Poslední
  Omezený přístup PRO NEPŘIHLÁŠENÉ uživatele
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Členství na rok 2025, kde zakotvíte?

Mám dotaz ke své aktuální situaci. Loni jsem se golfu moc nevěnoval, tak jsem si neplatil žádné členství. Ani letos jsem neměl v plánu členství kupovat. Přestěhoval jsem se do Prahy a nevím jak často budu moc hrát. Mohu se ale vlastně účastnit turnajů, případně mít nesoutěžní výsledek na hcp, když nejsem členem žádného klubu?

Mám dotaz ke své aktuální situaci. Loni jsem se golfu moc nevěnoval, tak jsem si neplatil žádné členství. Ani letos jsem neměl v plánu členství kupovat. Přestěhoval jsem se do Prahy a nevím jak často budu moc hrát. Mohu se ale vlastně účastnit turnajů, případně mít nesoutěžní výsledek na hcp, když nejsem členem žádného klubu?
Ahoj, tvá situace má více rovin.. nesoutěžní výsledek s úpravou HCP OK, turnaje NE - 1.musíš být členem kteréhokoliv klubu, 2. Poslední tvůj klub, kde jsi byl členem tě blokuje na serveru pro turnaje kvůli neplacení.
Pro tebe bude nejlepším řešením co nejlevnější členství (často za 1300-1700 Kč/rok) i ve virtuálním klubu...což nejsou bůhvíjaké náklady. Tím budeš z pohledu federace aktivní a budeš moct na turnaje. Ještě poznámka...neplatí územní příslušnost...tzn můžeš být členem kdekoli v republice a žít a golfovat v Praze, ale to asi chápeš.

Ahoj, tvá situace má více rovin.. nesoutěžní výsledek s úpravou HCP OK, turnaje NE - 1.musíš být členem kteréhokoliv klubu, 2. Poslední tvůj klub, kde jsi byl členem tě blokuje na serveru pro turnaje kvůli neplacení.
Pro tebe bude nejlepším řešením co nejlevnější členství (často za 1300-1700 Kč/rok) i ve virtuálním klubu...což nejsou bůhvíjaké náklady. Tím budeš z pohledu federace aktivní a budeš moct na turnaje. Ještě poznámka...neplatí územní příslušnost...tzn můžeš být členem kdekoli v republice a žít a golfovat v Praze, ale to asi chápeš.
Tomu vysvětlení příliš nerozumím:
1. Pokud má hráč splněny všechny závazky ke svému minulému klubu, žádný klub hráče neblokuje. Nicméně tady konkrétně nevím jak to je.
2. Čistě technicky vzato, nesoutěžní výsledek má obdobný status jako turnaj. Bez platného členství v CGF ale nelze hrát na úpravu HCP ani jedno. Jediný způsob, jak je možné turnaj ( nesoutěžní výsledek ) hrát, pokud nejsi člen Cgf je ten, že tě někdo napíše do turnaje jako cizince ( to může zadat poměrně dost lidí ) a následně tvůj HCP pak manuálně zadá do tvé historie her. To už je ale schopen nastavit velmi omezený počet lid. Musí mít pro tyto věci příslušné přístupy ( obvykle STKář/ rozhodčí s vyšším než klubovým oprávněním, tzv. federačním ). Takže teoreticky to možné je, reálně velmi obtížně.

Díky za info. Takhle na první dobrou mě v Praze zaujaly Hodkovičky. Členství je za 3000. Tedy cca o 1500 dražší než to virtuální členství. Se slevou za členství mi stačí jít cca 10x, aby se mi to vyplatilo a to mám určitě v plánu.
Podle hodnocení tady, to vypadá jako celkem fajn hřiště. Chtěl bych občas někoho poprosit, aby byl zapisovatel pro můj nesoutěžní výsledek. Je šance, že na tohle hřiště půjde někdo rád? Jinými slovy je to hřiště oblíbené :) ?

Já bych radil vzít ČGK - něco mezi verzí Start a třeba 10 hrami + máš levné dokupy. Řekl bych, že se to vyplatí víc než Hodkovičky (které máš v ČGK taky) + všechna devítková hřiště odečítají v ČGK jen 0,5 hry, takže i Hodkovičky. A v tom je i flexibilita, že se nebudeš vázat na jedno hřiště (Hodkovičky bývají dost plné, tak můžeš jít hrát třeba Golf Park, který je ve skvělém stavu).
Pokud se Ti z nějakého důvodu nelíbí virtuál, pak bych volil PCG (Zbraslav + Vinoř) nebo Pyšely, v obou je v základní ceně už i hodně her a jdou dělit na devítky.
Na příští rok pak myslet na Černý Most, který má v ceně také hodně her (ale jen při platbě do konce roku).
Vůbec nevím, proč bys v Tvé situaci měl volit členství v Hodkovičkách.

Já bych radil vzít ČGK - něco mezi verzí Start a třeba 10 hrami + máš levné dokupy. Řekl bych, že se to vyplatí víc než Hodkovičky (které máš v ČGK taky) + všechna devítková hřiště odečítají v ČGK jen 0,5 hry, takže i Hodkovičky. A v tom je i flexibilita, že se nebudeš vázat na jedno hřiště (Hodkovičky bývají dost plné, tak můžeš jít hrát třeba Golf Park, který je ve skvělém stavu).
Pokud se Ti z nějakého důvodu nelíbí virtuál, pak bych volil PCG (Zbraslav + Vinoř) nebo Pyšely, v obou je v základní ceně už i hodně her a jdou dělit na devítky.
Na příští rok pak myslet na Černý Most, který má v ceně také hodně her (ale jen při platbě do konce roku).
Vůbec nevím, proč bys v Tvé situaci měl volit členství v Hodkovičkách.

Máš pravdu. Vypadá to zajímavě. Zaujalo mě R102 členství. Mám k tomu dva dotazy.
1. Dá se hra z členství ČGK využít i na nesoutěžní výsledek a nebo na turnaj?
2. Trochu mě znervózňuje "denní počet hracích míst". Na webu vidím, že zatím málokde není volno. Je to ale postupem sezóny a o víkendech velký problém?

Nebyva to vetsinou problem. Nejcasteji je “vyprodano”, kdyz je na tom hristi nejaky zajimavy turnaj ten den, pripadne hezke dny o vikendu, obcas..
Ja to pouzivam nekolik let a nemam pocit, ze by me ta volna kapacita nejak omezovala..

Jinak do turnaju to v naproste vetsine jde - zaplatis jen startovne a feecko si vezmes z kreditu. Jen vyjimecne se mi stalo, ze to neslo.
Na nesoutezni vysledky to nema vliv vubec, to je v zasade obycejna treninkova hra, kterou muzes jit na kredit vzdycky..

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom