Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Jamka Jamka 002 - Hořehledy j. #6 - PAR 5

requo

Guru fóra
19.jamka
Jméno
Michal
Přijmení
Šatal
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
+- 17
02.png


Jamka 002 - Hořehledy - jamka č. 6 - PAR 5
...z diskusního seriálu 19.jamky záludnozapeklitých jamek českých golfových hřišť

Pokud jste někdy hráli nebo pravidelně hrajete toto hřiště, zapojte se do diskuse k této záludnozapeklité jamce:
  • hlasujte orientačně v doprovodné anketě
  • v textu se pochlubte, popište, jak k této jamce při své hře přistupujete a proč (nezapomeňte zmínit své HI/odpaliště - každý jsme jiný)
    • např. jakou hůl volíte na první ránu z odpaliště
    • snažíte se o agresivní nebo spíše opatrný přístup
    • jak (za kolik) tu zpravidla hrajete
    • jaké skóre je pro vás na jamce uspokojivé
    • nějaké konkrétní zážitky...
  • líbí se vám tato jamka, neutrál nebo spíše nelíbí a proč?
---
Zdroje příloh:
- mapky jamky a hřiště: www.golf-horehledy.cz
- soutěžní statistiky jamky 2020 k 8.9.: www.teetime.cz
- foto: osobní archiv

Hořehledy-6.jpg foto 6.jpg Hořehled-mapa.jpg Hořehledy Teetime 6.JPG

A průletové video... (by @JanKostalCZE)



PS:Jamky a hřiště jsou vybírány redakčním výběrem v podstatě nahodile a co kdo doporučí - logiku a systém za tím moc nehledejme. Každá jamka může být pro někoho zapeklitá. V seriálu se budou hřiště střídat a vybírány budou jamky, které nemusí nutně být nejsložitější dle indexace. Vzájemně se respektujme vč. rozdílných přístupů ke hře. Diskuse bude mírně moderovaná, věnujme se především této konkrétní jamce.
 
Upraveno:
Hra do roku 2020

Jamka je relativně krátká a pokud člověk dokáže v hlavě potlačit stísněnost prostoru na 1. ránu, tak je vlastně i relativně jednoduchá. 1. ránu jsem hrál 8kou do místa prvního lomu FW, na 2. ránu se tak otevřela nejširší FW v Hořehledech. Na výběr byla konzervativní příhra 8-9 k cca 100m kolíku a rána sice naslepo, ale z rovného podkladu na široký green. A nebo přitlačit 5-6kou a snažit se dostat míč až nahoru na plac ke greenu, často však člověk končil v kopci před greenem a rána z nakloněné roviny není snadná. Tímto přístupem jsem tu v průměru hrál PAR.

Hra od roku 2020

Pořízení bambitky od Pingu tuhle jamku vyřešilo - posílám driver přes levou trestnou oblast a vychází mi to v 90% případů. Buď hraju 2. ránu z 120 - 100 m do greenu nebo se vyklepávám zpod stromů a na greenu jsem 3. ranou takřka 100%. V letošním roce tu mám už eagle a řadu turnajových birdie.

Zajímavost

Prezident Golf Clubu Hořehledy tu při jednom z turnajů na rány zahrál 21 ran.
 
Ne, nevidím v téhle jamce problém. Hraju tam vždycky něco mezi 4 a 10, pohoda....
Když zahraju aspoň trochu slušné rány, je to 3x železo a jeden nebo dva paty😁
 
Jamku výsledkově moc rád nemám, i když občas ji v paru zahraju, myslím, že už někdy i berdík padl. A pak si říkám, jak je to vlastně jednoduché... železem do prvního lomu, poslat to pak nahoru, přihrát na obří grýn a lehce dopatovat na rovném a nezáludném grýnu. Ízy.

No a většinou to dopadne úplně jinak. Záleží. Když jsou odpaliště blízko sítě, stokrát si můžu říkat, že tam není - je. A čím blíže je, tím je větší šance, že ji trefím - i když mozku říkám, že tam není. Když ji náhodou netrefím, tak to zatáhnu k síti (někdy za) předchozího grýnu. Když je to trochu dál, tak je to zpravidla pod těma stromama, kde mi nezbývá nic jiného, než se vyčipovat na fervej a pak to dohnat (rozuměj narvat) naprosto atypicky do autu po pravé straně. Pokud zvládnu zahrát rovnou ránu a minout toto riziko nahoru, tak je tak vyschlá fervej, že mi to doteče až do trestné oblasti nahoře. Jedna z jamek, kdy si vcelku často připadám jak fackovací panák. :-D

Asi tam zkusím z odpaliště konečně ten driver. Horší to o moc zpravidla nebude. :)
 
Hrál jsem ji 4x a výsledky 9, 6, 7 a 5. Příště si jdu pro berdíka. 😂 Jak hraju doleva, tak mi síť tolik nevadí, to spíš ty stromy vlevo. Pocitově mi přijde ten zlom strašně daleko, ale stačí cca 180 metrová rána a jsi tam. A když se mi podaří exkluzivní drajv se šlajzem, tak jsem za rohem cobydup. ;) Rozhoduje druhá. Tou se umím dostat na horizont, ale i skoro zpátky na odpaliště. Pak už je to brnkačka. Jak jsem na greenu vím, že zbývají maximálně 4 rány. 😂
 
Btw dnes neproměněný 1,5 m putt do eagle:(

D401E5CF-17EF-4B9E-B912-29CE8DB88C3C.png
 
Musím říct, že je to pro mě výzva. Nicméně vždy záleží na první ráně, kam dopadne. Nějak nedokážu potlačit hlavu a místo strategické hry železy, kterou tady všichni popisují, hraji driverem. A výsledek není nikdy dopředu jasný, bohužel. Co dohledám, hrál jsem tam vždy 8. Ale určitě se tam par či bogie hraje v klidu.
 
Pro mě to je jasně skórovací jamka, drive na úroveň červeného kolíku, spíše vlevo, aby se minimalizovalo riziko autu na pravé straně. Druhá rána do greenu pak 52° nebo 56° podle polohy míče. Důležité je dostat míč do vzduchu, aby padal na plotnu z výšky a tím eliminovat riziko podélné vodní překážky za greenem. Dlouhý pitch je také řešením, pokud je umístění jamky v zadní části greenu a v dráze míčku nehrozí bunker, můžu nechat balon rolovat k jamce. Dva putty je pak povinnost. Při dobré druhé přihrávce je reálná šance hrát jamku na 3 údery a tím eliminovat věčné bogey na následující jamce...
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom