Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Requo CUP 2017 - Češi ovládli Kuňku!

Vrcholná akce na závěr venkovní golfové sezóny nemohl být zakončen jinak, než týmovým kláním ve formátu Ryder Cup - Requo Cup 2017 - Češi vs. Morava. Dva týmy, dva kapitáni a moře golfu! Zahajující ročník na mistrovském hřišti Kunětická hora dopadl po urputném dvoudenním klání v krásném babím létu vítězstvím týmu Čechů!

A tím jsem vyčerpal své momentální novinářsko-reportní dovednosti a bohužel na akci nebyl z místních zpravodajských elit (@JirMar, @mkopcak...) nikdo, kdo by mě v žurnalistické perosíle překonal, aby napsal článek za mě. Ale naštěstí je hodně fotek (pro zvětšení na fotku klikněte), které bude stačit doplnit jen pár komentáři, aby ti, co nebyli s námi, pochopili a patřičně a dlouho litovali, že propásli úžasný víkend a že POPRVÉ, poprvé to je jen jednou. ;) Pojďme na to!

requocup2017.jpg

Na počátku byla tma...

...a pak bylo světlo a nápad na Requo Cup 2017 byl na světě. Urodil se v hlavě @doktordee. To bylo v létě, kdy to pak vzalo velký spád, po počátečním oťukání zájmů z uživatelů 19.jamky. Turnaj zaujal, formát jakbysmet, stačilo už jen najít dva kapitány, vybrat termín, hřiště, všechno připravit a mohlo se vyrazit, cvak, cvak, za pár týdnu všechno hotovo. Kapitánských prýmků se zhostili za tým Čechů @JanKostalCZE a za moravsko-slezskou orlici @Zuziky. A hřiště bylo vybráno tak, aby bylo tak nějak uprostřed toho našeho krásného koutu země, mistrovská Kunětická Hora! A jak to tedy vypadalo?

Den 1. - Pátek 13.10.2017 - večerní briefing

Den 2. - Sobota 14.10.2017 - four-balls a foursomes


Den 3. - Neděle 15.10.2017 - singly


Den 3. - Neděle 15.10.2017 - podvečer, vyhlášení


Snad přeci jen připojím pár poznámek bez ladu a skladu, jak mě napadají a které tak nějak k tomuto víkendu patří:
  • Není nad to, když vyjde počasí. Golfový bůh nás musí mít skutečně rád, když po té zimě v září a v začátku října poslal dokonalé babí léto.
  • Jde to. I když se mnozí neznali a byli s 19.jamkou někde poprvé - nadšení golfisti jsou prostě všude a všech úrovní. A mohou fungovat společně. A jejich společensky-sportovní slibné výkony jsou milým příslibem pro další ročníky Requo Cupu. Někdo vítězí na hřišti, někdo je nepřekonatelný na každodenních after-party na pokoji č.5!
  • Ano, udělali jsme i patřičnou ostudu, jak nás vyzval Hořehledský démon (@mkopcak), moje boty letěly z okna (samozřejmě z pokoje č. 5), byť jsem v tom byl skorem nevinně. Já za to nemůžu, že Dušan má křivý nohy!
  • Obrovská pochvala nakonec všem, všichni co slíbili, že dorazí, dorazili. A vzali často i fandíci a milý doprovod, klobouk dolů!
  • Díky GolfProVšechny.cz, že dorazili, zásobovali nás v horoucím babím létě tekutinami všech možných druhů a vyjma jiného nám přivezli jedince, který ukázal, že existují profíci, kteří mají nadhled, jsou normální a dokáží naprosto v pohodě si užít golf nejenom se singlisty, ale i s námi dalšími hobíky! A mají to podpořené skvělou hrou. Díky, Dušane!
  • Samozřejmě díky patří kapitánům @Zuziky a @JanKostalCZE za jejich neutuchající práci s týmem a jejich věčné škádlení, které bylo docela nakonec osvěžující. Už jsem Vám to vlastně říkal? A Davidovi aka @doktordee, za pravidla, pomoc, podporu, grafiku, promo materiály, skorekarty, prostě skvělý! A díky resortu Kunětická hora za možnost u nich uspořádat tento dvoudenní turnaj, nakonec jsme došli. Jen je u vás málo bunkerů, je to nějaký jednoduchý!
  • Ponaučení? Mraky. Ale o tom až někdy jindy v jiném článku.
  • A příště, příště jedeme zase!
Závěrem tohoto "článku" se omlouvám, vím, že to do formátu článku moc nepatří, nicméně jsou vyjímky, které si odsouhlasím a poruším je. Obrovský dík patří mé ženě @kristyna, která to se mnou poslední dva měsíce kvůli této akci neměla vůbec jednoduché a která měla na krku veškerou organizaci pobytu nás všech. Díky moc. A těšíme se spolu na společný víkend na Hluboké, který jsme dostali od Vás všech jako dárek!

