Jak by měla vypadat "golfová hospoda"

requo

Guru fóra
Tým 19.jamky
Jméno
Michal
Přijmení
Šatal
Rok ZK
2015
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
+- 23
P/L
Pravák
Značka
Ping
Rozhodčí ČGF
III.třída
19.jamka:
Představení
WITB
Mé recenze
Jak by jste si představovali ideální golfovou hospodu, takovou tu pravou reálnou 19jamku? Co by v ní nemělo chybět a naopak, co by tam být nemělo? 

Za sebe - pro mě ideálně, kdyby bylo něco takového rozumného v Praze, s dobrou dopravní dostupností, možnost dojet i MHD ale i zároveň zaparkovat. Bylo by fajn, kdyby byla někde v zázemí nějaký ten green, případně miničipovací hřiště (něco takového, jako má erpet). Uvítal bych spíše styl klasické hospody, pro mě ideálně nekuřácké, kde se dá dát pivo, kafe, ale třebas i dobrou whisky. Televize, kde běží Golf Channel. Cenově normální, tzn. pivo do 30 Kč. Spíše prostor pro setkávání a kecání, než plnohodnotný a pro mě zpravidla umělý indoor. I když jeden nebo dva simulátory by na škodu nebyly. Normální jednoduchá kuchyně - žádné speciality, spíše klasiku. Výzdoba - lehce golfová. Na léto malou zahrádku. Hehe, driving range by nemusel být špatný, ale to se trochu vylučuje s cenovými možnostmi a dostupností. Částečně se zatím tomu nejvíc blížil pro mě indoor v Praze v Holešovicích v porovnání s jinými pražskými indoory. Máte někdo jinou představu, nebo vám postačují klubovny u jednotlivých hřišť a nikde jinde klubovna bez hřiště být nemusí?
 

JirMar

Aktivní člen
19.jamka:
Představení
WITB
Ja bych byl za golfovou hospodu rad, ne ze by neco takoveho bylo vylozene nezbytne, ale misto, kde by se daly s pivem sledovat turnaje, by bylo fajn. Takovy ekvivalent k fotbalovym a hokejovym prenosum z MS :) Jak rika Michal, neco jako indoor v Holesovicich.
 

mkopcak

Guru fóra
Rok ZK
2010
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
9,8
P/L
Pravák
Rozhodčí ČGF
II.třída
Golf. trenér
ČGF 3.třída
19.jamka:
Představení
WITB
Můj švih
Mám podobnou myšlenku už pár let v hlavě, ale zatím jsem nenašel odvahu, abych vůbec začal o realizaci přemýšlet. Dle mého by se v širším centru Prahy taková hospoda opravdu uživila, 2 simulátory, menší indoor chip and putt + nějaké ty stoly. S Michalem teda nesouhlasím v politice ceny (pokud chceš takovéhle prostory, tak pivo prostě nemůže stát 30 Kč (ono teda ani v obyčejné hospodě už dnes pivo nemůže stát 30 Kč, aby dávalo smysl ho prodávat) a nekuřáctví (byť jsem v podstatě nekuřák, tak nemožnost dát si při golfu doutník nebo cigárko je dle mého špatně). Takže pokud se chcete někdo přidat, máme investiční záměr:).
 

Helldriver

Aktivní člen
19.jamka:
Představení
Něco velmi podobného vzniklo na Zbraslavi Par3 Jen ta kuchyně je zatím velmi špatná, prefabrikovaná.
 

JardaK

Guru fóra
Klub
Beřovice
19.jamka:
Představení
Hospoda nemůže být ve "vidlákově", nikdo nechce přece do hospy autem a pak řešit odvoz... Takže investoři, až budete investovat, tak prosím na mhd, nejlépe na metru:)
 

mkopcak

Guru fóra
Rok ZK
2010
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
9,8
P/L
Pravák
Rozhodčí ČGF
II.třída
Golf. trenér
ČGF 3.třída
19.jamka:
Představení
WITB
Můj švih
Takova hospoda ma sanci jen v sirsim centru Prahy.
 

JardaK

Guru fóra
Klub
Beřovice
19.jamka:
Představení
No jo, to jsem myslel. Zbraslav je všechno jen ne centrum...
 

JirMar

Aktivní člen
19.jamka:
Představení
WITB
Byl jste nekdo nekdy v Hole in one v Hostivari? Je to hotelova hospoda kousek od arealu hriste, ani nevim, jestli jeste funguje...
 

requo

Guru fóra
Tým 19.jamky
Jméno
Michal
Přijmení
Šatal
Rok ZK
2015
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
+- 23
P/L
Pravák
Značka
Ping
Rozhodčí ČGF
III.třída
19.jamka:
Představení
WITB
Mé recenze
Nedávno jsem byl na zmíněném Zbraslavi 3par a řekl bych, že se mi docela to pozdávalo. Tedy, vnitřek na mě působí spíše jako kavárna, než "hospoda", ale to je asi o vkusu každém z nás. Letos tam mají nově udělané zázemí: vzadu dva simulátory, a indoor "drivnig", vepředu pár míst na sezení. Kolem je akademie 3par, venku chipping, a kus dětské hřiště. Líbilo se mi to tak, že když by šlo mít na této akademii roční členství, tak bych toho i ve výsledku využil. 




Nicméně doopravdy bych si to dokázal představit na jiném místě. Sem se bez auta rozumně nedostanu, lepší dopravní dostupnost mhd dle mého názoru by byla podmínkou. Venkovní hřiště bych oželel, byť par mikrojamek by se hodilo Chipping a putting by byl fajn. MArtine - ok, beru, že pivo může stát 30 a možná i trochu víc, ale pokud by bylo pivo za 50 a více, jak je teď zvykem v Praze, adekvátně k tomu ceny vína, kávy a koňaků, tak pak ta lákavost je menší. Nevím, něco, jako je třeba toto http://www.golfspalena.cz/ mě prostě neláká. 
 

mkopcak

Guru fóra
Rok ZK
2010
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
9,8
P/L
Pravák
Rozhodčí ČGF
II.třída
Golf. trenér
ČGF 3.třída
19.jamka:
Představení
WITB
Můj švih
Ha vida, tak ono něco takového už existuje. No Michale opravdu netuším, jaké máš zkušenosti s provozem restaurace. Takže ano, pivo (bavím se o PU 12°) může stát 35 Kč a tím lákat lidi, ale ostatní položky musí respektovat stávající náklady provozu: nealko 30 - 40 Kč, hotovky 90 - 140 Kč, minutky 150 - 250 Kč, atd. Ona se totiž investice 2 mil (jen simulátory) musí nějak rozumně vracet:).
 

requo

Guru fóra
Tým 19.jamky
Jméno
Michal
Přijmení
Šatal
Rok ZK
2015
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
+- 23
P/L
Pravák
Značka
Ping
Rozhodčí ČGF
III.třída
19.jamka:
Představení
WITB
Mé recenze
Martin: Zkušenosti s provozem hospody mám asi jako každý Čech - od stolu a hlavně "rozumím tomu". :-D Nicméně, chápu, že to nemůže být zadarmo a musí se při poctivém podnikání v nějakém časovém horizontu náklady vrátit. A náklady na provozovnu s nějakým vhodným prostorem, v dobré dopravní dostupnosti plus simulátory nejsou určitě zanedbatelné. Leč své předchozí příspěvky jsem myslel spíše tak - co by se mi líbilo. A líbilo by se mi, kdyby pivo prostě nestálo 50 a více, ale spíše méně a ne nutně to musí být PU, máme i jiné pivovary. Jinak kdyby hotovky byly do 150, minutky 150-250 - to by mě přišlo na Prahu v širším centru ok. 

Pěknou inspirací, na kterou jsem letos narazil, může být i Golf59 v Litomyšli, přímo v centru - které je propojeno z vedlejší kavárnou Caffe Gold Bar. Virtuální prohlídka celého prostoru je pod odkazem tu http://digireal.cz/golf59/. Tzn. propojení komerce s vedlejším zařízením, které má i jiný provoz... taky by to možná byla cesta.
 

mkopcak

Guru fóra
Rok ZK
2010
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
9,8
P/L
Pravák
Rozhodčí ČGF
II.třída
Golf. trenér
ČGF 3.třída
19.jamka:
Představení
WITB
Můj švih
Jo tak to mě by se taky líbilo zaplatit u vstupu 400 Kč a mít neomezenou konzumaci a hru:).

