Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Longleaf Tee System v ČR?

A co takhle: mam zdravotni problem a nikdy nebudu palit jako mladi stramaci. Tzn. PAR nikdy nezahraji, a nebo to bude nahoda.

Jak to tady posloucham, tak vsichni hraji porad same PARy (tedy krome me). Uz se nemuzu dockat na jaro, az to uvidim na zivo :D
Hele, maratón taky nikdy nezaběhnu za 2:10, ale že by kvůli tomu udělali kratší verzi, kterou bych dal i já:D? Prostě par je i pro mě vzácnost a tohle by mi asi kazilo radost.
 
Trochu zamyšlení - kam se ten golf hodlá posunout? Takové ty snahy o zrychlení hry, zkrácení hřiště (počet jamek), zatraktivnění pro diváky, zkrácení odpališť...kam se tyto snahy o to, golf přiblížit masám, mohou dostat? Já se obávám, že tam, kde už to nebude golf.
 
Zajímavá myšlenka. Líbí se mi, ale vlastně asi opravdu jen pro děti.

Děti: Mají možnost si zahrát na kratší vzdálenosti a věřím, ze zahrát si par/bogey je pro ne daleko větší radost/motivace než to, ze zahraje 5 ran nad par, ale budeme jim říkat, ze to je v pořádku, ze tak to u nich má být. Zlepsovat se mohou a pak ještě růst mezi odpališti. Ale u těch nejmenších to stejně neřeší nachozené kilometry. Dnes např. nechápu věk 13 let na přechod chlapců z červených odpalist. To by dle mě měl řešit hcp a ne věk.

Dospělí: Martin píše správně, ze máme STB a to nám vše řeší. On par na stejné jamce nebude mít nikdy stejnou váhu z 300m jako z 390m. Máme červená odpaliště a pro začátek by stačilo užívat jen barvy a vynechat rozlišení damská/panská.
Mám známou, která hraje drive 150m po větru a hcp má 21 a hraje rychle. Jednoduche...hraje rovně :D. Ano, kratší hole máme zpravidla přesnější a tak si můžeme myslet, ze když půjdeme na 220m ctyrpar tak lidi budou hrát 2x 110m. Opravdu tomu někdo věří? Já ne. Ti lidé co dnes s hcp 30 chodí zkoušet drive na bílé kameny to zkusí z 220m hrát první na green. A ostatní? Vždyť ti i dnes mohou chodit z červených nebo začít na ferveji jak ve své výkonnosti potřebují.

Turnaje: asi by se mi líbilo, kdyby turnaje byly více rozdělené dle výkonnosti a více se používala kratší odpaliště. Věřím, ze by se tak neprotahovaly. Ale chápu, ze to stejně nepomůže, jelikož čas ušetřený u kratšího odpaliste ztratíme tim, ze v jednom flightu budeme přecházet mezi odpališti. A flighty na přání promoteri nezruší z ekonomických důvodů.

P.S.: kdo jste dočetl až sem, tak se omlouvám za jazyk český. Píšu z půjceneho telefonu a nemam nervy na opravy.
 
Proč zbytečné usilí? Pokud aktivita přiblíži hru i lidem, kteří jinak nehrají a dá jim nějaký zážitek, tak to nevidím jako nic špatného. Je to nízkonákladové, nikde přece není řečeno, že musí pro každé odpaliště být vybudován plnohodnotné odpaliště, určitě v mnohém postačí čára sprejem nebo jinak zvýrazněná část hřiště na ferveji, která nikoho nijak omezovat nemusí a to, že si tam hráč zapíchne týčko... no, tak ok, proč ne. Má to změřené, ví, co a jak a nic mu nebraní, je to ok. A jestli se na to dívá okolí přezíravě, že je srab a slaboch - ok, problém okolí. Já v tom třeba problém nemám, klidně budu pálit z krátkých odpališť, klidně a rád si zhraju i turnaj z krátkých odpališt atp a věřím, že tím nikoho jiného omezovat nebudu.

Jestli to správně chápu, není to žádné dogma, je to iniciativa a vcelku si to dokážu představit, že to může někoho oslovit. A každý někdy začínal. Já když začínal, tak i modrá na mě byla dlouhá a jenom to, že se to nedělá a nikde jsem to neviděl, mi bylo stydno, jít si hodit míček a začít jen tak pro radost v půlce jamky, abych se netrápil pořád dvoucifernými výsledky. Kdybych tohle viděl na libovolném z hřišť na začátku, tak mně třeba osobně by to pomohlo - minimálně se cítit lépe. Ano, mohl jsem se zeptat, bohužel, nenapadlo mě to.
Tyjo, když budeš hrát samý pary tak tě ten golf vyjde děsně draho :eek:....při fee za 700 tě rána vyjde na desetikorunu :p. Ale vážně, mě se moc nelíbí jak se golf "přibližuje lidu" tím, že se z něj kdeco odebírá. Golf je golf a ne minigolf či dokonce diskgolf a podobné pa-sporty. Napadlo by někoho udělat něco podobného třeba z tenisu? A tvářit se při tom, že to dělám pro přiblížení toho sportu lidem?
 
Náhodou, já bych to zavedl v každém sportu.
No třeba na stovku, postavím se někam na šedesát metrů a budu mít lepší čas než Bolt, to bude super ne?
 
Náhodou, já bych to zavedl v každém sportu.
No třeba na stovku, postavím se někam na šedesát metrů a budu mít lepší čas než Bolt, to bude super ne?

Hele, myslim že bys musel stát tak na 15m, abys byl v cíli rychlejc než Bolt...
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom