Nebylo to sice do roka a do dne, ale slib jsem si splnila a do Green Resortu Hrubá Borša jsem se včera vrátila. Musela bych se opakovat - odpaliště, ferveje, greeny - vše sytě zelené, v bezvadné kondici, brzy z rána pokryté voňavou rosou. Několik týdnů trvající extrémní sucho se na kvalitě a stavu hřiště vůbec nepodepsalo. Rekonstrukcí prochází klubovna (venkovní terasa je vážně top, velkorysá, krytá i jen odstíněná, přímo nad vodní hladinou jezírka na 18. jamce), zřejmě v reakci na početnou korejskou klientelu (Samsung Galanta je na dohled), která způsobuje přetlak hostů na hřišti i v restauraci. Ptala jsem se na ty Korejce marshala na startu, poněvadž už když jsem si přes TeeTime rezervovala startovní čas, byl téměř celý den obsazen, nikoliv však turnajem, ani hráči s HCP. Marshal mi vysvětloval, že právě Korejci zaměstnaní u Samsungu a Kia Žilina mají koupených spoustu celoročních feeček/členství, a že byli v klubu dokonce mnohokrát konfrontováni se situací, kdy na domácí členy prostě nezbyly hrací časy. A vlastně jsou svým způsobem rádi, že o cca 15 km vedle bylo otevřeno další 18 jamkové hřiště Sedin a hráči se tak mohou lépe "rozptýlit". Sedin jsem hrála poprvé o den dříve a pár slov k němu píši v jiném vlákně.
Nyní při druhé návštěvě Hrubé Borši jsem se snažila víc všímat detailů, takže souhrn takto:
- přehledné značení kudy kam
- infocedule na jamkách jen na jednom odpališti, ač je odpališť více
- drátěné odpadkové koše bez víka na každém odpališti, takže sice "vzdušné", ale veškerý čurbes přímo na očích
- ani jedna toaleta přímo na hřišti
Nejsem hnidopich, dle mého názoru jsou kritizované skutečnosti jen maličkosti, hřiště i zázemí se mi velmi líbí, zařadilo se do mého TOP seznamu hřišť na Slovensku. Budu se vracet velmi ráda. A ani ta žebra Jack Daniels se nezhoršila ani o píď!