Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Anketa 2022: Zlepšili nebo zhoršili jste letos svůj HI?

2022: Zlepšili nebo zhoršili jste letos svůj HI?


  • Hlasovalo
    51

requo

Guru fóra
19.jamka
Jméno
Michal
Přijmení
Šatal
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
+- 17
lepsiHI.png


2022: Zlepšili nebo zhoršili jste letos svůj HI? A vůbec, jste letos se svým golfem a výsledkem z pohledu HI spokojeni?
 
16,5->14,6 Bez tréninku a v podstatě celou sezónu se zdravotním problémem. Dál to bez vyřešení zdraví a bez trenéra nejspíš nepůjde, teď jsem rád, že na to číslo nebo lépe zahraju alespoň občas…
 
Jak na houpačce, i když jsem letos dosáhl svého nejlepšího HI, tak ke konci sezóny šlo vše do kopru. Navíc už jsem přes měsíc kvůli „golfovým loktům” nedržel hole v ruce a zlepšení stavu loktů zatím nepozoruji 😡
B6467547-41E1-4040-9B34-1166C747F94A.jpeg
 
Já ofiko lehounké zlepšení. Z 18,8 na 17,5. A to me pravděpodobně jedno lehké zhoršení ještě čeká, možná to ale nechám až na další sezóně. Moc jsem se na jaře obával, že půjdu zpátky nad 20, ta herní úroveň a stabilita výsledků byla hrozná. Naštěstí se to trochu spravilo... Při turnajích jsem začal hrát víc na jistotu (až na výjimky) - a prostě snažit se vyhnout především v mém případě trestným oblastem.

Když kouknu na letošní graf v mgolfu, tak na začátku sezony něco kolem 25 u virtuálního HI, v srpnu se to srovnalo s osiko HI, teď už se zase nůžky mírně rozevírají. Ale ve výsledku mi to pomohlo... protože jsem se na turnaje až do toho srpna moc necpal. Herně jsem na sebe nehrál a byl bych z toho akorát deprimován.

Teď poslední měsíc jsem bohužel skoro taky neodehrál pořádně nic (zničená záda, plus auto v servisu - nesouvisí to spolu :), ale to nevadí. O to si to nechám na další sezónu, teď už to bude jen pro radost bez ambicí na super výsledky.

HI.png
 
Začnu tím,že nejsem spokojený se svým Hcp. Důvod je ten,že se na něj s mojí nekonsistentní hrou,chatrným zdravím a neustálým mrmláním velmi těžko hraje :D:D Začal jsem sezónu na 18 :up: a skončil na 13,7 :down: :confused: Tak nevím,zda příští sezónu udělám vše proto, abych si ho udržel,a nebo ještě zlepšil :D:DAle vidím to tak,že je mi celý Hcp u prd.....;);) Budu si hru pokud možno užívat ve společnosti ostatních golfistů a golfistek.Pevně věřím a doufám,že zdraví a chuť mne neopustí :):)

1667820321430.png
 
Upraveno:
HCP jsem zhoršil. A čekal jsem to. Myslím, že když je golfista na hřišti 80 x nebo 35 x, musí se to zákonitě projevit. Mám zkušenost, ověřenou několika posledními roky, že je na zlepšení potřeba hrát minimálně jednou týdně, ale spíš dvakrát až třikrát v průměru. To v případě, když dosáhne člověk určité výkonnostní úrovně, protože potom je zlepšování mnohem těžší, než na začátku hraní. Velkou roli hraje počet odehraných turnajů na úpravu. Co si budeme povídat? Čím víc turnajů absolvujeme, tím je větší šance, že se nám nějaký ten výsledek povede, což ale platí v novém systému počítání hcp mnohem méně, než v tom minulém. Však víme!:) Zahrát si např. jednou za měsíc nemá smysl a já už chápu hráče, kteří s golfem skončili, když je to přestalo bavit hlavně z důvodu stagnace nebo pomalu klesající výkonnosti. Když nemám s kým hrát, hraju málo a špatně, tak si ani nemám šanci náležitě užít ten pobyt v přírodě, i kdyby hřiště po kterém právě jdu, bylo sebenádhernější! Taky se může stát, že už se konečně rozhodnete jít párkrát na turnaj a tam se vám opakovaně stane, že jste svědkem neznalosti základních pravidel, extrémně pomalé hry, podvádění a že máte smůlu na spoluhráče, kteří jsou v tom lepším případě jenom nesympatičtí. Jak asi potom může vypadat vaše vlastní hra? Nejsem zastáncem flightů na přání, ale chápu lidi, kteří se turnajů, kde to není možné zásadně nezúčastňují!
Takže! Jak už jsem tady někde psal: každý průměrný, rekreační golfista, který v novém systému počítání hcp poctivě dosáhne zlepšení, má můj neskonalý obdiv!
 
"Nikdo po dohraném kole neví, co se s jeho hendikepem stane, ..."

S tím tedy nemohu souhlasit. Dá se to poměrně přesně odhadnout s výjimkou mimořádného výsledku, ale i tam ten odhad bude v rozsahu cca 0,5 😉
Spočítat si po každém odehraném kole svůj hcp není problém. Zabere to jenom chvíli a stačí k tomu znát svůj zahraný výsledek, hrací hcp, CR a SR hřiště, poslední, započítaný hcp a 8 nejlepších výsledků, není třeba čekat, až co vygeneruje server čgf.
 
Spočítat si po každém odehraném kole svůj hcp není problém. Zabere to jenom chvíli a stačí k tomu znát svůj zahraný výsledek, hrací hcp, CR a SR hřiště, poslední, započítaný hcp a 8 nejlepších výsledků, není třeba čekat, až co vygeneruje server čgf.
CR a SR vlastně ani nepotřebuješ znát, pokud znáš svůj hrací HI (není problém najít na ČGF nebo si ho nechat spočítat na Teetime (tam to ale může občas falírovat o 1 ránu).
A pak se dá odhadnout i přepočtená odchylka (obvykle se vejdeš do chyby 0,2). 😉
 
Rychlý sešup dolů a pak sem začal stagnovat 😢
Zobrazit přílohu 33445
Od určité hodnoty to prostě jde dolů hodně pomalu, nebo se to i zastaví. Bohužel každý máme tu hodnotu jinde.
Možná to třeba chce jen nějakou drobnou změnu, obvykle pomůže výrazně zlepšit krátkou hru 😉

Nevím zda a jéke statistiky si vedeš, ale můžeš z toho pak vypozorovat, kde ty rány ztrácíš.
 
Od určité hodnoty to prostě jde dolů hodně pomalu, nebo se to i zastaví. Bohužel každý máme tu hodnotu jinde.
Možná to třeba chce jen nějakou drobnou změnu, obvykle pomůže výrazně zlepšit krátkou hru 😉

Nevím zda a jéke statistiky si vedeš, ale můžeš z toho pak vypozorovat, kde ty rány ztrácíš.
Statistiky mám celkem podrobné, anno je to přesně tak krátká hra - 90m a méně do greenu.
Další rok je na čem pracovat.
 
Já jsem se tak nějak celou sezónu motal okolo HI 24,0 (leden 23,9 - září 24,4).......Ale věděl jsem co příjde, po posledním turnaji (Č.Lípa 28.9.) mi vypadl jeden na mě hodně dobrej výsledek....a šup na HI 25,1:D
 
Start 16,3, konec 11,7.
Upřímně moc nechápu k čemu došlo. Vzhledem k tomu, že vůbec nechodím na drajving mě to snížení dost překvapilo.
Je pravda, že jsem na hřišti docela často, ale vloni to bylo podobné a snížil jsem pouze o 2,6. Navíc mám od loňského listopadu hnutou plotýnku, trápí mě golfový loket a několik dalších bolístek:oops:. V tom aby se prase vyznalo.
Pár her se mě letos docela povedlo, ale je pravda, že cca od poloviny září na svůj HI většinou nehraju. Díky viróze v září a covidu v říjnu jsem odpískal několik turnajů kde bych při současných výkonech asi úplně nezářil.
No nic, uvidíme příští rok;).
1667847910865.png
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom