Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

ČR - Střed Molitorov

PROSBA ---- NEJEDE někdo dnes hrát na MOLITOROV z Prahy a zpět?? zapomenutá věc ze včera, pokud ano moc děkuji za reakci nebo zprávu, jinak greeny jsou supr, překvapila mě rychlost :)
 
Dnes na přeletu jsem si všiml nových bunkerů, ostrovní bunker mezi 2 a 17 a nový, velmi rozsáhly bunker na 13. jamce, který bude chytat (moje) druhe rany do greenu :D
 

Přílohy

  • IMG_2325.jpeg
    IMG_2325.jpeg
    166,7 KB · Zobrazení: 85
  • IMG_2326.jpeg
    IMG_2326.jpeg
    143,4 KB · Zobrazení: 87
"Plocha se žlutým pískem není překážka" - takže co? Waste?

(Aktuální místní pravidla jsem nenašel.)
 
"Plocha se žlutým pískem není překážka" - takže co? Waste?

(Aktuální místní pravidla jsem nenašel.)
Jojo, je to ozačené jako waste area. Měl jsem v sobotu tu čest.... A bylo to velké překvapení, poté co tam 20 let nic takového nebylo,
Osobně tyhle plochy nesnáším, jsou tam kameny/kamínky a je to samozřejmě po celém dnu rozšmatlané a nerovné. A zahrát správně pod balón a dát z toho rozumnou ránu je pro mě psychicky náročné - nechci vidět šrámy na svých holích. Takže topinka jak 🐷 20m za green....
Podle mě to není dobrá cesta, obdobně jako ty nebezpečné vymyšlenosti s pískem a balvany na 3parech 6ce a 14ce.
A to mám Molitorov rád - udělalo se na něm za poslední 3 roky neskutečné množství práce a posun k lepšímu je to výrazný.
 
Nikdy jsem tam nehrál, takže důvodnost stavby tohohle wastu nedokážu posoudit, ale obecně souhlasím s @PFP . Navíc ještě s těma chomáčkama trávy uprostřed, tam si musej i greenkeepeři libovat s údržbou...
 
Když na to koukám, tak to nechápu, proč...

Uvědomuji si dvě hřiště, které wastearea mají/měli z nějakých důvodů: Zbraslav - prostě to tam je, ale budiš, no a pak debilita (omlouvám se :) ) na Hostivaři jamka č. 2, i kdy tam byl alespoň nějaký záměr řešit krátkou technickou jamku, 4PAR (asi by se mi tam víc líbil podobný prvek, jako je na Hostíku u současné 11té jamky, takové ty malé bunkříky, když u něco, ale já architekt nejsem). A pravda, pak ještě Vinoř... a bude to určitě i někde jinde. Pokud to má důvod a ty písky prostě lokálně tam jsou, tak ok. Ale proč musí Molitorov vytvářet takovouto specifickou věc, která je ze všech herních úhlů debilní místo toho tam vysázet trávu, udělat z toho do budoucna fervej a do té doby půdu v opravě, tomu za sebe nerozumím. Viz argumenty výše od @PFP - se všemi souhlasím.

Zajímal by mě ten skutečný důvod, proč tam waste je a není tam (budoucí) fervej.

Jinak taky Molitorov mám rád a uznávám, čím dál lepší (a na tu hroznou cestu z Prahy, ale za to hřiště nemůže :)
 
Upraveno:
Podle fotky pěkná blbost, rovněž nechápu a souhlas s @PFP .
Jinak Zbraslav s tím začala a tak nějak to k tomu hřišti patřilo.......i když teď o 2 "wastové" jamky (10 a 11) přišla a zbyla tuším jen 14-ka. Hostivař neznám.....a ve Vinoři je to u jamky 3 zcela přírodní záležitost - písek, skály, takže jen u 12-ky?
 
Těm novotám na hřišti v Molitorově vůbec nerozumím. Proč balvany v písku? Proč waste? Dosud mám vzpomínky na Molitorov v podobě množství snězených třešní. Teď by to měly být odřené a otlučené hole?

Jak to chtějí greenkeepři udržovat? A s jakou frekvencí? Podle mne náklady převáží nad efektem, který bude jen krátkodobý.

Chápal bych takové plochy v místech, kde je písek přirozeným podložím (jižní Slovensko - hřiště kolem Dunaje nebo třeba Borša). Nebo tam, kde to geologicky přirozeně "vylézá" na povrch (Vinoř). Ale Molitorov? Nebo i ta dvojka v Hostivaři? Proč? Zná někdo z místních důvody majitelů (provozovatelů)?
 
V noci mi to pořád vrtalo hlavou. Když už to tam má na Molitorově být, protože prostě design a majiteli/provozovateli se to líbí - tak budiš, každý máme nějaké libůstky. Třeba bude mít jako koníček tuhle pláž pravidelně vydrnovávat, aby to vypadalo čistě (no a nebo to proleje total herbicidem)

Herně by mi ale jako dobré řešení přišlo toto "vyschlé jezero" označit jako "žlutou" trestnou oblast a domnívám se, že problém by tím byl vyřešen i z herního hlediska. Kdo by chtěl, tak z toho hrát může, kdo ne, tak pravidlo se s +1 vydropuje ven a nemusí řešit nehratelný míč, který v některých místech nedává smysl - furt budeme, pokud neskončíme u okraje - ve waste.
 
Upraveno:
Vzhledem k tomu, že v Molitorově se moc neobtěžují s informováním, natož s vysvětlováním, ani svým členům, tak to zkusím nejdříve otázkou na místní znalce normování hřišť, než se zeptám přímo na místě.
Podobná obludária jako před grýnem 13. jamky jsou na 6. a 14. jamce (viz předchozí příspěvky). Tam to jsou navíc trestné oblasti. Na všech třech místech měla být původně voda. Hřiště se loni přenormovalo (je těžší). Není možné, že to spolu souvisí? Může se přenormovat dříve než dojde ke skutečné změně? Trošku mně do toho ale háže vidle ta waste area, kdyby to byla trestná oblast, tak by to bylo v podstatě 1:1 a chápal bych, že tam něco takového "museli" vytvořit.
@Henry třešňový sad je téměř celý vysekaný :cry: Nasadili ale místo něj nové stromy
 
Ahojte,
mě osobně se ty změny v Molitorově docela líbí, není to rozhodně nudné hřiště.
Vykácení starých třešňových sadů hodně prosvětlilo jamky, update jamek je ok (až na jamku č. 14 - náhrada za původní 10tku, kde klub přišel o pozemky pod bývalou fervejí) a ta rádoby "waste"...ptal jsem se včera majitele, pana Davídka ....
takže v tomto místě dost tomu dali na frak prasata, navíc se pod touto plochou kříží závlahový systém (bylo tam dost vlhko), bylo tam kopáno bagrem, je tam reteční nádoba...tak to vyřešili jinak.
Ale průměrný hráč tu waste nepotřebuje - hraje drive, pak druhou ránu (hybrid, FW) cca 70 m před tuto zónu a pak snadná wedge do grýnu okolo 100 m (je to par5).
Ale jak říkám, tedy píšu, "mě osobně"....
 
Ale průměrný hráč tu waste nepotřebuje - hraje drive, pak druhou ránu (hybrid, FW) cca 70 m před tuto zónu a pak snadná wedge do grýnu okolo 100 m (je to par5).
Jako prumerneho hrace me ten waste stve, protoze mi bude chytat druhou ranu do greenu :D
 
Aby nedošlo k omylu. Já jsem za ty změny, které se dějí, samozřejmě rád. Některé věci můžou být lehce kontroverzní, ale v globálu je to pecka. Obzvlášť, když si uvědomím, jak to vypadalo 5 let zpátky. V tomhle velký kredit p. Davídkovi.
S těmi novými "písky" jsem ok, voda by byla samozřejmě lepší, ale nijak zvlášť mě to netrápí. Prostě to beru jako vodu a když tam výjimečně skončím, tak to má výhodu v tom, že aspoň neutopím míček.
Jediné co mně vadí, je špatná informovanost a komunikace, což je pro mě v době internetu absolutně nepochopitelné.
Přidávám fotky ze sadu. První dvě jsou ze 4.jamky. Třetí fotka z 8.jamky směrem ke grýnu. Poslední foto detail waste area před 13.grýnem, kde to vypadá na noční můru údržby.
IMG_1977.jpeg

IMG_1978.jpeg
IMG_1979.jpeg
IMG_1981.jpeg
 
Molitorov se hodně posunul, chodím tam hrát už víc než 10 let, několikrát za rok. Ty nové bunkry a waste a kameny jsou zvláštní, asi to stojí míň, než třeba vodní překážky - ale laicky bych řekl, že nejvíc Molitorovu chybí voda - jak nějaká zásoba, tak rozvod vody po hřišti - takže bych čekal, že každou volnou korunu by měli dávat spíš tímhle směrem - každý rok udělat kus zavlažovacího systému (což i slibovali) a z každé volné jámy nedělat waste area, ale spíš vodní rezervoár (asi to stojí víc než bunkr nebo waste area, ale přesto...). Celkově to hřiště "roste" a to nejen celkově golfově, ale i stromy kolem fairwayí a je tam pořád obrovský potenciál do budoucna (navíc hřiště má i solidní délku na budoucí sportovní / závosdní golf). Výhledově budou asi muset předělat tu jamku, která se hraje na původní green desítky, protože tím, jak se hraje ten nový třípar z druhé strany, tak to podle mě není green ani jeho sklon, který patří k tomu, jak má vypadat par 3 - ale je jasné, že zatím to jinak udělat nešlo a že udělat remodelaci greenu opačně by stálo hodně peněz,
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom