Sešlo se mi několik bodů dohromady (COVID, nutnost vyrobit nové jídelní lístky, pokrok doby, změna koncepce restaurace,...) a proto uvažuji nad inspirací ze zahraničí, kde jsem v minulosti několik takových případů viděl. Nahrazení celého jídelního lístku tabletem jsem v mezidobí zamítl, ale uvažuji nad variantou, že bych klasické jídelní lístky alespoň částečně nahradil obyčejným QR kódem, který by zákazník dostal na stůl. Výhodu spatřuji nejen v tolik dnes proklamované hygienické rovině, ale i v dalších:
- Je to stále relativně originální (alespoň u nás v zapadákově) a tudíž to vzbuzuje zvědavost a zlepšuje "brand"
- Je to ekonomické - jakákoli nová nabídka se jen pinkne na internet, nemusí se řešit tisk, likvidace, opotřebení,...Nemusí se vyrábět velké množství klasických jídelních lístků.
- Rozšiřuje to nabídku - na internet lze umístit mnohem podrobnější informace (fotky, receptury, videa,...)