DSCN2345.JPG

PS to @jan: Vím, že bych měl tenhle článek víc pojmout jako promo 19.jamky, odborněji a tak nějak sofistikovaněji, a využít toho do budoucna, ale prostě takhle je mi to teď bližší. Jsem plný krásných zážitků a vzpomínek na tento zahajovací ročník a nějak se mi to tím nechce kazit. :) Příště to bude lepší! Možná. ;)

---
Pozn. pod čarou, odkazy na kompletní fotogalerii, videa a další diskuse k akci v diskusi pod tímto článkem. Původní průběžné vlákno k Requo Cup 2017 je tímto okamžikem již zamčené.




 

Přílohy

  • DSCN1938.JPG
    DSCN1938.JPG
    115,8 KB · Zobrazení: 582
  • DSCN1977.JPG
    DSCN1977.JPG
    122,2 KB · Zobrazení: 595
  • DSCN1979.JPG
    DSCN1979.JPG
    115,7 KB · Zobrazení: 577
  • DSCN1984.JPG
    DSCN1984.JPG
    140,9 KB · Zobrazení: 561
  • DSCN2251.JPG
    DSCN2251.JPG
    116 KB · Zobrazení: 535
  • DSCN2262.JPG
    DSCN2262.JPG
    270,1 KB · Zobrazení: 558
  • DSCN2270.JPG
    DSCN2270.JPG
    144,9 KB · Zobrazení: 522
  • DSCN2283.JPG
    DSCN2283.JPG
    115,4 KB · Zobrazení: 539
  • clanek.jpg
    clanek.jpg
    120,1 KB · Zobrazení: 554
Upraveno:
Ja trvam na opakovani zaverecneho ceremonialu...
...neb na videu neni cely :D
 
Hraju ten krásnej skotskej sport už nějakej pátek, ale tak krásně zorganizovanou akci s nadšením, s obětováním svých vlastních ambicí a dokonce i vlastní hry organizátorů jsem ještě nezažil. Úžasný zážitek. Díky všem, kteří se na tom podíleli i ostatním za skvělou společnost. PF
 
Vyjma jiného už vznikl i web pro requocup.cz dlouhodobě dostupný na www.requocup.cz. Je tam naházeno, co máme pro zahajovací ročník, využije se pro ročníky další, tak, aby to pěkně bylo vše pohromadě. Později před příštím oficiálně prvním ročníkem se patřičně vyšperkuje. :)

odkaz na web i galerii sem přidal do článku.
 
Upraveno:
A jste tam! Predani poharu kapitanovi vitezneho tymu a jak s nim nalozit dal domluvime v hospode 18.11. Vypada to moc pekne!

IMG_20171031_160735.jpg
IMG_20171031_160628.jpg
 
všim sis, že jsi předposlední.... ;) já bych se tak neradoval :D

Nezlob ho! Je to podle abecedy přijmení, vyjma kapitána a skorokapitána. :) Vzpomněl jsem si na to ale na poslední chvíli, že v tom musím udělat nějaký systém. :-D
 
Upraveno:
Viď, málem jsem se tam nevešel. @requo tu velikost písma vybral tak tak;)

Díky za důvěru, ale nic jsem nevybíral, nechal jsem to na odbornících z Yper v Praze Řepích, ať to seskládají, dodal jsem jim jen texty. A pohár a jak zhruba chci, aby to vypadalo. Dvě destičky to budoucna na jednu stranu poháru. Velikosti písma jsem nevybíral - naštěstí.
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom