Milé golfistky, milí golfisté a pak všichni, co mi dáváte při společné hře na frak!

Co bych tak hezkého o tom roku 2023 řekl, když se porozhlédnu kolem, nebo když si přečtu novinové titulky… No, to by byl krátký text, hotový hned, ale nebudeme přece depresivní! Těch hezkých okamžiků byla u každého z nás určitě celá řada, minimálně na golfu. Každému z nás se určitě povedlo mnoho ran, které letěly přesně tam, kam měly – a někdy to mělo i svědka v podobě kamarádů ve flightu. A to, že sem tam něco ulítlo do lesa? No, za to samozřejmě nemůžeme my, to byl vítr, ptáci, vlhkost vzduchu, dopravní zácpa… Jinak by to přece letělo přesně, kam má, že ano?! Když si každý z nás promítne, třeba i pomocí fotek v mobilu, co všechno jsme zažili, najdeme tam určitě několik vzpomínek a zážitků, které stojí za to si připomínat se sklenkou něčeho dobrého v ruce.

Já třeba letos zahrál docela povedenou ránu v Hořehledech na dvojce, viď Martine (@mkopcak)? :-D Pak jsem prožil úžasnou týdenní dovolenou s mojí @kristyna a dětmi v Nízkých Tatrách, okořeněnou golfem (co dělat, když to hřiště bylo shodou okolností hned vedle, přísahám, jasná a nezpochybnitelná NÁHODA!!!). A na jaře RequoCup, resp. 2nd 19. jamka Championship Open – no, nebudeme mluvit o tom, kolik míčků jsem tam ztratil, to raději zapomeneme. A pak jeden moc hezký zážitek přátelství ke konci sezóny v Terezíně, který má na svědomí místní právník @Sauron z Námělníka. A pak ještě… Ale dost už, s tímto osobním vzpomínáním už pro teď končím. Něco dobrého si na další čtení nalejte a já se konečně už dostanu k tomu nejdůležitějšímu, co mám na srdci.

Připraveni? Prima, tak nejprve - děkuju. Díky, kamarádi a přátelé, že jste. Že jsme. No vážně, co bych bez vás dělal? Jste nejlepší. Že spolu fungujeme v různých vzájemně se prolínajících skupinkách, že sdílíme radosti z našich golfových životů tu na 19. jamce. A tím nejenom společně prožíváme ty hezké chvíle, ale i ukazujeme, jak je golfový život rozmanitý, krásný a nekonečně bohatý na zážitky. A zároveň tím motivujeme nováčky, aby dali našemu krásnému golfovému koníčku šanci a stali se členy naší golfové komunity. Díky, že se vzájemně inspirujeme a radíme si, že si pomáháme, když je třeba a že si spolu jdeme zahrát, že se vytáhneme na hřiště, když je někomu „ouvej“. A že tu uzavíráme přátelství na celý život, bez ohledu na to, jestli jsme takoví nebo makoví, z města nebo vesnice, „ředitelé“, „učitelky“ nebo „pekaři“. Všichni milujeme náš golf a hrajeme ho společně – někdy sice na dálku, ale i tak spolu.

Tak a teď k přání: Milé Jamkařky, milí Jamkaři, všem nám přeji krásné Vánoce a celý rok 2024. Pro příští rok přeji hodně zdraví a spokojenosti. Ať si to, co máme, užíváme vždy teď a tady. Co nejvíce radosti, co nejvíce hezkých okamžiků s přáteli a rodinou, co nejvíce společných her a co nejméně vrásek. A když už nějakou tu vrásku dostaneme, ať je to jen a jen od té radosti a smíchu. Takže, přátelé, nechť je rok 2024 plný nádherných momentů na hřišti i mimo něj. Držme si palce, smějme se a užívejme si každou chvíli. A pamatujme, ať už hrajeme v našem životě jakkoliv, vždycky je důležitá jen a jen ta další rána, nikoli ta předchozí!

S úctou, pozdravem a přáním zdraví a hodně hezkého i v roce 2024,
Michal Šatal aká @Admin
19.jamky - českého golfového fóra

PS: Máte osobní PFka? Nebo přidáte za sebe i ostatním Jamkařům nějakou svoji zdravici? Hoďte ji sem, do diskuse k článku! :)