Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Zima 2021/2022 - otevřená hřiště

requo

Guru fóra
19.jamka
Jméno
Michal
Přijmení
Šatal
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
+- 17
Hrozně blbá doba tohle, jak je zima, sníh a tak. Prohledával jsem co a kde v mé dojezdové vzdálenosti a pak jsem si vzpomněl, že tu máme komunitu jamkařů, kteří někteří lepší info a zdroje, než leckeré kluby stíhají aktualizovat na webu. :) Takže zimní golfové vlákno pro nás závisláky se všemi tipy na hřiště, které mají otevřeno ať už na letní či zimní grýny. :)

Předpokládám, že otevřené budou přes zimu Beřovice, jako každý rok a dokonce snad i na letní grýny? Dálco jsem koukal. Stará Bolka aktuálně zimní grýny, Konopí zimní grýny 2. devítka Radecký (info na webu)... Někdo tipy kde dál se ještě hraje?

Šel bych někam tuhle neděli. Ale nevím, kam. :-D
 
V Hořehledech otevřeno na letní greeny, tedy pokud nemrzne a neleží sníh. Což teď mrzne a leží sníh:).
 
Koukám na online kameru Hoře... neukecáme to na písek? :) mne to připomíná takhle písek - přeci vím, jak zkvalitňuješ půdu. Jednoznačně je to písek!

Výstřižek.JPG
 
@requo Beřovice jsou otevřené a na letní greeny. Jdu zítra, ale má sněžit. Zase ale v Beřovicích sníh tak nějak nebývá. Mám TeeTime i v neděli, nevím, jestli půjdu.
 
Dnes poO jdu Hodkovičky. Na jaké grýny nevím, info na stránkách nevidím. Snad ještě nemají zimní.
 
GR LIPINY Mistrovské i veřejné jedou na plné pecky, restaurace zavřená- od omezení .
Ferveje luxus, grýny opíchané , ale hratelné a rychlé , vody opět žerou míčky.
 
27.11. jsem byl v Benátkách a super! Letní greeny (tam snad ani zimní nedělají) a kvalita greenů jako někde jinde v létě.
Díky za vlákno. ;)
 
I když to tak z mé profilové fotky nevypadá, na zimní greeny jsem ještě nikdy nehrál. Chápu prosím správně, že jde jen o nějakou vyznačenou výseč, kam stačí míček zahrát?
 
I když to tak z mé profilové fotky nevypadá, na zimní greeny jsem ještě nikdy nehrál. Chápu prosím správně, že jde jen o nějakou vyznačenou výseč, kam stačí míček zahrát?
Zimní green bývá nejčastěji prostor vysekaný na FW a s navrtanou jamkou. Podle kvality a délky daného hřiště se pak odvíjí smysluplnost na takových greenech hrát nebo tam dokonce vůbec jezdit. Jsou hřiště, kde takové řešení nabízí jen drobný ústupek ze zážitku a jsou hřiště, kde to prostě nemá vůbec cenu. Takové řešení bývá často spojeno s nějakou slevou na fee.
 
Ještě bych Martina @mkopcak doplnil... mě to na začátku docela někde překvapilo i když to z předchozí odpovědi vyplývá. Zpravidla bývá díra u zimních grýnů jak řekl Martin na ferveji. Ale často poměrně dost před grýnem i 30-50 metrů. Tedy - výrazně zkrácena jamka. Na kratších hřištích to je hodně znát - ve výsledku mnohem méně hry (vše kolem grýnů je mimo hru - bunkery, trestné oblasti a tak - hraješ jinam). Grýn se tomu často nedá říkat, sem tam je to vysekané malinko níž než fervej, někdy ani to ne. Hraje se v praxi částo na gimmy. Čipuješ na metr k fangli (zahrajes na metr plus mínus a přičteš si k ranam plus jedna). Patovat putterem nemá leckdy vůbec smysl. Btw. Vždy se hraje bez úpravy HI, i případné turnaje. Ale jako procházka to někdy bývá i tak fajn.

Velmi doporučuji v zimě si kontrolovat web hřiště, případně si vždy na hřiště zavolat, pokud je otevřené a zeptat se, jestli mají skutečně otevřeno (a nezůstalo to na webu jen viset), a jestli hrají na zimní nebo letní grýny. Dozvědět se to až na místě v očekávání jiného zážitku není nic moc.
 
Upraveno:
Tak když už je V zimě absťák, tak i ty zimní pomůžou ke spravení nálady 😁
Třeba v Kestřanech.
 
Dnes poO jdu Hodkovičky. Na jaké grýny nevím, info na stránkách nevidím. Snad ještě nemají zimní.
Při pohledu z okna se nabízí, že Hodkovičky dnes jedou na zimní grýny. Ale v pátek pěkně svítilo sluníčko, teplota 2 stupně nad nulou. Tři flajty pod mostem na jedničce jsem se dohadovali, zda jsou ještě letní či už zimní (všichni slepí jak patrona), a byly už zimní. Nikdo jsem si na recepci nevšimli, zda tam info o zimních grýnech je (a možná ho tam mají). Je jen škoda, že příjemná obsluha na recepci na to neupozorní. Platícím hráčům při odbavení ale třeba to info oznámí.
 
Doufám, že máš rezervaci, když si to pustil ven :)
Jasně že mám, ale jen v sobotu. Místa je dost, na spoustu lidí je zima. Mě to hezky vyšlo, dva tejdny jsem marodil když se nedalo hrát, virus, který není v módě, ne kovídek.
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom