opravdu je slečna zamindrákovaná

IMG_9436.jpeg
 
@Tereza Harmatová

Děkuji za propagaci golfu, asi by sis měla najít jiný sport, když tě golf tak irituje.

A pro ilustraci, pár screenshotů odpovědí, než jsem byl zablokován.


IMG_9433.jpeg
IMG_9434.jpeg
IMG_9435.jpeg
IMG_9432.jpeg
 
Na me to pusobi jako vyplod rozmazlene fifleny co se sama pasovala jako okrasny privesek sveho manzela. Jako byt nespokojena s darovanyma holema je jednoduche reseni... koupit si svoje, ne? A ano, nerikam ze na hristi neni snuska ruznych typu lidi. Ale kdyz ji nebavi hra s muzi, ma moznost hrat se zenami.
Myslim, ze tohle muze mit negativni vliv na lidi, kteri by stejne golfem pohrdali.
Kdyz to ctu s uvodem "muj mily denicku", tak me to prijde spis vtipne. Neco jako zapisky "hloupe blondyny" :)
 
Kdo jí to včera tak ublížil? Doufám, že ne já?🤔
Třeba je tady člověk, který zná vysvětlení???
Jinak: nemám potřebu se vyjadřovat ke všemu, ale musím konstatovat, že už jsem mockrát zaregistroval, že bylo psané slovo absolutně nepochopeno a dost často to vyvolalo přehnaně urážlivou reakci. Stačí si občas přečíst nějakou diskuzi k čemukoliv.
Dnes jsem pochopil, že se jí asi hóóódně dotklo, že jí tady byly vloni vymlouvány ty žiletky.
 
Já taky. Terezu jsem nabral autem doma, snesl ji ten tunovej bag z třetího patra, odvezl na turnaj, prošli jsme hru a odvezl domu. :mad:
To je jasný důkaz toho že jsi šovinistický hovado a egoistický nadsamec ;). Ten který vůbec nebere ohled na názor, byť nevyřčený, emancipované ženy, která si chce svůj bag odnést sama do svého auta a sama odjet na turnaj, potom taktéž sama odjet z něho domů ke své kočce a pustit si Sama doma na ČT1. Zamysli se nad sebou :D:D
 
četl jsem si tu reakci dnes ráno a bylo mi smutno...

Vzpomněl jsem si na pondělní příhodu z letadla, kdy spolucestujcící se nabídl paní o cca 30 kilech, že jí zvedne kufr nad hlavu do zavazadlového prostoru (nebo jak se to nazývá) a ona se tomu bránila, a udělala to sama. Nechápu, co mají za potřebu si dokazovat že to zvládnou... celé to vede jen k tomu, že už ani nechceš podržet dveře ženě.
 
tak mě to přijde jako pěkná kudla do zad tomuto fóru a všem jejím členům, přestože ty názory zazněly oficiálně v jiném médiu, tedy na síti X:rolleyes:

podle mě se to neslučuje s dobrými mravy, pomlouvat skupinu které jsem sám velice aktivním členem:down::down::down:
 
Děvčata a chlapci, já bych se kvůli tomu zas tak moc nedurdil. Tráva jinak neporoste, šlajzy nám to taky nenarovná, max kvůli tomu @requo přijde o dalších pár chlupů ze zad. A s tím se žít dá...

Je bezesporu pravdou, že je golf mužský sport, současnou golfovou obec v ČR tvoří muži ze 69%. Je tudíž i logické, že je celé prostředí orientováno tímto směrem. A je stejně tak fajnové, že řada oficiálních golfových struktur poměrně systematicky pracuje na tom, aby se vycházelo ženám vstříc a cítili se na golfu příjemně a vítány. Mají své turnaje, mají svou asociaci, mají svůj golfový týden! A narozdíl od mužů, mají u nás v golfu i nezanedbatelné sportovní výsledky.

Měl jsem to štěstí, že když jsem začal prozkoumávat nekonečné fairwaye, vzala mne mezi sebe skupinka hořehledských matadorů. A ti mi mimo jiné vysvětlili, že žena neobsluhuje vlajku. Že žena neuhrabává písek. Že když se křičí FORE, tak že je ženu radno vlastním tělem chránit. Že žena je na golfu veskrze vážené stvoření, které je třeba hýčkat, podporovat a opečovávat. A nechť mne triplebogie provází po zbytek golfového života, jestli jsem se podle toho nesnažil vždy řídit!

A protože jsem za těch několik let ke golfu přivedl přes 600 lidí, tak věřím, že se tím řídí i oni. A proto je mi @Tereza Harmatová vlastně hrozně líto. Protože ona zjevně to štěstí neměla. Z nějakého důvodu se obklopila lidmi, kteří se chovají, jak popisuje. Protože se mi nechce věřit, že by záměrně zkreslovala pravdu a generalizovala svou osamocenou zkušenost na všechny z nás...

Ale na rozdíl od @JardaK jsem nelenil a založil si na X.com svůj účet. Takže minimálně jedno pozitivum to celé mělo:-D
 
založil si na X.com svůj účet

A je to v háji. Není na světě software, který by dokázal zvládnout Elona a @mkopcak-a zároveň - taková výpočetní kapacita ještě lidstvu není dostupná. :)

---

@Tereza Harmatová: Já mám za celé své působení v českém golfu tak diametrálně dlouhodobě odlišnou zkušenost ve svém výseku golfového působení, než popisuješ na svém twitteru, až se mi nechce uvěřit, že by to, co čtu výše mohl psát člověk tak mediálně zdatný a fungující, jako si ty - zvlášť když máš jako profesi na twitteru deklarovanou Marketing manager (v IT firmě). A nebo je to možná právě proto? Uznávám, i pro mě jsou tvá sdělení světu z pohledu golfu překvapivá. Ani ne tak obsahově - četl nebo slyšel jsem to od jiných za ta léta několikrát, skoro nikdy to ale nebylo z odstupu černobílé, myšleno způsobeno jen tím zlým okolím. Ale to vem čert. Taky si umím osobně poplakat (a ano, někdy jsem tím určitě protivnej) nad zlým nechápavým světem, který nechce fungovat, jak já pískám. Především mě to ale však překvapuje z pohledu toho, že člověk tak zdatný a znalý mediálního světa, jako jsi Ty, s tisícovkami sledujících, si musí velmi dobře uvědomovat, jak určité formulace mohou vyvolávat i druhotné reakce, jakou má veřejné vystupování celospolečenskou odpovědnost, a jak jsou ve své generalizaci některá Tvá tvrzení nefér. Chtělo by se mi říct - nadávat na okolí umí každý, ale ne každý má možnosti nadávat a kritizovat svůj nesoulad před celým světem a tím svůj osobní pocit (možná i bohužel z Tvé perspektivy "oprávněně" získaný) násobit tisíckrát přenesením na další. Naštěstí.

Ano, i mě osobně se Tvá tvrzení nepříjemně dotkla.
 
... Protože ona zjevně to štěstí neměla. Z nějakého důvodu se obklopila lidmi, kteří se chovají, jak popisuje...
Nejsem si jistý, že toto je důvod toho, aby házela špínu na (dle jejích slov) oblíbený sport.

Trošku mi to připomíná jiné influencery, kteří by pro sledovanost „prodali vlastní duši ďáblu".
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom