Nevim kdo jak na tom jste. Ale ja mam problem v tom ze pri odpalu driverem mne to porad lita doprava. A at to zkousim jak zkousim porad se nedari. Zkousim ruzne postoje, drzeni hole, nasmerovani k cíli ale ne ne kdepak. Tak uz nevim. A o vzdalenosti ani nemluvim. Nejak se nemuzu dostat pres 150 metru.
Mirek
Mirek
requo
- Jméno
- Michal
- Přijmení
- Šatal
- Rok ZK
- 2015
- Klub
- Hořehledy
- HI (HCP)
- +- 23
- P/L
-
- Pravák
- Značka
- Ping
- Rozhodčí ČGF
- III.třída
- Feedback
- +1 / 0 /-0
Pěkný článek je tu http://www.golfovezpravy.cz/rady-a-navody/jak-trenovat/navod-na-driver.html - resp. nejlepší informace mi přijde v posledních větách: "Hlavně se při tréninku nepokoušejte všechno nacvičit naráz. Vyberte si jeden problém a pracujte na něm. Tak se vaše hra bude postupně zlepšovat." Nestálo by za to na driver na chvíli zapomenout a nejprve zkusit ovládnout třeba dřeva? Nebude tě tolik trápit nedosažená vzdálenost a švih je obdobný.
jan
- Klub
- Pysely
- HI (HCP)
- 26.7
- P/L
-
- Pravák
- Značka
- Mizuno, Cobra, Cleveland, Bettinardi
- Feedback
- +0 / 0 /-0
A je to push doprava nebo slice? Jak moc? 150m je carry nebo total? Kolik leta 7cka?
Pokud to "jen" lita doprava, pak to byva zpravidla nepretocenim rukou. Natocit video zepredu a pokud po impactu je stale videt leva dlan (tedy nedoslo k pretoceni rukou), hul prisla otevrena a rana je zpravidla push-slice.
Problem otevrene hole ma hodne amateru, pokud to neni uplne drsne a cilem je to nejak odpalit, existuje dobry quickfix: pri zalozeni hul opravdu hodne zavrit. Klidne -20 stupnu.
Kazdopadne zaklad svihu a specialne driver je disciplina, kde dobry trener je nezbytnost. Odstraneni spatneho navyku je zdlouhave, otravne a strasne drahe.
Zadne tutorial video to samo neodstrani, neb clovek beztak neudela presne to, co tam vidi bez korekce nekoho dalsiho.
Uplne posledni rada muze byt vyuzit zimu a zaklad trenovat v indooru. Clovek se prestane zabyvat vzdalenosti, neb ji nevidi, a muze si pomoci se zakladem techniky...
Pokud to "jen" lita doprava, pak to byva zpravidla nepretocenim rukou. Natocit video zepredu a pokud po impactu je stale videt leva dlan (tedy nedoslo k pretoceni rukou), hul prisla otevrena a rana je zpravidla push-slice.
Problem otevrene hole ma hodne amateru, pokud to neni uplne drsne a cilem je to nejak odpalit, existuje dobry quickfix: pri zalozeni hul opravdu hodne zavrit. Klidne -20 stupnu.
Kazdopadne zaklad svihu a specialne driver je disciplina, kde dobry trener je nezbytnost. Odstraneni spatneho navyku je zdlouhave, otravne a strasne drahe.
Uplne posledni rada muze byt vyuzit zimu a zaklad trenovat v indooru. Clovek se prestane zabyvat vzdalenosti, neb ji nevidi, a muze si pomoci se zakladem techniky...
Tak sem dávát jedno videjko. Nevím jestli z toho něco rozpoznáte. Pokud jo budu rád ža každou kritiku
Ahoj Mirku,
podle toho videa mi přijde, že to hodně utrháváš. Není to plynulé.
Zkus ze začátku to úplně zpomalit a uvidíš celkový pocit a hlavně ať cítíš impakt.
Zkoušel jsem si to video i zpomalovat a zastavovat. Mysli při impaktu na to, aby si měl napnuté předloktí, aby si tam měl to klasické "V". A ještě další rada, více vytahuj ruce na cíl. Větší kružnici bych zkusil.
Je to těžké takto posuzovat a radit přes to video, když to není vidět z více úhlů.
David
podle toho videa mi přijde, že to hodně utrháváš. Není to plynulé.
Zkus ze začátku to úplně zpomalit a uvidíš celkový pocit a hlavně ať cítíš impakt.
Zkoušel jsem si to video i zpomalovat a zastavovat. Mysli při impaktu na to, aby si měl napnuté předloktí, aby si tam měl to klasické "V". A ještě další rada, více vytahuj ruce na cíl. Větší kružnici bych zkusil.
Je to těžké takto posuzovat a radit přes to video, když to není vidět z více úhlů.
David
jan
- Klub
- Pysely
- HI (HCP)
- 26.7
- P/L
-
- Pravák
- Značka
- Feedback
- +0 / 0 /-0
Chtelo by to videt celou postavu a idealne i zodpovedet otazky vyse.
Kazdopadne co tam vidim (ne u vseho si jsem jisty, kvuli uhlu a zaberu):
- v naprahu mas ruce celkem nizko, zkusil bych je dat vys, to ti hodne prida energii a nic moc se tim neda pokazit. Mene vytocit a ruce vys. Ale urcite to na zacatku rozbije timing.
- pri svihu jeste pred impaktem vidim pokrcenou levou ruku, to ti urcite bere hodne energie
- natoceni do naprahu je mozna az zbytecne velke, je videt, ze si uz odsouvas hlavu, coz neni dobre a dle toho jak to mas asi i zbytecne.
- prijde mi, ze svih ridis spise rukami, ne rotaci tela. Po impactu te ruce maji tendenci predbehnout. Hodne mi chybi pohled na pohyb gripu z naprahu smerem dolu.
- je to pomerne silove, neplynule... dost mozna vypoustis hul prilis brzy, to je casta pricina ztraty rychlosti hlavy hole. Ale to na videu videt neni.
Problem je, ze jen dobry trener vi, v jakem poradi a co predne resit... To se to krasne kritizuje nekoho ciziho, hlavne ze me to lita o kilometr dal...
)))
Kazdopadne co tam vidim (ne u vseho si jsem jisty, kvuli uhlu a zaberu):
- v naprahu mas ruce celkem nizko, zkusil bych je dat vys, to ti hodne prida energii a nic moc se tim neda pokazit. Mene vytocit a ruce vys. Ale urcite to na zacatku rozbije timing.
- pri svihu jeste pred impaktem vidim pokrcenou levou ruku, to ti urcite bere hodne energie
- natoceni do naprahu je mozna az zbytecne velke, je videt, ze si uz odsouvas hlavu, coz neni dobre a dle toho jak to mas asi i zbytecne.
- prijde mi, ze svih ridis spise rukami, ne rotaci tela. Po impactu te ruce maji tendenci predbehnout. Hodne mi chybi pohled na pohyb gripu z naprahu smerem dolu.
- je to pomerne silove, neplynule... dost mozna vypoustis hul prilis brzy, to je casta pricina ztraty rychlosti hlavy hole. Ale to na videu videt neni.
Problem je, ze jen dobry trener vi, v jakem poradi a co predne resit... To se to krasne kritizuje nekoho ciziho, hlavne ze me to lita o kilometr dal...
jan
- Klub
- Pysely
- HI (HCP)
- 26.7
- P/L
-
- Pravák
- Značka
- Feedback
- +0 / 0 /-0
Ted jsem si vsimnul, ze i naprah ridis rukama. Tzn. zacinas naprah jasnym pohybem rukou bez zbytku tela. Svih bude asi na tom podobne. Muzes vyzkouset mnohem pomalejsi svih ale s tim, ze si opravdu das zalezet, aby pohyb byl dan spise rotaci tela a ruce jen "vlaly" (efekt ala tato hracka: http://www.ecocapart.cz/data/products/goki/400x300/9106.jpg ).
Tak jak pise david, je dobre zacit citit impact a vse kolem nej. Mel by si citit pretoceni rukou, nechat pracovat hul a kruznici dokroutit i na druhe strane. Sam s tim dost bojuji, ale dost mi pomaha chtit mirit hodinkami na cil v impactu, nasledne by ruce meli koncit na urovni hlavy i vyse. Ne vedle tela.
Posledni vec co nezaznelo je, jak moc silne drzis hul. Push rana je casto dusledek silneho drzeni: ruce nejsou uvolnene a nestihnou se pretocit. Hul prijde otevrena. Zasadni tu ale je, zda celkova rana je push nebo push-slice.
Tak jak pise david, je dobre zacit citit impact a vse kolem nej. Mel by si citit pretoceni rukou, nechat pracovat hul a kruznici dokroutit i na druhe strane. Sam s tim dost bojuji, ale dost mi pomaha chtit mirit hodinkami na cil v impactu, nasledne by ruce meli koncit na urovni hlavy i vyse. Ne vedle tela.
Posledni vec co nezaznelo je, jak moc silne drzis hul. Push rana je casto dusledek silneho drzeni: ruce nejsou uvolnene a nestihnou se pretocit. Hul prijde otevrena. Zasadni tu ale je, zda celkova rana je push nebo push-slice.
Nemáte to někdo doma? Chtěl bych to vyzkoušet... [emoji38]
jan
- Klub
- Pysely
- HI (HCP)
- 26.7
- P/L
-
- Pravák
- Značka
- Feedback
- +0 / 0 /-0
Muzu si to vzit s sebou na hriste?
Nemáte to někdo doma? Chtěl bych to vyzkoušet... [emoji38]
Jako, jestli i u tohoto sem nekdo prdne link, ze ktereho bude zrejme, ze to puvodne bylo neco na jabka... tak to uz se vazne po****
karlos
Ani jsem nestudoval tvůj švih... Jenom napíšu co vím že mi pomohlo, ale bojuju stejně pořád, nakonec kdo z nás ne.. Prohlásí někdo z vás že už to umí...?

Naprosto uvolněné držení.. minimálně 20 metrů přidalo.. Nějaká nevím, půlvteřina...? Zastavení na vrcholu nápřahu... A jak už tu zaznělo snažit se udržet V a klidně to celý rapidně zpomalit a snažit se čistě trefit míč... No a pak ještě ta nadsázka která opravdu platí... Jinýho to nechce, než to zahrát lehce...
Upraveno:
Zed v
tak tak
Zed v Berovicich vi, o cem to je
Ani jsem nestudoval tvůj švih... Jenom napíšu co vím že mi pomohlo, ale bojuju stejně pořád, nakonec kdo z nás ne.. Prohlásí někdo z vás že už to umí...?Naprosto uvolněné držení.. minimálně 20 metrů přidalo.. Nějaká nevím, půlvteřina...? Zastavení na vrcholu nápřahu... A jak už tu zaznělo snažit se udržet V a klidně to celý rapidně zpomalit a snažit se čistě trefit míč... No a pak ještě ta nadsázka která opravdu platí... Jinýho to nechce, než to zahrát lehce...
Zed v Berovicich vi, o cem to je
Yahuu
- Jméno
- Bohumil
- Přijmení
- Křivda
- Rok ZK
- 2008
- Klub
- Český golfový klub
- P/L
-
- Pravák
- Rozhodčí ČGF
- II.třída
- Golf. trenér
- PRO
- Feedback
- +0 / 0 /-0
Nechci Vám do toho kecat, je tu spoustu treneru.....
1) silné držení pravou rukou
2) přehnaná snaha o propnuté lokty
3) špatně take away, není v linii shaftu
4) netočí rameny
5) fishing
6) tlak na hůl v impaktu
PS: zajdi k trenérovi, sám to nedas
1) silné držení pravou rukou
2) přehnaná snaha o propnuté lokty
3) špatně take away, není v linii shaftu
4) netočí rameny
5) fishing
6) tlak na hůl v impaktu
PS: zajdi k trenérovi, sám to nedas
Yahuu
- Jméno
- Bohumil
- Přijmení
- Křivda
- Rok ZK
- 2008
- Klub
- Český golfový klub
- P/L
-
- Pravák
- Rozhodčí ČGF
- II.třída
- Golf. trenér
- PRO
- Feedback
- +0 / 0 /-0
Push a silné držení??????Ted jsem si vsimnul, ze i naprah ridis rukama. Tzn. zacinas naprah jasnym pohybem rukou bez zbytku tela. Svih bude asi na tom podobne. Muzes vyzkouset mnohem pomalejsi svih ale s tim, ze si opravdu das zalezet, aby pohyb byl dan spise rotaci tela a ruce jen "vlaly" (efekt ala tato hracka: http://www.ecocapart.cz/data/products/goki/400x300/9106.jpg ).
Asi myslí silné jako Silné a ne silné jako silné... [emoji123]
jan
- Klub
- Pysely
- HI (HCP)
- 26.7
- P/L
-
- Pravák
- Značka
- Feedback
- +0 / 0 /-0
U mne push casto souvisel s faktem, ze bych ptacka umackal k smrti.Asi myslí silné jako Silné a ne silné jako silné... [emoji123]
Naopak tim druhym "silnym" to kompenzuji
Upraveno:
Dana
- Jméno
- Dana
- Rok ZK
- 2015
- Klub
- Česká Lípa
- HI (HCP)
- 32,7
- P/L
-
- Pravák
- Značka
- Tour Edge, Cobra
- Feedback
- +0 / 0 /-0
Dovolím si přidat začátečnický ( stále se tak cítím) názor podle vlastní zkušenosti. Jediná rozumná věc je pomoc trenéra. Investované peníze ušetří spoustu trápení a hlavně času.
Yahuu
- Jméno
- Bohumil
- Přijmení
- Křivda
- Rok ZK
- 2008
- Klub
- Český golfový klub
- P/L
-
- Pravák
- Rozhodčí ČGF
- II.třída
- Golf. trenér
- PRO
- Feedback
- +0 / 0 /-0
Velký dík za spolupráci a podporu 19.jamky v roce 2020 patří (více info):
-
Pro zajištění provozu našeho fóra využíváme soubory cookies. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.