Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Golfové cypoviny - pro dobrou náladu! Sem s nimi!

81cdfe3e-1df5-41b8-8faf-cfd945baf895.jpg


Milí jamkaři,

budu znít teď jako jeden moralizujících patetický kretén, uvědomuji si to (ale nebojte, nebude to moc dlouhé). Ale i tak - všech do jednoho si Vás vážím a považuji vás za svoji golfovou rodinu, s mnohými z vás jsem toho hodně prožil a s mnohými jistě ještě toho hodně zažiju. A tak chci, přátelé, nás všechny na Jamce poprosit - pojďme si teď dočasně dát chvilku přestávku od našich tradičních válek, respektujme rozhodnutí vlády i když jí nesnášíme a leckdy bychom tam viděli raději někoho jiného - byť jsou třeba nedokonalá a omylná, přestaňme hledat provinilce a viníky. Mudrovat a čecháčkovat můžeme potom. Stejně tak šíření apokalyptických a paranoidních teorií je akorát nimrání v ráně - i když třeba na nich něco bude, kdo ví. A co? Žijeme teď!

Pro celou naší společnost je aktuální situace s koronavirem v našem vybudovaném pohodlí nová tzn. až to nastane příště, budeme všichni připravenější. Mnoho z nás je situací přímo postiženo - ať již samotným virem, nebo někoho zná, kdo má vir, případně máme kolem sebe rodiče, prarodiče, kteří se nákazy bojí... členové rodiny v cizině, lidi, sousedi senioři, kteří jsou sami a jejich děti sem s ciziny nemohou už přijet jim pomoct, oslabená imunita po nedávné operaci... atd. Přestaňme hledat viníky a hodnotit, jak se kdo s danou situací vyrovnává, kdo jí více či méně způsobil a mediálně či osobně je lynčovat. Nikdo z nás nemůže vyhodnotit všechny souvislosti, které k tomu koho vedou. Někde je situace horší, někde se neděje nic. Ale jsme na jedné lodi - všichni. A važme si všech, kteří jakkoli pomáhají a nepřidělávejme jim práci. Obrovská úcta všem zdravotníkům, členům krizových štábům na různých úrovních, dodavatelům, společnostem i mnoha dalším, kteří zahodili své osobní pohodlí a snaží se situaci řešit tak, jak nejlépe umí. Prostě buďme tu pro sebe navzájem, buďme ohleduplní a tolerantní. Zjišťujme si relevantní informace. Zavolejme členům rodiny, se kterými jsme dlouho kvůli nějaké volovině léta nemluvili. Mějme se rádi, semkněme se, nešiřme nervozitu a buďme si nápomocní.

Významnou pomocí může být i pomoc psychická. Část lidí nese současnou situaci velmi špatně a stresuje se, bojí se. Jsou to naši přátelé, kolegové, členové rodiny někdy i my sami. A pro mnoho z nás je i Jamka místo, kde se dá dobrá nálada šířit. A tím nás trochu všechny vytrhnout z té deprese kolem. Dokonce i můžeme chodit, alespoň chvíli, hrát! A nebo doma trénovat... a nebo golfově mudrovat, jetli je lepší tohle hřiště, nebo tohle... povídat si, kde jsme kdo byly a společně se těšit na tu plnohodnotnou golfovou sezónu. Prostě jak poznamenal kamarád: "musime psat cypoviny. Je tu vsude depka".

Takže golfově - aktualizujte své WITB, trénujte jak můžete a šiřte své pokroky a kdyby to mělo být jen patování v karanténě, prohledávejte telefon a sdílejte fotky, kde jste kdo byli. Pište krátké, dlouhé články, cestopisy, osobní úvahy... dělejte si prdel, z čeho chcete (pokud nemáte téma, tak klidně z mého patování), kdo se dostane na hřiště, napište, jaké to bylo. Zakládejte témata, ať jsou to sebevětší golfové voloviny, obnovujte staré. Jestli máte chuť na to se věnovat nějakému tématu dlouhodobě - udělejte si blog, je to snadný! Ambasadoři, moderátoři, srdcaři Jamky - do boje za naší psychickou pohodu!

A pevné zdraví a nervy všem. :up:

Díky. S úctou k vám všem
Michal Šatal aká requo (admin)
 
Upraveno:
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom