Patování s nechanou vlajkou v jamce hodně zrychluje hru, stejně tak využívání ready golfu. Spojení obou, když někdo je o kousek dál od jamky ale mimo grýn (vlajku nechává) ale jiný na grýnu už je připravený a může hrát na vlajku je velká výhoda. Zkušenost z cca 20 turnajů - na dlouhé patování si vlajku nechává v jamkce skoro každý. Od 4 metrů se to začíná dělit, větší část hráčů jí vyndat nechce nikdy, část ano. Na krátké doklepy nevadí asi nikomu. Takže vlajka se vyndavá tak na půlce jamek, když k ní dohrajeme a jsme pár kroků od ní. Pak ani nezdržuje, že jí jeden vyndá a druhý ne, stejně tam všichni stojíme a tak to není problém.
Možnost dropovat aut se dvěma trestnýma - zatím jsem nenarazil na situaci, že by to bylo povolené.
Co mi chybí - zahraju ránu kolem rybníka, míček je někde na druhém břehu, asi jsem na suchu a půjde hrát, ale nevím to jistě. Ztracený nemá být kde. Nemůžu zahrát provizi, musím k němu dojít a když hrát nepůjde, tak se vrátit. To se mi nikdy nechce, tak buď jamku škrtnu (zpátky nejdu), nebo dropuju s trestnou a pak si nadávám, že jsem těch 300 metrů kolem rybníka tam a zpátky nešel.
Závěr: žádné celkové zrychlení jsem letos ještě nezaznamenal. Turnaje se hrají pořád stejně rychle, největší urychlení může udělat nastavení hřiště - rozumná délka rafů + rozumná pin pozice (např. na víkendový turnaj na Slapech navrtat jamku 18 na spodní vlnu grýnu je nesmysl, tam hodně lidí projede zpátky 30 m pod kopec, i když byli na horním patře grýnu)