Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Rozkaz zněl jasně

Rozkaz zněl jasně, muž golfovým bagem musí projít ... musí projít co nejvíc dosud nepoznaných golfových hřišť na severovýchodě Česka a Moravy. To jsem si stanovil jako vedleší cíl mé expedice na severní Moravu. Primárním cílem je tanec (Argentinské tango), ale to tady stejně nikoho nezajímá, rakže zpět ke golfu. Vyrazil jsem ve středu brzy ráno (pro mě je brzy ráno před sedmou hodinou) a první zastávka byla Osyčina.

Nevěděl jsem co od toho čekat, takže jsem si nevytvářel iluze a dobře jsem udělal. První co mě převapilo, bylo zázemí s penzionem. Na základě obrázků, prezentovaných na internetových stránkách, jsem měl představu roztomilé dřevostavby uprostřed přírody. Pokud se za přírodu dá považovat silnice třetí třídy, protínající napůl vesnici, tak jsem se nemýlil. Personál byl milý, atmosféra příjemně domácká. 50 za 50 na drivingu mě potěšilo. S hřištěm už to ale dopadlo hůře. Aniž bych chtěl jakkoliv drážit členy či příznivce resortu, označení "hřiště" bych nepoužil. Jako vhodnější označení by mi přišlo "XXL akademie". Dva nebo tři (už jsem ten reálný počet vytěsnil) grýny jsou umělé. A to jsou ty nejlepší. Na ostatních jsem si stanovil gimie 1,5 metru. Za velmi zvláštní považuji záměr autora designu ohledně viditelnosti na dopadové plochy. Na dvou jamkách je imitována hra z odpaliště přes horizont pomocí hustých křovisek v blízkosti odpaliště zastiňujících výhled na významnou část dopadové plochy. K tomu všemu jsem si doma zapoměl hodinky, takže mě dost iritovala absence vzdálenostních kolíků. Mé hodnocení: Na tréning hry železy a wedgemi nebo pro úplné začátečníky je to určitě využitelné, ale na opravdovou hru bohužel ne. Na mém seznamu odehraných hřišť je to odškrtnuto a vyškrtnuto.

Další zastávka byla Dolní Dobrouč. Personál na recepci i restauraci byl milý a ochotný. Driving už jsem měl za sebou, tak jsem po malé kofole rovnou vyrazil na hřiště. Na odpališti první jamky jsem nadšením otevřel s prominutím "hubu" a zavřel ji až po 11 jamce. Prvních jedenáct jamek bych nazval Českým Adamstalem. Tetelil jsem se golfovým blahem. Každá jamka nádherná a každá originál. Jasně, šťoural by řekl, že bunkery nejsou zrovna top kvalita, ale na to bych odpověděl po Ostravsku : "Tak tam nehraj, pyčo". Kdyby těch prvních 11 jamek nebylo tak skvělých, i o těch zbylých by se dalo určitě říct spoustu hezkého, ale takhle mi splynuly v jednu půvabnou horskou louku s dírkama na míček. Škoda. Ale i tak ... kdybych bydlel alespoň o 300 km blíž, určitě bych si tu zaplatil členství a vyplatilo by se mi, protože bych tu hrál furt. Nadšeně všem doporučuji. Jídlo ani kapučínko po hře jsem si nedal, protože jsem měl časový skluz a čekal mě dlouhý přesun do pensionu ve Frýdlantu nad Ostravicí. Po příjezdu do cílové destinace, jsem di dal véču a dvě pivka v Hospůdce u sauny, sepsal tento pamflet a jdu spát. Zítra mě čeká Old course v Čeladné. Norové tvrděj, že bude chcát, ale já vidím oblohu plnou hvězd. Tak snad se pletou. Jóóó, ještě jsem zapoměl zahlásit, jak mi to šlo. Osyčina +6, Dobrouč +16 (i ptáček zazpíval).

Dnes jsem byl hrát Old course Čeladná. Původně jsem chtěl dopoledne stihnout ještě Lipiny, ale celý dopoledne pršelo, tak jsem se rozhodl, že mi úplně bude stačit, když zmoknu až odpoledne. Dorazil jsem na místo, pršelo. Driving maj naštěstí krytej, protože furt pršelo. Putting jsem dal jen jako rychlovku, protože furt pršelo. Deset minut před TT ale najednou přestalo pršet a do třetí jamky to vypadalo, že se norové přeci jen spletli. Jenomže následně to dalších pět jamek vypadalo, že se nespletli. Během deváté jamky ale déšť ustal a vylezlo slunko. A tak to zůstalo až do konce hry. Hřiště mě sice neposkytlo žádnou jamku s "WOW" zážitkem, ale rozhodně nenudilo. A narozdíl od Dobrouče to vydrželo celých 18 jamek. Navíc mi to i docela šlo ... teda až na hru na grýnech. Přestože bylo příšerně mokro, byly rychlý, byly rychlý, byly rychlý. Trojpat byl v podstatě standard. Nedovedu si vůbec představit, co by se dělo, kdyby bylo sucho. Jsem si jist, že na "normálních" hoby grýnech bych zahrál o sedm až osm ran míň. Z tohoto úhlu pohledu bylo s mým HI těch 89 vlastně luxusním výsledkem. Hodnocení: Čeladná je rozhodně krásné hřiště, ale stejně nemůžu z hlavy dostat Dobrouč. Sorry jako...
Ležím teď v posteli a venku chčije a chčije. Doufám, že ráno bude počasí moudřejší. Jedu na Ostravici.

Poslední hru své Moravské anabáze jsem absolvoval na Ostravici. Oproti předchozím hřištím jsem měl domluvené parťáky @Francovka a @Kuba. Z tohoto ohledu to byl rozhodně zábavnější pobyt, než na předchozích zastávkách. Zábavné a pěkné je i hřiště. Zahrál jsem na něm sice nejhorší výsledek své expedice, ale nemyslím si, že je těžší než Čeladná. Jen se mi zpočátku nějak nedařilo srovnat driver ani dlouhá železa a v takovém případě je pravda, že hřiště trestá nesmlouvavě. Počasí dlouho bylo docela tolerantní. Šli jsme realivně rychle a když už jsme si říkali, že to snad dojdem i v suchu, tak poslední tři jamky nám ten nahoře ukázal, zač je toho loket. Spustil se slejvák jako blázen. Ale došli jsme to. Můj výsledek 93 s jedním berdíkem.

Když bych si dělal svoje pořadí dojmu z navštívených hřišť tak první by byl(a) jednoznačně Dobrouč, druhá Ostravice a třetí Čeladná. Pokud bych do hodnocení zohlednil i cenu je Dobrouč v poměru cena/výkon podle mého dokonce o kategorii lepší volba. Na Dobrouč se vrátím "stopro", třeba ještě i letos. Znovu si zahrát Čeladnou a Ostravici za plné fee? Hodně bych si to rozmýšlel.
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom