Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Novinka: Hřiště v ČR a SR - přidána mapa hřišť

requo

Guru fóra
19.jamka
Jméno
Michal
Přijmení
Šatal
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
+- 17
Novinka: Hřiště v ČR a SR - přidána mapa hřišť

Pro mGolf jsem dnes do pilotního/beta provozu zviditelnil napojení do osobní evidence Odehraných hřišť ČR a SR na mapy.cz od Seznamu, od Google mi to trochu zlobilo a pak je tam nějaký problém s přístupem a registracemi pro větší využívání... tak uvidíme, s využitím map od Seznamu mi byla realizace tak nějak bližší. :)

hristeCR.png hristeSR.png

Pár souvisejících a užitečných info
  • GPS souřadnice jsou doplněny dle seznam.cz - tam kde se GPS souřadnice překrývají (např. hlavní hřiště a akademie), tak by měly být zobrazeny na mapě vedle sebe (to se děje automaticky, děla to služba seznamu, tak mám jen omezené možnosti to ovlivnit, kde se to případně "nečitelně překrývá")... je potřeba si to v případě cesty tam vždy ověřit, jestli jsem se někde neukliknul. Tak kdyžtak chyby prosím hlašte. Použité souřadnice naleznete vždy v detailu hřiště.
  • Zelená obrácená kapka značí odehraná hřiště, červená kapka neodehraná hřiště dle individuálního označení, barvy jsou stejné, jako výrazná tlačítka pro rychlé filtry pod mapou. Číslovka v kapce zobrazuje pak počet jamek. Název hřiště a odkaz na web, existuje-li, tak je potom po kliknutí na kapku ve vizitce. Barevný puntík pod kapkou by měl označovat typ hřiště v mgolfu (Mistrovské, Sportovní, Rekreační atp - více k tomuto viz nápověda).
  • POZOR: Je potřeba/vhodné pracovat s filtry - pod mapu je hromada filtrovacích kritérií. Doporučuju i pro mapu využívat. Především v případě ČR hřišť upozorňuji na zaškrtávána "jen Znormovaná hř." a "jen VŠUDehrál hřiště". Plus i další, jako např. typ hřiště, případně kraje. A různé kombinace. Mapa neobsahuje pouze znormovaná hřiště a hřiště v čgf, ale je snaha v ní mít všechny plácky... i ty mimo struktury čgf.
  • Mapu lze zoomovat, přepnout na leteckou atp., ale to je taková klasika.
  • Celkové statistiky odehraných hřišť - ty se přesunuly z pozice, kde byly dříve (a teď je tam mapa) pod samostatnou ikonku (nahoře ikona grafu vedle nadpisu "Hřiště v ČR/SR")
  • Funkční i na mobilu, ale lepší je to na větším monitoru. Na mobilu na výšku je potřeba využívat spíše kraje. Mapa je prostě pro všechny značky moc malá.
  • V detailu každého hřiště je také nově jeho lokalizace na mapě...

Kdyby něco někomu nefungovalo, dejte prosím vědět, snažil jsem se to otestovat v různých kombinacích, ale přehlédnout jsem něco mohl. Vím, že jsem toto sliboval už dříve zrealizovat, ale bohužel časově jsem se k dokončení na podzim loňského roku prostě nedostal. Tak první funkční verze k zveřejnění až nyní. Jako první z chystaných novinek pro rok 2023. ;) Nápady, chyby a podněty k tomuto sem! Ať nám dobře slouží. ⛳🏌️‍♂️🏌️‍♀️

https://www.19jamka.cz/mgolf

---

Více info pro nové Jamkaře, co je mGolf, viz např. tu: https://mgolf.cz/
 
Upraveno:
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom