Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Více setů pro hru

requo

Guru fóra
19.jamka
Jméno
Michal
Přijmení
Šatal
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
+- 17
V poslední době se kolem mě vyskytlo více golfistů, u kterých jsem zjistil, že pravidelně hrají s více sety. Mají jeden "hlavní", ale třeba na takové to zimní plácání si berou hole jiné. A pak mě překvapil jeden znamí, který má dokonce dva kompletně stejné sety... jeden na domovském hřišti, druhý doma, kdyby někam jel, aby nemusel vyzvedávat na domovském hřišti.

Ale spíše mě zaujalo konkrétně ty dva "různé" sety (nemyslím náklady). Nebude se s tím herně hrát hůře? Já třeba si na hole docela dlouho zvykám, někdy sice sednou, ale vždy, když jsem hrál s jinou sadou (půjčenou), tak hra byla jiná i pak s tou mojí sadou... a chvíli trvalo, než jsem se zase srovnal.

?
 
Mirroring bych pochopil, ale do různých setů bych asi nešel. Spíš si ale myslím, že na naší úrovni je to otázka psychologická.
 
Při brouzdání jem narazil na zajímavejch pár tipů, ale spíš pro club hoes :) https://forums.golfwrx.com/topic/1770534-juices-guide-for-building-backup-bags/

Osobně, kdybych měl nafittovaný, nový, krásný a drahý hole, tak bych si je asi bral jen na ty lepší hřiště a jen v sezoně. Na zimu a na hřiště který nejsou v tak dobrý kondici bych určitě měl bud ten původní starší set, nebo nějaký secondhand, ale stejné značky. Nebo rozumím tomu že má někdo gamer bag s 14 holemi a pak sunday bag s pár holemi když se jde jen projít. Třeba s nějakými starými blady, nebo hole který jsou technologicky překonaný ale pořád maj nostalgickou hodnotu a je sranda si s nima občas zahrát. Já zrovna ted přemýšlím že bag rozdělím na půl, abych ho nemusel převážet tam a zpět přes celou republiku, železa rozdělím na sudý a lichý, nahoru bagu jedno dřevo, dole dvě wedge a zkusim si s tim na hřišti poradit.
 
rikam si to skoro pokazde, kdyz si koupim nove hole, ze stare budu hrat v zime nebo tak, ale nikdy jsem to neudelal a po roce co mi lezi doma jsem je prodal, proc bych si chvili zvykal na jine hole, bezpochybne upravoval lehce svih a pak se vracel, nikdy si ani neberu na hriste min holi (krom 3 par akademie), neprijde mi to jako spravny trenink
 
Já dva sety želez mám. Měl sem dokonce tři, ale jeden sem prodal protože mi na něm neseděly shafty a už sem jej nevyužíval.
Ale je to spíš náhoda, než že bych si řekl, že potrebuju dva sety.
Jeden set (Srixon 585) jsem koupil jako náhradu za původní 565 a to kvůli shaftům a ceně, vyšlo to levněji než 565 překopávat.
Druhý set (žiletky Srixon 965) jsem koupil proto, že se mi strašně líbily a za tu cenu co je mám by byl prostě hřích je nekoupit :D
Sezónu většinou začínám s 585, protože si říkám, že na ty žiletky sem přeci strašné jelito, ale pak je vezmu jednou na hřiště a biju se do hlavy proč s nimi já vůl nehraju :D hraje se mi s nimi tak nějak lépe, a navíc je to pro mě i víc motivační, musím se hold víc snažit abych to trefil.
Ale abych zodpověděl dotaz - asi úplně smysluplné mít dva ruzné sety není, nevidím v tom žádný velký přínos. Jen je mi líto ty jedny hole prodávat, když to byl takový superkauff :D
Ale přeci jen jedna výhoda tady je...a to že když přijede někdo z mých zahraničních známých, můžeme jít hrát aniž by musel utrácet za pujčený set :)
 
Já to vidím na sety tři.. Léto když to pěkně lítá tak ocel stiff.. Když je chladno ocel reguli no a na zimu grafit reguli.. A tímto máme vyřešenou yardage..;):D.

A teď trochu vážněji,v sezóně hraju se svým standard full setem, když na podzim přestanu brát vozík a tahám fšechno na zádech tak tam vždycky hodím něco z mých nepřebernych zásob z garáže a plácám do toho, překvapivě se skoro stejnými čísly.. Takový standard je SW,PW,9,7,5 a nějaký dřívko.. pro rejpaly teda i putter..:)
 
já mám sety 2, starej (AP1) a novej (AP2 - resp. nově T100 -Šutlaist ty svoje řady přejmenoval), ale nyní hraju výhradně a jedině je s novým setem AP2 (T100),
jinak setup mám na obou setech úplně stejnej,
na nové hole jsem si zvykl poměrně rychle, řekl bych že nějak automaticky, ale pokaždé když vezmu do ruky staré hole, tak je netrefuju, prostě bych se musel hodně znovu přizpůsobovat a pak měl zase blbej pocit z přechodu na ty druhé,

něco jiného by asi bylo, kdybych měl 2 úplně stejné sety, ale kdo na to má přátelé … ;)
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom