Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

mGolf by 19.jamka (ARCHIV, UZAMČENO)

Stav
Uzamčeno.
Samotný modul - viz 2a) - by asi byl nejpřehlednější. Nota bene pokud by byla k dispozici k nějaká sumární „sjetina” vč. možnosti porovnání s minulými roky (až by bylo dost relevantních dat).
Členil bych to na přímé náklady (kategorie vybavení; členství; fee za hru) a ostatní (to už bych nekategorizoval).
Měna - nechal bych Kč nebo € (jsou tu členové ze Slovenska nebo Rakouska ;) ), ale ne mix. Pokud by platil v jiné měně, než má nastavenout, tak by si to přepočítal sám před zadáním.
Volbu měny by si každý nastavil v profilu s možností změny vždy jen k začátku roku.
 
Dobrý nápad. Docela se mi to líbí, je to dobrá přidaná hodnota. Pojďme o tom přemýšlet dál (než se pustím do realizace). Ponechme stranou nějaké technické záležitosti, zkusme se na to podívat, jak by to mohlo fungovat - volně jsme přemýšlel

1) pokud to dáme dohromady, bude to striktně soukromé bez jakéhokoli sdílení, musím ještě zauvažovat, jak to případně více zabezpečit... evidence prachů je už blbá, je to "kritičtější" na případnou chybu - jasně, nikdo nikoho nenutí: ale to se dobře vysvětluje dopředu, když nastane problém...

2a) samostatný modul "Moje náklady" (název asi jinej) - kde by byla možnost zadávat libovolný golfový finanční náklad, pravděpodobně rozdělený do základních kategorií (hra, vybavení, členství - jedna úroveň, podrobnější rozpad spíše ne). Vždycky kategorie, datum, částka a osobní popis... nějaké roční přehledové součty.
Toto by se mohlo plnit kolonou "Náklady" volitelně vyplněné u konkrétní hry.

2b) vykašlat se na samostatný modul a držet to u jednotlivých her.

---
S případní variantou 2b je problém, jak do toho promítnu případné např. členství. Napadlo mě to sice dávat jako náklad "při nejbližší hře" - ale to je nepraktické. Zaplatím 1.1. členství, no, a pak 3 měsíce nebudu do jara hrát... A do her, jako další položka to dle mého moc nepatří.

Další - jak s měnami? Rozumím tomu, že by bylo praktické podporovat více měn, to si vcelku (běžné měny CZK, EUR, USD) představit dokážu, byť by se mi více libila jedna měna. Ale určitě bych nechtěl uchovávat vzájemné kurzy k danému datu a podle nich to přepočítávat. Není to účto. Někde jinde jsme toto kdysi dělal přibližným kurzem, prostě natvrdo zadaným, podle kterého se to plus minus vzájemně porovnávalo. Řekněme 1:25 (EUR:CZK). Blbý je, že to neodpovídá do historie...

No a pak poslední - co všechno by u jednotlivé hry mělo být evidováno? Mně by se nejvíc líbilo jedno pole: celkové náklady. Ale dokážu si představit evidenci FEE, oběd, občerstvení... atp. jen tady se dá jít doopravdy až do hodně hlubokého detailu.

Zkusme nad tím společně brainstromingovat, chvilku.
Co se týká měn, nechal bych to na jednu měnu (CZK), max. dvě (CZK a EUR, i když to už je asi pak jedno kolik měn to bude). Neumím říct, jaký je poměr využívání Jamky v cizině, nejvíce asi Slovensko. Myslím, ale že každý si může tu částku přepočítat a vložit koruny.
Co se týká evidence, mě by tam asi stačilo jen FEE, možná samostatná kolonka na startovné+fee, to je určitě zajímavé. Členství platím jednou za rok a můžu si to k celkovým nákladům připočítat. Max. možná ještě tu dopravu, i když to už je podle mě spíše pro fajnšmekry, a oběd, pití atd. možná do jedné kolonky. Ale podle mě už je zbytečný detail.
 
2b) vykašlat se na samostatný modul a držet to u jednotlivých her.
Tys to zase vzal od podlahy. ;)
Za mě 2b. Nedělal bych z toho kovbojku, jen bych ke každé hře přidal políčko s možností zadání, kolik jsem za hru zaplatil a políčko na poznámku, kam si můžu napsat - XY mě vzal jako hosta (proto taková cena), členství (proto 0,-), voucher 2v1 (proto 50% cena) apod. a na konci roku mi to vyplivne, co jsem zaplatil za hry mimo členství.
A do her, jako další položka to dle mého moc nepatří.
Možná ne úplně patří, ale bylo by to podle mě nejjednodušší. 🤷‍♂️
Další - jak s měnami?
Logicky v CZK a pokud někdy bude 19jamka.sk, tak tam to může být v EUR. ;) Ne vážně, dal bych v CZK a pokud budu platit hru v EUR, USD atd., vezmu si aktuální kurz z webu ČNB, přepočítám a napíšu do okénka na cenu v CZK.
Mně by se nejvíc líbilo jedno pole: celkové náklady. Ale dokážu si představit evidenci FEE, oběd, občerstvení...
Za mě zbytečný. Pro mě je golfový náklad pouze cena Fee a ta mě zajímá i v celkovém součtu za rok. Oběd, občerstvení... jsou věci, který když si nedám na hřišti, tak si je dám jinde a to si taky neeviduju.
 
za mne by stacila klidne varianta osekana ke hre v jedne mene (asi kazdy bude pouzivat nejavic domaci a zbytek si prepocte)
ale jeste jednu vec by se mi velmi hodila ... naklady nebo km na auto.
Mozna by stacily dve policka.... a u nich by mohl byt ciselnik v cem to je: Kc, Eur, km. Pripadne i hlavicky tech dvou policek muzou byt v nastaveni dle uzivatele
Fee:
Ostatni naklady: tam bych si treba daval km
 
Mně by se líbilo. kdyby se skóre hry ze serveru "čgf" stahoval na "můj golf" automaticky.

Díky za podnět. Taky by se mi to líbilo. :up: Ale:

1) musím se případně domluvit s čgf - na straně čgf je na to API, jak to řešit bohužel přístup je/bylo zpoplatněný (naposledy jsem to řešil dva roky zpátky a bylo to dost zdlouhavé - to víš, z Jamky moc velký vejvar nekouká, není ani členem ničeho atp, tak domluva tehdy byla kulantně řečeno na 38.koleji, až to došlo do ztracena)...

A technicky:

a) zatím je využití malé, aby to stálo za tu práci a finance (plus uzavírání nějaké dohody) s čgf to řešit - jde to samozřejmě i bez napojení na API dostávat ze stránek, ale to dělat nebudu, pro hromadné a datové porovnávání a následné využívání to je minimálně "nemorální" (ono tedy lze samozřejmě procházet veřejně dostupné stránky a z nich cokoli kamkoli ukládat i když se to tak sem tam v šedých zónách internetu dělá...)
b) historie HI - tohle je trochu otrava, můžeš zadávat i výsledky zpětně a tam tvé aktuální HI by nemuselo sedět, ale uživatelsky se to pak tak trochu očekává. To se sice dá vyřešit při zpětném zadávání nějakou prázdnou hodnotou a nutné opravy, ale to už je opruz. Zpětně může znamenat i jeden den...

Ale rozumím podnětu a ano, věřím, že by se to hodilo a uspořilo by to pár kliknutí (stisků kláves) při vhodné implementaci. Teď to není úplně na pořadu dne, ale mám to na to ze strany Můjgolf připravené a mám to poznamenané jako wish. A pokud bude větší využití, aby to dávalo smysl, tak se pokusím s čgf na přístupu k aktuálním HI jednotlivců domluvit.
 
Upraveno:
Za mě rozhodně 2b. A co se týká členství apod. nedělal bych z toho vědu. Prostě bych tam dal možnost zadat roční fix. Mohly by z toho vylejzat docela americky potrhlý statistiky jako třeba průměrný náklad na jednu odehranou jamku ... 😂 😜
 
Ad finance - Mám poznamenáno, dostanu se k tomu.

Ad dříve navržený (@Jerry) virtuální HI pouze na základě zadaných výsledků - pro kontrolu, abych to udělal ideálně hned na poprvé správně a nevznikla v tom někde zbytečná chyba:

Mám tři výsledky:

18j - PAR 72 - počet RAN 102
9j - PAR 36 - počet RAN 43
11j - PAR 44 - počet RAN 60

Kolik vám vychází průměrný virtuální HI?
 
23,4
 
V evidenci her (MojeHry) jsem upravil zadávání hry - konkrétně volitelně zahrané jamky, nově to vypadá takto:

Rány.JPG

PS: aby se vám to takto zobrazilo, je potřeba obnovit cache prohlížeče (ctrl+f5 apod, na iphone vymazat data stránek), automaticky se vám to obnoví dva dny od poslední návštěvy. Pokud to máte rozbité a nezobrazuje se vám to jako na obrázku, nepodařilo se vám znovu načíst css (zkuste jiný prohlížeč).

Nově tedy nějaký plus minus kompromis toho, co zaznělo:
  • stále volitelné, nepatří mezi povinně zadavatelná pole
  • TREST jako jeden ponechán - někde zaznělo: nejenom voda a out, ale i pravidla, jedna rána, dvě rány.... minimálně zatím tedy takto.
  • Over znamená cokoli nad bogey. Jestli se vyplní nebo ne, je jedno, nikde over nepočítám celkově ani nezobrazuji. Pro "Moje score" se berou pouze ty lepší (inspirace BRUTTO)
    • počet Bogey * 1
    • + počet PAR * 2
    • + počet BIRDIE * 3
    • + počet Eagle * 4
    • + počet Albatross * 5
    • + počet HIO * 10
  • Trochu jsem pozměnil i limity pro odznaky, max (diamantový) je 2000 bodů za rok, ale to se ukáže až v praxi, případně jestli se to ještě nějak nezmění. Počítá se součet takto získaných bodů za aktuální rok u započítaných her.
  • U všech, co měli nějakou hru vyplněno (já, @Trenér, @mkopcak, @Ferrry, @karlos, @Basty10, @Jerry, @TP_79 ) pomocí hromadné funkce u všeho zadaného přepočítáno - ale: protože nešlo zadat bogey, tak ty započítány nejsou, kdo chce, doplňte si. Mělo by se to znovu douložit a dopočítat.
Různé zarování, aby to přesně lícovalo budu dělat až později (výhoda Beta verze) až ještě těch pár dalších podnětů, co zaznělo zaimplemnentuji (virtuál HI, nějaké to počasí, fee+km...).

Díky všem, co k tomuto přidali první postřehy. :up:
 
Upraveno:
    • + počet Albatross * 5
    • + počet HIO * 10
Čistě technická - nejen statisticky, ale i ve skutečnosti je Albatros ještě vzácnější než HIO 😉
Asi by to mělo být min. bodově ohodnoceno stejně jako HIO.
I když je to spíše jen „akademická otázka”, protože kolik HIO ( či Albatrosů) zahrají zdejší členové za rok 🤭
 
U všech, co měli nějakou hru vyplněno (já, @Trenér, @mkopcak, @Ferrry, @karlos, @Basty10, @Jerry, @TP_79 ) pomocí hromadné funkce u všeho zadaného přepočítáno - ale: protože nešli zadat bogey, tak ty započítány nejsou, kdo chce, doplňte si. Mělo by se to znovu douložit a dopočítat.

Doplněno. Jestli to počítá správně nevím, ale něco to počítá:). Hezky jsem si tím zpětným zadáváním opět ověřil, že hraju dobře na jaře a pak na podzim. Nevím čím to, ale ten střed sezóny je takovej jalovej:).
 
Doplněno. Jestli to počítá správně nevím, ale něco to počítá:). Hezky jsem si tím zpětným zadáváním opět ověřil, že hraju dobře na jaře a pak na podzim. Nevím čím to, ale ten střed sezóny je takovej jalovej:).
Jestli na tebe v létě není teplo 😂
Ale pokud blbě hraješ i v zimě (když tedy máš zrovna čím 🤭), tak je to klasická sinusoida 😉
 
Jestli na tebe v létě není teplo 😂
Ale pokud blbě hraješ i v zimě (když tedy máš zrovna čím 🤭), tak je to klasická sinusoida 😉

Zbyly mi wedge, hybrid, driving iron a driver s putterem. Zkusím s tím obejít 9ku a dám vědět score:-D.
Já v zimě vlastně nehraju, teprve loni jsem začal. Ale spíš než že bych hrál, tak jsem trénoval...což zase po zbytek roku nedělám...
 
Čistě technická - nejen statisticky, ale i ve skutečnosti je Albatros ještě vzácnější než HIO 😉
Asi by to mělo být min. bodově ohodnoceno stejně jako HIO.
I když je to spíše jen „akademická otázka”, protože kolik HIO ( či Albatrosů) zahrají zdejší členové za rok 🤭

Klidně. Může být. Podle mě sice HIO je "top" i když to třeba není statisticky "nejtěžší" resp. nejméně pravděpodobně dosažitelné z těch ran, ale v těch číslech s ohledem na výskyt to dělat bordel nebude. Alespoň v duchu, jak je to volně pojato. Takže ok, pro MůjGolf i Albatross x10, stejně jako HIO. Upravím.

Edit: Hmmm... nevypadalo by pěkně i Eagle místo x4 dát x5? Bylo by to takové "urovnanější". Heh, tomu říkám odborná práce. :-D

Bogey - x1
Par - x2
Birdie - x3
Eagle - x5
Alb a HIO - x10...
 
Upraveno:
Hmmm... nevypadalo by pěkně i Eagle místo x4 dát x5? Bylo by to takové "urovnanější". Heh, tomu říkám odborná práce. :-D
Ty jo, ty se rychle učíš od vlády, jak „se rozhodovat” 🤭😂
 
Upraveno moderátorem:
Ad finance - Mám poznamenáno, dostanu se k tomu.

Ad dříve navržený (@Jerry) virtuální HI pouze na základě zadaných výsledků - pro kontrolu, abych to udělal ideálně hned na poprvé správně a nevznikla v tom někde zbytečná chyba:

Mám tři výsledky:

18j - PAR 72 - počet RAN 102
9j - PAR 36 - počet RAN 43
11j - PAR 44 - počet RAN 60

Kolik vám vychází průměrný virtuální HI?
23,4
Souhlasím


Virtuální HI přidán. (Tak díky, že jsem si takhle dobrovolně mohl zkazit den a že nadále si už nemohu namlouvat, jak mi to hezky jde! :up:)

No k věci, virtuální HI se počítá čistě matematicky pouze dle zadaných údajů dle vzorce:
(počet ran - par hraného hřiště) * (18/počet hraných jamek)

Zobrazuje se to jednak u každé hry, jednak se to klasicky průměruje dle množiny her, která do toho vstupuje (viz screeny a vaše statistiky - tzn. různé průměry pro devítky, osmnáctky, zobrazené roky). Co si každý z toho vezme, je už na něm.

vHI 1.JPG vHI 2.JPG


PS: Já jsem si poznamenal, že budu muset udělat funkci, která mi to zase milosrdně schová... :)
 
Upraveno:
Virtuální HI přidán. (Tak díky, že jsem si takhle dobrovolně mohl zkazit den a že nadále si už nemohu namlouvat, jak mi to hezky jde! :up:)

No k věci, virtuální HI se počítá čistě matematicky pouze dle zadaných údajů dle vzorce:
(počet ran - par hraného hřiště) * (18/počet hraných jamek)

Zobrazuje se to jednak u každé hry, jednak se to klasicky průměruje dle množiny her, která do toho vstupuje (viz screeny a vaše statistiky - tzn. různé průměry pro devítky, osmnáctky, zobrazené roky). Co si každý z toho vezme, je už na něm.

Zobrazit přílohu 15321Zobrazit přílohu 15322


PS: Já jsem si poznamenal, že budu muset udělat funkci, která mi to zase milosrdně schová... :)
On tento způsob výpočtu HI bude docela nemilosrdný k vyšším HI, tak je to snad neodradí hrát 🤭
 
Já ho považuji za docela užitečný. Jsou lidi, co nechodí moc na turnaje, nebo na turnajích hrají výrazně hůř. Takhle můžou získat hrubé číslo vyjadřující jejich reálné schopnosti.
 
Stav
Uzamčeno.
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom