Poslední
  Omezený přístup PRO NEPŘIHLÁŠENÉ uživatele
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

UPGRADE 19.JAMKY - od 8.7.2024 do 10.7.

requo

Guru fóra
19.jamka
Jméno
Michal
Přijmení
Šatal
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
+- 17
PROBÍHÁ PRÁZDNINOVÝ UPGRADE 19.JAMKY: Od pondělí 8.7. od cca 11:00 bude probíhat větší aktualizace fóra včetně bezpečnostních aktualizací. Je možné očekávat dočasné/občasné "zlobení" a to jak technické - něco nefunguje tak i designové - musí se nově postupně při aktualizacích jednotlivých částí doupravit. Platí do odvolání - odhadem do 10.7.

Přechod na verzi Xenforo 2.3 a PHP 8.3.

Upraveno:
Jádro jsem na třetí pokus zaktualizoval, to hlavní se povedlo - nakonec se to "abrakadabra" rozběhlo - uf :-D. O případných novinkách, které nová verze přináší, dám vědět později (víc je toho na pozadí). Testy dopadly předtím dobře, ale znáte to, nikdy to není stejné jako na testovacích instancích.

Spousta věcí je rozházených, budu se tím postupně prokousávat:

• zlobí zadávání reakcí - opravuju přednostně
  • ikonky v navigaci vím - opravím
  • zarovnání na titulky posledních příspěvků - vím, opravím
  • různě "rozjetá" designová šablona, postupně poopravuju
  • u prispevku se nezobrazuje paticka atd.

Pokud narazíte na nějakou větší chybu, dejte mi pls tu vědět.

Upraveno:
Jádro jsem na třetí pokus zaktualizoval, to hlavní se povedlo - nakonec se to "abrakadabra" rozběhlo - uf :-D. O případných novinkách, které nová verze přináší, dám vědět později (víc je toho na pozadí). Testy dopadly předtím dobře, ale znáte to, nikdy to není stejné jako na testovacích instancích.

Spousta věcí je rozházených, budu se tím postupně prokousávat:

• zlobí zadávání reakcí - opravuju přednostně
  • ikonky v navigaci vím - opravím
  • zarovnání na titulky posledních příspěvků - vím, opravím
  • různě "rozjetá" designová šablona, postupně poopravuju
  • u prispevku se nezobrazuje paticka atd.

Pokud narazíte na nějakou větší chybu, dejte mi pls tu vědět.

Tak tohle by mělo být plus minus opraveno. Příspěvky a nová vlákna by zadávat jít mělo, někde trochu zlobí ještě barvy (šablona dobře nenasedla, těch změn bylo více), pošta, vyhledávání a tak by vše jít mělo.

Pokračování zítra. Vím, že u příspěvků ještě se nezobrazuje pod ikonkou vše, co by mělo (jméno, příjmení atd). Plus různé barvy a překlady do češtiny, tam kde to "nepřežilo, i když mělo".

Zlobí něco někde někomu zásadního - myšleno, že je nefunkční?

Upraveno:
Napada me jestli nebyval jeste proklik na mgolf v usermenu, nebo jsem si ho tam ted vymyslel? :)

1720527950277.webp

Napada me jestli nebyval jeste proklik na mgolf v usermenu, nebo jsem si ho tam ted vymyslel? :)

Zobrazit přílohu 44425

Jj, původně bylo. Je to jedna z věcí, která nepřežila - resp. ta úprava byla z mé strany poměrně nestandardní, při každé aktualizaci jsem to musel znovu doplňovat. Hlavní a myslím, že pro všechny dobře dostupné - je 1. buton na titulní stránce, plus odkaz odkudkoli v navigaci. Viz screen

mgolf.png

Ještě bych rád poděkoval @Mirek_62 za včerejší nahlášení chyby, kdy nefungovaly "citace/reakce" pro použití ve vlastní odpovědi. Problém by měl být nyní již na 19.jamce opraven - resp. neměl by nastávat, chyba byla v jednom doplňku fóra řešící postupné načítání stránky (aby se primárně načítal jen to co, je vidět a zbytek až později po načtení toho zobrazeného), který měl být sice plně s novou verzí kompatibilní, ale jak se ukázalo, tohle ošetřeno ještě nebylo. Mirku, díky. Doplněk jsme prozatím vypnul a jeho autorům nareportoval tuto chybu.

Ty hlavní opravy spojené s nezbytným update by měly být nyní hotovy, myslím, že většina toho hlavního z fóra by měla fungovat. Omluva za občasné nefunkčnosti a komplikace.

Z těch významnějších nedořešených věcí jsem aktuálně odebral z titulní stránky kalendář plánovaných her mGolf:
  • musím ho skoro kompletně přepracovat, jeho zobrazování není bohužel kompatibilní s aktuální verzí, protože využívá technologie/třídy, které fórum již z důvodu "pomalosti" plně nepodporuje
  • zároveň ale je otázka, jestli vůbec dává smysl, jeho využití je čím dál menší a za poslední dva měsíce ho využili bohužel pouze jednotky Jamkařů a to čím dál tím méně - z toho důvodu mi nedává úplně smysl ho nadále udržovat (ale klidně mě přesvědčte, komu smysl dával, abych ho obnovil)
  • statistiky golfu na rychle přesunuty do postranního sloupce, počítám tady naopak s jejich rozšířením
Zároveň jsem musel odebrat lištu smajlíků pro jejich rychlé vkládání. Rovněž nekompatibilní.

Jinak, fórum by běžet mělo jinak již standardně, bude to několik dní podrobně sledovat a vyhodnocovat logy. Když by něco někomu nešlo, co by jít mělo, prosím, pošlete mi soukr. zprávu, nebo napište sem. O místy nepřeložených frázích a anglických popiskách vím, budu postupně opravovat.

Nově tedy zprovozněna verze Xenforo 2.3, verze PHP 8.3. Jinak forum by mělo být rychlejší, stabilnější, generačně "vnitřně" obnovené a i tím pádem bezpečnější, svět utíká a bohužel ty bezpečnostní hrozby jsou čím dál častější. Prostě jako vždycky. :)

Vyjma jiného došlo k přeuložení všech dosavadních příloh (obrázků a fotek) na webový formát webp, díky čemuž došlo k zmenšení objemu dat bez ztráty hvězdičky o cca 25%, u nových se tak tomu bude dít už automaticky. To bylo už nutné, z fóra se díky fotkám a přílohám postupně stává objemově docela otesánek. :) Druhou variantou bylo omezit více přílohy, tohle řešení je takové modernější. A můžeme plně "fotkovat" dal.

Upraveno:
možná mi to uniklo, ale přišlo mi, že když odpovídal jumbo na můj dotaz, tak se mi neobjevila notifikace

možná mi to uniklo, ale přišlo mi, že když odpovídal jumbo na můj dotaz, tak se mi neobjevila notifikace

Zkus rozkliknout zvoneček, měl by si tam vidět notifikace do historie, které Ti přišly?

Zkus rozkliknout zvoneček, měl by si tam vidět notifikace do historie, které Ti přišly?
jj, vidím je. A teď už jsme to viděl, když jsi mi reagoval. Takže vše OK.

Běhá "Vyhledávání" jak má nebo jsem lama a jen to neumím?
Při dotazu na "Golfamore" mi to nabídne 3 příspěvky Melodyboys z aktuálního výletu do Polska a na "Golfhaftet" už nic. Je tady přeci o tom ale celé vlákno. co dělám špatně?

@fous, @Kenny - zkuste prosím, nechal jsme provést znovu reindaxaci celého obsahu, která nahradila tu předchozí "ručně slepenou" starého a nového, což viditelně tedy všude nezafungovalo, jak mělo. Díky za nahlášení chyby!

@fous, @Kenny - zkuste prosím, nechal jsme provést znovu reindaxaci celého obsahu, která nahradila tu předchozí "ručně slepenou" starého a nového, což viditelně tedy všude nezafungovalo, jak mělo. Díky za nahlášení chyby!
Hlásím, že mi to už funguje (ráno to ještě nešlo).

Prijde mi, ze nefunguje nahravani priloh k recenzim hriste. Zkousel jsem JPG i PNG a oboje hazelo chybu

1721499687644.webp

1721499705511.webp

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom