Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Ad 5.. Protože tam nepijeme čaj a whisky a nekouříme dýmku, bo mi chlastáme pivo a rum a hulit nesmíme...1. Pana Babického neznám, nikdy jsem s ním nemluvil
2. Sloh celého článku je pro mne velmi obtížně stravitelný, vše je to takové rozlítané, věty promíchané, slovosled prazvláštní, vše v uvozovkách...
3. Proč se v článku srovnává golf v ČR za 20 let se zemí, kde se hraje 300 let? Tuší pan Babický, jak vypadal golf v Anglii před 100 lety? Nebo před 50? Byl takový jako dnes?
4. Komerční turnaje jsou nosným prvkem řady golfových resortů, bez ohledu na to, že před 10 lety se za ně platilo mnohem víc než teď. Ale dovolím si tvrdit, že možná i polovina hřišť a klubů u nás to tak vůbec nemá. V Hořehledech je ročně přes 80 turnajů. Komerčních není ani 10%. Tzn. vše ostatní je klubové, držené a živené členy klubu!
5. Proč by anglická zvyklost trávit volný čas v klubu (po turnaji, o víkendech) měla být lepší než naše zvyklost jít večer do hospody?
Tak jsem to precetl a mozna jsem to pochopil.
Nezazil jsem uplne tu dobu na zacatku, o ktere pise. Nevim, jak to je v cizine, ale je fakt, ze z popisu situace znamych mimo CR proste neni uplne bezne, aby kazdy byl zvan na tolik golfovych akci co u nas.
Toto vse se musi odrazit na klubovem zivote: klubem se totiz stava vase prace, nikoliv onen klub.
A to, ze clovek to vse ma zdarma... a to, ze mam od banky fee za cenu 1/4 plne... pak si kup nejake clenstvi, co je vlastne "drahe".
Na druhou stranu, ten klubovy zivot v zahranici co popisuje si uz neumim dobre predstavit v teto dobe. Ano, v anglii maji kluby vseho druhu tradici, v USA mozna klub tez nejak funguje. Who knows, zkusim zjistit. Moc me to nezajimalo.![]()
Je to (nebo možná bylo) přesně tak....na těch komerčních turnajích se točí (točilo) pár stovek lidí, a já třeba opravdu neznám nikoho. To znamená, že to "bolestné procitnutí" jak píše p.Babický potkalo jen těchto pár stovek lidí, ale pro nás "normální golfisty" se víceméně nic nezměnilo, krize nekrize.Tak jak popsal komerční turnaje p. Babický by neznalý člověk mohl usoudit, že vlastně skoro všichni golfisté hrají jen takovéto turnaje. Pravda je ale úplně jinde. Těchto lidí bylo a možná je jen pár desítek až stovek. Oproti celkové členské základně je to jen nepatrný zlomek. Schválně, kolik takovýchto lidí znáte? Pokud vůbec někoho znáte.
A právě takový článek se dostane do ruky nějakému pisálkovi, který z toho zase udělá aféru a možná dobře míněný článek p. Babického bude jen dalším hřebíkem do rakve českého golfu.