Dneska. Dneska 8.3. je ten den, který patří na celém světě jenom Vám. A je vlastně jedno, jestli jste aktivní golfistka, nebo pro někoho „jen“ z povzdálí podporujete naše pachtění za tím malým poďobaným kulatým roštákem.

Dnešní den není jen tom, oslavit ženy kolem nás, protože to říká kalendář. Ale díky tomu je to vhodný okamžik si připomenout (a určitě bychom to měli dělat častěji) Vaši sílu, moudrost, nezlomnost, zdatnost, eleganci a odvahu. A v neposlední řadě i laskavou trpělivost. Ano, mám na mysli především s tou druhou, méně půvabnou polovinou lidstva, včetně mě.

Chci tímto textem vyjádřit své nejupřímnější díky a přání všeho dobrého všem skvělým golfistkám, manželkám, kamarádkám a přítelkyním, které nám svoji hrou nebo podporou obohacují celý nádherný golfový svět a které jsou nedílnou součástí naší golfové komunity. Vaše oddanost, vášeň a přesvědčení a nadhled, jak jsem měl tu čest s mnohými z Vás i osobně při společné hře poznat, jsou inspirací a obohacením nejen pro mě. Pevně věřím, že i pro všechny ostatní z nás, co jsme 19.jamku spadli z Marsu. A má to kouzlo nás dělat tak nějak lepšími. S rovnými zády. S úsměvem. Dříve nebo později.

Obdivuji vaši schopnost skloubit přirozenou eleganci s pobytem na hřišti a vaši schopnost být výjimečné jak ve hře, tak i v životě. Že se umíte prosadit. Obdivuji Váš nadhled a schopnost užívat si každý okamžik, a to i když zrovna nejde hra v paru a to zatracené birdie tam ne a ne spadnout. Obdivuji Vaše vnímání všeho kolem sebe jako něčeho krásného, obohacujícího, neopakovatelného. Vaše přítomnost ve hře, v životě posouvá vše z běžné, průměrné šedi do nádherných sytých barev.

Milé… Jamkařky. Dovolte mi, abych vám popřál mnoho úspěchů, radosti a štěstí nejen dnes, ale po celý rok. Ať každý váš úder na hřišti přinese radost a každá hra bude plná nezapomenutelných okamžiků. A ať se Vám daří v každém okamžiku i mimo hřiště. A vydržte to s námi. Děkuji vám, že jste tak výjimečné a že svojí přítomností obohacujete svět našeho společného golfového sportu. Buďte pyšné na to, co jste dosáhly. A jaké jste.

S láskou, úctou a obdivem,
Michal Šatal
Administrátor 19.jamky