Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

ČR - Střed Kácov - Panorama

uz jste se nekdo na hriste dostal?? nejake zkusenosti a postrehy??
 
Re: Hra

Osobně zatím ne. Mluvil jsem pouze s kamarádem co hřiště normoval a tvrdil, že hřiště vypadá velmi dobře, pěkně zasazené do krajiny, ale že bude opravdu hodně náročné a to jak po stránce fyzičky (přechody, velké převýšení), tak i po stránce údržby/herní náročnosti (úzké fairwaye, rafy, atd...).
Prý to lze s troškou fantazie přirovnat k rakouskému Adamstálu (kdo zná, ví o čem je řeč :)). 
Info je ale cca měsíc staré - v té době prý ještě nebyla hotová klubovna, ale prý na ní intenzivně makali...
 
Re: Hra

Byl jsem se tam podivat uz pred par mesici, nebot jsem myslel, ze je otevrene uz. Ale vubec mi nepripadlo, ze by tam bylo nejake velke prevyseni, mozna je to ale klamny dojem z prijezdove cesty. Vubec se to neda porovnat s prevysenim treba na Ostravici, to je potom jevi Kacov ze je na rovine :)
 
Re: Hra

Moje poslední neoficiální informace je že letos jen pro členy klubu, možná jejich hosté? A věřím tomu že tam bude nějaká akce pro zvané.
 
Zdarec vespolek,
minuly tyden jsem mel moznost za jeste krasneho pocasi vyrazit do Kacova a crvnknout si osmnactku.
Areal je na prvni pohled paradni a velkorysy. Rozprostren ve zvlnene krajine Sazavska. Nadherne vyhledy byly umocneny dokonalou barevnou paletou okolni rijnove prirody.
Na detailech, zejmena u prijezdove komunikace a dalsich malych drobnostech je videt jeste "cerstvost" arealu.... cas ale pomuze jiste tyto detaily dovest k dokonalosti, at se jedna o dorostu travy kolem cesticek a na meziplochach, doplneni infrastruktury o startovni domky nebo navigacni tabule na hristi, ktere maji zatim pouze docasnou podobu.

Klubovna pekna, moderni a presto velmi prijemna, vcetne restaurace a kluboveho zazeni (satny, locker room, atd.). Prestoze na kopci, tak budova je zasazena do terenu, takze nijak vyrazne necni do krajiny. Vyhled z ni je smerovan zejmena k vodni plose pred greenem jamek 9 z Meadows a Forestu.

Hriste bylo pro hru pro letosek definitivne uzavreno 30.10., takze jsem to stihl na posledni chvili. Letos mohli na hristi hrat pouze clenove a partneri klubu. V den me navstevy byly otevreny devitky Forest a River, devitka Meadows byla jiz mimo provoz. Tee jsou k dispozici v sesti provedenich od cernych az po detska oranzova. Napichnuta byla pouze zluta a cervena teecka.

Zacinal jsem devitkou Forest. Jednicka pomerne siroka a prehledna, ale docela dlouhy par 4. Nasleduje kratoucky par 4, ktery lze dostrelit i petkou drevem, ale jedna se o riskantni ranu..... takze radsi #7i a LW. Od trojky se hriste zveda po hrebeni do kopce do nejtezsi casti hriste...docela vejslap!. Trojka, petka, sestka a osmicka jsou pomerne uzke jamky vyzadujici vysokou presnost.... hraji se vetsinou po vrstevnici, takze odchylka do jakekoliv strany je okamzite potrestana. Prolozeno lehcim triparem c. 4 a spektakularnim triparem c.7 s prevysenim snad 30m z kopce dolu.  Devitku pak zakoncuji dva petipary za sebou... osmicka vyzadujici presnost jak pri drivu, druhe rane i rane do greenu, a na pomerne siroke devitce smerujici ke klubovne vam pred greenem hrozi vodni prekazka, ale jinak ne prilis tezka jamka. Celkove tato devitka je ze tri dostupnych pravdepodobne nejtezsi a velke casti hracu se strednim a vyssim HCP mozna muze byt vyzvou nad jejich herni schopnosti...

Devitka River zacina kratkym parem 4 z kopce, kde neni videt green. Hral jsem 2 mice a prestoze jsem smer greenu jen tusil, oba drivy skoncily v tesne blizkosti greenu. Takze 2x easy birdie :). Diky teto jamce sestoupate do ploche udolni nivy na uroven reky Sazavy. Zde jsou umisteny jamky, ktere nejsou az tak narocne jak svoji delkou (napr. c.3 ma jen 99metru), ale spise umistenim drivu, kde je dulezite vyhnout se zejmena vodnim prekazkam. Slozitost jamek zvysuje modelace nekterych greenu,zejmena na jamkach 2 ci 4. Krome jamky c.1 na vas ceka jeste jeden kratky par 4 c.7, ktery lze atakovat prvi ranou primo z teecka - hraje se pres vyhloubenou rokli. Celkove se da rici, ze devitka River neni tak narocna a bude vyhovovat i hracum s vyssim HCP, nicmene jeji zabavnost spociva zejmena v rade ruznych hernich strategii a pestrosti jamek co se jejich delky a profilu tyce.

Celkove lze konstatovat, ze projekt arealu v Kacove je velmi zdarily. I pres teprve prvni sezonu jsou hraci plochy v prvotridni kondici... naprosto dokonala kvalita fairwayi a odpalist je jiste opodstatnena rovnez dosavadnim velmi malym provozem, nicmene je zrejme, ze zalozeni hriste bylo provedeno peclive a vysoce profesionalne. Greeny nebyly uplne super-rychle... muj odhad je nekde na 7 stopach, ale tomu se nelze vzhledem k rocnimu obdobi divit, ale i tak ve spickove kondici bez viditelnych nedostatku a s velmi dobrou citelnosti. Dle managera resortu budou na pristi jiz plnohodnotnou sezonu pripravovany s nizsim strihem na rychlost cca 9 stop.

Vsem, kteri se do Kacova pristi rok chystaji, mohu navstevu vrele doporucit, je urcite na co se tesit.... rad si prijedu zahrat i tu treti devitku, ktera bude jiste nemene zajimava, jako ty dve dalsi :)

Par fotek jsem si hodil na FB: https://www.facebook.com/msajner/posts/ ... 7614766890

Golf zdar!
 
Marku díky za zprostředkování zážitku! Ty fotky jsou úžasné. :)
Zní to lákavě!

Škoda tedy jen, že ty devítky v Kácově nepojmenovali hezky česky. :(
 
Requo řekl:
Marku díky za zprostředkování zážitku! Ty fotky jsou úžasné. :)
Zní to lákavě!

Škoda tedy jen, že ty devítky v Kácově nepojmenovali hezky česky. :(
pro orientaci porad lepsi nez na Kajastejne: A, B, C :D 
nova amerika je mela tez anglicky, ale darovansky dvur a kaskada je maj hezky cesky :) 
 
Uz se nam to blizi, taky se tak tesite jako ja?? :D konecne neco noveho :)
 
Hriste bude otevreno 13.4. tesim se jak malej :D
 
uz ted dopredu, planuju tam jet 2.5. mam rektorsky den urceny k nasteve sportovist :) :D nekdo se mnou?? :D
 
pekna jamka :) ja se na to hriste tak tesim :) :D
 
btw. je to drivovatelny?? :D kolik je treba carry??
 
btw. je to drivovatelny?? :D kolik je treba carry??
Tady je ta jamka :) http://golfcourses.cz/golf-kacov/jamka/25
Je to normovaný z B/Ž: 272/250 m, ale ne carry, samozřejmě, takže když se podíváš na birdie kartu, tak k přední hraně levého bunkeru, který je přibližně stejně daleko, je to 236/216, ale do mírného kopce. Hrál jsem to dvakrát a vždycky dost foukalo do zad :) a kluk z flightu to ze žlutých na ten green posadil (ale nebyl to údajně záměr - chtěl hrát rovnou ránu, a vítr mu to nahoře začal stáčet trochu doprava a bylo to :). Ale do paru by se to tady mělo zahrát v pohodě, ale asi raději 2x železo + 2x putt, protože u tý první rány se nesmíš splést :)
 
Detaily jamek všech tří devítek najdete na: http://golfcourses.cz/golf-kacov.
Měl jsem možnost zhruba ve stejném čase jako Marek odehrát všech 27 jamek. Marek našel jenom "plusy", ani jeden "minus". :). Souhlasím s ním, že už nyní, ač ještě nezralé, bude patřit k tomu nejlepšímu co v Česku momentálně je (zvláště pak, když např. nedaleké Konopiště podle očitých svědků i vlastní zkušenosti kvalitativně klopýtá...). Na druhou stranu jsou zde věci, které by asi i sami projektanti uměli udělat lépe, ale z nějakých důvodů to nešlo - ve středu hřiště totiž leží obec Zliv, která je jamkami doslova obklíčena. A tu přirozeně zbourat nešlo, takže přechody jsou vyvolány dispozicičními možnostmi. Ať tak či onak, ideální to není. Například přechod mezi jamkami 1 a 2 u devítky Meadows je dlouhý 400 m, z větší části vede po místní asfaltové komunikaci

,

a je patrný i z plánu hřiště (příloha - vyznačeno žlutě). Tenhle přechod budete absolvovat ještě jednou při přechodu mezi jamkou 7 a 8 (vyznačeno červeně). Podobné je to u devítky Forest, kde při přechodu mezi jamkami 8 a 9 ujdete 400 metrů (vlastně jdete podél celého čtyřparu č. 2 + ještě cca 150 m k tomu navíc). Nejnižší místo hřiště je cca 316 m.n.m., nejvyšší cca 451 m.n.m. Při absolvování sestavy devítek Meadows-Forest je nasčítané stoupání 184 m, a klesání 177 m (rozdíl 7 m je mezi odpalištěm první jamky a greenem poslední). Délka ze žlutých dle normy 5 441 m, při trasování včetně přechodů zjistíte, že ujdete cca 7 300 m (hledání míčků nebo cik-cak chůze = nezapočítáno :). Takže s nadsázkou a s využitím názvu kultovního filmu parafrázuji : "Tohle hřiště není pro starý...". Absolvovat v pohodě uvedené geografické parametry vyžaduje dobrou fyzickou přípravu. Buggyna se doporučuje.
 

Přílohy

  • meadows-přejezd.jpg
    meadows-přejezd.jpg
    96,3 KB · Zobrazení: 472
Upraveno:

Podobné

  • RMS: Item
ČR - Východ Havlíčkův Brod
Reakce
1
Zobrazení
610
  • RMS: Item
ČR - Morava Slušovice
Reakce
1
Zobrazení
677
  • RMS: Item
ČR - Morava Holešov
Reakce
1
Zobrazení
839
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom