Život každého z nás se může změnit doslova v okamžiku. Nejsem fatalista, uvědomuji si však, že stejně jako píle, pracovitost, schopnosti nebo dovednosti ovlivňují náš život také štěstí a smůla. Nebo také neštěstí.

Martin je člověk, kterého potkalo neštěstí. Pracovní úraz při práci v lese, který nezavinil, jehož následky si však ponese po celý zbytek života. Strom, který na něj spadl, mu způsobil více zranění, z nichž nejvážnější byly tříštivé zlomeniny několika obratlů a poškození míchy. Lékaři a současná medicína napravili, co napravit šlo, a Martin se mohl po dlouhé době vrátit k ženě a ke dvěma malým dětem. K čemu se vrátit nemůže, je jeho dřívější život sportovce, kdy se závodně věnoval atletice, jezdil na kole a byl celkově velmi aktivní. V současné době je totiž vzhledem k nepohyblivosti spodní části těla odkázán na invalidní vozík.

Jeho sedmiletá dcera Anežka se nedávno začala věnovat golfu. Pro Martina se sportovní zájem jeho malé dcery stal inspirací začít s novou pohybovou aktivitou, která mu umožní nejen návrat do sportovního prostředí, ale která mu dá také možnost trávit co nejvíc času se svou dcerou. Aby se tak stalo, potřebuje získat finanční prostředky na pořízení speciálního vozíku. Nejedná se o malou investici, nicméně speciální prostředky, které umožňují paraplegikům sportovat, jsou prakticky vždy finančně nákladné.

Golf není jen nádherný sport. Je to koníček, který dokáže spojovat lidi. Je to společenská aktivita, která vytváří zajímavé komunity, v nichž vznikají nová přátelství. Pro lidi s pohybovým handicapem je proto golf dobrou příležitostí, jak se nejen znovu zapojit do sportovních aktivit, ale jak také získat nové možnosti být součástí běžného společenského života. Z toho důvodu jsem se rozhodl pomoci Martinovi ve splnění jeho přání hrát golf společně se svojí dcerou Anežkou.

Přidejte se ke mně, každá koruna se počítá. Rád vám na cokoli odpovím telefonicky nebo prostřednictvím emailu. A pokud vás příběh oslovil, podívejte se na https://emilnadace.cz/pribeh/paragolfer-martin, kde můžete Martina přímo podpořit.