Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Anketa Jaký vliv má na tebe používání mobilu při golfu?

Jaký vliv má na tebe používání mobilního telefonu na vaše golfové hraní?


  • Hlasovalo
    35

requo

Guru fóra
19.jamka
Jméno
Michal
Přijmení
Šatal
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
+- 17
mobilovlivnujicihru.png


Anketní otázka: Jaký vliv má na tebe používání mobilu při golfu?
  1. Vůbec mě to neruší
    • Můžu používat telefon a soustředit se na hru bez jakýchkoliv problémů.
  2. Někdy mě to ruší
    • Občas se mi stane, že notifikace nebo zprávy trochu naruší mou koncentraci.
  3. Často mě to ruší
    • Časté notifikace nebo potřeba používat telefon mi znemožňuje plně se soustředit na hru.
  4. Vždy mě to ruší
    • Nemohu se soustředit na hru, pokud musím používat telefon, je to pro mě vždy rušivý element.
  5. Používám telefon jen v nezbytných případech
    • Snažím se telefon používat co nejméně, pouze v nezbytných případech (např. při důležitých voláních nebo v případě nouze).
  6. Používám telefon pro zlepšení hry
    • Používám aplikace pro zlepšení techniky hry, sledování výsledků apod., ale nenechávám se jimi rušit od hraní.
  7. Nepoužívám telefon během hraní
    • Nechávám telefon vypnutý nebo na tichém režimu, abych se mohl/a plně soustředit na hru.

Hlasujte v anketě! Osobní komentáře a doplnění vítány!
 
Na golf přepínám telefon do speciálního módu nastavení, kdy se mi dovolají pouze "VIP" osoby (tedy hlavně manželka 🤭), stejně tak je to se SMS zprávami. Všechny ostatní notifikace mám "uspané".
 
Já jsem tedy hlasoval, že nepoužívám, mě to prostě ruší.
Což je pravda až na jednu situaci, a to, když čekám dlouho na další ránu, tak se sem tam podívám na tel.
Já teda nemám ani rád telefon v kapse a dávám ho do bagu.
Samozřejmě sem tam něco vyfotím, ale to je fakt ojedinělé.
 
Telefon na golfu mám v bagu a v tichém režimu.......vyndavám výjimečně jen kvůli focení, ale to se týká většinou jen hřišť, kde jsem poprvé - hlavně v zahraničí.
 
Mám v tom aplikaci na golf. Jinak mám ale při hře vypnuté zvonění a vyplé notifikace na hodinkách.
 
Telefon mám v bagu v tichém režimu a v hodinkách zapnutý režim nerušit. Když hraju tužku, tak se někdy kouknu, jestli nemám v hodinkách na pozadí oznámení. Když je to zpráva, tak si ji přečtu a často i v průběhu hry odpovím. U zmeškaného hovoru záleží, kdo volal. Pokud volám zpět (1-2x za sezónu), tak vždycky tak, abych nikoho nerušil.
Když hraju dobře, tak nic neřeším, nikam nekoukám, abych se nerozptyloval.
 
Pokud hraji v dešti, mám vypnutý telefon v autě. Pokud neprší, mám vypnutý telefon v bagu. Dost mi vadí, když golfisti místo hraní mají telefon na uchu a obtěžují svým hlasitým voláním okolní flajty.
 
Mě mobil ruší. Snažím se při golfu sem tam fotit a kvůli tomu ho používám - ambici, abych měl jen foťák a pak to někam přehrával, abych to mohl využívat jsem už dávno vzdal, jako další krám. Ale dlouhodobě na mobilu mám vypnutý zvuk a u mnoha aplikací vypnuté i veškeré notifikace, včetně čísílek u ikonek. Takže u toho focení na mě nesvítí "něco" nevyřízeného. Rušilo mě to a nutilo mě to pořád koukat, co kde... takový to - chtěl bych mít všude nulu, čisto. Jednodušší bylo to vypnout. Mám pár jmen, u kterých toto neplatí, jako kritický kontakt. Btw. koneckonců, měl jsem i iwatch a další hodinky a vlastně všechny notifikace přesně ze stejného důvodu jsem si na hodinky vypnul. Což ztrácí tedy půlku kouzla chytrých hodinek, uznávám...

Občas podlehnu a na nějakou síť, email, zprávu kouknu... a většinou je to na pytel. Koncentrace je rázem pryč, zážitek z toho, že jsme někde jinde s jinými lidmi je nabourán... a zbytečně mi v hlavě pak hlodají myšlenky, které s hrou vůbec nesouvisí. A pak podle toho hraju - zpravidla mnohem hůř. Nejčastěji tomuto nutkání podléhám, když hraju sem tam sám a čekám na odpalištích, než předchozí flajty se dostanou pryč. Tak jenom, že rychle nahlédnu... no a zpravidla je to chyba. A na skóre nejraději klasický papír, skorku.

Nemám to moc rád ani u ostatních, jasně, když se něco děje, holt se nedá nic dělat, ale vyřizování hovoru a tak, myslím, že to tu pohodu narušuje o ten společný zážitek. Zvlášť když druhý řeší něco nepříjemného, tak to pak i při běžné hře ovlivní i hru mojí.
 
Upraveno:
Poslední dobou se snažíme mít telefon uspaný, dokonce uz nepíšu ani výsledky do mobilu ....
Mel jsem obdobi, kdy místo meetingu jsem sel hrát se sluchátkem v uchu ale to fakt není ono :):):)

Když hrajeme seniorku občas dostanu do flightu jednoho doktora a to su vždy na prášky neboť jeho telefon, co ma v bagu, vibruje co 5 minut. Nevěřil bych jak mne to dokaze rušit
 
Telefon mne neruší, dlouhodobě mám vypnutý zvuk. Leží někde v bagu a na hřišti na něj ani nevzpomenu. Zpětně občas lituji, když si pak doma procházím hru v Garmin Golfu, že jsem si něco nevyfotil. Na hřišti mne to trkne tak 5x do roka, víc fotek z golfu nemám. Hru eviduji v hodinkách, notifikace mám po čas hry vypnuté.
Na notorické telefonisty, kteří každou volnou chvilku musí přes mobil něco řešit, jsem si vypěstoval averzi a pokud to jde, vyhýbám se jim. Když se takovéto individuum vyvrbí v průběhu hry a ani po upozornění neprojeví trocha respektu k ostatním, je odeslán do rektálních končin. A ještě se mi nestalo, že bych šel s takovým hráčem podruhé. Ale stalo se mi, že jsem se z flajtu odpojil, nechal je jít a šel si třebas sám za nima.
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom