Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Výrobci a kvalita značek (Titleist, TaylorMade, Ping, Callaway...)

Michal Prokop

Člen fóra
Editace admina (requo): Vyčleněno 14.3.2016 v 10:30 z Padělky golfových holí v Čechách? jako samostatné téma.

---

Ještě bych rád navázal na poznámku o webu: http://valueguide.pga.com/

Podle tohoto webu se určitě nedá stanovit tuzemská cena bazarových holí. Je to web založený na jiném trhu (USA) - úplně jiná velikost spotřebitelské základny. Otázkou je i přesný vzorec jejich výpočtu cen. Mimoto se dá vždy těžko rozlišit jaký je opravdu stav hole. Osobně bych za ty ceny co to vyhazuje asi moc produktů neprodal, je to často hodně podhodnocené.

Na druhou stranu může valueguide sloužit jako jakýsi odraz dlouhodobé kvality výrobců na což mě navedla zmínka o R1 TP.

Uvedu příklad:
Titleist 913D2 Driver: 68.13 USD  - původní cena nového 445 USD
Taylormade R1 TP: 40,17 USD - původní cena nového 600 USD
Obě hole jsou přímými konkurenty - oba uvedéné na trh v roce 2013.

Co je na výše zmíněném zajímavé? Především to, že porovnání současných cen defacto reflektuje oblíbenost a hodnotu kvality u hráčů. Jen to potvrzuje, že R1 TP byl marketingem předražený driver, bez vyšší kvality. Proč?

Stačí se podívat na produkční a cenovou politiku obou značek
Titleist - trvalý 2letý prodejní cyklus, kvalitní vývoj a dlouhodobé testování. Produkt se po celý životní cyklus prodává ze stejnou stabilní cenu, drží si svou hodnotu. Výprodej je většinou až po uvedení nového modelu na trh. Ve výprodejích končí jen málo holí a navíc jsou i tak zlevněny max cca o 30%.

TaylorMade - většinou roční prodejní cyklus, vyjímkou nebyl i půlroční, tomu odpovídá i výsledná kvalita. Největší přidaná hodnota je marketing. Cena při uvedení na trh přestřelená, po 3 měsících o 25% levnější, po půl roce o 50% levnější a nakonec ve se objevuje ve velkém množství ve výprodejích s až 80% slevou. Jaká je tedy asi skutečná kvalita a hodnota produktu?

Podobné srovnání snese třeba i Ping vs. Callaway. A vypadne vám Ping = Titleist a Callaway = TaylorMade
 
Re: Padělky golfových holí v Čechách?

Podle mne dáváte do souvislosti dvě neslučitelné věci. cenovou politiku s vlastní kvalitou hole. Ano, souhlasím s s tím,, že cenová politika výše uvedených firem přesně odpovídá Vašemu popisu, to však vůbec nemusí znamenat to, že Titleist dělá kvalitnější drivery než  TaylorMade. Nastavení cen Titleistu je výhodné pro prodejce, protože jim umožňuje nakoupit na sklad novinky driverů a předem vědí, že cena nebude klesat a že další novinka bude za dva roky. To je také důvod, proč mají prodejci Ping a Titleist tak rádi a nemilují TaylorMade či Callaway, kde jim cena zboží strmě klesá a nikdo neví, kdy se objeví další novinka. Nicméně to nemá nic společného s vlastní kvalitou produktu. Pro zákazníka, který nepotřebuje mít novinku doma hned je politika TaylorMadu cenově výhodnější.Pokud si počká , dočká se po pár měsících docela dobré ceny a navíc již bude znát i výsledky různých recenzí a určitě bude mít možnost si hůl vyzkoušet. U Titleistu bude čekat na skutečně dobrou cenu za novou hůl dva roky marně...

Editace moda: Odstraněna citace...
Prosím necitovat, pokud odpovídáš na poslední příspěvek...toto pravidlo platí obecně na všech fórech, dodržujme ho i zde v zájmu přehlednosti...
 
Re: Padělky golfových holí v Čechách?

Ohledně prodejců máte samozřejmě pravdu. Nicméně za argumentem, že mnou napsaný rozbor cen je indicií k porovnávání kvality si budu stát dál. Ano cena a kvalita nejsou spojené nádoby, ale spojitost zde hledat lze. Trochu to ale ještě rozvedu.

Cena hole (vlastně nejen hole ale dnes již skoro každého výrobku) se vždy odvíjí od nákladů na vývoj, výrobu a marketing. A značka většinou i počítá s tím, že se hůl bude za něco vyprodávat a pokud možno alespoň za výrobní náklady. Mě z toho pak vyplývá že především výrobní (technologie, materiály,...) a také z části vývojová cena odpovídá té výprodejové. Pokud se TaylorMade vyprodává na konci svého životního cyklu za cca 30-40% počáteční ceny a Titleist za 70% a ještě poměrně vzácně, tak v tom jistou spojitost hledat lze. A těžko tak velký rozdíl hledat v lepší optimalizaci výroby při stejné kvalitě u TaylorMade. Mimochodem jak bylo naznačeno pokud jde o uvedení na trh, tak TaylorMade je vždy na začátku prodeje předražený a v podstatě se jej nevyplatí koupit při zavedení na trh, i to o něčem vypovídá. 

To by bylo k prodejní ceně, ale ještě je zajímavý pohled na tu bazarovou dle Valueguide. To že hraný 913D2 je hodnocen mnohem lépe než R1 může znamenat dvě věci:

1) Buď je hraných TaylorMadů na trhu přebytek a jejich propad cen ještě umocňují výprodeje a časté obměny modelů a proto je pak i bazarová cena tak nízká (možná) při stejné kvalitě jako Titleist
2) Nebo je zkrátka starší model Titleistu hodnocen a vnímán na bazarovém trhu jako mnohem vzácnější, kvalitnější a hodnotnější než R1

Pravda bude asi někde mezi

Jasně tenhle pohled je trochu teoretický, a je zde mnoho "ale", na druhou stranu ze své zkušenosti z praxe a mnoha dalších indicií si troufnu říci, že opravdu mezi drivery Taylorem a Titleistem kvalitativní rozdíl je. Už jen ten přístup k vývoji a době vývoje je diametrálně jíný. Berte to ale prosím jako příklad, každá značka má své pro a proti a tímto nechci určitě říkat, že TaylorMade je tvůrcem zmetků a Titleist je nejlepší. Použil jsem porovnání jen jako příklad, ne jako předpis. 
 
Re: Padělky golfových holí v Čechách?

Ja si myslim, ze to dost souvisi i s cilenim znacek. Titleist nema (zatim) ambici byt uplne mainstreamova znacka. Ma defakto zuzeny a relativne konzervativni sortiment. TM se brzy stal jednickou na trhu s dominantnim market sharem. Jde o firmu kvotovanou na burze, ktera vice mene "musi rust". Jako takova se snazi vytvaret hype kde se da a zkousi zkratit cyklus obmeny holi (asi ne moc uspesne). Hodne experimentuje a take i dost tim riskuje s tim, ze kdyz se neco nevydari, za 6 mesicu to zalepi necim jinym. TM dlouho platil za inovatora, nyni trosku dosel dech a jejich marketing je uz trosku smesny. Dobrym prikladem byla rada Jet Speed (udajne dost povedena btw.), ale diky opravdu smesne kampani a az teleshopingovemu promu se stala jednou z nejvice vyprodavanaych (udajne za tim bylo i prodavani setu drev, ktere se dost hromadily na skladech). Dnes uz to vypada, ze TM se tato taktika nevyplatila, nekolik let po sobe ztraci. Kdo vi jak realne TM tlaci na obchodniky. Jsou jednicka a muzou si dost veci diktovat, ale to nevim..

Titleist si jede sve, ale je otazka, jak moc je to ve finale uspesna strategie. Kolik se jim podarilo vydelat nevim, cisla neznam a nehledal jsem je. Nicmene se nedomnivam, ze ve drevech plati titleist za nejakeho inovatora. Jejich vyrobky temer splivaji... a btw. neni tajemstvim, ze Titleist je tez na prodej, jen ho nikdo moc nechce (aby ne, kdyz cele industry jde dolu). Trzby jim sly nahoru, ale tipuji, ze to budou mice, wedge a puttery. Jinak Titleist je presne ta znacka, co muze mit problem s tim, ze je pro mnoho lidi "prilis dobra, nez aby o ni premysleli". 

A kvalita? Je mnoho odvetvi, kde kvalita od urcite urovne nekoreluje s cenou, ale pouze znackou a obchodni strategii. Napriklad obleceni. Tzn. TM muze byt stejne materialove kvalitni jako Titleist. To, ze se Titleist nevyprodava je spise strategii znacky a jeji obchodni politiky. Ale usuzuji z obecnych marketingove ekonomickych postupu. Nevim zda Titleistu praskaji mene hlavy ci prodavaji lepsi shafty. Zatim jsem na zasadni blame ala TM je kvalitativne brak nenarazil. TM zkratka vsadil na to, ze golfiste v USA radi meni vybavu a existuje velka skupina lidi, co chce mit "to nejlepsi z tour"... a co je to nejlepsi je dano tim, kolik staff playeru kdo ma. TM by byl #1 driver on tour, i kdyby prodaval lopaty... Chvili to fungovalo, ale zda se, ze to lidi uz nudi.
Titleist funguje pomaleji, ma mnohem mene modelu a defakto si ani nemuze moc dovolit experimentovat.

K te R1cce jedna recnicka pomineme-li fakt, ze Titleist drzi lepe value: povazuje se dneska R1 za nejak zvlast povedeny driver...? 
 
Re: Padělky golfových holí v Čechách?

Už začínáme hodně sklouzávat k porovnávání TaylorMade a Titleist, možná by to skoro bylo na vlastní topic a ne to řešit v kategorii fake :) Taky bych nerad hodnotil jen tyto dvě značky, protože za příklad kvality bych použil například i Ping.

Honzo k tomu co si napsal pár poznámek:
Titleist jede obrat hlavně na míčích, tuším, že jejich čísla na tom stojí až ze 70%, pokud si to číslo tedy dobře pamatuji

TaylorMade je samozřejmě mocný díky marketingu a lidé ho požadují, ale zas tak silnou vyjednávací pozici nemá. Na trhu je silná konkurence a když se obchodník nedohodne s TM, je snadné sáhnout jinam, takže každá značka je tím limitována.

Titleist driver používá od verze 910 v podstatě stejný systém, který jen vždy mírně vylepšili, větší změna byla mezi 910 a 913, mezi 913 a 915 už to tak výrazné není. Ale ten systém je velmi šikovný a praktický. Na co něco diametrálně měnit, když to funguje a zákazníci jsou s tím spokojeni. TaylorMade jak píšeš platí za "inovátora" a furt něco zkouší, což tomu všemu spíše ubližuje. Pokud vezmu některé prvky tak např.: Červený "trojúhelník" na spodku R11 a R11s byl jen modní doplněk, vizuální efekt jen při založení, ale většina hráčů stejně udeří míč jinak. Pro mě byla i úsměvná kampaň okolo SLDR, kdy ty dva jezdce se závažím použili už několik let zpět v Mizunu u modelu MP-600. Dokud TaylorMade takto neexperimentoval, tak mi to přišlo mnohem lepší. Za mě byl jejich poslední kvalitní driver model R9, pak to šlo dost dolu. A když si to nakousl, nikdy jsem neviděl prasklý driver Ping nebo Titleist, Taylorů už ale několik. U základních shaftů bych měl také u TM v mnohých případech s ohledem na kvalitu výhrady. A na řečnickou otázku o R1 je snadné odpovědět, ani sám TaylorMade to nemůže považovat za dobrý produkt, když se ho snažili už po půl roce nahradit SLDR. 

Pokud jde o poměr inovace/uvádění nových modelů a kvalita tak je třeba dobrým příkladem kompromisu je Nike. Již 4tý rok mají jejich drivery stejný systém nastavování (za mě jednoduše geniální), a jen hlava se mění. Kvalita hlav i shaftů je dobrá a hráči, co to koupí spokojeni. A to musím, říci, že když jsem poprvé viděl např. červený Covert s dírou v hlavě ve spodu, nevěřil jsem, že se to bude prodávat. Opak byl pravdou a řadě hráčů velmi seděl a hůl měla opravdu dobrý výkon. 
 
Re: Padělky golfových holí v Čechách?

Vlakno by to asi chtelo :)
Hodne zajimave co pises o te kvalite, praskani hlav atp.. Ja jsem si zkousel neco dohledat na dane tema a mam stale pocit, ze to je sul-nul. Ale na rozdil od tebe to proste mam jen z netu, coz je casto naprd. 
Tzn. objektivne vnimas TM jako o trochu nizsi grade nez Ping ci Titleist. Jak z tohoto pohledu vidis zbytek portfolia (cobra, nike, srixon, wilson, mizuno, calla...). Je tam neco, co stoji za zminku? 

Ja jsem mel tyto velke znacky za stejnou uroven.
 
Ono se to trochu těžko generalizuje jen podle značky, každá může někdy do světa vypustit něco nepovedeného, pokud bych měl psát obecně, tak bych to ještě alespoň rozdělil na kategorie holí (např. Mizuno dělá jedny z nejlepších želez, ale dřeva za moc nestojí). Dokonce se to může lišit i kategorií holí podle kategorie golfisty. Železa pro vyšší HCP mohou být u značky kvalitní a pro nižší HCP nebo naopak.

Otázkou je taky, co považovat za kvalitu - to slovo znamená asi hlavně kvalitní materiály, nerozbitnost, nízký počet reklamací, u driverů třeba smysl nastavovacích systémů atd.... já bych k tomu ale ještě přidal něco jako "výkon hole" a spokojenost zákazníků, což už může být více subjektivní hodnocení. Každé hodnocení je ale vždy alespoň malinko subjektivní, takže i tohle vše je prostě má zkušenost a pohled na věc.  

Pokusím se ale rozdělit produkty a značky dle mého hodnocení (kvalita, cena, výkon), co byli uvedeny poslední dva roky. Zahrnul jsem i některé méně známé značky naopak mohou některé chybět, nemám s nimi tolik zkušeností. Je to jako ve škole:
Drivery, dřeva, hybridy:
1: Titleist, Ping, Tour Edge
2: Cobra, Nike
3: Mizuno, Wilson, Alpha, Acer, TaylorMade, Callaway, Cleveland
4: Srixon, Snake Eyes
5: Jakýkoliv driver typu RAM, Dunlop apod.

Železa:
1: Mizuno, Ping
2: Titleist, Alpha, Nike, Wilson, Snake Eyes
3: Tour Edge, Cobra, Srixon, Callaway, Acer, TaylorMade
4: Cleveland
5: Jakákoliv železa typu RAM, Dunlop apod.

K tomu musím být i trochu politický :) Já tu prostě nemůžu napsat, že to a to stojí za h...., mohlo by se mi to vrátit. Takže bych chtěl říci, že je taky důležitý vjem každého individuálního hráče. To že 9 z 10 lidí, řekne že je něco super, ještě neznamená to, že nebudu ten desátý co se mi líbí pravý opak. Vždy je nejlepší si to s čím chci hrát nejdříve zkusit, zda mi to vůbec bude sedět. A pak je rozhodující samozřejmě i jakým způsobem to chci hrát. U nás se jde hodně do značkového, ale třeba v Anglii hodně lidí plácá s RAMem, Dunlopem a podobnými začátečnickými sadami a prostě jim to ke štěstí stačí. A věřte, že by nás většina těchto hráčů ještě porazila.

A ještě dodatek, to hodnocení je MOJE vlastní zkušenost a každý jiný názor samozřejmě respektuji. Nikomu nic necpu. Nerad bych, aby to působilo, že tu dělám reklamu, ať už pozitivní nebo negativní nebo, že říkám nehrajte s touhle značkou  :) Každému doporučuji testovat a fittovat před koupí a vybrat podle toho, co mi sedí nejlépe bez ohledu na značku. Určitě je to lepší než jen číst a koupit na základě recenzí a reklam. Každý článek, každá recenze je ovlivněna subjektivním názorem autora nebo testéra. Popřípadě je i hodně článků ovlivněných finančním příspěvkem autorovi, či finančními zájmy celého vydavatele.
 
Mel bych par otazek. Reaguji hlavne na znacky co me zajimaji:

- U Mizuna jsem vicekrat cetl, ze jejich aktualni dreva jsou "nedocena" a ze jim skodi hlavne to, ze si standardne jedou sve Exsar shafty, ktere jsou pry udajne super, ale trh je neprijima neb to neni znackovy shaft. Je toto duvod one 3ky?
Mam doma par jejich hybridu, uplne mi nesedi vahou, ale zpracovani mi prislo pomerne dobre. Nicmene jsou to starsi kusy, takze se to nepocita. 
- Srixon se drevy snazi nacpat temer do kategorie premium produktu (nemluve o XXIO). Prekvapuje me 4ka a zejmena s ohledem na to, ze Cleveland hodnotis lepe. 
- Cleveland si zaslouzil 4ku za ty CG black zeleza? Radu 588 uz asi nepocitame, neb je starsi. Ty me osobne prisli pomerne hodne povedene (technicke zpracovani). Nebo do toho pocitas i wedge a celkove ti to neprijde uplne top. 
 
Možná budu trochu divnej, ale trochu mě to připomíná výběr auta podle značky. Já také nedám na svůj Rolls-Royce dopustit. :lol:
 
Helldriver řekl:
Možná budu trochu divnej, ale trochu mě to připomíná výběr auta podle značky. Já také nedám na svůj Rolls-Royce dopustit. :lol:
Divnej budu spise ja, neb i auto vybiram tak, ze se mi v prve rade musi libit :))
 
Původně jsem chtěl napsat ke každé značce nějaké hodnocení, proč jsem jí dal tu a tu známku, ale bylo by to na román, tak jsem se na to vykašlal.

Takže jen k dotazům
1) Mizuno drivery - takové nemastné neslané, furt je to u Mizuna na druhé koleji za železy, jsou sice kvalitativně nahoru, ale konkurence má furt návrh. Shafty nejsou špatné, ale je zde celkem slabý výběr. Proto hodnotím jako průměr

2) Srixon - viz forum Cleveland cituji:
Srixon celkově na poli holí kráčí trnitou cestou. V Asii to asi funguje (patriotismus?) ale v Evropě a USA moc ne. Mimoto ten produkt je v porovnání s konkurencí slabší. Kovaná železa 545, 745 a 945 jsou pěkná designem, celkem dobrý výkon, výběr z mnoha shaftů za standardní cenu, ale je to pro nižší HCP a těch třeba u nás není moc. Snad jen 545 má naději. Pak tu máme novinku 355 pro vyšší HCP, ale to je oproti konkurenci mizérie - nic moc pocit, za mě hrozný design v nekonkurenceschopné ceně. Dřeva jsou na tom podobně 545 a 745 celkem fajn, ale těžké je to trefit. 355 opět bída, moderní by byl tak v roce 2010.

Doplním ještě, že i ten adaptér nastavování je takový podivný a pocit ze hry nic moc - během testování to (545 driver) u nás každý většinou zahodí první.

3) Cleveland u driveru za mě lepší hodnocení hlavně kvůli výhodnější ceně (více odpovídá poměru cena/výkon), dobrý produkt pro širokou veřejnost. CG black opravdu snadno hratelný.
U želez jsou poslední železa CG Black, takovým posledním výkřikem značky do tmy před úplným ukončením produkce želez. 588 o něco lepší, ale zas ty TT a MT taky nic moc. 588CB moc dobré hole. Taky předchozí verze CG Black s titanovým facem byly ve své kategorii skvělé. Kdyby nové CG black jen podle nich redesingovali, tak by to byla jiná. K tomu měli Nippony jako standard, u nových je nějaký obyčejný TrueTemper. Jen z nostalgií ale vzpomínám na dřívější CG7 - to byli opravdu skvělé hole, stejně jak předchůdce CG Gold a Red.
 
Wedge jsem nehodnotil, to je kategorie sama pro sebe. Top je Titleist a Cleveland, ale tady jsou napříč celým spektrem značek jen malé rozdíly. Ostatní moc nepokulhávají, co vymyslet na wedgi, vždyť wedge neprošli za poslední roky téměř žádnou citelnou evolucí.

Helldriver to celkem uhodil na hlavičku, často lidé kupují podle značky. Je jim jedno, že jsou jiné hole pro ně mnohem lepší, hlavně že mají svůj Rolls-Royce
 
Důvod proč si normální golfista koupí hole ( většinou ) od renomované firmy je ten, že tyto firmy mají svou historii, dohledatelné recenze svých výrobků, svůj vývoj a samozřejmě i svůj image. Často nejsou ani o moc dražší než firmy bez těchto atributů. Uvedu příklad - set holí 5-PW na shaftech N.S Pro 850 GH ,vyjde od bezvýznamné  firmy Alpha ( RX1 ) na 19 590,-, zatímco krásné Srixony z 545 stojí 19 090,- Kč ( golfsmith.cz )
 
S tvrzením výše (wasp) asi nelze nesouhlasit, v zásadě potvrzuje, že vše je o silném marketingu a často více než o kvalitě. Podle tohoto měřítka normální Čech čte Blesk, kouká na kraviny typu Ulice a pokud je golfista hraje asi Callaway. To, že hole mají historii, recenze apod...stále nemusí znamenat, že jsou kvalitnější než jiné, nebo je snad i Blesk žurnalistickým superlativem :)

S čím nesouhlasím jsou ty přídavky "krásné" Srixony versus "bezvýznamné" Alphy. Jak říkají rádi učitelé matematiky, tady se opravdu pletou jablka s hruškami. Jiná kategorie holí, jiná politika, srovnání akční ceny (Srixon) se standardní cenou (Alpha) atd...rozepisovat to podrobně by bylo opravdu na román. Přijďte si Alphy zkusit a porovnejte je třeba se zmíněnými Srixony. Hodně hráčů se nakonec diví jaké má Alpha kvality. V železech patří ke špičce, ale abych nebyl souzen z předpojatosti (každý si snadno najde, že golfsmith.cz je náš web a Alpha custom hole, které mimo jiné prodáváme), tak bych doporučil obecně nezatracovat i jiné méně známé značky, před tím než je osobně zkusíte. Třeba zrovna vám nejvíce sedne nejvíce Dynacraft, Acer, Geotech, Vega, KZG, Kimura, Orka,...těžko si vzpomenout na všechny. 
 
Na základě jakých parametrů hodnotíte kvalitu jednotlivých výrobců? Ptám se, protože jste z golfsmith a s fitováním atd máte určitě plno zkušeností.. Je to spíš subjektivní hodnocení a nebo je to něčím podloženo?
Neberte to nějak ve zlém , jen se ptám , protože aktuálně řeším nákup nových želez a chtěl jsem na fiting do golfsmith(ale je to pro mě daleko - jsem z Opavy, tak ještě váhám)
 
Láska na 1. pohled :)
Pujč si a vyzkoušej, třeba @ati mel pujceny driver epic za 200 na vikend.
Pak se rozhodnes ano/ne
Nekupuj zajice v pytli. Kazdy prodejce chce prodat, vyber podle sebe.
 
Na základě jakých parametrů hodnotíte kvalitu jednotlivých výrobců? Ptám se, protože jste z golfsmith a s fitováním atd máte určitě plno zkušeností.. Je to spíš subjektivní hodnocení a nebo je to něčím podloženo?
Neberte to nějak ve zlém , jen se ptám , protože aktuálně řeším nákup nových želez a chtěl jsem na fiting do golfsmith(ale je to pro mě daleko - jsem z Opavy, tak ještě váhám)

Martine, kvalitu holi ovlivnuji tyto aspekty:

- kvalita pouziteho materialu
- kvalita a presnost technologie vyroby
- kvalita designu (konstrukcniho)
- kvalita kompletace hole z jednotlivych komponent

Kvalita estetickeho designu je rozhodne jen subjektivni a doplnujici kriterium. Uvedene aspekty definuji tedy hul z hlediska kvality jako celku. Je zcela zrejme, ze kvalitu neurcuje ani nezarucuje to, jaka je na vyrobku znacka. I kdyz bychom pripustili, ze jeden vyrobek je "kvalitnejsi", nemusi to v oblasti fittingu holi hned znamenat, ze je vhodnejsi pro daneho hrace nez ten, ktery vykazuje tzv. mensi "kvalitu".
Jinymi slovy... pri fittingu je urcite dobre brat v potaz samozrejme kvalitu jako takovou, ale hlavne vhodnost urcite konfigurace holi, kterou nezjistite jinak, nez kvalitnim fittingem. Jadro hole tvori shaft, ktery udava charakter hole, proto zejmena jeho vhodny vyber je pro "kvalitu" a spravny vyber skutecne urcujici.
 
Malinko OT, web golfgear nějak nejde prohlížet, najedu třeba na shafty a při kliknutí na další stránku skočí reklamní nabídka(naše tipy, akční nabídka,výprodej), nevím jestli úmysl nebo chyba, nebo dokonce můj prohlížeč...
 
Martine, kvalitu holi ovlivnuji tyto aspekty:

- kvalita pouziteho materialu
- kvalita a presnost technologie vyroby
- kvalita designu (konstrukcniho)
- kvalita kompletace hole z jednotlivych komponent

Kvalita estetickeho designu je rozhodne jen subjektivni a doplnujici kriterium. Uvedene aspekty definuji tedy hul z hlediska kvality jako celku. Je zcela zrejme, ze kvalitu neurcuje ani nezarucuje to, jaka je na vyrobku znacka. I kdyz bychom pripustili, ze jeden vyrobek je "kvalitnejsi", nemusi to v oblasti fittingu holi hned znamenat, ze je vhodnejsi pro daneho hrace nez ten, ktery vykazuje tzv. mensi "kvalitu".
Jinymi slovy... pri fittingu je urcite dobre brat v potaz samozrejme kvalitu jako takovou, ale hlavne vhodnost urcite konfigurace holi, kterou nezjistite jinak, nez kvalitnim fittingem. Jadro hole tvori shaft, ktery udava charakter hole, proto zejmena jeho vhodny vyber je pro "kvalitu" a spravny vyber skutecne urcujici.
Děkuju za odpověď , spíš jsem myslel zda je nějak možné podložit, že třeba Mizuno má kvalitnější železa než například Callaway, nebo TM, nebo je to spíš pocitová záležitost.. Má smysl nechat fitovat třeba i putter - dělá se to běžně, nebo je to spíš vyjímka??
 
Děkuju za odpověď , spíš jsem myslel zda je nějak možné podložit, že třeba Mizuno má kvalitnější železa než například Callaway, nebo TM, nebo je to spíš pocitová záležitost.. Má smysl nechat fitovat třeba i putter - dělá se to běžně, nebo je to spíš vyjímka??

Pokud chcete generelni zjednodusujici odpoved, tak Mizuno je dle nasich zkusenosti rozhodne v uvedenych aspektech vyse oproti obou zminovanym znackam, v kategorii zelez zcela urcite. Je to mozna dano tim, ze se jedna o japonsky brand a soucasne ze vetsina modelu od Mizuna je kovanych (tzn. z hlediska materialove-technologickeho) na vyssi urovni nez modely hlav vyrabenych odlevanim. Soucasne se u Cal/TM i projevuje masovost vyroby - cim je znacka vetsi a masovejsi, tak casto tim trpi kvalita individualniho prizpusobeni nebo kvality zvolenych komponent (casto se tyka zejmena shaftu).

Fitting putteru je urcite mene casty nez fitting zelez, nicmene se provadi a ma svuj smysl. Pokud bych to chtel zjednodusit, u putteru hraje subjektivni vyber daleko vetsi roli nez nejaka predem definovana teorie. Puttovani je velice individualni a proto duvera v putter musi byt zasadni... putter proste musi padnout do ruky. Kazdopadne, jeho vyvazeni, delka, lie/loft jsou nedilnou soucasti nalezeni vhodnych hodnot, ktere by pri vyberu putteru mely byt zohledneny. U putteru je to samozrejme o nejakych zakladnich bio merenich, ale pak spise o vyberu z vice variant a provedeni.
 
  • To se mi líbí
Reactions: ati
Malinko OT, web golfgear nějak nejde prohlížet, najedu třeba na shafty a při kliknutí na další stránku skočí reklamní nabídka(naše tipy, akční nabídka,výprodej), nevím jestli úmysl nebo chyba, nebo dokonce můj prohlížeč...

Zkousel jsem a zadnou chybu nezaznamenavam a zadne reklamy nevyskakuji... muzete mi prosim kdyztak poslat snimek obrazovky na msajner@golfgear.cz? Pripadne, zkuste stranky otevrit v jinem prohlizeci...
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom