Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Golfový trip po Čechách 16.-19.6.2024

Indarkstitch

Nováček
Jméno
Matěj
Klub
ČGK
HI (HCP)
21,3
Ahoj, zvažuji od 16. do 19.6. vyrazit na menší golfový trip z Prahy.

Jelikož jsem golfový zelenáč, nedělal jste prosím někdo itinerář na podobný 4 denní výlet pro inspiraci?

Jinak pokud by se někdo chtěl přidat, klidně jen na část, dejte vědět.

Díky moc!

M.

Nevím, jaký máš možnosti zvýhodněných nákupů typu CGK, Davis a tak.
Určitě bych si tady od @Jirka Golfamore koupil kartu Golfamore

Já jsem pár tripů absolvoval.

1) Severní Morava s bydlením na Kravařích, nebo na Ostravici, všechna hřiště v lokalitě pěkná
2) Jižní Morava + Telč po cestě - Brno (kombinace 3 devítek - možno i vícekrát), Slavkov, Telč
3) Východní Čechy do jsem jel jako solo trip čerstvě se rozvádějícího - Dobrouč, nocleh v Pardubicích, Kunětická, přesun na Bohdaneč - nocleh na hřišti, hra, přesun na Mladé Buky
4) Západní čechy tam je toho tuna - KV, Sokolov, Cihelny, Kynžvart ......

Upraveno:
Pro toho, kdo začíná poznávat golf, jsou na čtyři dny miliony možností. Například Malevil - ubytování přímo na hřišti, Ypsilonka - hausbóty uprostřed hřiště a není třeba zdůrazňovat, jak je tam kouzelný západ slunce a stejně tak svítání. A všechna hřiště v okolí ani nestihneš za ty 4 dny odehrát. Nemluvě o tom, že máš po cestě z Prahy nebo při návratu mimo jiné ještě Ml. Boleslav a Benátky. No a v červnu jsou nejdelší dny, takže 2 osmnáctky nebo v kombinaci s devítkou není za jeden den problém stihnout. Atd., atd., atd..

Tak když už jste se rozepsali s tipy, tak přidám ještě jeden okružní výlet = jižní Čechy + cesta tam a zpět:
- Písek-Kestřany
- Hluboká
- Český Krumlov
- Mnich + Nová Bystřice 9ka
- Bechyně
- Čertovo Břemeno

Kdybys jel už v sobotu 15.6., tak budu pravděpodobně hrát v Písku a jsme jen 2 .....

Tak když už jste se rozepsali s tipy, tak přidám ještě jeden okružní výlet = jižní Čechy + cesta tam a zpět:
- Písek-Kestřany
- Hluboká
- Český Krumlov
- Mnich + Nová Bystřice 9ka
- Bechyně
- Čertovo Břemeno

Kdybys jel už v sobotu 15.6., tak budu pravděpodobně hrát v Písku a jsme jen 2 .....
Na ČB se dá taky přespat přímo na hřišti.

Golfový trip na více dní je - dle mého názoru - ideální podniknout někam dál, kam se ze svého bydliště běžně nedostaneš. Já jsem od MB, v rámci mých her hraju nejvíce ve středních a severních Čechách - proto byly uskutečněny tyto tripy dál od bydliště:
Severní Morava - bydlení v Kravařích, odehrána cestou Olomouc....a na místě Kravaře, Šilhéřovice, Ostravice, Čeladná, Ropice a Lipiny
Západní Čechy - bydlení v Mariánkách - odehrány cestou Podbořánky...a na místě Mariánky, KV, Hazlov, Kynžvart, Sokolov a Háje
Jižní Morava/SVK - bydlení v Hodoníně - odehrán cestou Mnich....a na místě Slavkov, Skalica a Penati

Na ČB se dá taky přespat přímo na hřišti.
Jojo, v Kestřanech pokud vím už taky, v ČK určitě, v Bechyni určitě. Na Hluboké a v Nové Bystřici je ubytování mraky...

Golfový trip na více dní je - dle mého názoru - ideální podniknout někam dál, kam se ze svého bydliště běžně nedostaneš. Já jsem od MB, v rámci mých her hraju nejvíce ve středních a severních Čechách - proto byly uskutečněny tyto tripy dál od bydliště:
Severní Morava - bydlení v Kravařích, odehrána cestou Olomouc....a na místě Kravaře, Šilhéřovice, Ostravice, Čeladná, Ropice a Lipiny
Západní Čechy - bydlení v Mariánkách - odehrány cestou Podbořánky...a na místě Mariánky, KV, Hazlov, Kynžvart, Sokolov a Háje
Jižní Morava/SVK - bydlení v Hodoníně - odehrán cestou Mnich....a na místě Slavkov, Skalica a Penati
A není to daleko do Rakouska - Poysdorf.

Tvl já se tu vo vás starám jak o vlastní a koukám že na Hořehledy absolutně kašlete...přitom tu máme krásný hotel, hřiště v TOPu...a za pár korun...

Tak já se také přidám s doporučením. Pár tripů po Českých a Moravských hřištích jsem jako golfista samotář prodělal.
Na začátek něco jednoduší ho.
1. Ubytování Hořehledy u Matýska @mkopcak Super komfort v resortu s hezkou devítkou.
V dojezdové vzdálenosti. 35 km Darovanský dvůr 27 jamek, 35 km Dýšina 18 jamek, 60 km Alfrédov 18 jamek,

2. Jižní Čechy- Český Krumlov, Hluboká, Mnich, Bechyně

3.Severní Čechy - Bitozeves, Barbora, Terasy, Cínovec

Možností je hrozně moc. Jde o to, co od svého prvního tripu očekáváš.
Já ti na začátek doporučuji bod 1. Martin @mkopcak je super hostitel. Byl to jeden z mých prvních golfových výjezdů.
Petr

Tvl já se tu vo vás starám jak o vlastní a koukám že na Hořehledy absolutně kašlete...přitom tu máme krásný hotel, hřiště v TOPu...a za pár korun...
Sorry vole, trvalo mi to, než jsem to nadatloval Matýsku @mkopcak

Paráda, díky moc všem za super tipy! Tentokrát jihočeský směr vynechám, jelikož tam jezdím za rodinou celkem pravidelně.

Západní směr, Hořehledy a okolí vypadá na první trip moc pěkně.

technicka z trosku jine strany - jedna vec jsou predstavy a bajecne vymysleny cestovni plan a druha pak "srazka s realitou". Na spouste resortu (hlavne tech znamejsich a tech co jsou pobliz vetsich mest) muzou byt v tuhle dobu akce/turnaje (ve vsedni dny treba zcela uzavrene - komercni), o vikendech treba nejake klubove. Tzn. na to hriste se samostane nedostanes, obzvlaste pokud si vyberes takove co ma "jen" 18tku (dve devitky). Pokud ma devitky 3 nebo dokonce 4, pak je sance se tam nejak vmestnat pochopitelne vetsi ..

Doporucuju udelat si ted predbezny vyber toho co bys rad navstivil (s velkou rezervou nahradnich mist) a pak jit primo na web konkretniho hriste, klubu a hledat rozpis takovych akci. Vetsinou to tam nekde je. Pripadne si tam primo zavolat a zjistit co tam kdy maji a jak (cely den, cast dne, cele hriste, cast ...atd). A az budes na sichr vedet kdy je ktery hriste volny, tak teprve zacit davat dohromady finalni itinerar ktery den a kam. (+ si treba zajistovat ubytovani) Ve finale muze tvoje cesta vypadat hodne jinak, nez jak sis to puvodne namyslel.

Pochopitelne se nabizi kouknout se na rezervace pres Tycko/TeeTime, ale problem je, ze tam nebyvaji terminy vypsane takhle dlouho dopredu .. casto je to tak max tyden ... coz ti v dlouhodobem planovani moc nepomuze. Rezervaci na delsi dobu dopredu ti asi udelaji primo na recepci daneho hriste.

A já bych za sebe doplnil... Hlavně ať přejezdy nejsou dlouhé. Jedna věc je odcarkovat si hřiště, že jsem ho hrál, druhá věc... užít si to v klidu a pohodě a "nespěchat" za každou cenu hned na další hřiště.

jak pise requo - casto neni vubec od veci na jednom miste zustat a dalsi den si klidne to samy hriste zahrat znova. Ono muzes mit nakoukany videa, precteny "pruvodce", birdie karty jaky chces, muzes mit hodinky takovy a makovy, ale kdyz jdes hriste poprvy jdes ho tak trochu naslepo. Podruhy, uz jsi proste chytrejsi .. a uzijes si to vic. Aspon muj nazor, moje zkusenost.
Pochopitelne na takou akci je dobry vybrat misto co za to fakt stoji a idealne aby tam bylo i vecer co delat - jako treba hospoda s dobrym pivem a jidlem. Abys neutratil svou celou dovolenou na nejake vysusene, hrbate hruze, kde ti nezbude nez vecer zvykat starou bagetu z benzinky a zapijet ji teplou vodou :-))

Jj za mě souhlas. Já mám rád golftripy, když jsme s kamarády ubytovaní na jednom místě, klidně i devítka a těch pár dní jedeme hrát kolem a vratime se. A třeba pak tu devítku, když je chuť, hrajeme pak i jednou "na pohodu" vícekrát.

Ale mluví ze mě zkušenost z cca mnoha desítek CR hřišť, kdy mě za touha za každou cenu "čárkování" opouští. Resp ano, chci odehrát vše. Ale víc si už užijí, kam jsi alespoň po druhé nebo po třetí.

Naštěstí v CR je snesitelně blízko vše. :) Ale vyhoďa pár minutového přejezdu a vrátit se na "Zakladnu" má vašeho něco do sebe. I finančně.

Paráda, díky moc všem za super tipy! Tentokrát jihočeský směr vynechám, jelikož tam jezdím za rodinou celkem pravidelně.

Západní směr, Hořehledy a okolí vypadá na první trip moc pěkně.
To je fakt, můžeš vypráskat Darovou, Dýšinu a Alfrédov všechny Golfamore, a večer si dát Hře, kolikrát budeš chtít.
Na hotelu si dej pelmeně, nebo vareniky, jsou dobrý. Na svéráz pana manažera, včetně formy jeho poznámek stran kvality Tvého švihu si po třetí Plzni zvykneš.

Každý rok dělám minimálně 4 výjezdy:
1. Sever Moravy - ubytování Kravaře, v okolí Šilheřovice, Ropice, Lipiny, po cestě Olomouc
2. Mariánky - v okolí 6 hřišť, vše 15 - 40 minut
3. Rožnov - odtud do půl hodiny Čeladná, Ostravice, Hukvaldy, Rožnov či Karlovice, pro odvážné Búřov
4. Nová Bystřice - po cestě Telč či Čertovo Břemeno, na místě Mnich a oba Haugschlagy
Vždy chci bydlet na jednom místě (už tam mám osvědčené hotely), nemám rád přejezdy a balení.
A s ohledem na dostatečný počet hřišť v okolí vždy lze zkombinovat hru tak, abych se vyhnul turnajům.

@Romano - super, přidáš prosím tipy na své osvědčené hotely?

Každý rok dělám minimálně 4 výjezdy:
1. Sever Moravy - ubytování Kravaře, v okolí Šilheřovice, Ropice, Lipiny, po cestě Olomouc
2. Mariánky - v okolí 6 hřišť, vše 15 - 40 minut
3. Rožnov - odtud do půl hodiny Čeladná, Ostravice, Hukvaldy, Rožnov či Karlovice, pro odvážné Búřov
4. Nová Bystřice - po cestě Telč či Čertovo Břemeno, na místě Mnich a oba Haugschlagy
Vždy chci bydlet na jednom místě (už tam mám osvědčené hotely), nemám rád přejezdy a balení.
A s ohledem na dostatečný počet hřišť v okolí vždy lze zkombinovat hru tak, abych se vyhnul turnajům.
u Rožnova přidám Komárno

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom