Včera čgf rozeslala klubům zprávu ohledně změň nového přístupu k udělování vstupního HI, z docela zajímavého textu pro diskusi a názory vybírám. Takže už žádná zkouška golfové způsobilosti, žádná zelená karta, ale nově se to zove: Osvědčení pro hru na hřišti.
---
A do přílohy - protože to asi u většiny z nás probíhalo různě, pokyny a vzory - jak by to mělo být standardně dál:
---
Tak co myslíte? Btw. jaké jste kdo dostal osvědčení? Já třeba si u sebe pamatuji, že jsem musel v Botanice uhrát 12 stb.
No, osvědčení za ten výkon tehdy bych si já osobně nedal.
---
----v příloze najdete aktualizované dokumenty týkající se vydávání Osvědčení pro hru na hřišti podle pravidel Světového hendikepového systému (WHS). Kromě formulačních a formátových úprav je hlavní změnou skutečnost, že i přidělení hráčova prvního hendikepu (resp. hendikepového indexu) by se mělo opírat o konkrétní a doložený výsledek, po jehož zadání Technický server ČGF tento výsledek hendikepově vyhodnotí a sám hráči přidělí odpovídající hendikepový index.
Znamená to opuštění zavedené praxe, kdy hendikep 54 byl přidělován víceméně paušálně. Ostatně jakékoliv ruční nastavení výše hendikepu je jen dočasné, neboť hned ten následující hendikepový výpočet se bude opírat výhradně o uložené uhrané výsledky. Není tedy důvod, proč by tomu tak nemělo být i v případě hráčova prvního hendikepu.
Uhraný výsledek lze na server zavést buď jako nesoutěžní výsledek, kdy jsou zadány všechny podrobnosti včetně jednotlivých jamkových skóre, nebo jako zahraniční výjezd, kdy jsou použity sumární hodnoty uvedené na formuláři Osvědčení.
Je třeba zdůraznit, že se nejedná o nějakou bariéru pro přidělení hráčova prvního hendikepu, právě naopak. Není požadováno dosažení nějakého předem stanoveného počtu stablefordových bodů nebo cílového skóre na rány. Server hendikepově vyhodnotí jakýkoliv výsledek.
Výsledkem stále může být hendikepový index 54, ale tentokrát už s reálným podkladem. V řadě případů však výchozí hendikepový index bude nižší – přesně podle uhraného výsledku. V konečném důsledku by mělo dojít k omezení pozdějších „skandálních“ skóre plynoucích z toho, že někdo obdrží paušální hendikepový index 54, přestože jeho výkonnost je výrazně lepší, a odehraje s ním turnaj.
A do přílohy - protože to asi u většiny z nás probíhalo různě, pokyny a vzory - jak by to mělo být standardně dál:

---
Tak co myslíte? Btw. jaké jste kdo dostal osvědčení? Já třeba si u sebe pamatuji, že jsem musel v Botanice uhrát 12 stb.
No, osvědčení za ten výkon tehdy bych si já osobně nedal.