Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Golfove micky

@Mirek_62: To nepopírám. Mně zablácený míček nějak dramaticky nevadí, zas tak často to není a beru to jako součást hry a přírodních podmínek. Věřím, že jednou bude přirozeným vývojem golf ve virtuální realitě, kde vše bude dokonalé... Ale zatím to tak není. Btw. to zrovna v tomhle případě beru špinavý míček od kekelu jako menší křivdu, než divot způsobený předchozími hráči a v nem zapadlý míček, případně opsaný o jeho čelní hranu. Nicméně, myslím, že je akademická diskuse o "míře". :)

Předpokládám, že ty asi hraješ jen novými míčky? Jakými? A byl u tebe nějaký vývoj značek, typů?
Nehraju jen novými míčky, tréninkové rundy klidně nalezenci.
Soutěžní kola pak Titleist Tour Soft (náhrada za již nevyráběné NTX Tour S).

Dokud jsem ztrácel několik míčků za kolo, tak jsem neřešil, čím hraju.
Pak jsem nechal v r.2015 vyrobit pro zákazníky míčky s firemním logem a z důvodu „prestiže" vybral Titleist NTX Tour S.
No a na ty jsem si tak nějak zvykl a začal je hrát. A když přišla ‚náhrada" v podobě Tour Soft, tak jsem přešel na ně.
Myslím, že pro mou hru to je optimální z pohledu cena/výkon.

Samozřejmě, když někde dostanu nebo vyhraju „provéčka", tak s nimi hraju, ale nějak necítím velký rozdíl (kromě ceny 😂).
 
Dokud jsem ztrácel několik míčků za kolo, tak jsem neřešil, čím hraju.

Myslím, že tady se nutně musí promítat i psychologie, od určité úrovně. Když je mi jedno, jestli ztratím míček, nebo ne... tak podle mého názoru k tomu přistupuju jinak, než když budu hrát cíleně s míčkem, který ztratit nechci, který se mi líbí a na který jsem pocitově zvyklý - dodává to dle mého názoru jistotu. Ale každopádně jasný, pokud jsem ve šrotu furt a nejsem schopen se trefit, tak nemá smysl posílat každou ranou 50,- nebo 100,- jako dar golfovým bohům :-D Co si to @mkopcak vystřílel kdysi na tom Kynžvartu do rybníka? (ok, nemá smysl vytahovat otřepanou historii, ale pořád to mám před očima) :)

Každopádně, v článku, který si postoval výše, mě zaujal vyjma jiného ten tip, jak přistupovat k zablácenému míčku, a hrát ho vlastně "na druhou stranu". Pěkný článek, dík. :up:

Přeci jen, když to vezmu kolem a kolem, kupujeme hole za tisíce, bagy taky, vozíky taky... oblečení, benzín... nemyslím, že od určité úrovně a potěšení ze hry je dobré furt šetřit zrovna na míčku, když je to vlastně ten prostředek, se kterým hraju celou hru, která jezdí po grýnu celou hru, do které bouchnu při hře skoro 90-100x... Řeším každý detail švihu, tak tohle je asi věc, která se dá poměrně dobře ovlivnit a statisticky nějakou tu ránu za hru ušetřit.

Hm... to jsem zvědavej, za kolik kol mě tohle rozumování přejde. a vytáhnu ty zašedlý v myčce omytý ušmudlavše z druhé roky. Dávám tomu tak jednu hru, max dvě hry v Hořehledech. :-D
 
Upraveno:
Já si myslím, a je to můj názor, který nikomu nenutím, že na mojí úroveň golfu stačí s přehledem míčky po 20 korunách. Pár her jsem začínal s úplně novými míčky, které jsem vyhrál. Já jsem nepoznal na mé hře žádný rozdíl mezi novým a lehce hraným míčkem. Pokud nejsi na singl úrovni a nemáš rány zahrané s bekspinem a dobrou kontrolou letu míčku, jsou nové míčky zbytečné. Pro mne i finančně náročné.
 
Dobré je to alespoň nestridat, klidně levnější nebo hrané ale jeden typ, pak si zvyknes na to jak se to chova ale je to jen moje zkušenost.
Ja natyrlich :D Pro letošní sezónu jsem si koupil 100 ks bridgestone b6 AA+ za 18 korun 1 ks a jsou skoro jako nové ;) Mě osobně vyhovují
 
na mojí úroveň golfu stačí s přehledem míčky po 20 korunách
Podepisuji v plném rozsahu... ✍️
alespoň nestridat
Mně je brand fuk, ale mám rád měkčí, co necinkaj jak Ideály na pingpong (pamětníci vědí). 😂. A těch se držím.

do které bouchnu při hře skoro 90-100x
Tak to se mi stalo asi dvakrát. Podle mě je průměr tak 50 ran na míček... 😂

A teď matematika, čistě teoreticky:
- Ročně 45 her po 18 jamkách
- Průměr 90 ran na kolo
- Celkem 4 050 ran za rok
- Spotřeba míčků 81 kusů/rok (4050/50)
- Celková cena míčků:
- 60 Kč/ks = 4 860,-
- 20 Kč/ks = 1 620,-
- Rozdíl za rok = 3 240,-
Za finanční rozdíl máš co tři roky novej driver, kterým těch míčků ztratíš zase o něco víc a tak si vlastně můžeš co tři roky kupovat dražší a dražší hole... 😂

Kupuju nalezence za 8-10 Kč/kus a pak mě ani nebolí, když dám pátej trojpat (jasně že to je chyba míčku) a napálím ho tenisově do (_._) 😂
Nový míčky mám leda z výher a je pravda, že žbluňkaj trošku jinak. 😂
 
Hm, ještě že to nemusím řešit.
Za poslední 3 roky jsem >120 míčků v plusu nalezené/ztracené. Takže ty nové, které jsem dostal/vyhrál/koupil a čekají v garáži až to budu umět, vlastně už nové nejsou…
 
Za poslední 3 roky jsem >120 míčků v plusu nalezené/ztracené.
Rozdíl +120 nalezených/ztracených? Tak to musíš hrát pořád někam do lesa a křoví, kde je možnost nálezu pravděpodobnější, než na kraji ferveje. :D
(Jarda mi to určitě promine.;))
 
Upraveno:
Co si to @mkopcak vystřílel kdysi na tom Kynžvartu do rybníka? (ok, nemá smysl vytahovat otřepanou historii, ale pořád to mám před očima) :)
Tuším že 12 nových PROV1x, které jsem týden před tím dostal jako dárek od nějakého partnera...
 
Mně je brand fuk, ale mám rád měkčí, co necinkaj jak Ideály na pingpong (pamětníci vědí). 😂. A těch se držím.
Souhlas. Za těch 13 let jsem se dopracoval k tomu, že mám rád cokoli s nápisem SOFT. Jestli to je Pajnekl nebo Callaway je mi buřt.
 
Dobré je to alespoň nestridat, klidně levnější nebo hrané ale jeden typ, pak si zvyknes na to jak se to chova ale je to jen moje zkušenost.
Tak „zvyk na míček" se nejvíc projeví v čipování a patování, proto (jak jsem již několikrát psal) je důležité trénovat krátkou hru a patování s míčky, se kterými hrajete kola, na kterých vám záleží.
 
v čipování a patování,
Souhlas. Proto jsem se zaměřil na "měkouše" a pocitově mi to chutná víc.
Statisticky snad taky, ale tam už bude limit spíš v tréninku (nula), než ještě v mé větší alchymii, který míček je lepší.
 
Rozdíl +120 nalezených/ztracených? Tak to musíš hrát pořád někam do lesa a křoví, kde je možnost nálezu pravděpodobnější, než na kraji ferveje. :D
(Jarda mi to určitě promine.;))
Ale prdlajs.
Mám lovítko delší než jiní a když jdu kolem vody, lovím. Jeden ze způsobů, jak přizpůsobit tempo těm přede mnou. Na jeden započítaný vylovený míč je obvykle jeden drajvingáč, ty nechávám ležet a nepočítám..
 
... Věřím, že jednou bude přirozeným vývojem golf ve virtuální realitě, kde vše bude dokonalé...
 
Do května jsem safe... 😂
 

Přílohy

  • IMG_20240405_121607.jpg
    IMG_20240405_121607.jpg
    124,4 KB · Zobrazení: 80
A k tématu: předloni jsem si dal závazek, že už si nekoupím ani jednu kouli a kupodivu jsem nepoznal žádný rozdíl ve hře! 😁 Snad i proto, že skoro nechodím na turnaje.🤔 Ale přiznávám, že z nalezenců vybírám ty lepší a tak se mi v garáži docela hromaděj Topflity.🤭
 
Do května jsem safe... 😂

Já taky to máchrovaní s novými míčky mám na jaro pojištěný! Neboj. Znám se. :-D

IMG_6823.jpeg
---
Nicméně - Pro jistotu, když na to koukám, jsem už na červen doobjednal. Ale pssst!
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom