Musel jsem si včerejší návštěvu nechat rozležet v hlavě, protože byla otřesná. Já jsem celkem pozitivní člověk a prakticky nikdy nic nehejtuju. Včerejší Štiřín bohužel přejít nemůžu.
Dámy na recepci i v restauraci sympatické, kafe dobrý. Potud vše v pořádku a nic nenasvědčovalo, že by se mělo dít něco výjimečného.
Jakmile vstoupíte na odpaliště, prakticky na všech jamkách, tráva je vysekaná, prosypaná pískem a blátivá. Což po těch deštích není nic divného, ale asi by stačilo vzít kameny a posunout je o dva metry jinam, kde je to o dost lepší. Ferveje jsou neposekané, resp. posekané jsou, ale na nějaký delší "chlup", než jsem v posledních týdnech na několika hřištích viděl. Co je ovšem masakr, jsou greeny. Minimálně 4 jsou absolutně nehratelný, ale naprosto všechny jsou plesnivý, chlupatý jak plyšový koberec, prosypaný tunou písku. Když nebudu řešit odpaliště a vyšší trávu na fervejích (jinak celkem dobrý), tak greeny vám vezmou absolutně chuť ze hry.
Vzhledem k tomu, že jsme byli na hřišti asi jen tři flajty, tak se u nás zastavil maršál a trochu jsme si povídali, co se to se Štiřínem děje. Prý mají nového majitele/ředitele a ten nemá golf rád, takže do něj nechce dávat žádné peníze a oni nemají věci, které potřebují na údržbu. To by celkem vysvětlovalo ten stav greenů. Na recepci nám neřekli ani půl slova o tom, v jakém je hřiště stavu, takže pokud bych zaplatil 1 000 Kč a pak viděl tohle, tak jdu fakt do vrtule. My jsme měli fee v rámci Bestgolfu, takže to nebolelo, ale jestli se tam někdo chystáte, tak si tam předem radši zavolejte a zjistěte si, v jakém je hřiště stavu a jestli je levnější fee. Dle informací od maršála nový ředitel slevy dávat nechce, ale třeba se to změní. Za litr to fakt nestojí, já bych dal max. 500,- a i tak je to celkem drahej driving.

Možná dobře, že nás v druhé devítce po čtvrté jamce vyhnala bouřka.