Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Florida 2020 - 2. Body, body, body

1578146669533.png

Moje žena je inteligentní, zkušená dáma a na souboj s jedincem takového kalibru je třeba se připravit a postupovat při tom strategicky a systematicky. Výhodou je, že ji znám poměrně dlouho a poměrně dobře. Poznali jsme se na nižším stupni základní školy a už tehdy jsme si padli do oka. Tedy spíš já jsem dost zásadně padl do oka jí. Po mnoha a mnoha letech jsem se dozvěděl, že už během prvního roku naší koexistence na škole a sídlišti se svěřila kamarádkám se svou vizí, že jednou budu inženýr, budu vydělávat deset tisíc a že si mě vezme za muže. Z hlediska dnešního pohledu na svět a moderního jazykového výraziva by jste ji mohli označit za zlatokopku, protože deset tisíc měsíčně bylo v roce 1977 fakt dost peněz. Ona ale tou výší výplaty jen chtěla vyjádřit míru své víry v můj intelekt ... alespoň doufám. Zlomovým bodem probuzení její nezměrné lásky ke mně totiž bylo podle jejího vyprávění to, že jediný ze třídy jsem věděl, že „nulou nedělíme“. Mnoho let pak však ještě musela čekat, než mi svůj cit dá najevo, protože jsem byl menší než ona a to se tenkrát moc nenosilo. Nakonec ale dosáhla svého ve všech bodech věštby. Trochu se tu stavím do role oběti, protože je to takové zábavnější, ale pravda je ta, že tato žena je opravdu láskou mého života a jsem šťastný , že si mě vybrala (budu jí to dávat číst, celý život mi opravuje gramatické chyby). Zpět k tématu. Z toho co jsem psal je jasně zřejmé, že soupeř to je rovnocenný a rozhodně není dobré nic podcenit a tak jsem k tomu také přistoupil.

Nechci tu rozvíjet nějaké náročné psychologické úvahy, tak jen zjednodušeně ve zkratce. Partnerské vztahy, jak známo, prochází různými fázemi. Pokud projdete úspěšně všemi fázemi jako je zamilovanost, společné bydlení, rodina, výchova dětí, vypuštění dětí do světa a pochování psů na zahradě pod tůje , dostanete se do fáze, kdy si zůstanete sami v poměrně velkém domě. To může být kritické období, pokud jeden z dvojice vyžaduje ve vztahu výrazně více místa na slunci. Pokud ale na sebe narazí dvě vzájemně se milující, zodpovědné, tolerantní bytosti , je jasné, že přichází do vztahu ke slovu fáze, kterou já nazývám „Bodový systém“. Každý získává body za své příspěvky do vztahu a za získané body pak zpětně zase určité bonusy. A to vše musí zůstat v citlivé rovnováze. Někdo se možná ptá, proč prostě jednoduše neřeknu, že musíme být k sobě tolerantní, to ale podle mě nevystihuje tu podstatu, kterou mám na mysli. Tolerance je nezbytná, ale sama o sobě stačí jen k tomu, abychom spolu mohli žít v jednom prostoru a obden se nevraždili. „Bodový systém“ je schopen zajistit to, že se i po čtyřiceti letech vztahu, těšíte domů na svojí ženu, že si jí i po čtyřiceti letech vztahu vedete po ulici za ruku a že společná dovolená ve dvou není koktejl křiku a slz. Jen pro pořádek. Není to tak, že máme na chodbě nástěnku, kam si věšíme kromě jídelního lístku na týden i bodovací tabulku příspěvků do vztahu. Tu tabulku musíš mít v hlavě a obdobně jako na golfu být i sám sobě rozhodčím. Jakékoliv podvádění a hloupé připisování si bodů se ti v konečném důsledku jen a jen vymstí.

Naštěstí se spolehlivou funkčností takového systému jsem už dlouho srozuměn a tudíž se snažím dnes a denně pracovat na tom abych měl dost bodů na kontě. Samozřejmě i při té nejupřímnější snaze se vždy projeví to, že nikdo není dokonalý. Já například nikdy nepoznám, že byla u holiče a to dokonce ani tehdy, když mi ráno při odchodu do práce řekne, že přijde později, protože jde k holiči. Mé selhání přejde velkoryse nějakým laskavým vtípkem a za odměnu dostává cenné body do své i do mé tabulky. S klidným přesvědčením, že mám dostatek bodů na přednesení svého Floridského nápadu jsem tedy dorazil z Pyšel domů a svolal dvoučlennou rodinnou radu.
 
Upraveno moderátorem:
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom