Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

GolfExtra.cz Sněhulák #3 - Alan Babický

Jamka R. Reader

Robot
19.jamka
Robot 19.jamky
Sněhulák #3 - Alan Babický (GolfExtra.cz)

Třetím hostem podcastu Sněhulák je Alan Babický. Golfový profesionál, úspěšný mezi seniory, trenér, manažer a také golfový byznysmen. Jak vzpomíná na svou kariéru, ale i na jiné etapy svého golfového života? A jak se třeba změnila práce trenérů v dnešní velmi korektní době? Nejen o tom si s Alanem Babickým povídal Pavel Poulíček.

Pokračovat ve čtení...

Když řekne v televizi A. Babický, že je golf V Česku zbytečně drahý, tak na tom asi něco bude!
Asi bych od Alana potřeboval vysvětlit, kde to teda mám zlevnit...a kdyby se mu chtělo, mohl by za mě vzít nějakou směnu za barem nebo možná uklidit pár pokojů, to by taky mohlo ušetřit pár korun tvl....

Asi bych od Alana potřeboval vysvětlit, kde to teda mám zlevnit...a kdyby se mu chtělo, mohl by za mě vzít nějakou směnu za barem nebo možná uklidit pár pokojů, to by taky mohlo ušetřit pár korun tvl....
ale on asi nemluví o resortech typu Hořehledy a podobných, je tu spousta jiných - možná velkých, kde nad cenou fee zvedá obočí kdekdo

Nj ale on někdo za to velké fee hraje? Moc znalých asi ne (reciprocity, členství…) a nebo jim je to jedno. V tom fee to nebude.

Mně u toho spíše napadlo, kolik asi tak bere p Babický za trénink. Případně jestli náhodou se na tom velkém businessu taky nepodílí - https://ingolf.cz/ - myslíte, že to bude pětistovka za hodinu?

Nevím, nedohledal jsem, třeba jo. Ale nemám zrovna u něj pocit kdykoli jakékoli golfové dlouhodobé “charity” za hubičku… (nijak mi to nevadí, každý se nějak musí živit a odbornost/seniorita je prostě drahá…)

Mluví převážně o Vinoři, kde se podílel na chodu klubu. Jeho cílem bylo, aby fee ze začátku stálo klidně 700 Kč / 18 jamek. Snažil se prosadit lepší cenu, aby nalákal širší veřejnost a více hráčů. Majitelům se to ovšem moc nezamlouvalo a nikdy k podobné cenové politice nedošlo. Mluvil o celém areálu včetně restaurace, měl cíl, že si lidi půjdou zahrát golf a po hře si sednou na terasu, dají si kvalitní jídlo za normální cenu a stráví příjemný den na golfu.

Ps. Tohle od něho mám osobně.

Nj ale on někdo za to velké fee hraje? Moc znalých asi ne (reciprocity, členství…) a nebo jim je to jedno. V tom fee to nebude.

Když jsme začínali před 13 lety, tak jsme první dva roky byli fíčkaři, chodili jsme hrát max. 2x za měsíc a to ještě devítku :) Víc jsme si nemohli dovolit. Aby jsme mohli dát 18j, padl na to den dovolené a jeli jsme hrát v týdnu kdy to bylo nejlevnější.

Kdybych stejně hrál i dnes, asi by to při těch cenách nebylo o moc lepší :)

No, ale to je tím, jak už tady mezi námi všemi mockrát padlo, že k té nesmyslné cenotvorbě a znalosti, jak hrát na hřištích levněji, člověk musí trochu dojít a ptát se zkušenějších. Ze stránek jednoho či dvou golfových hřišť tuhle znalost člověk rozhodně nenačerpá. A na recepcích se to taky nedozví, zpravidla (byli by sami proti sobě). A ono taky každý má rozdílné choutky a zvyky... někdo rád cestuje nebo má kolem sebe x možností ve stejné dojezdové možnosti a stylu hřišť k výběru, někdo je plně spokojený se svým hřištěm kousek od bydliště. Bohužel někdy v dojezdové vzdálenosti na výběr moc není aby to dávalo "ekonomický" smysl pro pravidelnou hru. Ale to třeba pro lyžování a spoustu dalších venkovních aktivit není jenom specifikum golfu. Za ty skvělé udržované plácky se prostě "platí".

Dále pro úplného neorientovaného začátečníka vůbec pochopit styl a co a jak funguje a co to vůbec jsou třeba ty dokupy u čgk ... je lehce řečeno oříšek (bylo to ještě horší, tuším že jak loni nebo předloni změnili web, tak je to už intuitivnější, ale pořád si myslím, že k tomu, aby to člověk pochopil, a dokázal z toho vybrat, musí být poměrně orientovaný a tabulkově trpělivý). :)

Ale nemyslím, že je to jenom o fee... ono i třeba takové tréninkové poplatky za hodinu jsou dost rozdílné. A tam si myslím, že člověk už vůbec nemá šanci poznat "jestli trenér k něčemu je, nebo není". A čert se v tom vyznej a vůbec posuď... Výbava taky nemusí za každou cenu být nejnovější modely atp. Golf mi nepřijde nijak přehnaně drahý, když si vezmu, co všechno mi dává. Člověk tomu přizpůsobí svůj život a aktivity, ale to je stejné u jakékoli záliby... kterou, když chce člověk dělat pořádně, tak do toho prostě svými zdroji zahučí. A tím nemyslím "jen" finance, ale i čas, přátelé, způsob života. A věřím, že když trochu chce, tak lze jít pro každého rozumný kompromis a možnosti, jak hrát v pro něj v akceptovatelné ceně velmi pravidelně, i když není zrovna cash-flow milionář. A myslím, že mnozí z nás to tu tak mají. Hřiště v různé cenové hladině i úrovni (ne vždy odpovídající ceně) je v té naší malinké zemi myslím pořád dost (jasně, v okolí Prahy víc) a naštěstí mnohé jsou otevřené a vlastně nevyžadují už zaplaťpánbůh mnohé nějaká dramatické vstupní poplatky.

Pravda. Já taky frflám často na cenu atp. Pro hrající rodinu je to občas prostě raketa, ale i tak ty možnosti jsou a spoustu zábavy a společného času si užijeme v Hoře za členství pro 4 za +-20k ročně (2 dospělí, 1 junior, 1 dítě) s neomezenou hrou, věřím, že i na mnoha dalších hřištích je to obdobně. O zábavu na skoro každý víkend postaráno. A že je to devítka? Nevadí, někdy máme chuť na 18j (2x9j), někdy hrajeme jen 9j a pak volné celé odpoledne... Dále mě napadá narychlo namátkou praha a okolí - Molitorov 18j, v pondělí cena dle HI x 10Kč a mnohdy se tam člověk pořádně vyřádí na 4 hodiny hry. A dojet se tam dá z toho správného konce Prahy do hodiny (i jindy je cena velmi příznivá), Poděbrady, myslím, že i Slapy třeba vychází s dokupem slušně, pak i karta Golfamore na mnoho návštěv hřišť v ČR za polovinu ceny, již zmíněné dokupy čgk...

Upraveno:
myslím, že i Slapy třeba vychází s dokupem slušně, pak i karta Golfamore na mnoho návštěv hřišť v ČR za polovinu ceny, již zmíněné dokupy čgk...
Tak zrovna Slapy me 14 dni zpátky pěkně vytočily. Sel jsem turnaj, první problém hned při placeni. Normální fee je 1500,- za 18j, startovné 500,-. Mam členství na Malevilu, takze jsem mel mit fee za cca 1000,- plus startovné. No nicméně mi bylo řečeno že to takhle nejde protože už mají zlevněné fee na 1300,- a to proste plati. Asi nejaka slapska specialka. A jako topovka bylo to, ze prej muzeme na 3 jamkách druhy devítky stavět jak chceme protože zapomněli postříkat fw proti plevelu a maj tam par pampelišek. Upozorňuju, ze tam byly jen pampelišky a nic jinyho 😂🤦‍♂️💆‍♂️jako za tohle platit 1500,- tak budu hodne kyselej. Při představě ze v berkach je to o 150,- dražší a je to úplně jiná liga, nevim co by jeste chtěli.

Tak zrovna Slapy me 14 dni zpátky pěkně vytočily. Sel jsem turnaj, první problém hned při placeni. Normální fee je 1500,- za 18j, startovné 500,-. Mam členství na Malevilu, takze jsem mel mit fee za cca 1000,- plus startovné. No nicméně mi bylo řečeno že to takhle nejde protože už mají zlevněné fee na 1300,- a to proste plati. Asi nejaka slapska specialka. A jako topovka bylo to, ze prej muzeme na 3 jamkách druhy devítky stavět jak chceme protože zapomněli postříkat fw proti plevelu a maj tam par pampelišek. Upozorňuju, ze tam byly jen pampelišky a nic jinyho 😂🤦‍♂️💆‍♂️jako za tohle platit 1500,- tak budu hodne kyselej. Při představě ze v berkach je to o 150,- dražší a je to úplně jiná liga, nevim co by jeste chtěli.
V Beřkách je oproti jiným rokům letos pampelišek taky jak naseto…Z minulých let si je na fw vůbec nepamatuji..

Mluví převážně o Vinoři, kde se podílel na chodu klubu. Jeho cílem bylo, aby fee ze začátku stálo klidně 700 Kč / 18 jamek. Snažil se prosadit lepší cenu, aby nalákal širší veřejnost a více hráčů. Majitelům se to ovšem moc nezamlouvalo a nikdy k podobné cenové politice nedošlo. Mluvil o celém areálu včetně restaurace, měl cíl, že si lidi půjdou zahrát golf a po hře si sednou na terasu, dají si kvalitní jídlo za normální cenu a stráví příjemný den na golfu.

Ps. Tohle od něho mám osobně.
Zrovna ta Vinoř, která je relativně v dochozí vzdálenosti od obydlené části Prahy by mohla a měla z toho těžit. To znamená, že lidi z okolí by měli přijít do restaurace na jídlo.
Je velká škoda, že podle mě se nikde v ČR ta možnost, když je poblíž restaurace, aby ji využili i negolfisti.
Byli jsme v neděli na golfu ve Weitře a restaurace byla plná negolfistů, protože byl Den matek. Prostě lidi z města přijeli na odbré jídlo. Lidi golfovou restauraci tady neberou jako něco nepatřičného, ale prostě jako možnost kde se dobře najíst. Škoda, že to nás není a třeba právě ta Vinoř díky blízkosti to mohla využiít.

Je velká škoda, že podle mě se nikde v ČR ta možnost, když je poblíž restaurace, aby ji využili i negolfisti.
V Sokolově to funguje, chodí tam dost lidí na oběd. Na Břemeni se mi stalo taky, že si nebylo kam sednout, samé chalupářské rodinky..

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom