Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Florida 2020 - 1. Mluviti stříbro, mlčeti zlato ...

gator.png

Všechno to začalo jednoho letního odpoledne po osmnáctce v Pyšelích. Byl jsem v rozverné náladě. Jednak jsem vyhrál svůj zápas v jamkovce a jednak při tom i nějaké to „price money“. Nedalo by to ani na kofolu, ale o to nejde. Jde o to, že má člověk v kapse kalhot nějaký hmatatelný výsledek úspěšné rundy. Hrajeme o 5 Kč na jamku. Seděli jsme se švagrem na terásce, slunko svítilo, obsluha byla pohotová a usměvavá a tlachali jsme o samých důležitých záležitostech. Rozbory právě dohrané hry, státotvorné podněty ohledně domácí politiky, zasvěcené postoje k politice zahraniční, chlast a děvčata ... Zkrátka taková ta klasická golfová pohoda. No a tak není divu, že mě napadaly samé geniální myšlenky. Bylo jich určitě spousta, ale jedna z nich byla až tak velkolepá, že mi tak nějak sama zaktivovala mluvidla a já se slyším jak říkám : „Co kdybychom v zimě vyrazili na Floridu.“ Ihned mi došlo, že to bylo na mě dost dobrodružné až mě to trochu poděsilo. Vzápětí jsem se ale zase hned uklidnil, protože z druhé strany jsem nemohl čekat jinou odpověď než něco ve smyslu : „To je daleko, nevim jestli budu mít čas.“ nebo „To jsem se měl líp učit, kde bych na to vzal“ nebo jen prosté „Ti jeblo?“ Odpověď „Jasně, ale alespoň na měsíc“ , která bez jediné malé chvilky zaváhání přišla z druhé strany stolu od člověka, který půlku mozku právě zaměstnával nějakou činností na telefonu, mi můj pokus o furiantský kousek rozmázla o obličej jako šlehačkový dort.
„No počkej … ty víš, že budeš mít čas i prachy? „ zkusil jsem zabojovat proti svému vlastnímu nápadu.
„Čas si udělám a nějaký prachy mám bokem. Už o tom uvažuju dýl taky a tak si na to šetřim.“
No tak nic, co se dá dělat. Poletíme do Ameriky.
Sice mě ten náhlý vývoj situace poněkud zaskočil, nicméně lhal bych, kdybych tvrdil, že jsem ten svůj nerozvážný návrh vyvrhnul bez jakéhokoliv předchozího zorientování se v možnostech takového tripu. Spíš to byla jen otázka času, kdy to vyplave na povrch. Nejsem sice až takový magor jako někteří všeobecně známí všudehrálové, ale v teoretické rovině se jim myslím vyrovnám. Minimálně jednou až dvakrát týdně si jen tak pro zábavu surfuju po svých oblíbených golfově zájezdových serverech a fantazíruju, kam by bylo hezké za golfem vyrazit a jestli se náhodou někde neobjeví nabídka, kterou nelze odmítnout. Objevují se, ale vždycky mi do toho něco přijde ... nějaký nedostatek. Zpravidla nedostatečný počet dnů dovolené a nedostatečné finanční krytí. Často si říkám, že by bylo skvělé být bohatým věčným studentem nebo rentierem nebo nejlépe obojím naráz. Pak si ale uvědomím, že následkem toho už bych asi dlouho nezůstal šťastně ženat, protože bych začal bezostyšně praktikovat to známé pořekadlo : „Všude dobře, na golfu nejlíp“ . A jelikož jsem rád šťastně ženatý, bude asi lepší, že se ze mě rentiér nestane. Abych se ale vrátil k tématu. Při tom brouzdání mi samozřejmě neunikly ani nabídky zájezdů na Floridu. První, co vás na nich rozjásá je směšná cena pobytu a množství hřišť, na kterých si v rámci nabídky můžete zahrát. Dokud se vaší mysli daří potlačovat myšlenku na to, že je potřeba se tam taky dopravit, jeví se to dokonce téměř neodolatelně. Ach ta cesta, ta cesta. Když je problém s cestou je třeba najít cestu, jak ten problém vyřešit. A jelikož mám na to vychozených dost tříd našel jsem velmi jednoduché, efektivní a efektní řešení. Doprava tam a zpět je sice odporně dlouhá a odporně drahá, nicméně využitím jednoduše kvantifikovatelných vstupů a použitím základních matematických operací zjistíte, že jeden třítýdenní golfový výlet na Floridu vyjde levněji než tři týdenní výlety do Beleku. No a je to vymyšleno a v podstatě vyhráno. Teď už jen o tom všem přesvědčit svou milující a přející manželku. S touto naléhavou myšlenkou jsem toho odpoledne odjížděl z Pyšel.
 
Upraveno moderátorem:
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom