Návštěvu tohoto hřiště jsem neustále odkládal, přestože je pro mne velmi dobře dosažitelné. Něco v duchu pod svícnem je největší tma. Schválně jsem se vyhýbal návštěvám, když hřiště bylo ještě v syrovém stavu, nechtěl jsem si zbytečně kazit dojem. Letošní poslední březnový den jsem si lepší počasí ani nemohl přát a tak celý natěšen jsem vyrazil.
Kvalitativně bylo hřiště vzhledem k ročnímu období na velmi slušné úrovni. Žádné mokré, plesnivé, zapískované nebo hrbolaté greeny. Obdobně dobrý byl i stav fairwayí, (s výjimkou jamky číslo 2, kde se buduje vodní překážka). Mimochodem doufám, že nafoukaný (i nenafoukaný) plastový bordel např. kolem greenu jamky č. 1 v brzké době místní greenkeeper uklidí a nespolehne se na to, že to za chvíli zaroste.
Velmi se mi líbily spodní jamky u Chomutovky, škoda veliká, že celé hřiště není v tomto duchu. Oproti tomu se mi bohužel vůbec nelíbí „polní“ jamky kolem klubovny. A co je tedy pro mne naprosto největší mínus je cca 250 m vzdálená R7. Chodím na hřiště si nejenom zahrát, ale i relaxovat a pozorovat a poslouchat okolo projíždějících kamiony mě fakt nebaví.
Trochu se zastavím u cenové politiky. Jsem rád, že jsem si hřiště za 200/300 Kč zimní fee vyzkoušel, ale nedovedu si představit, že bych za to samé dal o den později 650/950 Kč. Mimochodem páteční fee za 9 jamek na Bitozevsi je za 650 Kč, v Hodkovičkách za 600 Kč! A o víkendu dát 950 Kč za místních 2x 9 jamek? Děkuji, nechci. Pokud se budu opětovně motat v okolí Žatce, tak raději pojedu o 30 km dál a zajedu si do Podbořánek, kde mám celodenní víkendové fee v krásné přírodě za 790 Kč.