WCGC

doktordee

Guru fóra
19.jamka:
Představení
WITB
Mé recenze
Já bohužel ne. Ale mám zajímavou historku. Pravidlovou.

Slečně byl povolena na poslední jamce úleva od kanálu, který jí údajně překážek ve švihu. Hráči ve flightu nesouhlasili ani jeden. Míček byl prý asi půl metru od něj ve směru hry, nestála na něm. Úlevu jí povolil promotér. Nebyl součástí soutěžního výboru natož rozhodčí. Smutné...

Tohle bych na takovém turnaji nečekal. [emoji53]
 

RazoR

Aktivní člen
19.jamka:
Představení
WITB
Tohle se dá posoudit objektivně pouze tehdy, pokud bychom tam byli a nebo měli aspoň fotku (asi nemáš co?)... Těch proměnných je tam tolik... 
Byl to opravdu půl metr? (to není zas tak moc)...
Byl kanál pod úrovní povrchu a nebo spíš v rovině se zemí? O jaký druh kanálu se jednalo? (pod trávou může být "neviditelná" pevná část, která může zasahovat několik cm mimo viditelný kryt)
Jakou hrála / chtěla hrát holí (wedge / fw dřevo)?
O jakou ránu se jednalo (chip / plný švih)?
Kanál - takže to bylo na fairway? Získala tedy po dropu nějakou výraznou výhodu?
...

Rozhodně nechci obhajovat rozhodnutí daného "neatorizovaného" promotéra, protože jsem tam nebyl a vůbec netuším o co šlo... Jen jsem chtěl upozornit na to, že někdy jasně černobílá situace má hodně odstínů šedi :). Samozřejmě řešení, že šlo o obchodního partnera promotéra, který se tím chtěl jen zavděčit a na úlevu nárok neměla, vidím také jako nejpravděpodobnější ;-)... 
 

doktordee

Guru fóra
19.jamka:
Představení
WITB
Mé recenze
O to jak míč ležel a jak moc kanál vadil jde až v druhé řadě. Zbytek flightu s úlevou nesouhlasil a regulérní rozhodčí nebyl v dosahu.

Tak jen pro ostatní, pokud by se jim něco podobného stalo, hrajte alternativní míč a situaci řešte později s rozhodčím daného turnaje!
 

RazoR

Aktivní člen
19.jamka:
Představení
WITB
Promiň, ale o to jak míč ležel a jak moc kanál vadil jde v první řadě - jinak by k celé situaci nedošlo;-)... A to že někdo ze spoluhráčů s úlevou nesouhlasí neznamená, že si ji hráč nemůže vzít - jó co bude následovat potom (třeba odmítnutí podepsání SC zapisovatelem atd.) to je už druhá věc, ale pokud sem si jako hráč jistý, že si úlevu u rozhodčího následně obhájím, tak nesouhlas spoluhráče mě žádným "pravidlovým" způsobem nemůže zastavit (pravidla nikde nehovoří o tom, že musím dostat nějaký souhlas, navíc je v definicích jasně napsáno, že ani zapisovatel není rozhodčí)... To jen abychom měli jasno...
Btw. věděla slečna v okamžiku, kdy jí promotér dal úlevu, že se nejedná o rozhodčího?

Samozřejmě doporučení alternativního míče (resp. druhého míče hraného dle pravidla 3-3, protože pojem "alternativní" v pravidlech nenajdete - pro ty kdo by si to chtěl hledat) je to nejlepší co může hráč udělat, aby předešel veškerým sporům a nedocházelo k napjaté atmosféře ve flightu a měla by to být první věc, kterou jí měli ti spoluhráči navrhnout - pokud neznala postup, tak jí ho měli vysvětlit...
 

doktordee

Guru fóra
19.jamka:
Představení
WITB
Mé recenze
Neprominu. [emoji41] Ano, řešila jak míč ležel. Já to neviděl, proto nesoudím zda měla či ne nárok. Proto Až v druhé řadě. Chtěl jsem spíše poukázat na fakt, že při turnajích je potřeba si dát pozor na "soudce". Což je, v případě nejasností, pouze rozhodčí. Nikoliv maršál nebo promotér.
 
WebGolf.cz
Velký dík za spolupráci a podporu 19.jamky v roce 2020 patří (více info):
Nahoru Bottom