Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Golfová výzva 2019

Stav
Uzamčeno.

requo

Guru fóra
19.jamka
Jméno
Michal
Přijmení
Šatal
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
+- 17
6573


Golfová výzva 2019
III.ročník
(Viz I.ročník a II.ročník.)

Dobrovolná a bezplatná sezónní hra 19.jamky pro všechny golfisty. 19 úkolů, které musíte splnit. Co za to? Dobrý pocit ze soutěže s ostatními, spoustu nových zážitků, přátel, zábavy. Úkoly jsou dvojího druhu, vážné, rozšiřující naše golfové dovednosti a nevážné, sloužící pro pobavení, koneckonců, je to výzva. A samozřejmě úkol mistrovský, jak jinak, devatenáctý, pro skutečné machry.

Termín: březen až říjen 2019 (od okamžiku přihlášení v 1. úkolu)
Místa: libovolné znormované hřiště, vždy celá 18x, nebo 2x9 (příp. kde je řečeno, tak stačí i 1x9), samozřejmě venkovní hřiště nikoli indoor!
Přihlásit se do výzvy: automaticky prvním splněným úkolem
Potvrzení úkolů: ke konkrétnímu číslu úkolu napište "splněno" + případnou variantu splnění a napište, jak to šlo. Splněný úkol potvrdím a zaznamenám úspěch do tabulky.
Úroveň úkolů: Některé úkoly lze splnit/nesplnit, ale některé mají tzv. svojí úroveň (v názvu úkolu označeno pomocí R/Y/B), úrovně jsou tři:
  • úroveň I. (red): úkol lze splnit kdykoli, kdekoli i více úkolů najednou
  • úroveň II. (yellow): úkol lze splnit kdykoli, ale pouze jeden, musí být předtím pole červené
  • úroveň III. (black): pouze jeden úkol lze splnit jen na ofic. turnaji (s úpravou HCP), uznáno kdykoli (i když není pole červené nebo žluté), u vícekolových turnajů se počítá každé kolo jako "jeden" turnaj
Úkoly Golfové výzvy 2019:
  1. Přijmout Golfovou výzvu 2019! ZDE v TÉMATU NAPSAT: Přijímám výzvu!
  2. Hra bez sněhuláka (R/Y/B) Odehrát 18 jamek (příp. 2x9) bez tripley bogey (a bez horšího).
  3. Hra bez ztráty míčku (R/Y/B) Odehrát 18 jamek (příp. 2x9) bez ztráty svého míčku. Slušné skóre - pro každého dle vlastního uvážení - na konci podmínkou!
  4. Hra v tříčlenném flajtu v časovém limitu (R/Y/B) Odehrát 18 jamek (příp. 2x9) v minimálně tříčlenném flightu v časovém limitu daného hřiště.
  5. Hra bez bunkeru (R/Y/B) Odehrát 18 jamek (příp. 2x9) bez zahrání míče do bunkeru. Pokud míč dopadne do bunkeru, ale skončí mimo něj, tak to je v pořádku.
  6. Hra bez trestné oblasti (R/Y/B) Odehrát 18 jamek (příp. 2x9) bez zahrání míče do trestné oblasti. Hratelný a odehraný míč z trestné oblasti, byť bez započítaného trestu, se počítá jako míč v trestné oblasti. Hřiště s ostrovními greeny je ideální, leč ne povinné!
  7. Hra bez autu (R/Y/B) Odehrát 18 jamek (příp. 2x9) bez toho, aby míček skončil v autu (včetně vnitřního). Čím více značených autů na hřišti, tím lépe!
  8. 4 různá hřiště ze svého regionu dle ČGF (R/Y/B) Během sezóny odehrát alespoň 4 různá hřiště (18 jamek, příp. 2x9) ze svého regionu dle ČGF (viz cgf.cz - Hřiště - Vyhledávání / Kliknout na Filtrování hřišť a zaškrtnout vybraný region). Při splnění vypsat hřiště.
  9. Obhájit na turnaji svůj HCP Na oficiálním turnaji obhájit nebo zlepšit svůj HCP. Turnaj musí být s úpravou HCP. Pro HCP 37-54 je úkol uznán pouze tehdy, pokud se podaří hráči HCP zlepšit (nezhoršuje se).
  10. FIR trefené na 70% jamkách 4, 5 (6) par jamkách hřiště (R/Y/B). Trefená fervej první ranou z týčka. Nepočítá se pro jamky s parem 3. Při hře na 18 jamek (příp. 2x9).
  11. Hra bez trojpatu (R/Y/B) Odehrát 18 jamek (příp. 2x9) s maximálně 2 paty na jamku.
  12. Hra se ziskem 3 míčků (R/Y/B) Přišel jsem, zahrál jsem, našel jsem... Při hře na 18 jamek (příp. 2x9) najít alespoň 3 cizí ztracené míčky. Vlastní míčky ztracené dle Definic se nepočítají. Tzn. být v celkovém zisku +3 míčky po odehrání hry!
  13. Hra se všemi holemi (R/Y/B) Při hře na 18 jamek (příp. 2x9) alespoň jednou použít každou hůl ve svém bagu. Půlsety a bagy s úmyslně vyndanými holemi se nepočítají.
  14. GIR trefené na 4, 9, 14 jamkách hřiště (R/Y/B) - Green v regulaci si hráč může zapsat do svých statistik, pokud umístí první (par 3), druhou (par 4) nebo třetí (par 5) ránu přímo na green. 4 jamky jsou pro hráče s aktuálním HCP 36 a více, 9 jamek je pro hráče HCP 12 a více, 14 jamek je pro hráče s HCP menším jak 12. Při hře na 18 jamek (příp. 2x9).
  15. NEW: Změna pohlaví Při hře na 18 jamek (příp. 2x9) si zahrát celé hřiště pro pány z červených odpališť, pro dámy ze žlutých/bílých odpališť. Sloučená odpaliště se nepočítají, musí být rozdělená (1 či 2 sloučené odpaliště na hřišti z objektivních důvodů stavu hřiště nevadí).
  16. UPRAVENO: Přečíst golfová pravidla Přečíst aktuální pravidla golfu pro rok 2019 - hráčská edice (případně plnohodnotná). Slovo po slově a žádné přeskakování! Varianta - Letošní novinka: Pro splnění je možné se i zúčastnit libovolného golfového semináře ke změnám v roce 2019 pořádaného zástupci čgf, klubů, případně 19.jamky, případně vyššího kurzu (rozhodčí libovolné třídy atp).
  17. NEW: Golfový maratón Zahrát během jednoho dne alespoň 36 plnohodnotných jamek.
  18. NEW: Iniciály aneb 2 česká hřiště dle jména (R/Y/B) Zahrát si dvě různá česká hřiště, kde jejich název začíná na první písmeno tvého jména a příjmení. Seznam názvu hřišť dle čgf tady. Pokud tvoje jméno "nemá" žádné hřiště, hledej hřiště dalšího písmene v pořadí abecedy (např. Ivan nemá žádné české hřiště na "I", bude proto hledat hřiště od písmene "J").
  19. MISTROVSKÁ: hra bez ztráty míče + bez překážky + bez autu + v časovém limitu (R/Y/B) Odehrát 18 jamek (příp. 2x9) bez ztráty svého míče, bez skončení v bankru nebo vodní překážce, bez zahrání míče do autu a hra v časovém limitu hřiště (alespoň tříčlenný flajt)".
Oproti 2. ročníku:
  • upraveno: 16., 6 (místo vody trestná oblast)
  • nahrazeno: 15.,17.,18.
FAQ: (průběžně doplňováno)
-------
1. Otázka: Pro koho golfová výzva je?

Pro všechny golfisty registrované na 19.jamce. Registrace je zdarma. Ideální bude, když se prvním svým příspěvkem na fóru zároveň nám ostatním představíte, viz odkaz. A pak už stačí jen splnit první úkol - Přijmout výzvu!

2. Otázka: Jak se splnění úkolu ověřuje?
Nijak. Spoléháme se na naši pravdomluvnost. Každý z nás ví nejlépe, jestli si dané ocenění zaslouží, nebo ne. Stejně tak si můžete plnění úkolu nechat až na hru, kdy se vám bude dařit. Např. hra bez autu na hřišti, kde nejsou auty - nemusí být pro každého ono, ale pro někoho je to výzva i tak! A ti, co si vymýšlí, těm ať lítají míčky do autu!

3 Otázka: Jak rychle bude splnění úkolu potvrzeno?
Hned, jak se tady k tomu dostanu. Nejpozději v řádu dnů.

4. Otázka: Mohu splnit více úkolů zároveň?
Ano. Možno poreferovat o splněných úkolech zároveň v jednom příspěvku v libovolném úkolu, projdu to. Pozor na úrovně úkolů (viz otázka 8).

5. Otázka: Jak správně o úkolu napsat, že je splněno?
Vždy napište číslo úkolu - jednoduše, že jste splnil/a + příp. variantu úkolu (červená, žlutá nebo černá).

6. Otázka: Přidal jsem se do výzvy až v létě, mohu počítat své hry např. z dubna?
Ne. Golfová výzva je pro vás od okamžiku vašeho "Přijmutí". Tedy vše až od okamžiku, kdy se přihlásíte do výzvy v 1. úkolu.

7. Otázka: Mohu jezdit na bugině?
Ne. Resp. ano, ale pak se úkol, jako splněný nepočítá.

8. Otázka: Mohu splnit rovnou vyšší úroveň úkolu?
Ano, ale jen černou. Pro žlutu úroveň je ptořeba mít úkol nejprve v základní, červené úrovni. Golfová výzva je pro každého golfistu, někdo ji splní pomocí červené úrovně, někdo pomocí tzv černé úrovně. Rozdíl je v tom, že u červené úrovně se můžete přihlásit o více splněných úkolů zároveň - splněno v rámci jedné hry. U vyšších úrovní, i když se vám zadaří splnit toho více, se můžete přihlásit jen o jeden úkol. Samozřejmě pokud nejprve máte splněno na červené úrovni, je možné to přebít úrovní vyšší (žlutou, černou). Jakmile se přihlásíte o žlutou nebo černou úroveň, už nebudou uznány žádné jiné úkoly jako červená úroveň.

------

PS: Celé je to inspirováno tzv. Čtenářskou výzvou a Herní výzvou - díky!
 
Upraveno:
Příjmám výzvu!!
 
Přijímám výzvu
Ale 15 a 17 asi nejde splnit v turnaji, takže BLACK je vyloučeno?
Při turnaji nehledám cizí míče, počítá se vylovení z rybníka?
Statistiky si obvykle nevedu, bude to pro mě masakr.
 
Ale 15 a 17 asi nejde splnit v turnaji, takže BLACK je vyloučeno?
Při turnaji nehledám cizí míče, počítá se vylovení z rybníka?
Statistiky si obvykle nevedu, bude to pro mě masakr.

Úkoly, u kterých není R/Y/B (level úkolu) se klasifikují jen splněno/nesplněno. Týká se to úkolů 1 (přijmutí výzvy), 9 (obhajoba hcp na turnaji), 15 (změna pohlaví, "jde hlavně o to si to cíleně zkusit, ne si vylepšovat turnaj"), 16 (přečíst golfová pravidla) a 17 (golfový maraton - tady to rozdělení není cílem, byť někdo by to i tak dal , ale to jsou pacienti :)

Ad cizí míče - počítá se. Celé je hlavně na tvém vnímání, někdo třeba výlov nepočítá, někdo jo... není v tom problém, je to nález jako každý jiný a každý si posoudí, jestli mu to za splnění tohoto úkolu postačuje.

ad statistiky: to dáš, bývají to zajímavá zjištění (proto to tam btw. je). :)
 
Úkoly, u kterých není R/Y/B (level úkolu) se klasifikují jen splněno/nesplněno. Týká se to úkolů 1 (přijmutí výzvy), 9 (obhajoba hcp na turnaji), 15 (změna pohlaví, "jde hlavně o to si to cíleně zkusit, ne si vylepšovat turnaj"), 16 (přečíst golfová pravidla) a 17 (golfový maraton - tady to rozdělení není cílem, byť někdo by to i tak dal , ale to jsou pacienti :)

Ad cizí míče - počítá se. Celé je hlavně na tvém vnímání, někdo třeba výlov nepočítá, někdo jo... není v tom problém, je to nález jako každý jiný a každý si posoudí, jestli mu to za splnění tohoto úkolu postačuje.

ad statistiky: to dáš, bývají to zajímavá zjištění (proto to tam btw. je). :)
Díky za vysvětlení :)
 
zacnu hlasit :) a abych to letos nemel tak rychle, budu hlasit vzdy jen 1 ukol za 18 jamek
23.2. Benatky, 3. hra bez ztraty micku
25.2. Molitorov, 2. bez snehulaka
:) :) :)
 
zacnu hlasit :) a abych to letos nemel tak rychle, budu hlasit vzdy jen 1 ukol za 18 jamek
23.2. Benatky, 3. hra bez ztraty micku
25.2. Molitorov, 2. bez snehulaka
:):):)

Ok, 2 a 3 žlutý. Ať ti to déle trvá. Červené a černé si pak zopakuješ. Zapomněl jsem dodat v úvodu, že tohle jsou speciální pravidla pro Tebe. Jinak zas nebudeš mít co v dubnu dělat.
---
odkaz na tabulku
 
Ok, 2 a 3 žlutý. Ať ti to déle trvá. Červené a černé si pak zopakuješ. Zapomněl jsem dodat v úvodu, že tohle jsou speciální pravidla pro Tebe. jinak zas nebudeš mít co v dubnu dělat.
---
odkaz na tabulku
Dekuji ti, Nacelniku, ze ses me zastal :D , ale davej mi to cerveny napred neee :D
 
Stav
Uzamčeno.
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom