Díky za zamyšlení. Pěkný výkop, leč složitější téma, myslím.
Proč je nás tak málo? Protože v moderní době na to není čas. Golf je mraky spotřebovaného času, nejenom na hřišti, ale i cestou na hřiště a kolem dokola. A potom cena, pro běžnou rodinu s dětmi jsou celkové náklady vysoké, v poměru k vydělaným financím. Zmíněné projekty jsem zaregistroval popravdě jenom proto, že poslední dva roky se myslím docela aktivně o golf zajímám - jinak jsem na nic nenarazil a nikdo mi to ani nepřiblížil. Golf není nikde v okolí ani jako kroužek, sport, ve školních družinách - narozdíl od fotbalu, bojových sportů, florball, házené, volejbal, atletika atp. Takže pokud v rodině není zapálený golfista, tak je prostě velká náhoda, že k tomu dítě narazí více, než jednou poznávačkou při nějaké demo hodině.
Proč je nás tak málo? Protože všude je to tak vážné, málokde je u toho od začátku prdel a málokdy to rovnou někomu jde. A všude tlak na to, co potřebujete, nepotřebujete... protože je drahý trenér a nejsou společné tréninkové hodiny za dvě, tři stovky. Protože když už se dostanete na hřiště, často dostanete trenéra, kterého už to dávno nebaví, nebo naopak je všechno špatně a začne všechno předělávat. Protože vám málokdo řekne, jak se na hřišti máte chovat a pak, protože potkáváte často frajery, pro které je důležitější za každou cenu vyhrát a lhát vám do očí, že to aut nebyl a nebo že za tohle trestná není atp.
Já bych hodně rád uvítal a myslím, že by to nakonec bylo dobré, kdyby se více hráli nějaké varianty malého golfu, malá hřiště, kde prostě je prostor na hodinu si zahrát pár jamek, a lehce trénovat.
A v neposlední řadě je nás málo i proto, že zpravidla potřebujete auto. A taky proto, že neexistuje žádný pořádný komunitní web, který by skutečně byl pro amatéry a hobíky - tvoříme to tu

, že neexistuje žádná amaterská vzdálená liga, že prostě gpořád myslí a přemýšlí jen o tom, že klub je všechno a nic jiného než klub - kdežto dnešní doba je i o "nomádství". A taky, že všude jsou ceníkové ceny, ale devadesát procent českých golfistů prostě za ceníkovky nehraje a dává to tomu takovou šedou pachuť.
Toť názor pražáka.