Tak koukám, že těch projektů "golfových hospod" není tak málo. Dle mého mají hlavní nedostatek v tom, že se prvoplánově jako golfové profilují a všechno je v nich takové nažehlené a umělé. To nemůže přitáhnout nikoho jiného, než právě golfisty. Tzn. přes zimu to má možnost fungovat, ale v létě bez šance. Chce to víc profilovat jako klasickou hospůdku, aby dorazili i jinčí hosté...
 

mkopcak

Guru fóra
Rok ZK
2010
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
9,8
P/L
Pravák
Rozhodčí ČGF
II.třída
Golf. trenér
ČGF 3.třída
19.jamka:
Představení
WITB
Můj švih
image.jpeg


Doporucuju rozhovor s Polreichem, 100% souhlasim.
 

requo

Guru fóra
Tým 19.jamky
Jméno
Michal
Přijmení
Šatal
Rok ZK
2015
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
+- 23
P/L
Pravák
Značka
Ping
Rozhodčí ČGF
III.třída
19.jamka:
Představení
WITB
Mé recenze
Martin: Šlo by vystihnout stručně myšlenku? GolfDigest jsem přestal odebírat, ale případně si toto číslo na cestu domu koupím. :)
 

mkopcak

Guru fóra
Rok ZK
2010
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
9,8
P/L
Pravák
Rozhodčí ČGF
II.třída
Golf. trenér
ČGF 3.třída
19.jamka:
Představení
WITB
Můj švih
Martin: Šlo by vystihnout stručně myšlenku? GolfDigest jsem přestal odebírat, ale případně si toto číslo na cestu domu koupím. :)
V podstatě říká, že moc nechápe tlak na to, aby byla kuchyně na hřištích na špičkové úrovni, když ji tam:

1. nikdo ani neočekává/ nechce - většina golfistů se chce slušně najíst za rozumné peníze
2. nedává to ekonomický smysl - málo hostů, málo prostoru na vysoké kulinářské umění, omezená sezónost

Takže podporuje myšlenku jednoduchých, rychlých a zdravých jídel za rozumný koruny.
 

mkopcak

Guru fóra
Rok ZK
2010
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
9,8
P/L
Pravák
Rozhodčí ČGF
II.třída
Golf. trenér
ČGF 3.třída
19.jamka:
Představení
WITB
Můj švih
GolfDigest jsem přestal odebírat, ale případně si toto číslo na cestu domu koupím.
Jestli chceš, zítra ti ho dovezu:).
 

requo

Guru fóra
Tým 19.jamky
Jméno
Michal
Přijmení
Šatal
Rok ZK
2015
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
+- 23
P/L
Pravák
Značka
Ping
Rozhodčí ČGF
III.třída
19.jamka:
Představení
WITB
Mé recenze
Jestli ho nebudeš už potřebovat, tak ho přivez, budu rád, ale nevím, jestli ti ho pak později budu moci vrátit (jestli si děláš sbírku pro budoucí generace, tak raději si koupím vlastní) - u nás časopisy žena, jako učitelka ze školky používá pro různé vystřihování obrázků a tak. :)

---

V podstatě říká, že moc nechápe tlak na to, aby byla kuchyně na hřištích na špičkové úrovni, když ji tam:

1. nikdo ani neočekává/ nechce - většina golfistů se chce slušně najíst za rozumné peníze
2. nedává to ekonomický smysl - málo hostů, málo prostoru na vysoké kulinářské umění, omezená sezónost

Takže podporuje myšlenku jednoduchých, rychlých a zdravých jídel za rozumný koruny.
Za mě jednoznačně souhlas. podle mého prostě nějaký průměr, pokud možno dodržená hygiena a co je nejdůležitější - příjemná obsluha. Jídelní lístek může být i stručný, ale ať je to relativně chutné a člověk se toho nají. A hodně bych za sebe uvítal, kdyby vždycky byla i polévka. Chápu, že asi se na ní tolik nevydělá, ale poslední dobou se mi stává, že polévky jsou jenom na oběd a na pozdější jídlo už ne a nebo za nehorázné peníze nějaká krémová, ve které toho moc není. Takže určitě polévky. :)
 

mkopcak

Guru fóra
Rok ZK
2010
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
9,8
P/L
Pravák
Rozhodčí ČGF
II.třída
Golf. trenér
ČGF 3.třída
19.jamka:
Představení
WITB
Můj švih
Jestli ho nebudeš už potřebovat, tak ho přivez, budu rád, ale nevím, jestli ti ho pak později budu moci vrátit (jestli si děláš sbírku pro budoucí generace, tak raději si koupím vlastní) - u nás časopisy žena, jako učitelka ze školky používá pro různé vystřihování obrázků a tak.
To bych musel mít další resort jen na uskladňování takovejch ptákovin, nejsem Honza Košťál:).
 
WebGolf.cz
Velký dík za spolupráci a podporu 19.jamky v roce 2020 patří (více info):
Nahoru Bottom