Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Zdraví fous

fous

Aktivní člen
Zdravím Vás vespolek,

golf jsem začal objevovat na drivingu v Letňanech (původní Bestgolf) asi před 15, 16 nebo 17 lety, upřímně si nepamatuji rok (ale bylo to až po povodních :). V TV na Eurosportu jsem ale chlapce jako Montgomerie, Langer hltal již o takových 10 let dříve. Jen si říkám škoda, že jsem info o nějakém drivingu a vcelku levné možnosti, jak začít hrát golf nepřijal dříve. To všeobecné povědomí veřejnosti o drahém a snobském sportu bohužel stále přetrvává, nicméně aspoň ve svém okolí (širší rodina, práce) cítím změnu k lepšímu.
Po vcelku nesmyslném začátečnickém mlácení půjčenou 7čkou, jsem šel k trenérovi Petru Niedermirtertlovi a u něho si i následující rok udělal ZK na akademii v Benátkách n.J. To byla moje jediná větší zkušenost s trenérem, později jsem absolvoval ještě pár lekcí v Hodkovičkách (naposledy tak 10-11 let zpátky).
První rok jsem měl členství jen federační, CMR. Pak už jsem byl věrný virtuálům, dlouho Duchu sportovnímu. Poslední čtyři roky Bestgolfu. Nikdy jsem nepropadl kouzlu jednoho klubu/hřiště, ale preferuji se motat po hřištích, co mi virtuál nabízí. Snažím se dostat na hřiště 2-3x týdně, v týdnu po rachotě dát dvě 9-ky, o víkendu 18ku. Většinou nehraji jedno hřiště dvakrát po sobě. Při pohledu do diáře se mi to podařilo vloni pouze na Slapech v létě před a po dovolené a teď před Vánoci v Mladé Bolce, kdy už jinde zavíraly.
Nejsem moc turnajový hráč a už vůbec ne trénující (a to chci letos změnit). Poslední větší porci turnajů/soutěžních kol jsem odehrál v roce 2012. Doplachtil jsem na HCP 14-15. Golf jsem na pár let opustil. Ale před 4 roky jsem se k němu vrátil. Herně jsem na tom tak, že když mám fazónu, obejdu 18ku za 80 ran. Opačně když hraji čuribrka, 90 není problém. Bohužel vždy ztrácím na greenu, průměr patů na kolo budu mít asi někde kolem 36. Nepamatuji si, že bych kdy hrál s méně než 33 paty :(
Pro letošek jsem si “nařídil“ zapracovat na patování :) a přeci jen odehrát více soutěžních her (5 turnajů za 4 roky není asi ta správná kadence, koukal jsem, že můj HI se se stále odvíjí od výsledků z roku 2012).
Tak ať Vám to všem lítá v novém roce, jen tam kam chcete.

f. ...a hraji napravo
 
Ahoj, vítej na Jamce. To je moc hezké počtení :up:

A co bych dal za to, kdybych hrál na čuribrka, abych hrál jen za 90. Tak ať to dobře lítá a daří se!
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom